Primavera
Benodigdheden : 4 cl appeljenever 4 cl perzikenjenever 10 cl sinaasappelsap scheutje cassissiroop.
Cannelloni met forelmousse (4 personen.)
Benodigdheden : 2 gerookte forelfilets 50 gr kruidenkaas light 2 etl gehakte dille sap van een ½ limoen ¼ ijsbergsla 1 etl sesamzaadjes prikkertjes.
Bereiding :
Snij de forel in stukjes en prak de vis fijn met een vork. Meng met de kruidenkaas, het limoensap en de dille. Snij 8 bladen ijsbergsla in rechthoeken van ong. 1 cm diameter.
Vul elk blad op met de forelmousse en rol op.
Zet de rolletjes vast met een prikker en bestrooi met geroosterde sesamzaadjes.
Kikkerbillen in romige saus met tuinkruiden (4 pers.)
Benodigdheden : 5à6 kikkerbillen/pers. zwarte peper/fleur de sel 2 grijze sjalotten boter 1 glas droge witte wijn 1 glas gevogelte- of visbouillon 2 eierdooiers 2 dl vloeilbare room ½ citroen
4 etl kleine broodkorstjes 4 etl versnipperde kervel bladpeterselie dragon, vermengd.
Bereiding :
Kikkerbilletjes afspoelen, drogen met keukenpapier en kruiden met pezo.
Sjalotten fijnsnipperen en samen met kikkerbilletjes aanstoven in de pan met een etl boter.
Blus met de witte wijn en de bouillon. Laat langzaam garen onder deksel op een zacht vuurtje (al naargelang de grootte van de billen, 8 à 12 min.).
Neem de boutjes uit het stoofvocht en houd ze warm onder alu-folie.
Laat het stoofvocht voldoende inkoken. Werk af met de twee eierdooiers en de room (liaison). Laat licht binden zonder evenwel te koken en voeg enkele druppels citroensap toe, evenals de versnipperde kervel, bladpeterselie en dragon.
Bak de broodkorstjes in boter/olijfolie.
Giet de saus in het bord, leg er de kikkerbillen in. Strooi er de vers gebakken korstjes rond.
Parelhoen met oesterzwammen en peterseliedressing (4 pers.)
Benodigdheden : 4 parelhoenfilets boter 100 gr oesterzwammen 2 takjes tijm 3 lente-uitjes 1 teentje knoflook preischeuten
Dressing : 4 etl dressing van Becel 2 etl gehakte peterselie 1 etl graanmosterd enkele druppels citroensap pezo
Gebakken aardappelen met spek en gehakte sjalot : 600 gr aardappelen 1 gehakte sjalot 100 gr gerookt spek - boter
Bereiding :
Kleur de parelhoenfilets in de pan. Schik ze in een ovenschaal en gaar ze 8 min. op 200 °C.
Scheur de oesterzwammen in reepjes en bak ze in dezelfde pan als de parelhoen.
Plet een teentje look het voeg het toe. Rits het takje tijm en strooi ze over de oesterzwammen.
Snij de lente-uitjes fijn en stoof ze ook even mee aan. Kruiden met pezo.
Meng voor de dressing alle ingrediënten samen en afkruiden met pezo.
Schil en kook de aardappelen bijna gaar. Snij ze in schijfjes van 1 ½ cm dikte. Laat de gehakte sjalot en gerookt spek zweten in de pan en laat nadien de aardappelschijfjes meebakken. Warm houden in de oven.
Schik de champignons in het midden van het bord. Leg er de parelhoenfilets op en werk af met de dressing, een toefje preischeuten en enkele aardappelschijfjes.
Wentelteefjes met kaneel en banaan (4 pers.)
Benodigdheden : 3 eieren 3 etl slagroom 1 tlp gemalen kaneel 1 tlp nootmuskaat 4 dikke plakken briochebrood (of oud brood) 75 gr boter 2 bananen -1 etl bruine suiker 2 etl ahorn/of Luikse siroop.
Bereiding :
Klop de eieren, room, kaneel, siroop en nootmuskaat los met een vork.
Verwarm boter in een grote pan.
Dep de boterhammen in het eiermengsel en bak ze aan beide kanten goudbruin.
Snij de banaan in schijfjes en bak ze kort in dezelfde pan. Strooi er bruine suiker over.
Leg de wentelteefjes op een warm bord en schik er de gecarameliseerde banaan op.
|