Sweet bitter love
Benodigdheden : 1/3 Passoa 2/3 schwepps
Voorbereiding
Bereiding :
Doe enkele ijsblokjes in een hoog glas en giet er de Passoa en schwepps over.
Ananasworstje
Benodigdheden : 20 coctailworstjes 1 blikje ananas 10 plakjes ontbtijtspek - prikkers
Bereiding :
Laat de worstjes en ananasringen uitlekken. Halveer de plakjes ontbijtspek. Omwikkel elk worstje met een plakje spek. Steek de omwikkelde worstjes met een stukje ananas aan een cocktailprikker en rooster ze onder de hetel grill rondom bruin.
Wandeling van gerookte paling met gedroogde tomaten en basilicum (4 pers.)
Benodigdheden : 250 gr gerookte paling (kan ev. vervangen worden door andere gerookte vis) potje gedroogde tomaten (of half-droge = meer smaak) 2 sjalotten 16 kerstomaatjes potje verse basilicum boter wilde peterselie krokante sojascheuten appelsien - takje verse dille pezo -- stokbrood
Bereiding :
Appelsienen peller-à-vif en partjes uitsnijden.
Snij de sjalotten en gedroogde tomaten in grove stukken en de kertomaatjes in 2.
De basilicum fijn versnipperen.
De olijfolie goed opwarmen, de sjalotten toevoegen en ± 1 min. laten stoven, dan de tomaten en basilicum toevoegen, kruiden met pezo en nog enkele minuutjes laten verder bakken.
De paling in schuine lamellen snijden.
Dresseer in het midden van het bord een portie lauwe groentenmengeling. Daarop een hoopje sojascheuten en de gerookte paling schikken en versieren met appelsienpartjes, een takje peterselie en verse dille
Koolvis met chiligroenten (4 pers.)
Benodigdheden : 4 stukken koolvis filet pur (800 gr) 1 rode en 1 gele paprika 400 gr tomaten
200 gr witte bonen (blik) 150 gr maïs (blik) 1 rode ui 1 kop bloem 1 ei 1 scheutje melk 5 etl olijfolie 1,5 etl komijn (portje) 1 mespunt cayennepeper pezo -- rijst
Bereiding :
Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.
Hak de ui fijn. Schil de paprika en snij in kleine reepjes. Tomaten pellen en in blokjes snijden.
Verhit 2 etl olijfolie in een kookpan en stoof de fijngesnipperde rode ui gedurende 2 à 3 min, voeg de paprikareepjes toe, schep om en laat nog een 3-tal minuten stoven.
Voeg de tomatenstukjes, de maïs en de witte bonen toe. Kruiden met cayennepeper en pezo. Laat nog een 20-tal minuten stoven op een zacht vuurtje.
Giet de bloem in een ruime schotel en meng er de komijn en pezo onder.
Klop ondertussen het ei los met een scheutje melk. Wentel de stukken vis eerst door het eimengsel, en dan door de bloem. Zorg ervoor dat de vis volledig onder de bloem zit.
Verhit 3 etl olijfolie in een ruime pan en bak de koolvis gedurende 1 min. langs elke kant en laat op een zacht vuurtje nog 10 à 15 min. gaar worden.
Schik een stuk vis op elk bord en geef er de groentesaus bij.
Dien op met rijst.
Perenflantaart (6-8 pers.)
Benodigdheden : 1 vel uitgerold bladerdeeg - ± 3 peren 3 eieren 150 gr suiker 2,5 dl room 1 zakje vanillesuiker 1 et maïszetmeel -- bloemsuiker
Bereiding :
Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (doorsnee 28 cm). Druk het deeg goed aan en prik er enkele keren in met een vork.
Schil de peren, snij ze in vier en verwijder het klokhuis. Verdeel de partjes peer in schijfjes en schik dakpansgewijs in de taartvorm.
Klop de eieren los in een mengkom als voor een omelet. Meng er de suiker, de vanillesuiker en het maïszetmeel onder en klop goed dooreen. Doe er tot slot de room bij en meng goed.
Giet de eierflan in de taartvorm over de schijfjes peer.
Schuif de taart in een oven van 180 °C. en bak gedurende 40 min. Laat nog enkele minuten kleuren onder de grill.
Voor het opdienen bestrooien met bloemsuiker.
|