Gastenboek
  • koken voor mannen
  • leuke site
  • koken
  • toffe site
  • Toffe site

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  • Foto's kookles juni 2007
  • Foto's kookles 06/06/08
  • Foto's kookles 29/05/09
  • Foto's kookles 04/06/10
  • Foto's van Piet
  • Foto's kookles juni 2011
  • Foto's kookles juni 2012
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Koken Voor Mannen
    Kerksken
    18-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    GEZINSBOND KERKSKEN                                                             18-02-2011

     

     

     

    KOOKLES VOOR MANNEN

     

    *    Aperitief (pp): Pacific parels

     

    Benodigheden:

    2cl Passievruchtensiroop – 4cl Cointreau – 4cl gin – 6cl Sinaasappelsap – 2cl limoensiroop

     

    Meng alle dranken in een hoog glas en serveer koel 

     

    *      Aperitiefhapje : Gerookt spekrolletje met courgette en camenbert (4pers) :

     

    Benodigheden (3pp):

    1 courgette – 12 sneden gerookt spek – 90gr camenbert – olijfolie – pezo - coctailprikkers

     

    Bereiding :

    Snij de courgette in de lengte in dunne plakjes en halveer ze.

    Bak ze gekruid met peper aan beide zijden een 2tal min in olijfolie en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.

    Breng een plakje courgette op een sneetje gerookt spek en leg hierbovenop een plakjes kaas.

    Rol alles op en steek vast met een coctailprikker.

    Leg de rolletjes in een ovenschaal en bak een 10 min in een voorverwarmde oven van 200°

    Serveer warm.

     

     

    *    Voorgerecht :   Artisjokbodems met grijze garnalen (4pp) :

     

    Benodigheden :

    8 artisjokken – 100gr garnalen – 2 sjalotjes – 2 soeplepels whisky – 10cl room – 1 klp paprikapoeder – 2 slp gehakte bieslook – 1 citroen – 20gr boter - pezo

     

    Bereiding :

    Fruit de gesnipperde sjalotjes in een pan met boter tot ze glazig worden en strooi er dan paprikapoeder op

    Voeg er de garnalen bij en laat 1min bakken .

    Overgiet met de whisky en laat nog 1min verder bakken vooraleer er de room en de gehakte bieslook aan toe te voegen

    Breng op smaak met pezo en laat nog enkele min sudderen.

    Voeg naar keuze eventueel een beetje citroensap toe.

    Verwarm ondertussen de artisjokken in hun sap en laat uitlekken vooraleer ze op te vullen met de garnalen en op te dienen met geroosterde broodkorstjes.

     

     

     

     

    *      Struisvogelsteak met gestoofd fruit (4pp)  :

     

    Voorbereiding :

    Schil en ontpit 8 tomaten en mix ze daarna met : 100gr boter – 6 blaadjes basilicum – 1slp balsamicomazijn en 1slp ketchup.

    Leg de verkregen boter op een vel alu en rol het op in de vorm van een worst die men gedurende 2h laat hard worden in de koelkast.

     

     

    Benodigdheden voor steak :

    800gr struisvogelsteak – 1 ananas – 2 sinaasappels – 2 pompelmoezen – 50gr suiker – 50gr boter – pezo – 250gr rijst als toevoeging

     .

    Bereiding :                                                                                                                      

    Kook de rijst en bak ondertussen de steaks aan alle kanten goudbruin.

    Leg ze in een braadslee en dek ze af met alufolie en hou warm.

    Blus de braadpan met wat fruitsap van 1sinaas en 1 pompelmoes en voeg hierbij  een beetje rode wijn,en een klontje boter toe.

    Voor de smaak voegen we een takje tijm,en een blaadje laurier toe en laten dit alles wat inkoken. Verwijder hierna de tijm en laurier.

    Schil ondertussen de ananas en verwijder de harde kern en snij daarna in stukken.

    Verwijder ook de schil van de sinaasappel en de pompelmoes tot op het vruchtvlees en verdeel in partjes

    Bestrooi de vruchten met suiker en bak ze in boter tot ze lichtjes gekarameliseerd zijn.

    Schik de steaks op de borden en laat er een schijfje kruidenboter op smelten.

    Drapeer een beetje saus op het bord en dien alles op met de gekookte rijst.

     

     

    *      Coupe advocaat.

     

     

    Benodigdheden (4 pp) :                                                                                                

    2 bananen – 1blik abrikozen (450gr) – 3dl advocaat – 1/4l room – Chocoladeschilfers – 3slp kristalsuiker - kleine koekjes .

     

     

    Bereiding :

    Mix de abrikozen en bananen fijn.

    Klop de room met de kristalsuiker stijf en voeg er de advocaat aan toe

    Meng dit alles tesamen en doe dit mengsel in een glas.

    Versier met een koekje en bestrooi met chocoladeschilfers..




    Data volgende kooklessen :



    Data volgende kooklessen 2014 :
    21 Februari 




    Archief per maand
  • 09-2014
  • 08-2013
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 06-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 06-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 08-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 06-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 06-2006
  • 04-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs