Gastenboek
  • koken voor mannen
  • leuke site
  • koken
  • toffe site
  • Toffe site

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  • Foto's kookles juni 2007
  • Foto's kookles 06/06/08
  • Foto's kookles 29/05/09
  • Foto's kookles 04/06/10
  • Foto's van Piet
  • Foto's kookles juni 2011
  • Foto's kookles juni 2012
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Koken Voor Mannen
    Kerksken
    10-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Gezinsbond Kerksken

                                                                 10/10/2008

     

     

     

      

     

    Litchi-aperitief  (± 12 glazen)

                                                                  

    Benodigdheden : 1 fles witte wijn (niet al te zuur) – 1 fles mousserende wijn (spumante) – 2 blikken litchi’s

     

    Bereiding :

    Meng de 2 flessen met het vocht uit de litchi’s (en houd de vruchten apart).

     

     

     

     

    Litchi-aperitiefhapje

     

    Benodigdheden : 1 blik litchi’s – 100 gr gerookte zalm – sojaroom - pezo

     

    Bereiding :

    Maak een puree van de gerookte zalm met wat room (met mixer) en breng op smaak met pezo.

    Breng het mengsel met een lepeltje voorzichtig in de vruchten.

    Berg koel weg tot gebruik.

    Tip : om het smaakcontrast te behouden tussen de vrucht en de vis, de litchi’s niet te lang op voorhand vullen.




     

    Toast met romige champignons en peterselie  (4 pers.)

     

    Benodigdheden : ½ kg Parijse champignons – ¼ kg spekjes – 2 sjalotjes – 2 teentjes look (fijngesnipperd) – 1 dl cognac – 250 ml lightroom – 1 dl bouillon – (platte) peterselie – 4 dikke sneden toastbrood – boter – olie – 1 citroen – (maïzena)

     

    Bereiding :

    Snij 4 dikke sneden brood en verwijder de korsten.

    Bak  de toasten in de olie aan, zet ze op een ovenschaal en laat ze mooi goudbruin bakken in de oven.

    Snij de champignons in redelijk dikke schijven. Bak ze in de braadpan en laat ze mooi bruin bakken.

    Bak eveneens de spekjes, snij de look en de sjalotjes fijn en laat meebakken.

    Schud alles (spekjes, look, sjalot en champignons) goed door elkaar en kruid met pezo.

    Blus de pan met cognac (opgepast voor de dampkap) en voeg ook de bouillon en de room erbij en laat nog ongeveer 5 minuutjes inkokeken tot sausdikte (desnoods nog even binden met maïzena).

    Snipper de peterselie zeer fijn en roer onder de champignons.

    Presentatie :

    Schik de toasten op de warme borden, serveer het champignonmengsel er bovenop.

    Steek er nog een getoast driehoekje op en werk af met wat platte peterselie.

    Leg er nog een kwartje citroen bij.

     

     

     

    Paling in het groen (4 pers.)  

     

    Benodigdheden : 1 ½ rivierpaling – 2 sjalotten - ½ dl droge witte wijn – 1 visbouillonblokje - 150 gr zurkel – 100 gr spinazie – 150 gr waterkers – 50 gr jonge bleekgroene netels – 20 gr peterselie en kervel – 10 gr verse dragonblaadjes – 10 gr rucula – 4 blaadjes salie – enkele pijpajuintjes –takje tijm – 1 laurierblad – 1 citroen - 4 eieren – pezo – 200 ml room – 80 gr boter – bloem.

    Aardappelen - fituurolie.

     

    Bereiding :

    De paling bestuiven met bloem (dat gaat het best met wat bloem in plastiekzak waar de paling bijvoegt en het geheel goed schud).

    De sjalotten kuisen en fijn snijden.

    Was de groene kruiden en hak zeer fijn(of  mixen). (Heb je niet alle kruiden, dat is geen ramp).

    Smelt de boter in een grote kom en fruit daarin de sjalotten gaar.  Voeg de paling erbij en laat hem mee stoven.  Giet er de witte wijn en (eventueel) nog wat visbouillon bij en kruid met pezo. 

    Verder stoven tot de paling gaar is.

    Stoof de kruiden twee minuten al roerend aan in de boter. Zet op een zeer laag vuurtje opzij.

    Klop de room met de eieren en een soeplepel citroensap op een zacht vuurtje.  Terwijl de room dikt voeg je al kloppend het kookvocht van de paling toe. 

    Doe de groene gestoofde kruiden bij dit mengsel en laat even doorkoken.  Afkruiden met pezo.

    Schik de paling op een bord en giet er de groene saus over.

    Opdienen met gefrituurde aardappelblokjes.

     

     

     

     

     

     

    Gebakken seizoensfruit met meringues  (4 pers.)

     

    Benodigdheden : seizoenfruit (appels, peren, aardbeien, frambozen, pruimen, abrikozen, nectarines, perziken, meloen, ananas, kersen, schijfjes banaan, blauwe bosbessen, …)(beperk je tot 4 soorten)  – arachideolie – 2 tlp verse geraspte gember - fruitlikeur - 2 zakjes vanillesuiker – scheut lopende honing

    Meringue  : 3 eiwitten – 100 gr suiker – 100 gr poedersuiker – 1 klp maïsbloem

     

    Bereiding :

    Was het fruit, haal – indien nodig – de pit eruit en snijd in grote schijven.

    Indien je winterperen gebruikt, eerst schillen.

    Het fruit kort wokken in een weinig arachideolie (rijk aan onverzadigde vetten).

    Doe het fruit in een beboterde ovenschaal en bestrooi met gember, vanillesuiker en honing en giet er wat fruitlikeur over.

    Grill of bak in de oven, op de hoogste stand, gedurende 10 minuten.

    Meringue : de eiwitten opkloppen met enkele etl suiker, nadien de snelheid verhogen en de rest van de suiker en maïsbloem toevoegen en kloppen tot je een stevig mengsel hebt.  Spuit torentjes op een bakpapier en afbakken tot ze gekleurd zijn (ong. op 120 °C).

    Een gezond dessert boordevol vitamines.




    Data volgende kooklessen :



    Data volgende kooklessen 2014 :
    21 Februari 




    Archief per maand
  • 09-2014
  • 08-2013
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 06-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 06-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 08-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 06-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 06-2006
  • 04-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs