Gastenboek
  • koken voor mannen
  • leuke site
  • koken
  • toffe site
  • Toffe site

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  • Foto's kookles juni 2007
  • Foto's kookles 06/06/08
  • Foto's kookles 29/05/09
  • Foto's kookles 04/06/10
  • Foto's van Piet
  • Foto's kookles juni 2011
  • Foto's kookles juni 2012
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Koken Voor Mannen
    Kerksken
    25-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Hagelands goud

                                                                     

    Benodigdheden : 2 delen wit druivensap – 1 deel appeljenever – 1 deel droge witte wijn

     

    Bereiding :

    Zorg dat alle dranken goed gekoeld zijn.

    Meng ze met elkaar en schenk in de glazen.

     

      

    Javanais met kruidenkaas  (4 pers..)

     

    Benodigdheden : 4 sneetjes roggebrood -2 etl kruidenkaas – 1 kiwi/zespri – enkele takjes bieslook

     

    Bereiding :

    Het brood ontkorsten en de sneetjes lichtjes aandrukken met een rol.

    Kiwi schillen en in dunne reepjes snijden.

    Besmeer elk sneetje brood met de kruidenkaas en leg er de kiwi’s op.  Leg een 4 à 5 laagjes op elkaar.

    Verdeel de javanais in kleine rechthoekjes met een broodmes.  Werk af met bieslooktakjes.

                                                  

     

    Carpaccio van tonijn met mangochutney en foie gras (4 pers.)   

     

    Benodigdheden :  rauwe tonijn (Sashimi)/zalm - 1 mango – ½ komkommer – foie gras - pezo

    Pesto : 100 gr pijnboompitten – 1 potje basilicum –  ¼ citroen – olijfolie - pezo

     

    Bereiding :

    Pesto : verse basilicumblaadjes enkele seconden blancheren in kokend water en dan direct afkoelen met ijskoud water (om kleur te behouden).

    De pijnboompitten lichtjes kleuren in de pan.

    Voeg de basilicum, pijnboompitten, citroensap, olijfolie en pezo tesamen en mix kort.

    Mangochutney : mango schillen en in heel fijne brunoise snijden.  Meng ze met de pesto.

    Snij de komkommer ook in fijne brunoise en de tonijn/zalm in heel dunne schijfjes.

    Afwerking : leg 4 schijfjes tonijn op het bord.  ¾ afboorden met de mangochutney en ¼ met de komkommer en tomatenreepjes.

    Kruid de tonijn met grof zeezout/fleur de sel en peper en leg er een beetje foie gras op.

     

     

    Eendenborst met aardappelrösti, venkel en sinaasappel-portsaus (4 pers.)  

     

    Benodigdheden : 4 eendenborstfilets – 1 tl anijszaad – 1 venkel – 2 etl Ricard – 2 etl rode port – 4  dl gevogeltefond – 3 sinaasappels – 1 etl vloeibare honing – 4 aardappels – 1 sjalot – 1 handvol bladpeterselie – 2 etl geraspte parmezaan – 2 eieren – boter - pezono

     

    Bereiding :

    Snij de eendenborsten in ruitvorm in langs de velkant.  Bestrooi met pezo.

    Bak beide kanten kort in de grillpan en laat nog ong. 15 min verder garen in de oven op 180 °C.

    Het vlees moet nog rozig zijn.

    Giet het overtollige vet weg en deglaceer met rode port.  Voeg versgepers fruitsap toe, samen met de vloeibare honing en de gevogeltefond.

    Laat inkoken en klop op met enkele klontjes ijskoude boter.

    Rasp de geschilde aardappels en meng met gehakte sjalot, peterselie, parmezaan en eieren.  Kruid met pezono en bak er pannenkoekjes van.

    Snij de venkel in kleine stukjes en wok met anijszaadjes.  Flambeer met Ricard.

    1 appelsien in 2 snijden en dan in fijne schijfjes.

    Leg telkens op een groot bord en röstikoekje met daarbovenop de venkel en enkele sneetjes eend.

    Lepel er wat saus rond en enkele schijfjes sinaasappel.

     

     

    Postre Maria-Louisa  (4 pers.)

     

    Benodigdheden : 200 gr witte chocolade – 125 gr room – scheutje rhum en kirsch – boudoirkoekjes –

    Marsepein – citroensap – potje natuuryoghurt – perziken – ananas.

     

    Bereiding :

    Breek 200 gr witte chocolade in stukjes en leg ze in een kom.

    Verwarm 125 gr room juist tot het kookpunt en voeg het bij de witte chocolade.  Doe er een scheutje rhum en roer tot alles gesmolten is.

    Leg in een schaaltje een laagje verkruimelde koekjes (boudoirtjes) en daarop versnipperde stukjes marsepein.

    Verdeel het beslag over de glazen.  Zet koel in de ijskast.

    Voor het opdienen :

    Meng een beetje citroensap door natuuryoghurt en schep een lepel op het beslag.

    Reepjes perzik, ananas, … laten weken in kirsch en in een torentje boven op de yoghurt schikken.


    15-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    14-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    13-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    12-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    11-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    09-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    08-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    07-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    06-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    05-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    04-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    03-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    02-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    01-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Data volgende kooklessen :



    Data volgende kooklessen 2014 :
    21 Februari 




    Archief per maand
  • 09-2014
  • 08-2013
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 06-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 06-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 08-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 06-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 06-2006
  • 04-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs