Gastenboek
  • koken voor mannen
  • leuke site
  • koken
  • toffe site
  • Toffe site

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  • Foto's kookles juni 2007
  • Foto's kookles 06/06/08
  • Foto's kookles 29/05/09
  • Foto's kookles 04/06/10
  • Foto's van Piet
  • Foto's kookles juni 2011
  • Foto's kookles juni 2012
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Koken Voor Mannen
    Kerksken
    20-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Gezinsbond Kerksken

                                                                18/12/2009

     

        

      

     

    Limo julep

     

    Benodigdheden  : (voor 1 glas)

    10 cl schuimwijn Brut Jacques Cartier – 3 cl limoncello – ½ klp rietsuiker – 4 blaadjes verse munt – 1 schijfje citroen

     

    Bereiding :

    1. Plet de blaadjes munt met de suiker, zodat de aroma's goed vrijkomen en doe in een champagneglas.
    2. Giet er de limoncello bij.
    3. Voeg de goed gekoelde schuimwijn toe.
    4. Versier met een schijfje citroen.

     

     

    Gekleurde toastjes  (20 stuks.)

     

    Benodigdheden  : 100 gr gerookte Schotse zalm – 150 gr verse kaas – 1 klp mierikswortel – lompviseitjes – 1 etl versnipperde bieslook – 1 etl versnipperde peterselie – heel fijn gesneden witloof


    Bereiding
    :

    Meng de kaas met de mierikswortel, peterselie en bieslook.
    Leg op een een toastje een reepje gerookte zalm, spuit daar het kaasmengsel op en versier met wat lompviseitjes en witloof.

     

     

     

    Soepje van Butternut

     

    BENODIGHEDEN : (Voor 7-8 liter) : 2 a 3  Butternut pompoenen (naargelang grootte) / 4 Preiwitten / 5 Middelgrote uien / 5 ( Aardappelen / 1 Gele of Rode paprika / Olijfolie / Kippebouillon / Kruidentuiltje (thijm-laurier) / 1 potje saffraan / pezo       

     

    BEREIDING :

    Was  alle groenten.

    Schil 4 a 5 aardappelen en snij in stukjes.

    Snij de pompoenen in schijven van +/- 3cm

    Verwijder het binnenste niet bruikbare vruchtvlees tesamen met de pitten en schil vervolgens de schijven.

    (bij deze soort pompoenen is al het vruchtvlees bijna bruikbaar)

    Snij het bruikbare vruchtvlees in blokjes      Snij het wit van de prei in grove stukken.

    Snij de paprika  heel fijn nadat de schil (met dunschiller) en de pitten zijn verwijderd. 

    Pel de uien, snij ze in kleine stukjes en laat ze aanstoven in olijfolie. ( Niet laten bruinen)

    Voeg er de prei  de paprika en vervolgens de stukjes pompoen aan toe en laat eventjes meestoven.

    Vul de kom met water tot wanneer de groenten ondergedompeld zijn.

    Voeg er de stukjes aardappel;het kruidentuiltje (tijm-lairier);de kippebouillon  en een beetje peper aan toe.

    Laat alles gaar worden

    Verwijder het kruidentuiltje en mix de inhoud van de kom en voeg de safraan toe.

    Voeg eventueel nog wat water bij tot de gewenste dikte is bekomen

    Op smaak brengen met pezo

                                               

     


    Brabantse fazantfilets
      (4 pers.)

     

    Benodigdheden :   ± 700 gr fazantfilets – 200 gr blokjes gerookt spek – 4à6 stroken witloof – 2 dl Palm – 2 dl  room – 1 etl suiker – 3 etl boter – 15 korianderbolletjes (Topaz) – pezono – instantsausbinder

    Pommes duchesse : 250 gr aardappelen – 40 gr boter – 2 eieren – pezono – (amandelpoeder)

     

    Bereiding :

    Laat diepgevroren fazantfilets gedeeltelijk ontdooien.

    Plet de korianderbolletjes tussen twee lepels.

    Snij de witloofstronken middendoor en verwijder de harde, bittere kern.

    Laat 1 etl boter smelten in een kookpan en leg er de stukken witloof naast elkaar in.  Kruid met pezono en strooi er 1 etl suiker over.  Laat het witloof rondom kleuren.

    Smelt in een braadpan wat boter en bak de blokjes spek op een matig vuur.   Haal ze uit de pan.

    Voeg in dezelfde pan wat beter toe en bak de fazantenfilets rondom goudbruin.  Kruiden met pezo en haal uit de pan.

    Giet de Palm in de pan maak de braadresten los.  Laat even doorkoken en voeg de korianderbolletjes en de room toe.  Laat nog 2 min doorkoken en bind dan lichtjes met instantsausbinder.

    Schik het vlees in het midden van een ruime ovenschotel met daarrond het witloof.  Verdeel de gebakken spekblokjes over het vlees.  Giet de saus gelijkmatig over de schotel en laat afgedekt 25 min gaar koken in een oven van 200 °C.  Neem de laatste 5 min het deksel (of alu-folie) weg om lichtjes te laten kleuren.

    Aardappelen gaar koken.  Boter, eieren en kruiden toevoegen en een fijne puree van maken.

    Met een spuitzak torentjes maken op een ingeboterde grillplaat.  Zet ongeveer 30 min in de oven op 180 °C.

     

     

     

     

    Luchtige chocolademousse (4 pers.)

     

    Benodigdheden : 200 gr (8 stukjes) Côte d’Or Culinaire chocolade – 70 gr opgeklopte platte kaas (bv. Fjord) – 4 eiwitten – 60 gr poedersuiker – (lange smalle glazen)

     

    Bereiding :

    Laat de chocolade au bain-marie smelten.

    Klop de eiwitten stijf.

    Meng de gesmolten chocolade met de opgeklopte platte kaas en de suiker.

    Roer dit mengsel voorzichtig onder het stijfgeklopte eiwit.

    Verdeel het over de glaasjes en laat min. 1 uur opstijven in de koelkast.

    Versier met chocoladeschilfers en een koffieboontje.




    Data volgende kooklessen :



    Data volgende kooklessen 2014 :
    21 Februari 




    Archief per maand
  • 09-2014
  • 08-2013
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 06-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 06-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 08-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 06-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 06-2006
  • 04-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs