Gastenboek
  • koken voor mannen
  • leuke site
  • koken
  • toffe site
  • Toffe site

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  • Foto's kookles juni 2007
  • Foto's kookles 06/06/08
  • Foto's kookles 29/05/09
  • Foto's kookles 04/06/10
  • Foto's van Piet
  • Foto's kookles juni 2011
  • Foto's kookles juni 2012
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Koken Voor Mannen
    Kerksken
    18-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    GB Kerksken

                                                                 18/11/2005 

     

     

     

     

     

     

                                                               

    Sandeman Splash

                                                                  

    Benodigdheden (per glas) : ½ Sandeman porto fine white – ½ tonic

     

    Bereiding :

    Vul een glasvoor de helft met de porto en voeg er de Tonic aan toe.  Doe er een ijsblokje bij en serveer met een schijfje citroen.

     

     

     

     

     

    Aperitiefhapje ‘Toast met ham en Camenbert’

     

    Benodigdheden : toastjes – boter – gekookte ham – appel – Camenbert – peper – gehakte peterselie.

     

    Bereiding :

    De toastjes met boter insmeren en tot aan de rand beleggen met een plakje ham.  Een appelschijfje op de toast leggen en de dungesneden Camenbert er over verdelen.

    Kruiden met peper.  Afbakken onder de grill tot ze goudbruin zijn.  Bestrooien met peterselie.

     

     

     

     

     

    Oostender mosselpasteitjes (4 pers.)   

     

    Benodigdheden : boter - bloem – ½ dl slagroom – ½ blokje tuinkruidenbouillon –mespunt mosterd –

    3 etl fijngehakte kervel/peterselie – 4 pasteibakjes – witte wijn - ± 200 gr gekookte mosselen + vocht

    (= 1 kg verse mosselen -> ui, wortel, selder, prei, tijm, laurier, witte wijn, pezo)

     

     Bereiding :

    Gesneden mosselgroenten gaarstoven in de boter, de mosselen en een scheut witte wijn toevoegen, kruiden met pezo (en mosselkruiden).  Wanneer ze gaar zijn, de mosselen uit hun schelp halen en het mosselvocht door een zeef gieten.

    Maak een roux met evenveel boter en bloem, mosterd, room, tuinkruidenbouillon en het gezeefde mosselvocht. Voeg op het einde de gekookte mosselen en wat gehakte kervel/peterselie toe.

    Verwarm de pasteibakjes 10 min in een hete oven.  Zet ze op de borden, overgiet met de mosselsaus en werk af met een toefje peterselie.

     

     

     

     

     

    Everzwijnfilet met wilfoof en tomaat in Ciney-sausje  (4 pers.)  

     

    Benodigdheden : 1 everzwijnfilet (600 gr) – 3 dl blond Ciney-bier – 1 ui – 1 selder – 2 wortelen – 1 prei – 8 witloofstronken – 8 dunne reepjes gerookt spek - 2 tomaten – kruidenboter – boter – ½ dl room –

    2 kruidnagels – tijm – laurier – pezo

    Kroketten.

     

    Bereiding :

    Kook het witloof net niet gaar in lichtgezouten water.  Laat uitlekken en rol elke stronk in een sneetje gezouten spek.

    Tomaten in 2 snijden. Leg er een sneedje kruidenboter op en ong. 10 min. afbakken op 180 °C.

    Ui, wortel, selder en prei schoonmaken en in bruinoise snijden.

    Maak de basissaus : bak de brunoise van groenten in een pan met 1 etl boter.  Laat enkele minuten stoven en blus met 2,5 dl Ciney.  Kruiden met kruidnagels, laurier, tijm en pezo.   Dek af en laat 15 min. sudderen.  Zeef de saus en druk het vocht er goed uit.

    In een braadpan de everzwijnfilets kleuren, dus nog niet volledig afbakken.  Kruiden met pezo.

    Leg de witloofrolletjes rond het vlees en blus met 0,5 dl Ciney.  Dek af en laat gaar worden in 5 à 7 min. (het vlees mag nog roze zijn).

    Haal het vlees en witloofrolletjes uit de pan en giet er de gezeefde basissaus in.  Laat even koken.

    Giet er de room bij en laat lichtjes inkoken. Bind indien nodig met instantsausbinder.

    Kroketten afbakken.

     

     

     

     

    Saboyon met kruidenkoek, vanille-ijs en Grand Marnier (4 pers.)

     

    Benodigdheden : 6 eigelen – 6 dopjes suiker (S2) – 6 dopjes witte wijn – 4 sneetjes kruidenkoek – vanille-ijs – 2 sinaasappelen – takje verse munt

     

    Bereiding :

    Snij de sinaasappelen à vif en schik ze in een diep glas.  Laat de in stukken gesneden kruidenkoek marineren in de Grand Marnier. Leg nadien op de appelsienen in het glas.

    Leg hierop een bolletje vanilleijs.

    Doe de eigelen, suiker en witte wijn in een kom en klop luchtig op een zacht vuurtje.  Verdeel de sabayon over de glazen.




    Data volgende kooklessen :



    Data volgende kooklessen 2014 :
    21 Februari 




    Archief per maand
  • 09-2014
  • 08-2013
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 06-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 06-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 08-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 06-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 06-2006
  • 04-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs