Gastenboek
  • koken voor mannen
  • leuke site
  • koken
  • toffe site
  • Toffe site

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  • Foto's kookles juni 2007
  • Foto's kookles 06/06/08
  • Foto's kookles 29/05/09
  • Foto's kookles 04/06/10
  • Foto's van Piet
  • Foto's kookles juni 2011
  • Foto's kookles juni 2012
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Koken Voor Mannen
    Kerksken
    14-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Gezinsbond Kerksken                                                                                       14/01/2011

     

     

    Kookles voor mannen

     

     

     

     

    Aperitief : glaasje cava

     

    Pannekoekjes met tzatziki & tomaatjes (4 pers.)

    Benodigdheden : 2 eieren – 25 cl melk – 150 gr bloem – 1 klp gist – boter – ½ komkommer – 250 gr Griekse yoghurt – 1 teentje knoflook – pezo – (ev. azijn) – zongedroogde tomaatjes in olie – verse dille.

    Bereiding : Klop voor het deeg de eiren los met de melk, bloem, gist  en snuifje zout.

    Verhit 2 etl boter in een pan en bak kleine pannekoekjes van 5 com aan beide kanten bruit.

    Schil en rasp de komkommer en laat 10 min. uitlekken en druk er daarna het ovetollige vocht uit, waarna men het mengt met de yoghurt, knoflook (ev. azijn) en kruiden met pezo.

    Besmeer de pannekoekjes met dit mengsel en werk af met  tomaatjes en een takje dille.

     

    Garnaalcakejes met kaviaar

    Benodigdheden : 350 gr grote garnalen – teentje knoflook – 2 eieren – 5 etl havervlokken – 1 etl gehakte peterselie – 4 etl bloem – paneermeel – olie – pezo – 4 plakjes spek – 200 gr zure room – 30 gr kaviaal


    Bereiding
    :

    Hak de garnalen fijn, pers er een knoflookteentje bij en vermeng met 1 ei, de havervlokken, de peterselie en breng op smaak met pezo en rol het mengsel tot balletjes.

    Klop het 2e ei los met pezo en wentel de bolletjes achtereenvolgens door de bloem, losgeklopt ei en paneermeel.

    Verhit de plantaardige olie en bak rondom goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.

    Bak het spek krokant en de cakejes af met een toefje zure room, wat kaviaar en een stukje spek.

     

     

     

    Sardines met parmezaanse kaas & verse tomatensaus

    Benodigdheden : 16 sardinefilets – 35 gr bloem – 2 etl melk – 1 ei – 70 gr oud broodkruim – 60 gr Parmezaanse kaas – plantaardige olie

    Voor de saus : 1 etl olijfolie – 1 ui – 1 teentje knoflook – 5 tomaten zonder zaadjes – 2 etl suiker – 80 ml droge witte wijn – 2 etl basilicumblaadjes

     

    Bereiding :

    Wentel de vis in de bloem en haal hem daarna door een mengsel van ei en melk en vervolgens door het broodkruim en de kaas.

    Dek af en plaats ong. 30 min in de koelkast.

    Verhit de olie en bak de visjes tot ze bruin en gaar zijn en laat ze uitlekken.

    Voor de saus verhitten we de olie en roerbak de uien en de knoflook tot ze gaar zijn, en voeg er dan de tomaten, suiker en de wijn aan toe.  Laat enkele minuten pruttelen tot de saus gebonden is.  Roer er de basilicum door.

     

     

     

    Engelse lamskoteletten

    Benodigdheden :

    16 lamskoteletten – 500 gr spruiten – ¼ savooikool – 30 cl lamsfond – 1 dl melk – aardappelen – tijm – ui – paneermeel – boter pezo

     

    Bereiding :

    Blancheer de groen kool en een paar minuten in een kom, giet ze af en stoof ze daarna met de olijfolie enkele minuten in deze kom, kruiden met pezo.

    Doe hetzelfde met de spruitjes.

    Verdeel de lamsfond en voeg de helft bij de kool en de andere helft bijde spruitjes.  Voeg nog een takje tijm toe en laat enkele minuten pruttelen.

    Kook de aardappelen half gaar en sij ze in schijfjes van ½ cm en bak daarna in boter op een pan en strooi er wat zout over.

    Snij ondertussen de uien in ringen en doop ze eerst in de melk en daarna in het paneermeel alvoeren ze op een pan in de frituurolie goudgeel te bakken.

    Snij de aardappelen in flinterdunne schijfjes en frituur deze mooi bruin op 170 °C  en laat ze uitlekken op keukenpapier.

    Bak de lamkoteletten in boter op een pan en kruiden met pezo.

    Verwijder de tijm en giet de groenten in een vergiet en van het kookvocht op in één en dezelfde kom.

    Voeg hierbij he braadvocht van de koteletjes.

    Zeef de saus, bind deze tot de gewenste dikte en breng op smaak met pezo.

    Schik het vlees op de borden en overgiet met een beetje saus, waarna men er enkele aardappelchips en gefrituurde uiringen bovenop legt.

    Verdeel de groenten over de borden en werk af met de gebakken aardappelen.

     

     

    Kiwi & bananensoepje met kokos

    Benodigdheden :

    2 kiwi’s – 2 bananen – 2 soeplepels kokos – 4 eierdooiers – 4 etl suiker – ½ l melk -  Chocoladeschilfers

     

    Bereiding :

    Snij de kiwi’s en bananen in schijfjes en meng er de helft van de kokos onder.

    Breng de melk aan de kook.

    Klop de eierdooiers met de suiker tot een homogene massa en giet er de kokende melk over.

    Plaats dit mengsel op een zacht vuurtje, en roer tot het sausje licht gebonden is en laat afkoelen.

    Schik het mengel van kiwi en banaan in diepe borden en overgiet met de saus.

    Overstrooi met de rest van de kokos en chocoladeschilfers.




    Data volgende kooklessen :



    Data volgende kooklessen 2014 :
    21 Februari 




    Archief per maand
  • 09-2014
  • 08-2013
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 06-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 06-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 08-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 06-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 06-2006
  • 04-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs