Gastenboek
  • koken voor mannen
  • leuke site
  • koken
  • toffe site
  • Toffe site

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  • Foto's kookles juni 2007
  • Foto's kookles 06/06/08
  • Foto's kookles 29/05/09
  • Foto's kookles 04/06/10
  • Foto's van Piet
  • Foto's kookles juni 2011
  • Foto's kookles juni 2012
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Koken Voor Mannen
    Kerksken
    06-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     

     

    Cointreau Tonic

                                                                    

    Benodigdheden : 1/3 Cointreau – 2/3 Tonic – appelsien – suiker - ijs

     

    Bereiding : de ingrediënten goed mengen en koel serveren in een glas met suikerrand.

    Versieren met ¼ sinaasappelschijfje.

     

      

    Pancetta rolls gevuld met dadels en mozzarella  (10 stuks.)

     

    Benodigdheden : 5 sneetjes gezouten onbijtspek – 5 dadels – 100 pizzamozzarella - cocktailprikkers

     

    Bereiding :

    Leg een half sneetje spek op het werkblad en bedek met een sneetje mozzarella en een halve dadel.

    Rol op en prik ze vast met een cocktailprikker.

    Bak ze af op een ingevette kookplaat in een oven van 225 °C tot het spek gebakken is en de kaas gesmolten.

                                                                 

     

     

    Waterkerssoep met tongreepjes en amandelroom (4 pers.)   

     

    Benodigdheden : 2 bondjes waterkers – 100 gr champignons – 100 gr sjalotten – 40 gr boter –

    2 l visbouillon – 1 dl room – 6 tongfilets – 50 gr amandelschilfers - pezo

     

    Bereiding :

    Sjalotten en champignons reiningen, snijden en in de boter glazig aanfruiten.  Visbouillon toevoegen en 15 min zachtjes laten koken.  De gewassen waterkers bijvoegen en zonder deksel 5 min laten koken.

    De soep mixen, kruiden en warm houden.  Niet meer laten koken.

    Tongfilets wassen, plat kloppen en in reepjes snijden. Even garen in visbouillon.

    Prensentatie : in een bord soep doen, de reepjes gesneden tongfilets bijvoegen.  Afwerken met een beetje lichtjes opgeklopte room, bestrooien met geroosterde amandelschilfers.

     

       

     

    Griekse moussaka  (4 pers.)  

     

    Benodigdheden : 50 gr aardappelen – 2 courgettes 2 aubergines – 1 ui – look – 500 gr gehakt – 2 tomaten 300 gr gezeefde tomaten – 2 etl fijngehakte peterselie – 1 tlp oregano – pezo – olijfolie –-  60 gr boter – 35 gr bloem – 5 dl melk – 100 gr geraspte kaas – 2 eieren

     

    Bereiding :

    Schil de aardappelen en snij ze in plakjes.  Bak ze aan weerszijden lichtbruin in olijfolie.

    Snij ook de aubergines en courgettes in de lengte in fijne plakjes.  Bestrooi ze met zout en laat een half uurtje liggen, dep ze daarna droog met keukenpapier en bak ze eveneens af in veel olijfolie.

    Bak de versnipperde ui en look in wat boter.  Vervolgens het gehakt toevoegen en voortdurend omscheppen tot het mooi gebakken is.

    Tomaten ontvellen en ontipitten.  Voeg ze bij het gehakt met de gezeefde tomaten,peterselie en oregano. Afsmaken.

    Laat de tomatensaus sudderen en maak intussen de kaassaus.  Maak een roux van boter en bloem, laat even bakken onder voortdurend roeren en voeg er de melk bij en laat indikken.  Haal de pan van het vuur en doe er de gemalen kaas en eierdooiers bij. Kruiden met pezono.

    Nu kan de ovenschotel gevuld worden.  Leg in een vuurvaste schotel achtereenvolgens een laag gebakken aardappel, de helft van de tomatensaus met gehakt, de courgette, de rest van de tomatensaus en de aubergine (in kruisvorm).

    Tot slot overgieten met de kaassaus en bestrooien met de geraspte kaas.

    Bak de moussaka 45’ in een oven van 180 °C.

      

     

     

    Flan Caramel   (4 pers.)

     

    Benodigdheden : ½ melk – 100 gr suiker – 1 vanillestokje – 4 eieren - (slagroom)

    Voor de caramel :  150 gr suiker – 50 gr water

     

    Bereiding :

    Begin met de caramel.  Breng suiker en water samen aan de kook en blijf koken totdat de suiker bruin kleurt.  Gier over in 4 soufflépotjes.  Er moet maar een bodempje karamel in staan. 

    Laat afkoelen.

    Breng de melk aan de kook met de in 2 doorgesneden vanillestok.  Schrap op het einde het merg uit de stok en voeg bij de melk.  Klop de eieren wit met de suiker (ruban) en stort er de hete melk op.  Zet terug op het vuur en blijf roeren met een spatel totdat de vla bindt  (mag niet over de 80 °C gaan).

    Giet de crème op de bodem van karamel en laat afkoelen.

    Draai de potjes met crème om op de borden.  De crèmre zal er zacht uitglijden.  En de karamel zal er van aflopen en dat is nu juist de bedoeling.

    Eventueel afwerken met een toefje slagroom.

     




    Data volgende kooklessen :



    Data volgende kooklessen 2014 :
    21 Februari 




    Archief per maand
  • 09-2014
  • 08-2013
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 06-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 06-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 08-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 06-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 06-2006
  • 04-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs