Gastenboek
  • koken voor mannen
  • leuke site
  • koken
  • toffe site
  • Toffe site

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  • Foto's kookles juni 2007
  • Foto's kookles 06/06/08
  • Foto's kookles 29/05/09
  • Foto's kookles 04/06/10
  • Foto's van Piet
  • Foto's kookles juni 2011
  • Foto's kookles juni 2012
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Koken Voor Mannen
    Kerksken
    16-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    GB Kerksken

                                                                 16/12/2005 

     

     

     

     

                                                               

    Aperitief ‘Ritz Fizz’     

                                                                  

    Benodigdheden : 15 ml Blue Curaçao – 15 ml Amaretto – citroensap - Champagne

     

    Bereiding :

    Pak een champagneglas en schenk hier de Blue Curacao, de Amaretto en een scheut citroensap in. Vul aan met Champagne, roer voorzichtig door de cocktail en garneer met een citroenkrul !

      

     

     

    Aperitiefhapje ‘versierde toastjes’ 

     

    Benodigdheden :  toastjes – smeerboter - vleessla – americain – vissla – platte kaas – hesp - ansjovis – tomaten – gekookte eieren – gesciseleerde sla – zilveruitjes – augurkjes – fijngehakte peterselie.

     

    Bereiding :

    Toastjes insmeren met boter en afwisselend met de verschillende salades …

    Versieren met een beetje sla, partjes tomaat en ei, half uitje.

    Na de afwerking bestrooien met gehakte peterselie.

     

     

     

     

    Noordzeetongfilets met fijne tomatenroom (4 pers.)

     

    Benodigdheden : 8 noordzeetongfilets – 1 glas droge sherry – beetje visfumet - 1 etl boter –

    1 etl tomatenpuree – 1,5 dl room – 1 etl fijngesnipperde peterselie – laurier – pezo  - halve maantjes van bladerdeeg.

    Prei – asperges (ev. blik)


    Bereiding
    :

    Tongfilets ontdooien.  Indien ze nog niet opgerold zijn, oprollen met met de velkant naar binnen.

    Laat de boter smelten in een brede koekepan en schik er de rolletjes naast elkaar in.  Giet er de sherry en wat visfumet bij en kruid met tijm, laurier en pezo.  Zet het deksel op de pan laat 8 min. zachtjes smoren.

    Haal de tongrolletjes uit de pan en hou ze warm.  Voeg aan het kookvocht 1 etl tomatenpuree en 1,5 dl room toe.  Laat op een hevig vuur inkoken tot een lichtgebonden saus.

    Prei kuisen en het wit in fijne sliertjes snijden.  Voor het opdien, bakken in de friteuze. Asperges in blokjes snijden.

    De fleurons 10 min. opwarmen in een oven.

    De tongrolletjes op een bord schikken, overgieten met de saus en versieren met gehakte peterselie.

    Schik de gefrituurde prei, aspergereepjes en fleurons naast de vis.

     

     

     

    Hartig vleesbroodje met Jagersaus en aardappeltaart  (4 pers.)

     

    Benodigdheden : 500 gr (kalf/varken) – 2 merguez-worstjes – 1 etl groene peperbolletjes – 100 gr champignons – 1 ei – broodkruim - pezono  en cayennepeper – gemengde sla – tomaten.

    Saus : 100 gr gerookt spek – 150 gr champignons – 1 etl tomatenpuree – 4 dl (vlees)bouillon – 1 dl rode wijn – ui - bloem – boter – rozemarijn – thijm – pezo (= ev. 1 etl bruine suiker)

    Aardappeltaart : 4 grote aardappelen – 2 etl gehakte bieslook – 2 etl gehakte peterselie – 1 klp basilicum– 1 ei – 2 dl koffieroom – boter – olijfolie - pezono

     

    Bereiding :

    Vlees :

    Champignons in schijfjes snijden, bakken in de pan en kruiden met pezo.

    Meng het gehakt met het ei, broodkruim, de uitgelekte champignons en 1 etl groene peperbolletjes en kruiden met pezonoca.

    Vorm een langwerpig broodje en steek er de merguez-worstjes in.  50 min bakken op 180 °C.

    Sla kuisen en ciseleren.  Tomaat in partjes snijden.

    Jagersaus :

    Snij het spek in reepjes en fruit aan de boter. Neem het spek uit de pan en fruit hierin de uisnippers en de champignons.  Voeg tomatenpuree, bloem, bouillon en wijn toe. Kruiden en laat doorkoken. Voeg het spek terug bij de saus. Kruiden en aandikken met maïzena-quick.

    Aardappeltaart :

    Schil de aardappelen en rasp ze in fijne julienne. Dep ze droog.  Smelt boter, giet er de olijfolie bij en bak de aardappeljulienne licht aan. Schep de inhoud in een met boter ingesmeerde taartvorm van ca 20 cm.

    Klop het ei los in de koffieroom, kruiden met pezono en roer er de gehakte bieslook, peterselie en basilicum onder.  Giet dit mengsel over de geraspte aardappelen.  30 min. afbakken op 180 °C.

    Stort de aardappeltaart omgekeerd op een bord en versnijd ze in spieën.

     

     

     

    Chantilly-room (4 pers.)

     

    Benodigdheden : 50 gr maïzena – ½ l melk – 1 ei – 150 gr fijne suiker - 140 gr margarine – 250 gr petit-beurres – 2 ananasschijven

     

    Bereiding :

    De margarine tot room roeren.  De suiker, eierdooiers en het tot sneeuw geklopte eiwit bij de boter toevoegen.

    De melk koken en er samen met de maïzena een dikke pudding van maken.  De kom in koud water plaatsen en regelmatig roeren tot de pudding bijna koud is.

    De pudding en de boterroom dooreen mengen.

    De crème eventueel verfijnen met wat ananassap.

    In een vorm, afwisselend een laag koeken en een laag crème doen.

    Versieren met stukjes ananas.




    Data volgende kooklessen :



    Data volgende kooklessen 2014 :
    21 Februari 




    Archief per maand
  • 09-2014
  • 08-2013
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 06-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 06-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 08-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 06-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 06-2006
  • 04-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs