Gastenboek
  • koken voor mannen
  • leuke site
  • koken
  • toffe site
  • Toffe site

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  • Foto's kookles juni 2007
  • Foto's kookles 06/06/08
  • Foto's kookles 29/05/09
  • Foto's kookles 04/06/10
  • Foto's van Piet
  • Foto's kookles juni 2011
  • Foto's kookles juni 2012
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Koken Voor Mannen
    Kerksken
    21-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Gezinsbond Kerksken

                                                                 21/12/2007

        

     

     

     

     

    Pineau ‘Polabe’  (1 pers.)

                                                                    
    Benodigdheden : 6 cl appelsap – 2cl benedictine – 4 cl Pineau des Charentes blanc.

     

    Bereiding :

    Meng in een shaker de 3 bovenstaande ingrediënten.

    Giet de cocktail in een met ijs gevuld longdrinkglas.

    Voeg eventueel een scheutje aardbeienstroop toe.

     

     

     

     

    Gepaneerde pens met sausje  (10 pers)

     

    Benodigdheden : 2 witte en 2 zwarte pensen – paneermeel – 2 eiwitten – ketchup – Ricard.

     

    Bereiding :

    Pensen ontdoen van hun vel en in stukken van ± 1,5 cm snijden.   Paneer ze in losgeklopt eiwit en paneermeel.

    Dipsaus : Ketchup wat afsmaken met Ricard.

    Frituur de gepaneerde pensen goudgeel (2 min.) en serveer de dipsaus apart.      

     

     

                                                  

     

    Saumon en croûte (zalm in deeg) (4 pers.)

     

    Benodigdheden : 8 velletjes bladerdeeg – 4 stukjes zalm (± 75 gr/pers.) – 80 gr verse roomkaas –

    1 citroen – 1 ei – pezo – ½ kopje fijngesneden peterselie – bloem –- gemengde sla - tomaat

     

    Bereiding :

    Laat het deeg ontdooien.  Rasp de schil van een citroen en pers de citroen uit.

    Rol voor een portie een velletjes bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad.

    Kruid de zalm met pezo en vrijf in met het citroensap/rasp en laat even marineren.

    Dep de zalm droog en schep er een flinke lepel roomkaas op.  Verdeel de gehakte peterselie over de kaas. 

    Leg de zalm op de bladerdeeg en plooi dicht. Maak een opening aan de bovenkant, zodat het vocht kan ontsnappen.   Klop het ei los, en bestrijk het deeg ermee.

    Leg de pakketjes op een ingevette bakplaat en bak ze ± 12 minuten bruin op 190 °C.

    Serveer op een bedje van fijngesneden sla en een fijn schijfje tomaat.

     

     

      

    Parelhoen op Jagerswijze (4 pers.)  

     

    Benodigdheden : 4 parelhoenfilets – 2 uien – 1 gele paparika – 3 knoflookteentjes – 225 gr bosmengeling (champignons) – 50 gr gerookt spek (blokjes) – 2 dl rode wijn – 2 dl wildbouillon – 450 gr gepelde tomaten (blik) -  boter – olijfolie – peterselie – basilicum – dragon – tijm/laurier - sausbinder – pezo

    Krielaardappelen.

     

    Bereiding :

    Ui en knoflook fijnsnijden.  De paprika pellen en in juliennereepjes snijden. De champignons in schijfjes.

    Op een pan de parelhoen bruin bakken in boter/olijfolie.  In dezelfde pan het spek, ui, knoflook en paprikaslierten glazig stoven, niet bruin bakken.  De tomaten, bosmengeling, wijn en wildfond toevoegen.  Afsmaken met pezo.  De gehakte kruiden (peterselie, basilicum, dragon, laurier, tijm) toevoegen en enkele minuten laten koken.

    De saus bij de parelhoen voegen (in een grote kom) en ± 30 min sudderen.  Af en toe roeren.  Op het einde de saus indikken.

    Opdienen met gebakken krielaardappelen.

     

     

     

     

     

    Opgerolde Kerststronk  (   )

     

    Benodigdheden : 150 gr bloem – 120 gr kristalsuiker – 5 hele eieren --  suikersiroop (1/2 water, ½ suiker en likeu)r – confituur – room/2 etl suiker

    Bereiding :

    Helft water, helft suiker en likeur laten inkoken tot siroop.

    Klop de eieren met de suiker zeer goed tot schuim (10 min.) en spatel de gezeefde bloem eronder.

    Neem een bakplaat en leg er het bakpapier op.  Verdeel het deeg egaal over het papier.  

    Bak 10 min. op  200°C.

    Neem uit de oven en leg het deeg omgekeerd op een vochtige handdoek met het bakpapier naar boven. Trek het bakpapier voorzicht los van het deeg.

    Dep het biscuit in met de siroop en smeer er een laagje confituur op.

    Rol het deeg voorzichtig op (terwijl het warm en vochtig is). 

    Werk naar believen af met opgeklopte room.

     




    Data volgende kooklessen :



    Data volgende kooklessen 2014 :
    21 Februari 




    Archief per maand
  • 09-2014
  • 08-2013
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 06-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 06-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 08-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 06-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 06-2006
  • 04-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs