Gastenboek
  • koken voor mannen
  • leuke site
  • koken
  • toffe site
  • Toffe site

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  • Foto's kookles juni 2007
  • Foto's kookles 06/06/08
  • Foto's kookles 29/05/09
  • Foto's kookles 04/06/10
  • Foto's van Piet
  • Foto's kookles juni 2011
  • Foto's kookles juni 2012
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Koken Voor Mannen
    Kerksken
    17-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    GB Kerksken

                                                                 17/03/2006

     

     

     

        

                                                

    Cuba Libre

                                                                    

    Benodigdheden : 1 borrelglas Rum – sap van ½ citroen – Cola - ijsblokjes

     

    Bereiding :

    Neem de Rum, het citroensap en veel ijsblokjes.  Vul aan met cola en garneer met een schijfje citroen.

     

     

     

    Broodrolletjes

     

    Benodigdheden : sneetjes vers brood – margarine of boter – verse spinazie – gerookte zalm – Gandaham (of gekookte ham) – mosterd  - (plastiekfolie)

     

    Bereiding :

    Snijd de korsten van de boterhammen en rol ze plat. Besmeer ze met de boter.

    Leg een blad spinazie op de beboterde boterhammen.  Bedek met een plak gerookte zal en de ham (of gekookte ham).  Doe hier de mosterd op en wikkel de boterhammen als rolletjes in plastiekfolie. 

    Laat rusten in de koelkast.     Verwijder de folie en snijd de rolletjes in mooie plakjes.

     

     

     

    Wortelsoepje met spekreepjes en korstjes (4 pers.)   

     

    Benodigdheden (voor 1 l soep) : 1 ajuin – 1 wit van prei – 2 selderstengels – 3-tal wortelen – 1 l kippenbouillon – 4 sneden wit brood – 100 gr spek (licht gerookt) – scheutje room – boter – pezo

    (gehakte peterselie)

     

    Bereiding :

    De gewassen en gesneden groenten in een weinig boter stoven, zonder te kleuren.

    Bevochtigen met kippenbouillon en laten gaar koken.

    De soep afsmaken en tweemaal doorsteken of goed mixen (en door een grove zeef gieten).

    Ondertussen snijdt men het spek in fijne reepjes en bakken het lichtjes aan in weinig boter.

    Het brood ontdoen van de korsten, in gelijke blokjes snijden en aankleuren in boter en olie.


    Bediening
    : in een warm bord leg je wat korstjes en spekreepjes, giet er de soep over en een scheutje room, en eventueel wat gehakte peterselie.

    Tip van de chef :
    Altijd opletten met zout als men gerookt spek gebruikt.

     

      

    Hedendaagse coq au vin  (4 pers.)  

     

    Benodigdheden : 700 gr kippenfilets – 60 gr spekreepjes + ½ l rode wijn – scheut cognac –

    blokje kippenbouillon - 1 knoflookteentje – 1 sjalotje – 100 gr wortelen – 100 gr champignons – 100 gr knolselder – 20 zilveruitjes (diepvries) – 1 etl suiker of honing – tijm, laurier, rozemarijn – boter/olijfolie – pezono – tuinkers -  aardappelen – gehakte peterselie

     

    Bereiding :

    Sjalot en look fijnsnipperen.  Wortelen en knolselder in blokjes snijden en ongeveer 3 min. koken.  Champignons in plakjes snijden.

    Kruid de kippenfilets met pezono.   Verhit de boter/olijfolie en laat hierin de filets kleuren, voeg de knoflook, tijm, laurier en rozemarijn toe. 

    Haal de kippenfilets uit de pan en doe het overtollige vet weg.  Deglaceer de pan met cognac en wijn, blokje kippenbouillon en laat sterk inkoken tot de saus begint te dikken. Eventueel nog wat maïzena toevoegen.

    Bak de spekreepjes.  Glaceer de zilveruitjes in wat boter met suiker/honing.  

    Bak het sjalotje in wat boter en laat de wortelblokjes, knolselderblokjes en champignons meestoven.  Kruiden met pezo.

    Voeg de kippenfilets en groenten bij de saus en laat nog een 15-tal minuten zachtjes sudderen.

    Aardappelen koken en bij het opdienen mengen met de gehakte peterselie.

    Werk af met tuinkers.

     

     

     

     

    Appeltaart (8 pers.)

     

    Benodigdheden : 1 vel bladerdeel (230 gr) – 6 appelen (Boskoop) – 200 gr suiker – 3 eieren – 1 zakje vanillesuiker – 45 gr maïzene – 100 gr melkerijboter – abrikozenconfituur.

     

    Bereiding :

    Bakvorm inboteren en hierop het bladerdeeg schikken. Met een vork in de bladerdeeg prikken.

    De appelen (al dan niet geschild naar keuze) in grove brunoise versnijden en op het bladerdeeg schikken.

    Beslag maken : suiker, vanillesuiker en eieren goed loskloppen, dan de maizena onderroeren en als laatste de gesmolten boter toevoegen.

    Het mengsel over de appelen gieten, iets onder de rand blijven.  Zet in een voorverwarmde oven van ong. 180 °C gedurende 30 à 45 min., afhankelijk van de hoogte van de bakvorm.

    Na het afbakken, bestrijken met abrikozenconfituur.

    Tip : men kan eventueel wat kaneel aan het beslag toevoegen.

     


    16-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    GB Kerksken

                                                                 17/02/2006

     

     

     

     

     

                                                               

    Cristal Clear

                                                                    

    Benodigdheden : 1 borrelglas wodka(citron) – 1 blikje Sprite – limoenschil - ijsblokjes

     

    Bereiding :

    Giet de wodka met de ijsblokjes in een longdrinkglas en leng aan met ijskoude Sprite.

    Garneer met de limoenschil. (sap van de limoen mag er ev. bijgevoegd worden)

     

     

     

    Tortilla-haringhapjes

     

    Benodigdheden : 1 pot haring – zak tortillachips – kerstomaatjes – 1appel - potje zure room – (sla)

     

    Bereiding :

    Snij de haring in stukken.  De kerstomaatjes in schijfjes snijden. De appel in kleine blokjes.

    Doe een tipje zure room op de chips, leg daarop de haring, een schijfje tomaat en blokje appel.

    Eventueel nog wat versieren met heel fijn gesneden sla.

     

     

    In de schelp gegratineerde coquilles (4 pers.)   

     

    Benodigdheden : 8 coquilles – 4 losse schelpen – 1 sjalot – teentje knoflook - verse gehakte peterselie of dille – room – scheut Noilly Prat - paneermeel – viskruiden – pezo – boter  -- stokbrood

    Gemengde sla – radijsjes - vinaigrette (1/3 (balsamico)azijn-2/3 olie-mosterd-pezo)

     

    Bereiding :

    Sjalot en knoflook zeer fijn snijden. Radijsjes in julienne snijden.

    Schelp insmeren met olijfolie.  Leg er de coquilles in en goed kruiden met pezo en viskruiden.

    Meng in een kom de room, Noilly Prat, gehakte peterselie-sjalot-knoflook.

    Giet dit mengsel over de coquilles in de schelp.

    Strooi er paneermeel over en leg bovenop een klontje boter.

    Schuif de schelpen ongeveer 15 min. in een oven van 200 °C.

    Sla, radijsjes en vinaigrette mengen.

    Zet de schelp op een bord en leg er een toefje vinaigrettesla naast.

     

     

     

    Gevulde groenekoolrolletjes met trappistenbier  (4 pers.)  

     

    Benodigdheden : 500 gr gehakt (rund/varken) – chapelure – 1 ei - 8 groenekoolbladeren – 4 sneetjes kaas (bv. Corsendonck of Affligem) – ½ flesje donker trappistenbier – bruine quickmaïezena – tijm – laurier – cayennepeper – pezono.

    Aardappelbeignets : bloemaardappelen – 1 ei– bloem – boter - pezono - olijfolie

     

    Bereiding :

    Bereid het gehakt met chapelure en ei en voeg er een snuifje cayennepeper en pezono aan toe (mag doorsmaken).   Breng in een grote kom licht gezouten water aan de kook en laat daarin de groenekoolbladeren gedurende 10 min. koken (zodat ze zacht en soepel zijn).

    Verdeel het bereide gehakt en rol er 4 balletjes van.

    Voor de koolrolletjes : leg 2 koolbladeren over elkaar en rol er een balletje gehakt in.

    Schik de koolrolletjes in een ingeboterde ovenschotel, voeg tijm en laurier toe en overgiet met het trappistenbier.

    Dek de schotel af (met alu-folie) en schuif in een voorverwarmde oven (200 °C).  Laat gedurende 45 min. gaar worden.

    Haal de rolletjes uit de schotel en schik ze op een vuurvaste serveer-schotel.  Leg op elk rolletje een sneetje kaas en zet nog 5 min. in de oven.

    Zeef intussen het kookvocht boven een kookpan en breng aan de kook.  Bind met instantsausbinder voor bruine saus en breng op smaak met wat tuinkruidenbouillon en pezo.

    Aardappelbeignets : aardappelen gaarkoken, fijn stampen en mengen met de eierdooier, opgeklopt eiwit en pezono.  Maak er bolletjes van rol ze door de bloem en duw een beetje plat.  Afbakken in olijfolie, droog ze af op keukenpapier en warm houden in de oven.

     

     

     

     

    Banaan in een jasje van kokosnoot geparfumeerd met Mandarine Napoleon

    en vanilleijs (4 pers.)

     

    Benodigdheden : 2 bananen – 4 bolletjes vanille-ijs – een goede scheut Mandarine Napoleon – 1 etl boter – 50 gr amandelschilfers – 50 gr gemalen kokosnoot – 50 gr suiker (S2) – een beetje bloemsuiker – een beetje eiwit – als garnituur enkele blaadjes munt.

     

    Bereiding :

    Ontdoe de banaan van zijn jasje en snijd hem in 4 gelijke stukken.  Klop het eiwit los en rol er de banaan doorheen.

    Daarna de stukken banaan door de gemalen kokosnoot rollen en goudbruin afbakken in wat boter.

    Alvorens te flamberen met Mandarine Napoleon voegt men er een beetje fijne suiker aan toe.

    De amandelschilfers kleurt men zonder vetstof in de oven of in een pan, na het kleuren vermengt men de schilfers met de bloemsuiker.

    Opdienen : Op een plat bord plaatst men in het midden een bolletje ijs, er rond de stukjes banaan.

    Schik er wat braadvocht rond en werk af met amandelschilfers en een takje munt.

    Tip : je kan ook andere zoete likeur gebruiken zoals Grand Marnier of Cointreau.

     




    Data volgende kooklessen :



    Data volgende kooklessen 2014 :
    21 Februari 




    Archief per maand
  • 09-2014
  • 08-2013
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 06-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 06-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 08-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 06-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 06-2006
  • 04-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs