GEZINSBOND KERKSKEN 29-04-2011
KOOKLES VOOR MANNEN
Aperitief : Zannanarico
Benodigheden (PP) :
4cl Campari - 12cl Annanassap 8cl Tonic Gearomatiseerde kersen
Steek een paar kersen op een satéstokje en plaats het in het glas.
Meng de verschillende gekoelde dranken en vul hiermee het glas.
Aperitiefhapje : Kaassoesjes :
Benodigheden (30st):
2,5dl water 125gr boter 250gr bloem 4 eieren 200gr gemalen kaas (emmentaler of gruyère)
Eiwit pezono.
Bereiding :
Breng het water aan de kook met de boter,een snuifje zout,peper en nootmuskaat.
Haal als de boter gesmolten is de pan van het vuur en stort er in één keer de bloem bij en roer glad.
Zet de pan terug op het vuur en roer tot het deeg een bal vormt en loslaat van de bodem.
Neem van het vuur en laat eventjes afkoelen.
Roer één na één de eieren onder het beslag en spatel er als laatste 2/3 van de kaas onder.
Doe het deeg in een spuitzak met grote spuitmond en vorm kleine balletjes op een met bakpapier
beklede bakplaat, en kwast de soezen in met eiwit waarna men ze bestrooit met de rest van de kaas.
Bak ze gedurende 20 a 25 min goudbruin in een voorverwarmde oven van 200°C en laat afkoelen.
Ribbetjes in boursinboter :
Benodigheden (4pp) :
2 Varkensribbetjes 2 Hardgekookte eieren 2 Tomaten 1 geraspte wortel 200gr boter
100gr boursin 1 krop sla ½ Stokbrood - Mayonaise - Pezo
Bereiding :
Kruid de ribbetjes met pezo en bak ze op de grill of een pan in de boter.
Garneer de borden met de groenten en de gekookte eieren.
Meng de boter met de boursin en breng een beetje mengsel (naar smaak) op de gebakken ribbetjes.
Ambachtelijk gerookte forel met pompadouraardappelen :
Benodigdheden (4pp) :
4 Forellen 8 Aardappelen 200gr Spekblokjes 2 Teentjes knoflook Bakboter Peterselie
Pezo.
Bereiding :
Schil de ardappelen en snij ze in fijne julienne.
Kruid deze daarna met pezo en meng er de gehakte look, het spek en de peterselie onder.
Bak het geheel op een pan aan beide kanten bruin en dien op met de gerookte forel.
De forellen worden gekruid en gerookt volgens traditie en aanwijzingen van Jules en Wim.
Pannekoekentaart.
Benodigdheden (8 pp) :
200gr Bloem 375ml Melk 2 Eieren 400ml Room 2el Vanillesuiker 1el Citroensap
80gr Aardbeienconfituur Bakboter - Snuifje zout.
Bereiding :
Zeef de bloem in een kom en roer daarna met een beetje melk tot een glad beslag.
Roer nu de eieren, de resterende melk en een snuifje zout erdoor.
Smelt een beetje boter en bak van het bekomen deeg pannekoeken lang beide zijden goudbruin, en laat ze afkoelen.
Klop de room stijf met de vanillesuiker en het citroensap.
Leg een pannekoek op een platte schotel en smeer er een laagje room op en daarop een laagje
aardbeienconfituur.
Dek af met een tweede pannekoek en herhaal deze handeling tot wanneer men een taart heeft bekomen.
Bestrijk tot slot de bovenste pannekoek met een laagje aardbeienconfituur.
|