Sebutal
Benodigdheden : 30 ml Campari 25 ml droge vermouth (scheutje vodka) Schweppes Bitter ijs - citroen
Toastje met een rolletje gerookte zalm en hesp met kruiden boursin (8 pers.)
Benodigdheden : 1 snede gerookte zalm 1 snede gekookte hesp potje kruiden Boursin toastjes verse dille of koriander
Bereiding :
De sneden gerookte zalm en hesp bestrijken met de Boursin en voorzichtig oprollen (in folie).
In de koelkast plaatsen om wat vast te worden.
In mooie ringen snijden en op een toastje leggen.
Paprika-bloemkoolsoep met mascarpone (4 pers.)
Benodigdheden : 1 kleine bloemkool 2 koppen paprikareepjes 2 aardappelen 2 etl mascarpone 1 ui boter 1,5 l kippenbouillon peterselie - pezo
Bereiding :
Boter smelten in een grote pot, gehakte ui toevoegen en eventjes aanstoven.
Paprikareepjes toevoegen en even laten meestoven.
Overgieten met de bouillon, bloemkool en gesneden aardappelblokjes toevoegen, aan de kook brengen en 25 minuten laten koken.
De soep mixen en kleine gesneden bloemkoolroosjes bijdoen, alles nog 5 minuten laten koken.
De mascarpone onder de soep mengen met een klopper.
Huisgerookte forel met slaatje van appel en knolselder
Benodigdheden : 4 forellen ½ knolselder 1 Granny Smith een paar lepels mayonaise geraspte mierikswortel 1 potje foreleitjes 2 tomaten - 1 etl gehakte peterselie (beetje gehakte verse dragon) - sap van 1 citroen room/natuuryoghurt pezo gemengde sla en witloof.
Aardappelen in de schil olijfolie - aluminiumfolie.
Bereiding :
Forellen kruiden en roken volgens de aanwijzingen van de specialisten.
Snij de appel en knolselder in julienne (gebruik een mandoline). Besprenkel met wat citroensap.
Maak een gladde saus met wat mayonaise en room/magere yoghurt (half om half) en geraspte mierikswortel. (maak 2 sausjes, één met en één zonder knolselder). Voeg er ook wat foreleitjes aan toe.
Bestrooi met gehalte peterselie.
Sla wassen en fijn snijden. Harde deel uit het witloof halen en eveneens fijn versnijden.
Tomaten ontpitten en in brunoise snijden.
Aardappelen wassen en halfgaar laten koken. Iedere aardappel in alu-folie rollen met een beetje olijflolie en verder laten garen in de oven.
Mandarijntjessoep met roomijs (4 pers.)
Benodigdheden : 6 zoete mandarijntjes 2 dl suikersiroop (gemaakt van gelijke delen suiker en water = 200 gr suiker en 2 dl water) 2 dl witte wijn scheutje Tripel Sec 1 vanillestok 1 dl sinaasappelsap 1 etl vanillepoeder - vanilleroomijs
Bereiding :
Pel de mandarijntjes en verwijder de witte vliesjes. Snij de mandarijntjes in plakjes en verdeel ze over de borden.
Doe de witte wijn, de suikersiroop en op het einde de Tripel Sec in een pannetje. Voeg de doorgesneden en uitgeschraapte vanillestok en het sinaasappelsap toe. Kook eventjes en verwijder de vanillestok. Klop het mengsel goed op.
Leng het vanillepoeder aan met wat koud sinaasappelsap en bind het soepje lichtjes met dit mengsel.
Laat afkoelen en verdeel over de mandarijnpartjes in de borden.
Serveer met een bolletje vanilleijs.
|