GEZINSBOND KERKSKEN 18-02-2011
KOOKLES VOOR MANNEN
Aperitief (pp): Pacific parels
Benodigheden:
2cl Passievruchtensiroop 4cl Cointreau 4cl gin 6cl Sinaasappelsap 2cl limoensiroop
Meng alle dranken in een hoog glas en serveer koel
Aperitiefhapje : Gerookt spekrolletje met courgette en camenbert (4pers) :
Benodigheden (3pp):
1 courgette 12 sneden gerookt spek 90gr camenbert olijfolie pezo - coctailprikkers
Bereiding :
Snij de courgette in de lengte in dunne plakjes en halveer ze.
Bak ze gekruid met peper aan beide zijden een 2tal min in olijfolie en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
Breng een plakje courgette op een sneetje gerookt spek en leg hierbovenop een plakjes kaas.
Rol alles op en steek vast met een coctailprikker.
Leg de rolletjes in een ovenschaal en bak een 10 min in een voorverwarmde oven van 200°
Serveer warm.
Voorgerecht : Artisjokbodems met grijze garnalen (4pp) :
Benodigheden :
8 artisjokken 100gr garnalen 2 sjalotjes 2 soeplepels whisky 10cl room 1 klp paprikapoeder 2 slp gehakte bieslook 1 citroen 20gr boter - pezo
Bereiding :
Fruit de gesnipperde sjalotjes in een pan met boter tot ze glazig worden en strooi er dan paprikapoeder op
Voeg er de garnalen bij en laat 1min bakken .
Overgiet met de whisky en laat nog 1min verder bakken vooraleer er de room en de gehakte bieslook aan toe te voegen
Breng op smaak met pezo en laat nog enkele min sudderen.
Voeg naar keuze eventueel een beetje citroensap toe.
Verwarm ondertussen de artisjokken in hun sap en laat uitlekken vooraleer ze op te vullen met de garnalen en op te dienen met geroosterde broodkorstjes.
Struisvogelsteak met gestoofd fruit (4pp) :
Voorbereiding :
Schil en ontpit 8 tomaten en mix ze daarna met : 100gr boter 6 blaadjes basilicum 1slp balsamicomazijn en 1slp ketchup.
Leg de verkregen boter op een vel alu en rol het op in de vorm van een worst die men gedurende 2h laat hard worden in de koelkast.
Benodigdheden voor steak :
800gr struisvogelsteak 1 ananas 2 sinaasappels 2 pompelmoezen 50gr suiker 50gr boter pezo 250gr rijst als toevoeging
.
Bereiding :
Kook de rijst en bak ondertussen de steaks aan alle kanten goudbruin.
Leg ze in een braadslee en dek ze af met alufolie en hou warm.
Blus de braadpan met wat fruitsap van 1sinaas en 1 pompelmoes en voeg hierbij een beetje rode wijn,en een klontje boter toe.
Voor de smaak voegen we een takje tijm,en een blaadje laurier toe en laten dit alles wat inkoken. Verwijder hierna de tijm en laurier.
Schil ondertussen de ananas en verwijder de harde kern en snij daarna in stukken.
Verwijder ook de schil van de sinaasappel en de pompelmoes tot op het vruchtvlees en verdeel in partjes
Bestrooi de vruchten met suiker en bak ze in boter tot ze lichtjes gekarameliseerd zijn.
Schik de steaks op de borden en laat er een schijfje kruidenboter op smelten.
Drapeer een beetje saus op het bord en dien alles op met de gekookte rijst.
Coupe advocaat.
Benodigdheden (4 pp) :
2 bananen 1blik abrikozen (450gr) 3dl advocaat 1/4l room Chocoladeschilfers 3slp kristalsuiker - kleine koekjes .
Bereiding :
Mix de abrikozen en bananen fijn.
Klop de room met de kristalsuiker stijf en voeg er de advocaat aan toe
Meng dit alles tesamen en doe dit mengsel in een glas.
Versier met een koekje en bestrooi met chocoladeschilfers..
|