Gastenboek
  • koken voor mannen
  • leuke site
  • koken
  • toffe site
  • Toffe site

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  • Foto's kookles juni 2007
  • Foto's kookles 06/06/08
  • Foto's kookles 29/05/09
  • Foto's kookles 04/06/10
  • Foto's van Piet
  • Foto's kookles juni 2011
  • Foto's kookles juni 2012
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Koken Voor Mannen
    Kerksken
    27-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    GB Kerksken

                                                                 27/01/2006

     


     

        

     

     

                                                            

    Primavera

                                                                  

    Benodigdheden per glas : 4 cl appeljenever – 4 cl perzikenjenever – 10 cl sinaasappelsap – scheutje cassissiroop

     

    Bereiding :

    Giet de appel- en perzikenjenever en het gekoelde sinaasappelsap in een longdrinkglas.

    Giet er een scheutje cassissiroop bij, op de bolle kant van een koffielepel of op een ijsblokje, zodat je een mooi kleurlaagje krijgt.

    Werk naar wens af met ijsblokjes en schijfjes appel en perzik.

     

     

     

    Ham met Camenbert-hapje

     

    Benodigdheden : 6 plakjes rauwe ham (dun gesneden) – Camenbert – vloeibare honing – cocktailprikkers – papieren cakevormpjes

     

    Bereiding :

    Snijd de Camenbert in kleine blokjes en omwikkel ze met een stukje ham.  Leg ze in de vormpjes.  Schenk over elk partje een beetje honing en steek er een cocktailprikker in.  Zet ongeveer 5 min. onder

    de grill.

     

     

     

     

     

     

    Courgette-roomsoep met kokosmelk    (8 pers.)   

     

    Benodigdheden : ½ kg courgettes – 1 preiwit – 1 ui – 2 l kippenbouillon – 3 dl kokosmelk uit blik – boter – pezo  - 2 dl room – gehakte peterselie --- 1 rode paprika en 30 gr vetstof en 30 gr bloem

     

     Bereiding :

    Reinig en was de groenten en snijd ze fijn.  Verhit de boter en stoof er de groenten in.  Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.  Laat gaar worden op een zacht vuur.

    De paprika in blokjes snijden en blancheren.  Pureer de soep.

    Smelt 30 gr boter en roer de bloem erdoor.  Giet al roerend de soep erbij en laat goed doorkoken.  Breng op smaak met pezo.  Giet er vervolgens de kokosmelk en de room bij. 

    Garneer met de paprikablokjes en gehakte peterselie.

     

     

     

     

    Rog met garnalen en broccoli & gevulde paddestoelhoedjes   (4 pers.)  

     

    Benodigdheden : 4 roggevleugels – 100 gr garnalen – ½ kg brocolliroosjes – 5 etl boter – 4 etl bloem –

    1 etl tomatenpuree – 1 dl room – 1 glas droge witte wijn - ½ citroen – tijm – laurier – pezo  

    Hoedjes : 8 reuzenchampignons – 225 gr aardappelen – 25 gr gesmolten boter – 4 etl volle melk –

    25 gr gemalen Emmental - look – 1,5 dl groentebouillon - gehakte peterselie en bieslook – pezo.

     

    Bereiding :

    Leg de diepgevroren roggevleugels enkele uren in azijnwater.

    Breng in een grote pan ruim water aan de kook met een ½ citroen, 1 glas droge witte wijn, tijm, laurier en pezo.  Leg er de roggenvleugels in en laat tot net onder het kookpunt komen.

    Neem na 2 min. de pan van het vuur en laat de vis in het vocht liggen tot de saus klaar is.

    De broccoli kuisen en gaarkoken.  In een pan met wat boter aanstoven en kruiden met pezo.

    Voor de saus smelt je 4 etl boter in de pan.  Voeg er 4 etl bloem bij en 1 etl tomatenpuree.  Laat even sudderen.  Leng al roerend aan met het kookvocht van de vis tot u een smeuïge saus bekomt.

    Werk af met 1 dl room.  Voeg er de garnalen bij.

    Aardappelen koken en fijn stampen. Verwijder de stelen van de champignons.  Hak ze fijn en voeg bij het aardappelmengsel.  Meng de boter, de melk en het gehakte bieslook/peterselie met de aardappelpuree.  Schep het mengsel op de hoedjes en bestrooi met de kaas. Zet de hoedjes in een ovenschaal en giet er de groentebouillon bij.  Dek af en zet ongeveer 20/25 min. in de oven op 220 °C.

     

     

     

     

    Oliebollen (4  pers.)

     

    Benodigdheden : 1 dl melk – 1 vanillestok (of kaneel) – 20 gr verse gist – 1 dl water – 250 gr bloem –

    4 eieren – 4 etl suiker - poedersuiker

     

    Bereiding :

    Kook de melk met de gehalveerde vanillestok en laat lauw afkoelen.

    Los de gist op in lauw water en meng er de bloem door.

    Scheid de eierdooiers en de eiwitten.

    Meng de eierdooiers en de lauwe melk en voeg dit mengsel beetje bij beetje toe aan het deeg.

    Klop de eiwitten stijf met suiker en meng die voorzichtig onder het deeg en laat nu 15 min. rusten.

    Schep met 2 lepels of een ijsschep het deeg in de frituurpan en laat het gedurende 3 à 4 min frituren op de ong. 200 °C.

    Serveer de oliebollen met veel poedersuiker.

     




    Data volgende kooklessen :



    Data volgende kooklessen 2014 :
    21 Februari 




    Archief per maand
  • 09-2014
  • 08-2013
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 06-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 06-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 08-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 06-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 06-2006
  • 04-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs