Gastenboek
  • koken voor mannen
  • leuke site
  • koken
  • toffe site
  • Toffe site

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  • Foto's kookles juni 2007
  • Foto's kookles 06/06/08
  • Foto's kookles 29/05/09
  • Foto's kookles 04/06/10
  • Foto's van Piet
  • Foto's kookles juni 2011
  • Foto's kookles juni 2012
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Koken Voor Mannen
    Kerksken
    16-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Gezinsbond Kerksken

                                                                                                         16/10/2009




    Mojito
    (per glas)
    Benodigdheden : 10 verse muntblaadjes – ½ limoen – 1 etl rietsuiker (ev. vloeibare) – 45 ml witte rum – limonade met citroensmaak – crushed ijs. - rietjes

     

    Bereiding :

    Snij de halve limoen in vier en doe ze samen met de muntblaadjes in het longdrinkglas.

    Voeg het rietsuiker toe en plet als met bv. een houten lepel.

    Vul het glas met ijs en giet er de rum over.  Roer alles goed door elkaar en vul aan met de limoenlimonade.   Garneer met muntblaadjes en een rietje.

     

     

    Mango met kiwi en Camenbert  (4 pers.)

     

    Benodigdheden : 1 mango – 3 kiwi’s – ½ Camenbert – 1/3 pakje goede boter - toastjes

     

    Bereiding :

    Het fruit in stukjes snijden en op een toastje leggen. De Camenbert en de boter mengen met een vork en op het fruit leggen.

    Alles kort onder de gril zetten.

     

                                                  

     

    Visfilet omringt door Spaanse mosselen in saffraansaus (10 pers.)   

     

    Benodigdheden : 5 visfilets – 120 gr boter – 3 kg mosselen – 1 kruidentuiltje - 4 dl witte droge wijn – 5 dl room – 1 klp saffraan/kurkuma – 3 sjajotten – 1 venkel - 3 sinaasappelen  --  stokbrood.

     

    Bereiding :

    Met een dunschiller de sinaasappel schillen en de bekomen zestes in fijne reepjes snijden.  Een 5-tal min in water koken, afgieten en spoelen onder koud water.

    In een grote kom de gehakte sjalotten en venkel met een klontje boter even laten uitzweten. Hierbij de gereinigde mosselen voegen, overgieten met de witte wijn en er een kruidentuiltje aan toevoegen.

    De mosselen op een groot vuur snel gaar koken.  Haal de mosselen uit de schelp.

    Het mosselvocht door een neteldoek zeven.

    De visfilets in een beboterde ovenschaal leggen, kruiden met pezo en overgiet met het warme mosselvocht.  De vis hierin pocheren en warm houden.

    Saus : het pocheervocht van de vis nogmaals doorzeven en terug laten inkoken.

    Room en saffraan toevoegen en laten inkoken tot sausdikte.  Kruiden met pezo en op het einde de sinaasappelreepjes bijdoen.

    Leg in het midden van het bord de visfilet, giet er wat saus rond en enkele mosselen.  Versier met een takje breedbladpeterselie.

     

     

      

    Kaastortilla met kip en tomatensalsa (4 pers.)  

     

    Benodigdheden : 4 enkele kipfilets – 1 pot mediteraanse pesto – 4 schellen Seranoham - 400 gr aardappelen – 1 ui – 1 etl bieslook – 150 gr gemalen kaas (St.Maarten) – 5 eieren – 300 gr tomaten – 2 etl sherryazijn – 1 etl verse koriander – 1 etl gehakte peterselie - ½ rode ajuin – ijsbergsla – preischeuten -  olijfolie – boter – pezono - lookkruiden

     

    Bereiding :

    De aardappelen gaarkoken in de schil, pellen en in schijfjes snijden.

    De tomaten pellen, ontpitten en in brunoise snijden.

    De witte ui in ringen snijden en de rode ui eveneens in brunoise.

    De kipfilet in enveloppe snijden en vul ze met pesto en fijngesneden Seranoham. Kruiden met pezo, kleur ze in de pan en verder laten garen in een oven van 180 °C.

    Laat de aardappelschijfjes kleuren in de boter/olijfolie.  Doe hetzelfde met de uiringen en kruiden met pezo. 

    Verdeel de schijfjes over een beboterde ovenschotel en schik de uiringen er bovenop.  Bestrooi met bieslook en de geraspte kaas.  Overgiet de losgeklopte eieren en laat deze schotel 40 min garen in een oven van 160 °C.

    Kruid de tomatenblokjes met pezo en meng er de koriander, peterselie, rode ajuin, wat olijfolie en sherryazijn onder.  Vul een blaadje ijssla met de salsa en daarop een toefje preischeuten.

    Snij de tortilla in stukken en serveer met de kip en een salsakuipje.

     

     

     

     

    Crème Catalana  (4 pers.)

     

    Benodigdheden : 200 gr suiker – 4 eierdooiers – 1,5 etl bindmiddel (maïzena) – 1 kaneelpijpje – geraspte schil van ½ citroen – 5 dl volle melk

     

    Bereiding :

    Klop 150 gr suiker met de eierdooiers schuimig.

    Voeg bindmiddel, kaneel en citroenschil toe.  Giet er de melk bij. 

    Verhit het geheel langzaam onder voortdurend roeren tot de room dikker begint te worden.

    Neem de pan van het vuur, verwijder het kaneelpijpje en verdeel over 4 vuurvaste schaaltjes.

    Strooi voor het serveren de rest van de suiker over en zet onder de grill tot de suiker gekarameliseerd is.


    14-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    De foto's van de laatste kookles staan onder 'mijn favorieten' links van de blok.
    Klik op de link 'Foto's kookles 29/05/09'.
    Dank aan allen voor jullie fantastische inzet.  Hopelijk heeft jullie partner er ook van genoten.
    Nog veel kook- en kijkplezier en tot in oktober....

    Hugo.




    Data volgende kooklessen :



    Data volgende kooklessen 2014 :
    21 Februari 




    Archief per maand
  • 09-2014
  • 08-2013
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 06-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 06-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 08-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 06-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 06-2006
  • 04-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs