Aperitief
Benodigdheden : (voor 1 glas)
1 deel Pineau de Charante (bleek) 2 delen droge witte wijn
Bereiding :
De dranken mengen en koel serveren.
Toastjes met ansjovis en banaan (per hapje)
Benodigdheden : 1 toastje 1 schijfje banaan 1 ansjovis
Bereiding :
Beleg een toastje met een schijf banaan en daarop een opgerolde ansjovis.
Druiven met Gandaham
Benodigdheden : druiven - Gandaham
Bereiding :
De druiven grondig wassen. Wat Gandaham errond wikkelen en vaststeken met een prikker.
Vlaamse visragoût (4 pers.)
Benodigdheden : 600 gr vis 4 gambas - 1 blokje visfumet tijm/laurier - 1 wortel 1 ui 1 prei witte selder boter bloem 1 glas witte wijn 200 gr sojaroom - pezo
4 vidées gemengde sla 1 tomaat 1 citroen gehakte peterselie
Bereiding :
Verwarm de visfumet, samen met tijm/laurier, wat ui, wortel, groen van prei en pocheer de vis kort.
Neem uit het vocht en portioneer in stukken. Zeef het pocheervocht.
Reinig de wortel, ui, prei en witte selder en snij in dobbelsteentjes. Groentjes samen een 5-tal minuutjes gaar stoven onder gesloten deksel.
Gambas pellen, kuisen en bakken in de pan.
Smelt de boter en voeg er de bloem bij. Daarna beetje bij beetje het pocheervocht, witte wijn en soyaroom bijgieten en laten inkoken tot je een gladde saus bekomt. Afsmaken.
Voeg de groenten en vis bij de saus.
Laat de vidées 10 min bakken in een oven van 180 °C.
Vul de bladerdeegbakjes met de ragoût, steek er een gamba in (met de staart omhoog) en versier het bord met wat gemengde sla, tomaat en een kwartje citroen.
Noedels met varkensfinettes en groentjes (4 pers.)
Benodigdheden : 600 gr finettes 200 gr Chinese mie 1 kleine brocolli 1 rode paprika 1 grote wortel cm verse gember 2 etl oosterse bakolie 4 etl sojasaus 2 etl oestersaus ½ klp paprikapoeder cayennepeper - pezo
Bereiding :
Snij de brocolli in kleine roosjes. Paprika schillen en in schijfjes snijden. Wortel schillen en in flinterdunne schijfjes snijden. Gember schillen en heel fijn snipperen.
Verhit de olie in een wok en voeg de fijngesnipperde gember en de varkensfinettes toe.
Bak de finettes beetje bij beetje al roerend gedurende 2 à 3 minuten. Kruid met cayennepeper, paprika en zout. Haal ze uit de wok en hou warm onder aluminiumfolie.
Roerbak de stukjes groenten in dezelfde wok gedurende ongeveer 4 minuten. Kruid met pezo.
Breng 2 l licht gezouten water aan de kook en leg er de eiermie in. Breek in stukken van 7 cm (handiger om op te dienen). Neem pan van het vuur en laat 5 minuten in kokend water liggen. Maak los met een vork en giet af. Spoel onder water en laat uitlekken.
Voeg de eiermie en finettes aan de groenten toe, evenals de sojasaus en oestersaus. Meng door elkaar.
Carpaccio van ananas met mascarponesaus (4 pers)
Benodigdheden : 250 cl water 250 gr suiker enkele muntblaadjes Mandarine Napolélon 1 ananas vanille-ijs
Saus : 6 etl mascarpone 2etl bruine suiker 2 etl Mandarine Napoléon (of Amaretto)
Bereiding :
Breng het water met de suiker aan de kook gedurende 10 min en laat afkoelen. Breng op smaak met de likeur. Hak de muntblaadjes zeer fijn en meng ze onder de siroop.
Ananas schillen en in dunne plakjes snijden (best met een snijmachine).
De ingrediënten voor de saus goed mengen en in de ijskast bewaren.
Dresseer de ananasschijven op de borden en besprenkel met de gemarineerde suikersiroop.
Leg in een midden een bolletje ijs en spuit er de mascarponesaus rond.
Versier met de blaadjes van de ananas.
|