Gastenboek
  • koken voor mannen
  • leuke site
  • koken
  • toffe site
  • Toffe site

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  • Foto's kookles juni 2007
  • Foto's kookles 06/06/08
  • Foto's kookles 29/05/09
  • Foto's kookles 04/06/10
  • Foto's van Piet
  • Foto's kookles juni 2011
  • Foto's kookles juni 2012
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Koken Voor Mannen
    Kerksken
    22-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Gezinsbond Kerksken

                                                                22/01/2010

     




    Sweet bitter love

     

    Benodigdheden  : 1/3 Passoa – 2/3 schwepps

    Voorbereiding

     

    Bereiding :

    Doe enkele ijsblokjes in een hoog glas en giet er de Passoa en schwepps over.

      

    Ananasworstje 

     

    Benodigdheden  : 20 coctailworstjes – 1 blikje ananas – 10 plakjes ontbtijtspek - prikkers


    Bereiding
    :

    Laat de worstjes en ananasringen uitlekken.  Halveer de plakjes ontbijtspek.  Omwikkel elk worstje met een plakje spek.  Steek de omwikkelde worstjes met een stukje ananas aan een cocktailprikker en rooster ze onder de hetel grill rondom bruin.

     

     

     

     

     

    Wandeling van gerookte paling met gedroogde tomaten en basilicum  (4 pers.)

     

    Benodigdheden : 250 gr gerookte paling (kan ev. vervangen worden door andere gerookte vis) – potje gedroogde tomaten (of half-droge = meer smaak) – 2 sjalotten – 16 kerstomaatjes – potje verse basilicum – boter – wilde peterselie – krokante sojascheuten – appelsien - takje verse dille – pezo -- stokbrood

     

    Bereiding :

    Appelsienen peller-à-vif en partjes uitsnijden.

    Snij de sjalotten en gedroogde tomaten in grove stukken en de kertomaatjes in 2.

    De basilicum fijn versnipperen.

     De olijfolie goed opwarmen, de sjalotten toevoegen en ± 1 min. laten stoven, dan de tomaten en basilicum toevoegen, kruiden met pezo en nog enkele minuutjes laten verder bakken.

     De paling in schuine lamellen snijden.

    Dresseer in het midden van het bord een portie lauwe groentenmengeling.  Daarop een hoopje sojascheuten en de gerookte paling schikken en versieren met appelsienpartjes, een takje peterselie en verse dille





    Koolvis met chiligroenten
      (4 pers.)

     

    Benodigdheden : 4 stukken koolvis ‘filet pur’ (800 gr) – 1 rode en 1 gele paprika – 400 gr tomaten –

    200 gr witte bonen (blik) – 150 gr maïs (blik) – 1 rode ui – 1 kop bloem – 1 ei – 1 scheutje melk – 5 etl olijfolie – 1,5 etl komijn (portje) – 1 mespunt cayennepeper – pezo  -- rijst

     

    Bereiding :

    Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

    Hak de ui fijn. Schil de paprika en snij in kleine reepjes.  Tomaten pellen en in blokjes snijden.

    Verhit 2 etl olijfolie in een kookpan en stoof de fijngesnipperde rode ui gedurende 2 à 3 min, voeg de paprikareepjes toe, schep om en laat nog een 3-tal minuten stoven.

    Voeg de tomatenstukjes, de maïs en de witte bonen toe.  Kruiden met cayennepeper en pezo.  Laat nog een 20-tal minuten stoven op een zacht vuurtje.

     Giet de bloem in een ruime schotel en meng er de komijn en pezo onder.

    Klop ondertussen het ei los met een scheutje melk.  Wentel de stukken vis eerst door het eimengsel, en dan door de bloem.  Zorg ervoor dat de vis volledig onder de bloem zit.

     Verhit 3 etl olijfolie in een ruime pan en bak de koolvis gedurende 1 min. langs elke kant en laat op een zacht vuurtje nog 10 à 15 min. gaar worden.

     Schik een stuk vis op elk bord en geef er de groentesaus bij.

    Dien op met rijst.

     

     

      

    Perenflantaart (6-8 pers.)

     

    Benodigdheden : 1 vel uitgerold bladerdeeg - ± 3 peren – 3 eieren – 150 gr suiker – 2,5 dl room – 1 zakje vanillesuiker – 1 et maïszetmeel -- bloemsuiker

     

    Bereiding :

    Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (doorsnee 28 cm).  Druk het deeg goed aan en prik er enkele keren in met een vork.

     Schil de peren, snij ze in vier en verwijder het klokhuis.  Verdeel de partjes peer in schijfjes en schik dakpansgewijs in de taartvorm.

     Klop de eieren los in een mengkom als voor een omelet.  Meng er de suiker, de vanillesuiker en het maïszetmeel onder en klop goed dooreen.  Doe er tot slot de room bij en meng goed.

     Giet de eierflan in de taartvorm over de schijfjes peer.

    Schuif de taart in een oven van 180 °C. en bak gedurende 40 min.  Laat nog enkele minuten kleuren onder de grill.

     Voor het opdienen bestrooien met bloemsuiker.

     




    Data volgende kooklessen :



    Data volgende kooklessen 2014 :
    21 Februari 




    Archief per maand
  • 09-2014
  • 08-2013
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 06-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 06-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 08-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 06-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 06-2006
  • 04-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs