Gastenboek
  • koken voor mannen
  • leuke site
  • koken
  • toffe site
  • Toffe site

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  • Foto's kookles juni 2007
  • Foto's kookles 06/06/08
  • Foto's kookles 29/05/09
  • Foto's kookles 04/06/10
  • Foto's van Piet
  • Foto's kookles juni 2011
  • Foto's kookles juni 2012
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Koken Voor Mannen
    Kerksken
    31-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    30-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    29-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    27-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    26-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    25-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    24-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     

    Primavera

                                                                   

    Benodigdheden : 4 cl appeljenever – 4 cl perzikenjenever – 10 cl sinaasappelsap – scheutje cassissiroop.

     

    Bereiding :

    Giet de appeljenever, de perzikenjenever en het gekoelde sinaasappelsap in een longdrinkglas.

    Giet er vervolgens een scheutje cassissiroop bij, op de bolle kant van een koffielepel op een ijsblokje, zodat u een mooi kleurlaagje krijgt.

     

     

    Cannelloni met forelmousse  (4 personen.)

     

    Benodigdheden : 2 gerookte forelfilets – 50 gr kruidenkaas light – 2 etl gehakte dille – sap van een ½ limoen – ¼ ijsbergsla – 1 etl sesamzaadjes – prikkertjes.

     

    Bereiding :

    Snij de forel in stukjes en prak de vis fijn met een vork.   Meng met de kruidenkaas, het limoensap en de dille.  Snij 8 bladen ijsbergsla in rechthoeken van ong. 1 cm diameter.

    Vul elk blad op met de forelmousse en rol op.

    Zet de rolletjes vast met een prikker en bestrooi met geroosterde sesamzaadjes.

     

           

                                         

     

    Kikkerbillen in romige saus met tuinkruiden (4 pers.)   

     

    Benodigdheden : 5à6 kikkerbillen/pers. – zwarte peper/fleur de sel – 2 grijze sjalotten – boter – 1 glas droge witte wijn – 1 glas gevogelte- of visbouillon – 2 eierdooiers – 2 dl vloeilbare room – ½ citroen –

    4 etl kleine broodkorstjes – 4 etl versnipperde kervel – bladpeterselie – dragon, vermengd.

     

    Bereiding :

    Kikkerbilletjes afspoelen, drogen met keukenpapier en kruiden met pezo.

    Sjalotten fijnsnipperen en samen met kikkerbilletjes aanstoven in de pan met een etl boter.

    Blus met de witte wijn en de bouillon.  Laat langzaam garen onder deksel op een zacht vuurtje (al naargelang de grootte van de billen, 8 à 12 min.).

    Neem de boutjes uit het stoofvocht en houd ze warm onder alu-folie.

    Laat het stoofvocht voldoende inkoken.  Werk af met de twee eierdooiers en de room (liaison).  Laat licht binden zonder evenwel te koken en voeg enkele druppels citroensap toe, evenals de versnipperde kervel, bladpeterselie en dragon.

    Bak de broodkorstjes in boter/olijfolie.

    Giet de saus in het bord, leg er de kikkerbillen in.  Strooi er de vers gebakken korstjes rond.

     


    Parelhoen met oesterzwammen en peterseliedressing
     
    (4 pers.)  

     Benodigdheden : 4 parelhoenfilets – boter – 100 gr oesterzwammen – 2 takjes tijm – 3 lente-uitjes –      1 teentje knoflook – preischeuten

    Dressing : 4 etl dressing van Becel – 2 etl gehakte peterselie – 1 etl graanmosterd – enkele druppels citroensap – pezo  

    Gebakken aardappelen met spek en gehakte sjalot : 600 gr  aardappelen – 1 gehakte sjalot – 100 gr gerookt spek - boter

     

    Bereiding :

    Kleur de parelhoenfilets in de pan.  Schik ze in een ovenschaal en gaar ze 8 min. op 200 °C.

    Scheur de oesterzwammen in reepjes en bak ze in dezelfde pan als de parelhoen.

    Plet een teentje look het voeg het toe.  Rits het takje tijm en strooi ze over de oesterzwammen.

    Snij de lente-uitjes fijn en stoof ze ook even mee aan.  Kruiden met pezo.

    Meng voor de dressing alle ingrediënten samen en afkruiden met pezo.

    Schil en kook de aardappelen bijna gaar. Snij ze in schijfjes van 1 ½ cm dikte.  Laat de gehakte sjalot en gerookt spek zweten in de pan en laat nadien de aardappelschijfjes meebakken.  Warm houden in de oven.

    Schik de champignons in het midden van het bord. Leg er de parelhoenfilets op en werk af met de dressing, een toefje preischeuten en enkele aardappelschijfjes.

     

    Wentelteefjes met kaneel en banaan (4 pers.)

     

    Benodigdheden : 3 eieren – 3 etl slagroom – 1 tlp gemalen kaneel – 1 tlp nootmuskaat – 4 dikke plakken briochebrood (of oud brood) – 75 gr boter – 2 bananen -1 etl bruine suiker – 2 etl ahorn/of Luikse siroop.

     

    Bereiding :

    Klop de eieren, room, kaneel, siroop en nootmuskaat los met een vork.

    Verwarm boter in een grote pan.

    Dep de boterhammen in het eiermengsel en bak ze aan beide kanten goudbruin.

    Snij de banaan in schijfjes en bak ze kort in dezelfde pan. Strooi er bruine suiker over.

    Leg de wentelteefjes op een warm bord en schik er de gecarameliseerde banaan op.

     


    22-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    21-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    20-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    19-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    18-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    17-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    16-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    15-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    14-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    13-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    12-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    11-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    10-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    09-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    06-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  



    Data volgende kooklessen :



    Data volgende kooklessen 2014 :
    21 Februari 




    Archief per maand
  • 09-2014
  • 08-2013
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 06-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 06-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 08-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 06-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 06-2006
  • 04-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs