Gastenboek
  • koken voor mannen
  • leuke site
  • koken
  • toffe site
  • Toffe site

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  • Foto's kookles juni 2007
  • Foto's kookles 06/06/08
  • Foto's kookles 29/05/09
  • Foto's kookles 04/06/10
  • Foto's van Piet
  • Foto's kookles juni 2011
  • Foto's kookles juni 2012
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Koken Voor Mannen
    Kerksken
    19-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Gezinsbond Kerksken

                                                                 19/02/2010


     

    Red Valentine

     

    Benodigdheden  : 4/8 droge witte wijn – 1/8 perzikenlikeur – 1/8 sinaasappelsap – 1/8 limoensap –

    1/8 grenadine - ijsblokjes

     

    Bereiding :

    Doe alle drankjes in de voorgekoelde shaker.  Goed shaken.

    Uitschenken en eventueel afwerken met een aardbei.Tip

     

     


    Kaastoasts
      (
    4 pers.)

     

    Benodigdheden  : 2 sneetjes toastbrood – 10 gr roomboter – 1 etl mosterd – 100 gr ham – 1 tomaat –

    1 perzik (in blik) – 100 gr kaas (belegen) – paprikapoeder.


    Bereiding
    :

    Brood roosteren.  Boter en mosterd mengen en op de toasts smeren.  Snij ze in vierkantjes of driehoekjes.

     Leg er een plakje ham, een schijfje tomaat, een schijfje perzik en een plakje kaas op.

    Bestrooi met paprikapoeder, een houten prikker dwars door het beleg prikken en alles in de hete oven zetten tot de kaas gesmolten is.

     

     

     

     

    Gevulde kruidenchampignon met scampi’s  (4 pers.)

     

    Benodigdheden : 8 grote champignons – 12 middelgrote scampi’s – 100 gr mascarpone – 100 gr kruidenkaas (type Boursin) – 20 cl gevogeltefond – 4 takjes peterselie – ¼ potje bieslook – pezo - stokbrood

     

    Bereiding :

    Pel de scampi’s en verwijder het zwarte darmkanaaltje.

    Haal de voet uit de champignons en snij in fijne schijfjes.  Snipper de peterselie en bieslook fijn.

     Vul elk champignonhoedje met de kruidenkaas en steek er die gekruide scampi’s in.

    Schik de gevulde champignons naast elkaar in een ovenschotel en doe er de steeltjes bij.

    Giet de gevogeltefond in de schotel en schuif 20 min in een oven van 200 °C.

    Neem de champignons uit de ovenschotel en hou warm.

     Doe het braadvocht met de champignonsteeltjes in een pannetje en breng aan de kook.  Voeg de mascarpone toe en roer er de fijngesnipperde peterselie/bieslook onder.  Afsmaken met pezo.

     Schik op elk bord 2 champignonhoudjes en lepel er de saus rond.  Serveer met stokbrood.

     



    Kalfsblanquette
      (4 pers.)

     

    Benodigdheden : 800 kalfsblanquette – 200 gr gehakt – 1 ei – paneermeel – 150 gr gerookte spekblokjes – 150 gr champignons – 4 wortelen – 1 prei – 2 takken witte selder -3 etl olijfolie – 2 dl gevogeltebouillon – 2,5 dl droge witte wijn – 15 witte uitjes (bokaal) – 15 augurkjes – 2 etl verse peterselie – 1 takje tijm –   1 laurierblad – 1 kruidnagel – 4 jeneverbessen -- aardappelen

    Saus : 2 etl bloem – 1 eigeel – 2 etl lichte room – sap ½ citroen - pezo

     

    Bereiding :

    Snij selder, prei en wortelen in blokjes van 1,5 cm en de champignons in 4.

    Snij de augurkjes in stukjes.  Snipper de peterselie fijn.

    Meng gehakt, ei en paneermeel en maak er kleine soepballetjes van.

     Verhit de olijfolie in een kookpot en laat de stukjes vlees en gerookt spek aan alle kanten kleuren.  Voeg de bouillon en de wijn toe zodat het vlees onder staat.

     Breng zachtjes aan de kook en doe er de groenten en gedroogde kruiden bij. Laat 1u30 min afgedekt sudderen met deksel op een matig vuur.

     Voeg de uitjes, augurkjes en de gehaktballetjes toe.

    Saus : neem een kopje kookvocht uit de pan, laat wat afkoelen en meng met de bloem en de eierdooiers en meng door de bereiding (om te binden).  Voeg room en citroensap bij naar smaak en afkruiden met pezo.

    Dien op met peterselieaardappelen.

     

     

     

    Flensjes ‘Comédie française’ (4 pers.)

     

    Benodigdheden : 125 gr zelfrijzende bloem – 2 eieren – 2 dl melk – 0,5 dl sinaasappellikeur – 2 etl boter – 1 etl suiker – 8 bolletjes citroensorbet

    Saus : 1 sinaasappel – 1,5 dl sinaasappellikeur – 75 gr poedersuiker

    Om te flamberen : 8 etl sinaasappellikeur.

     

    Bereiding :

    Mix de bloem met de eieren, de suiker en de melk. Roer er beetje bij beetje 8 etl (spuit)water door en daarna de sinaasappellikeur.  Het beslag moet dunvloeibaar zijn. Dek de kom af en laat 1 uur rusten.

    Saus : pers de sinaasappel en laat het sap met 8 etl water en de poedersuiker op een hevig vuur inkoken tot een dikke siroop.  Giet er 1,5 dl likeur bij en laat nog 2 min. inkoken.

     Bak de flensjes in hete boter en hou ze warm.

    Schik de in 4 gevouwen flensjes op een bord en versier met een bolletje sorbet.

    Overgiet de flensjes met hete saus en bestrooi met wat suiker.  Doe er wat warme likeur over en flambeer. (Opgelet voor de vingeren !!).




    Data volgende kooklessen :



    Data volgende kooklessen 2014 :
    21 Februari 




    Archief per maand
  • 09-2014
  • 08-2013
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 06-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 06-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 08-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 06-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 06-2006
  • 04-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs