Gastenboek
  • koken voor mannen
  • leuke site
  • koken
  • toffe site
  • Toffe site

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  • Foto's kookles juni 2007
  • Foto's kookles 06/06/08
  • Foto's kookles 29/05/09
  • Foto's kookles 04/06/10
  • Foto's van Piet
  • Foto's kookles juni 2011
  • Foto's kookles juni 2012
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Koken Voor Mannen
    Kerksken
    14-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    GEZINSBOND KERKSKEN                                                             14-10-2011

     

     

     

    KOOKLES VOOR mannen

     

    *    Aperitief :

     

    Meng 3cl Vodka en  2cl Limoensiroop in een hoog glas en vul vlak voor het opdienen aan met cava.

     

    *      Aperitiefhapjes : Turkse gehaktballetjes

     

    Ingrediënten (10pp) :

              500gr gehakt (lam-rund), 2uien zeer fijn gehakt, 3 teentjes knoflook, 4tl kaneelpoeder, 3el pijnboompitten (licht geroosterd), 2tl rode paprikapoeder, 4el paneermeel, 2 eieren (licht opgeklopt), 2 el tomatenketchup, enkele peterselie en muntblaadjes, 5el bloem, zonnebloemolie,pezo, citroenpartjes als garnituur.

    Bereidingswijze :

             Kneed in een kom het gehakt; de ui; knoflook en het kaneelpoeder en voeg er de pijnboompitten;paprikapoeder;paneermeel; ei en ketchup aan toe en assaisoneer met pezo.

    Hak de kruiden en kneed ze door het mengsel en meng goed.

    Vorm balletjes en bestuif lichtjes met bloem waarna men ze in een pan met dun laagje olie

    goudbruin bakt.

    Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier en garneer met peterselie en citroen.             

     

     

    *       Kabeljauw – tomatencompote – koud amandelsoepje - zalfje van venkel

     

    Ingrediënten (16pp):

                1kg kabeljauwhaasje; 750gr tomaten; 3 uien (fijn gesneden); 2 teentje knoflook; 100gr suiker; takje rozemarijn; 100gr gepelde amandelen; 12gr broodkruim; 1kl sherryazijn; 2venkels; 5gr anijszaad; 2gr venkelzaad; 1steranijs; limoenschil; zeste van sinaasappel; pezo; olijfolie; gevogeltefond; Ricard; grof zeezout.

      

    Bereiding :

             1 Propotioneer de kabeljauw naar stukken van 60 a 80gr en dep deze droog alvorens te kruiden met  peper en eventjes te bakken in olie.Zout de vis net voor het opdienen.

             2 Emondeer en concasseer de tomaten en laat ze op een zacht vuurtje zweten.

    Voeg er wat olijfolie; uien; geplette look; suiker en de rozemarijn aan toe en laat het geheel op

    een zacht vuurtje garen tot het vocht bijna is uitgedampt.

             3 Voeg de amandelen; look ; broodkruim; olijfolie en sherryazijn in een blenderen mix het geheel tot een gladde vloeibare samenstelling.

             4 Laat de venkel in de gevogeltefond gaar koken en voeg er een scheut Ricard; anijszaad;

       venkelzaad; verpulverde streranijs; beetje limoen en zestes van sinaasappel en wat zout aan toe.

       Laat het geheel afgedekt infuseren en mix het geheel na lauw te zijn afgekoeld tot een zalfje.

     

     

    *      Kalfsgebraad met spek-scharren (4pp) :

     

    Ingrediënten :

             2 eieren; 75gr boem; 75ml melk; 50gr hazelnoten; tijm; peterselie; pezono; 1 wortel; 4 uien; ½ savooikool; 1kg kalfsgebraad; 400ml bouillon; 50gr gerookt spek (niet te dun); 1tl maïzena.

     

    Bereiding:

    Splits de eieren en zet het eiwit in de koelkast.

    Meng bloem; eidooiers en melk met een beetje zout tot een glad mengsel en laat rusten

    Hak de hazelnoten grof en rooster op een droge pan.

    Was de tijm en peterselie en hak grof en meng met de hazelnoten. (Hou beetje tijm over voor bg)

    Schrap de wortel,was hem en snij in stukken.Pel 2 uien en snipper deze.

    Maak de savooikool schoon en snij in repen

    Dep het vlees droog en bak het in boter rondom goudbruin en kruid met pezo

    Verdeel het notenmengsel over het vlees en bak naargelang de dikte een 45 min op 180°.

    Fruit de wortel en de uien in het vleesjus op de braadpan en voeg dit bij het vlees.

    Giet na ong 15min de fond erbij.

    Snipper de overige 2 uien en fruit de helft in boter tesamen met de savooikool en breng op smaak met pezono;blus af met 200ml water en laat 20min stoven

    Snij het spek in blokjes en bak knapperig en fruit de andere helft van de ui mee.

    Klop het eiwit stijf en spatel het door het beslag; en daarna het spekmengsel.

    Verhit boter in een pan en giet het beslag erin en bak langs beide zijden zoals een pannekoek.

    Scheur de pannekoek in willekeurige stukken mbv 2 vorken.

    Neem het vlees uit de oven en hou warm.

    Schep met schuimspaan de wortel en ui  uit de fond en laat koken waarna men met in een beetje water opgeloste maïzena deze tot de gewenste dikte en op smaak brengt

    Serveer het vlees met de kool en garneer met wat tijm en dien op met de stukjes pannekoek.

     

     

     

    *    Vanilleballetjes met druivensaus :

     

    Ingrediënten (4pp)

             125gr boter-3 eieren – 500gr magere kwark – 70gr griesmeel – 3el bloem – 6el suiker – 1 zakje vanillesuiker – 400gr druiven (witte+blauwe) – 400ml witte druivensap – 1el citroensap – 1 kaneelstokje – 2tl maïzena – 60gr lange vingers – zout – muntblaadjes.

     

    Bereiding :

    Roer de kwark; eidooiers; griesmeel; bloem; 4el suiker; vanillesuiker en een snuifje zout door elkaar.

    Roer er 50gr gesmolten boter,alsook het stijfgeklopt eiwit doorheen het mengsel.

    Breng een ruime hoeveelheid water met wat zout net niet aan het  kookpunt en schep kwarkballetjes

    (gevormd met ijslepel of 2 lepels),in het water en laat ze 15-18min garen

    Was ondertussen de druiven;  pluk ze van de tros; halveer ze en verwijder de pit.

    Breng het druivensap; citroensap; 2el suiker en een kaneelstokje aan de kook.

    Roer de maïzena glad in 2el water en bind het sap hiermee.

    Voeg de druiven toe en breng kort aan de kook.

    Verkruimel de lange vingers en bak ze kort in 75gr boter.

    Laat de vanillebolletjes uitlekken en wentel door de kruimels alvorens ze te garneren met een muntblaadje en te serveren met het druivensap.                                                                 

     

     

    *      Gebakken ananas met Grand-Marnier.

     

     

    Benodigdheden (4 pp) :                                                                                                

    1 verse ananas – sap van 2 sinaasappelen – 2klp vloeibare honing – 1el Grand-Marnier – 2 klontjes boter – bindmiddel – vanilleroomijs – citroenmelisse - poedersuiker

     

    Bereiding :

     

    Schil de ananassen en snij in schijven van 1 cm waarvan men de harde kern verwijderd.

    Smelt boter in een pan en bak daarin lichtjes de ananasschijven en voeg dan een beetje honing toe en laat uitsmelten tot wanneer de ananas lichtjes begint bruin te kleuren.

    Voeg er het sinaasappelsap en een scheutje Grand-Marnier aan toe en laat saus eventjes inkoken

    (voeg eventueel wat bindmidel toe)

    Leg een schijf ananas in het midden van het bord en schep in het midden een bolletje vanilleijs.

    Giet een beetje saus erover en versier met blaadje citroenmelisse.

    Bestrooi dit alles met wat poedersuiker.




    Data volgende kooklessen :



    Data volgende kooklessen 2014 :
    21 Februari 




    Archief per maand
  • 09-2014
  • 08-2013
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 06-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 06-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 08-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 06-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 06-2006
  • 04-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs