Aperitief
Benodigdheden : 1 deel Safari 3 delen witte wijn 3 delen Tropical fruitsap
Borrelhapjes van wildpaté (
.)
Benodigdheden : 3 soorten wildpaté peren in blik uienconfituur tomaat tartaar - toastjes
Bereiding :
Peren en tomaat in brunoise snijden.
Smeer de wildpaté op de toastjes. Versier de helft met blokjes peer en toefje uienconfituur en de andere helft met tomaat en wat tartaar.
Courgettesoep (10 pers.)
Benodigdheden : 2 courgetten 4 preien 4 middelgrote uien 4 aardappelen - boter/olijfolie kippenbouillon kruidentuiltje (tijm-laurier) - pezo
Bereiding :
Schil 3 à 4 aardappelen en snij in stukjes.
Snij de courgetten in schijven van ongeveer 3 cm.
Verwijder het binnenste niet bruikbare vruchtvlees tesamen met de pitten en schil vervolgens de schijven. Snij het vruchtvlees in blokjes van 2 à 3 cm.
Was en snij het wit van prei in grove stukken.
Pel de uien, snij in kleine stukjes en laat ze aanstoven in de olijfolie (niet bruiene)?
Voeg er de prei en stukjes courgette aan toe en laat even meestoven.
Vul de kom met water tot wanneer de groenten ondergedompeld zijn.
Voeg er de stukjes aardappel, het kruidentuiltie, de kippenbouillon en een beetje peper aan toe. Laat alles gaar worden.
Verwijder het kruidentuiltie en mix de inhoud van de kom.
Voeg er eventueel nog wat water bij tot de gewenste dikte is bekomen.
Op smaak brengen met pezo.
Tip : kan ter afwisseling opgediend worden met een beetje room of stukjes kippenvlees.
Huisgerookte forel met slaatje van appel en knolselder
Benodigdheden : 4 forellen ½ knolselder 1 Granny Smith een paar lepels mayonaise geraspte mierikswortel 1 potje foreleitjes 2 tomaten 2 appelsienen - 1 etl gehakte peterselie (beetje gehakte verse dragon) - sap van 1 citroen room/natuuryoghurt pezo gemengde sla en witloof.
Aardappelen in de schil olijfolie - aluminiumfolie.
Bereiding :
Forellen kruiden en roken volgens de aanwijzingen van de specialisten.
Snij de appel en knolselder in julienne (gebruik een mandoline). Besprenkel met wat citroensap.
Maak een gladde saus met wat mayonaise en room/magere yoghurt (half om half) en geraspte mierikswortel. (maak 2 sausjes, één met en één zonder knolselder). Voeg er ook wat foreleitjes aan toe.
Bestrooi met gehalte peterselie.
Sla wassen en fijn snijden. Harde deel uit het witloof halen en eveneens fijn versnijden.
Tomaten ontpitten en in brunoise snijden.
Aardappelen wassen en halfgaar laten koken. Iedere aardappel in alu-folie rollen met een beetje olijfolie en verder laten garen in de oven.
Messinaroom (4 pers.)
Benodigdheden : 250 gr magere platte kaas ½ dl melk 3 eieren 75 gr bloemsuiker 2 pakjes vanillesuiker 1 klein blikje gemengd fruit (uitgelekt) 1 klein blikje ananas, uitgelekt, in stukjes - room
Bereiding :
Platte kaas en melk romig roeren. Eierdooiers, vanille- en bloemsuiker toevoegen. Klop het eiwit stijf en voorzichtig onder de massa roeren. Het uitgelekte fruit onder het kaasmengsel roeren.
Giet in schaaltjes en dek af met plastiekfolie. Zet een paar uur in de koelkast alvorens op te dienen.
Variatie : kan ook met rijpe banaan, aardbeien, of ander fruit werken.
Je kan er ook stijfgeklopte room bijvoegen.
|