Gastenboek
  • koken voor mannen
  • leuke site
  • koken
  • toffe site
  • Toffe site

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  • Foto's kookles juni 2007
  • Foto's kookles 06/06/08
  • Foto's kookles 29/05/09
  • Foto's kookles 04/06/10
  • Foto's van Piet
  • Foto's kookles juni 2011
  • Foto's kookles juni 2012
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Koken Voor Mannen
    Kerksken
    17-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     

     

    Paradise

     

    Benodigdheden : 4 cl gin – 2 cl abrikozenlikeur (Apricot Brandy) – 4 cl sinaasappelsap

     

    Bereiding :

    Doe alle ingrediënten met 4 ijsblokjes in de shaker, sluit de shaker en schud het geheel 15 seconden krachtig.

    Versier met een spiraal van de schil van een abrikoos of sinaasappel (aan de rand v/h glas hangen).

     

               

    Opgevulde champignons met ansjovis   (4 pers.)

                                                                     

    Benodigdheden : 1 doosje Philadelphia-kaas met kruiden – 1 sjalot – 1 doosje ansjovis –

    16 champignons – bieslook.

     

    Bereiding :

    Haal de stengels uit de champignons, snij het sjalotje en de ansjovis fijn, meng dit met de kaas.

    Vul de hoedjes van de champignons ermee op.  Zet ze 10 min in de oven en versier met bieslook.

     

                                                   

     

    Pompoensoep (10 pers.)   

     

    Benodigdheden : 1,5 kg pompoen – 1 grote ui – 1 preiwit – 2 stengels witte selder – 2 wortelen –

    150 boter – kruidenboeket (= tijm, laurier, peterseliestengels) – 4 l kippenbouillon – 80 gr tomatenpuree

    Voor de afwerking : 0,25 l room – basilicumblaadjes – peper

     

    Bereiding :

    Groenten reinigen en wassen.  Ui, preiwit, witte selder en pompoenvlees in brunoise versnijden en aanstoven in boter zonder te kleuren.

    Met kippenbouillon bevochtigen en kruidenboeket toevoegen (samenbinden).  Gedurende een half uurtje laten garen, kruidenboeket verwijderen, mixen.

    Op smaak brengen met pezo.  Terug aan de kook brengen en afschuimen.

    Afwerking : de room half opkloppen en de gehakte basilicumblaadjes onderroeren.

    De soep serveren in een warm bord en afwerken met een lepeltje basilicumroom en een draai van de pepermolen.

     

     

     

    Blinde vink van zalm met prei, garnalen en mosselen  (16 pers.)  

     

    Benodigdheden : 16 fijne sneden rauwe zalm – 8 preistengels – 400 gr gepelde garnalen – 4 kg mosselen – 4 glazen witte wijn – 8 etl room – mosselgroenten in blokjes (selder, ui, wortel) – kurkuma/saffraan/ plastiekfolie – 16 potjes of kopjes – gehakte peterselie.

    Aardappelen – olijfolie – 1 bussel lente-uitjes – pezono

     

    Bereiding :

    Snij de prei zeer fijn en stoof de groente zonder deksel in een weinig vetstof tot ze doorschijnend is.  Laat afkoelen.

    Leg in iedere ring een vierkant vel plastiekfolie en daarop een vel(-letjes) rauwe zalm.  Vul de ruimte in het midden met de afgekoelde prei en garnalen. Enkel kruiden met peper.

    Draai de folie dicht tot een opgebonden ‘blinde vink’.

    Laat de pakketjes 1 uur in de koelkast koelen.

    Kook de mosselen met de groentebrunoise en de witte wijn.  Kruiden met pezo.  Haal de gekookte mosselen uit de schelp en hou warm.

    Zeef het mosselvocht, voeg een mespunt kurkuma, enkele draadjes saffraan en room toe en laat het vocht in een pannetje inkoken (ev. nog wat indikken met quik-maïzena).

    Stoom de aardappelen gaar in de schil.  Pel ze en plet met een vork.  Voeg een scheutje olijfolie en verse room toe, kruid met pezono.  Voeg de fijngesnipperde lente-ui en hou de puree warm.

    Ontdoe de pakketjes van de folie en zet ze 10 min in een voorverwarmde oven van 180 °C.

    Leg ze vervolgens in warme diepe borden op de puree.  Lepel de mosselsaus rondom en versier met mosselen en gehakte peterselie.

     

      

     

    Chocoladesabayon met vanille-ijs en banaan   (4 pers.)

     

    Benodigdheden : 4 eierdooiers – 100 gr suiker – 1 dl droge witte wijn – ½ dl marsala (porto of madeira) – 1 etl cacaopoeder – 2 bananen (+ citroensap) – 8 bolletjes vanille-ijs – (chocolade)

     

    Bereiding :

    Klop de eierdooiers, suiker, wijn en marsala op een laag vuur tot een mooie schuimmassa.

    Voeg er het cacaopoeder aan toe en roer het goed onder de sabayon.

    Snij de banaan in stukjes. (beetje citroensap toevoegen tegen verkleuring).

    Serveer 2 bollen vanille-ijs in een ijscoupe en schik er de stukjes banaan over.

    Overgiet het geheel met de chocoladesabayon.

    Werk voor de versiering eventueel af met schilfertjes chocolade.

     




    Data volgende kooklessen :



    Data volgende kooklessen 2014 :
    21 Februari 




    Archief per maand
  • 09-2014
  • 08-2013
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 06-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 06-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 08-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 06-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 06-2006
  • 04-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs