Gastenboek
  • koken voor mannen
  • leuke site
  • koken
  • toffe site
  • Toffe site

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  • Foto's kookles juni 2007
  • Foto's kookles 06/06/08
  • Foto's kookles 29/05/09
  • Foto's kookles 04/06/10
  • Foto's van Piet
  • Foto's kookles juni 2011
  • Foto's kookles juni 2012
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Koken Voor Mannen
    Kerksken
    24-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Gezinsbond Kerksken

                                                                 24/04/2009

     

     

     

        

     

     

    Sweetappel

     

    Benodigdheden  : 1 deel appeljenever (36°) – 2 delen appelsap – 2 delen mousserende wijn

     

    Bereiding :

    Zorg dat de dranken goed koel zijn.  Meng jenever en appelsap en net voor het opdienen de mousserende wijn bijvoegen.

     

     

     

    Witloofhapjes met zalm en appel (8 poties)

     

    Benodigdheden  : 1 stronk witloof – 75 gr gerookte zalm – 1 appel (jonagold) – 57 gr zure room – bieslookspietjes - pezo

     

    Bereiding :

    Maak de witloofblaadjes los van de stronk en bewaar de mooiste om als kuipje te gebruiken.

    Snij de gerookte zalm in fijne reepjes.  Rasp de appel en meng met de zure room en afkruiden met pezo. Vul de witloofblaadjes met het mengsel en garneer met de takjes bieslook.

     



     

    Kruidenvelouté met mantelschelpnoten (4 pers.)

     

    Benodigdheden : 200 gr mantelschelpnoten – 1 venkel – 1 grote ui – 2 et olijfolie – 1 etl boter - 2 dl lichte room – 1 eidooier – 1 l kippenbouillon – 1 etl bloem – ½ potje verse bieslook – 6 blaadjes basilicum –      1 etl vers gesnipperde kervel en peterselie - pezo

     

    Bereiding :

    Mantelschelpnoten laten ontdooien en droog deppen met keukenpapier.

    Verwijder de buitenste bladeren van de venkel, snij de knol in 2 en daarna in grove stukken. Hoe enkele groene takjes opzij voor de garnituur.

    Ui in stukken snijden en de verse kruiden fijn hakken.

    Klop de eidooiers los in de room en zet koel weg.

     Smelt de boter en stoof de stukken venkel en ui gedurende twee minuten op een matig vuur.  Bestrooi met de bloem en meng dooreen met een houten lepel.

    Leng aan met de kippenbouilon en breng aan de kook.  Dek af en laat de groenten gaar worden gedurende 25 min.

    In een tefalpan olijfolie opwarmen en bak de mantelschelpnoten langs beide zijden gedurende 1 min.  Kruid met pezo en neem de pan van het vuur.

    Mix de soep heel fijn en laat nog even opkoken.  Doe er de verse kruiden bij en mix opnieuw.  Afsmaken.

    Meng de liaison onder de soep en laat doorwarmen, zonder te koken.

     Schik de gebakken mantelschelpnoten in het midden van het bord en schep er de veloutésoep rond.  Garneer met enkele venkeltakjes.

     

     


     

     

    Geroosterde dunne lende met béarnaisesaus en ovenaardappeltjes en asperges (4 pers.)

     

    Benodigdheden : 4 dunne lende's –  

    Gastric : 2 gehakte sjalotten – 3 geconcaseede peperbollen – ½ dl (dragon)azijn – ½ dl water- ½ dl witte wijn – dragon- en peterseliestengels

    Saus : 3 eidooiers – 250 gr boter – 1 lepel dragon – 1 klp kervel – 1 klp peterselie – pezo - cayennepeper

    650 gr kleine aardappelen – kruidenboter - 2 sjalotten – scheut olijfolie – gladde peterselie - pezo

    1/2 kg asperges - goede boter

     

    Bereiding :

    Boen de aardappelen goed schoon.  Kook ze gaar in de schil, afgieten en laten afkoelen. Snij ze in 4 leg ze in een ovenschotel.  Snij de sjalotten in ringetjes en fruit ze glazig in de olijfolie en voeg ze bij de aardappelen. Bal 30 min in een hete oven.

    Gastric : alle benodigdheden van de gastric samenvoegen en tot de helf laten inkoken.  Het mengsel zeven en laten afkoelen.

    Saus : de boter laten smelten en klaren.  De eidooiers au bain-marie opslaan tot een lint. Druppelsgewijs en afwisselend de geklaarde boter en gastric toevoegen, daarna straalsgewijs en goed blijven kloppen in 8-vorm.  De gehakte kruiden bijvoegen en afsmaken.

    De steaks instrijken met olie en kruiden met pezo.  Kleur ze op een ingevette hete grillpan (quadrileren) en verder afbakken in de oven.

    Asperges schillen en gaar koken in gezouten water (+ klontje suiker) gedurende 12 minuten.  Warm houden in de oven en er wat gesmolten goede boter overgieten. 

     

     

     

    Koffieschuim (4 pers.)

     

    Benodigdheden : 240 gr vette platte kaas – 1,6 dl room – 120 griessuiker – 1 eierdooier – geutje warme koffie – 2 klp oploskoffie – een weinig cognac of Amaretto – chocoladeschilfers – koekjes : cigarettes russes, …

     

    Bereiding :

    Klop de eierdooier met de helft van de suiker tot een ruban.  Roer de rest van de suiker door de platte kaas.     Meng de ruban met de platte kaas.

    Los de oploskoffie op in de warme koffie.  Spatel de koffie beetje bij beetje onder het kaasmengsel tot hij voor u de juiste koffiesmaak heeft.

    Parfumeer met wat cognac of Amaretto.

    Klop de room dik vloeibaar, spatel hem onder het geheel en verdeel het koffieschuim over de glazen.

    Plaats het dessert in de koelkast.

    Garneer bij het opdienen met chocoladeschilfers en een koekje.

     

     




    Data volgende kooklessen :



    Data volgende kooklessen 2014 :
    21 Februari 




    Archief per maand
  • 09-2014
  • 08-2013
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 06-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 06-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 08-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 06-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 06-2006
  • 04-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs