Cocktail
Benodigdheden : 2 etl citroensap 2 etl tripel Sec 2 koffielepels amandelmelk ½ flesje witbier (goed fris)
Lepelhapje Maatjes in appelroom
Benodigdheden : verse maatjes haring appel platte kaas natuur room of roomvervanger(Soyaroom) limoensap kerriepoeder verse dille
Bereiding :
Snijd de maatjes in hapklare stukken.
Meng de platte kaas met de room en voeg het sap van een halve limoen toe.
Schil de appel en rasp hem, voeg dit vervolgens toe aan de kaasmengeling, breng op smaak met kerriepoeder.
Verdeel op een lepel wat van deze appelroom, leg er een stukje haring op en werk af met wat verse dille.
Tarbot tout Paris (4 pers.)
Benodigdheden : 4 moten tarbot of griet scheut citroensap 1 dl witte wijn 3 etl tomatenpuree
½ blik kreeftensoep ½ visbouillonblokje 2 eierdooiers 1 dl room cayennepeper pezo geutje cognac of whiskey 4 langoustines - peterselie
Stokbrood.
Bereiding :
Schik de vis in een vuurvaste schotel. Roer de tomatenpuree door de wijn en giet dit mengsel boven op de vis. Kruid met pezo en citroensap. Laat afgedekt garen in de oven op 180 °C. Haal de vis uit het kookvocht en houd warm.
Voeg bij het kookvocht de room en de kreeftensoep en laat even doorkoken. Breng op smaak met het half visbouillonblokje, wat cayennepeper en de cognac of whisky. Doe er de losgeklopte eierdooiers bij.
Langoustines pellen en even laten garen in de saus.
Schik een stukje vis op het bord en giet er wat saus bovenop. Versier met een takje peterselie en een stukje stokbrood.
Gevuld varkenshaasje met brie en ananas en citroenfrisse aardappelgratin
(4 pers.)
Benodigdheden : 1 tl rozemarijn 1 tl tijm 100 gr roombrie 150 gr ontbijtspek pezo 2 etl olijfolie varkenshaasje (400à500 gr) 3 etl ananasconfituur (of abrikoos) 50 gr boter plastiekfolie
Yoghurtdressing : yoghurt citroensap Dijonmosterd honing pezo tuinkruiden
Gratin : 4 vastkokende aardappelen schil van 1 citroen handvol takjes citroentijm 200 ml melk pezono boter (muffinvormpjes)
Gemengde sla 2 tomaten - komkommer
Bereiding :
Snijd het varkenshaasje in zodat er ruimte ontstaat voor de vulling.
Bestrooi het vlees vanbinnen met pezo. Vul het met de roombrie en ananasconfituur. Vouw dicht. Omwikkel het vlees in V-vorm met het ontbijtspek en rol op met plastiekfolie. Laat even rusten in de koelkast.
Doe de folie van het vlees en bak de varkenshaasjes in een pan met boter/olijfolie 5 min rondom bruin. Leg ze op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, gehakte tijm en rozemarijn.
15 min. afbakken in een oven van 180 °C.
Snijd de varkenshaasjes in plakjes en verdeel over de borden.
Dressing : 1,5 dl yoghurt vermengen met 2 etl citroensap, 1 tl mosterd, 1 tl honing. Kuiden met pezo en 2 etl gehakte tuinkruiden (peterselie, munt, bieslook en dragon).
Gratin :
Snijd de aardappelen in schijfjes van 3 à 4 mm en leg in een ingeboterde ovenschaal. Kruid met pezono.
Was de citroentijm en ontdoe ze van hun takjes. Voeg ze samen met de citroenschil bij de melk en kook die even op. Verwijder de citroenschil en giet het mengsel over de aardappelen. Leg een nootje boter op de aardappelen. Afbakken gedurende ong. 45 min op 200 °C.
Fruitcoupe met Mascarponevla (4 pers.)
Benodigdheden : 2 perziken 2 nectarines pruimen druiven frambozen 250 gr mascarpone
2 dl room 3 etl poedersuiker citroensap geraspte fondantchocolade 4 lange vingers.
Bereiding :
Snij de perziken, nectarines, pruimen in partjes en halveer de druiven.
Klop de mascarpone los en klop er de suiker en het citroensap door.
Klop de room bijna stijf en schep de onder de mascarpone.
Vul de coupes.
Begin met een laagje fruitsla, vervolgens een laagje vla met frambozen.
Terug een laagje vla met fruit
..
Afwerken met chocoladeschilfers.
In koelkast zetten en versieren met blaadje citroenmelisse en een fijn koekje.
|