Gastenboek
  • koken voor mannen
  • leuke site
  • koken
  • toffe site
  • Toffe site

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  • Foto's kookles juni 2007
  • Foto's kookles 06/06/08
  • Foto's kookles 29/05/09
  • Foto's kookles 04/06/10
  • Foto's van Piet
  • Foto's kookles juni 2011
  • Foto's kookles juni 2012
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Koken Voor Mannen
    Kerksken
    07-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Gezinsbond Kerksken                                                                                       23/11/2012

     

     

     

    Kookles voor mannen

     

     

     

     

     

    Aperitief Campari met Schwepps 

     

    Benodigdheden : Campari – Schwepps – ijsblokjes

     

    Giet een scheut Campari in een longdrinkglas.  Gier er de Schwepps bij en een ijsblokje.

     

     

    Pensenhapje (   pers.)

     

    Benodigdheden :  1 zwarte en 1 witte pens - 6 etl appelmousseline (pot)  – 2 blaadjes gelatine (1,6 gr elk) – 2 etl sinaasappelmarmelade (pot).

    Bereiding :

    Laat de gelatineblaadjes even weken in koud water.  Warm de appelmousseline op in een steelpannetje, voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en roer goed om tot ze gesmolten in het geheel.  Lepel appelmousseline ½ cm (hoog)  in een kom of vorm en laat opstijven in de koelkast.

    Verwijder het vel van de pens en snij in plakjes van 1 cm dik.  Snij ook de opgesteven appelmousseline i n plakjes en leg op het stukje gebakken pens.  Garneer met een toefje sinaasappelmarlelade.

     

     

     

    Pastinaak-kerriesoep (  4 pers.)

     

    Benodigdheden : 1 ui – 1 wortel – 1 prei - 1 stengel selder – 250 gr pastinaak – 1 groen pepertje – 2 teentjes knoflook – 125 gr Griekse yoghurt – solo – 1 l kippenbouillon – 1 etl kerriepoeder – pezo --   Stokbrood

     

    Bereiding :

    Ui, wortel, prei, knoflook en selder kuisen en grof versnijden.

    De pastinaak schillen en in blokjes snijden.

    Smelt de boter in een pan en stoof de soepgroenten.  Voeg daarna de stukken pastinaak toe en overgiet met de kippenbouillon.  Laat ongeveer 25 min. koken.

    Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in ringetjes.  Smelt wat boter in een pannetje en bak de peperringen ongeveer 3 min.

    Meng de Griekse yoghurt met het kerriepoeder en breng op smaak met pezo.

    Mix de soep glad en breng nogmaals op smaak.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Gratin van kabeljauw met groenekool (  4 pers.)

     

    Benodigdheden : 4 kabeljauwhaasjes – 800 gr groenekook – 700 gr vastkokende aardappelen – 100 gr geraspte kaas – boter – olijfolie -  3 dl melk – 3 etl bloem - pezono

     

    Bereiding :

    Schil de aardappelen en snij in schijfjes van ½ cm dikte.

    Snij de groene kool in reepjes.

    Kook de aardappelschijfjes 10 min in gezouten water en giet af.

    Verwarm de oven op 200 °C.

    Smelt de boter en olijfolie in een kookpot en stoof de groenekool 15 min.  Kruiden met pezo.

    Leg de aardappelschijfjes in een beboterde ovenschotel.  Voeg de gestoofde reepjes groenekool toe.  Leg er de kabeljauwhaasjes op en kruid met pezo.

    Smelt 2 etl boter in een pan en meng er de bloem onder.  Laat even drogen op het vuur.  Voeg er beetje bij beetje al kloppende de melk bij tot u een mooi gebonden witte saus krijgt.  Afkruiden met pezono.

    Giet de bechamelsaus over de vis en verdeel er de geraspte kaas over.

    Zet de ovenschotel 25 min in de oven.

     

     

     

     

     

     

    Tatin van peer en braambessen  (8 porties)

     

    Benodigdheden :

    4 peren – 250 gr braambessen – 2 etl boter – 1 rol bladerdeeg – 150 gr licht bruine suiker – 4 etl amandelschilfers (nog roosteren in een droge pan).

     

    Bereiding :

    Vet de taartvorm in met de boter.  Bestrooi met de geroosterde amandelschilfers.  Bedek met de stukjes peer en de braambessen.

    Bestrooi met licht bruine suiker.  Schuif 20 min in een op 180 °C voorverwarmde oven.

    Haal de taartvorm terug uit de oven.  Leg het bladerdeeg boven op de taart.   Plooi de randen goed naar de onderkant van de taartvorm. 

    Prik enkele keren in het deeg met een vork (tegen het rijzen tijdens het bakken).

    Zet de taart opnieuw 25 min. in de oven.

    Haal uit de oven en draai de taart om op een bord.   Laat afkoelen.

     

     

     

     




    Data volgende kooklessen :



    Data volgende kooklessen 2014 :
    21 Februari 




    Archief per maand
  • 09-2014
  • 08-2013
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 06-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 06-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 08-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 06-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 06-2006
  • 04-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs