Aperitief
Benodigdheden : (per glas) : 2 cl Gancia 4 cl citroenjenever 6 cl sinaasappelsap citroen ijs.
Aperitiefhapje Gevulde cocktailworstjes
Benodigdheden : Zwanworstjes jonge kaas gerookt spek mosterd boter - cocktailprikkers
Bereiding :
Snijd de worstjes in de lengte doormidden en besmeer de binnenkant met wat mosterd. Leg tussen de 2 helften een reepje kaas. Omwikkel het worstje, zowel in de lengte als in de breedte, met een plakje spek. Snij in porties en steek er een cocktailprikkertje door.
Bak in de boter tot het spek knapperig wordt en de kaas is gesmolten.
Croque Monsieur van gerookte zalm met kaviaar en vegetarische salade (8 pers.)
Benodigdheden : 8 sneden briochebrood van 0,5 cm dikte 4 sneden Gruyèrekaas 4 sneden gerookte zalm 1 etl fijngesneden bieslook (1 etl geraspte citroenschil) 40 gr kaviaar 1 pakje Chinese paksoïscheuten 1 courgette 1 rode paprika 1 appel ¼ etl mosterd 1 etl citroensap 4 etl olijfolie pezo - boter
Bereiding :
Courgette, paprika en appel schillen en in heel fijne brunoise snijden.
Beleg 4 sneden brood met Gruyèrekaas en 4 sneden gerookte zalm. Leg de sneden brood op elkaar zoals een sandwich en bestrijk de buitenzijden met boter.
Bak de sandwiches in de pan met de kaaszijde naar onder (± 2 min), draai ze om en laat nog 1 min. bakken.
Roer de mosterd, het citroensap en de olijfolie tot een vinaigrette. Smaak af met pezo en vermeng alle groenten ermee en de bieslook.
Snij de sandwiches diagonaal door en plaats ze op een bord.
Garneer met de groentenvinaigrette, de paksoÏscheuten en een lepeltje kaviaar.
Papillot van kabeljauw, champignons en jonge prei (4 pers.)
Benodigdheden : 4 kabeljauwfilets (van elke ± 180 gr) 100 gr champignons 100 gr prei (wit) 2 dl room 10 gr sjalotten spinazie (1 kg vers of 400 gr geblancheerd) 400 gr aardappelen 10 gr boter viskruiden visbouillon - pezo alu-folie
Bereiding :
Aardappelen schillen, bijna gaar koken en in dunne schijfjes snijden.
Spinazie goed kuisen, blancheren in de boter en kruiden met pezo. Van de prei enkel het wit gebruiken en in lucifers snijden van ± 3 cm.
Sjalotten in blokjes en champignons in schijfjes snijden. Kruiden met pezo en overgieten de room en visbouillon.
Een stuk alu-folie inboteren. Schik er de schijfjes aardappelen op. Doe daarop de geblanceerde spinazie en vervolgens de fijngesneden prei (kruiden). Giet het roommengsel erbij en schik de vis erop. Kruiden met viskruiden.
De papillot luchtdicht afsluiten en zet 10 min in een oven van 190 °C.
Messinaroom (4 pers.)
Benodigdheden : 250 gr magere platte kaas ½ dl melk 3 eieren 75 gr bloemsuiker 2 pakjes vanillesuiker 1 klein blikje gemengd fruit (uitgelekt) 1 klein blikje ananas, uitgelekt, in stukjes - room
Bereiding :
Platte kaas en melk romig roeren. Eierdooiers, vanille- en bloemsuiker toevoegen. Klop het eiwit stijf en voorzichtig onder de massa roeren. Het uitgelekte fruit onder het kaasmengsel roeren.
Giet in schaaltjes en dek af met plastiekfolie. Zet een paar uur in de koelkast alvorens op te dienen.
Variatie : kan ook met rijpe banaan, aardbeien, of ander fruit werken.
Je kan er ook stijfgeklopte room bijvoegen.
|