Gastenboek
  • koken voor mannen
  • leuke site
  • koken
  • toffe site
  • Toffe site

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  • Foto's kookles juni 2007
  • Foto's kookles 06/06/08
  • Foto's kookles 29/05/09
  • Foto's kookles 04/06/10
  • Foto's van Piet
  • Foto's kookles juni 2011
  • Foto's kookles juni 2012
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Koken Voor Mannen
    Kerksken
    17-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    GEZINSBOND KERKSKEN                                                             17-02-2012

     

     

    KOOKLES VOOR MANNEN

     

    *    Aperitief : Zannanarico ( p/p)

     

    Benodigheden en bereiding :

     Meng .4cl campari met 8cl annanassap en 2cl tonic in een glas, en steek er een paar gekonfijte kersen in op een prikker

     

    *    Aperitiefhapjes : Knoflookgarnalen met tomaat. (35 st)

     

                Benodigheden : 35 middelgrote scampis – 4 teentjes knoflook – 8 vleestomaten – 4el olijfolie – 2 tl verse tijm – 2 tl sherryazijn – 2 kleine potje zalmkuit – klontje boter - pezo.

                Bereiding :

    Concasseer en emondeer de tomaten en snij ze daarna in brunoise.

    Doe alles in een kom en voeg 2el olijfolie,de tijm en de sherryazijn toe.Dek af en bewaar in de koelkast.

    Pel de knoflookteentjes en snij in fijne schijfjes.

    Verhit de rest van de olie en bak de knoflookschijfjes goudbruin alvorens te laten uitlekken op keukenpapier

    Pel de scampis en verwijder het darmkanaal en bak heel kort in een beetje boter.

    Verdeel de tomaten over de lepeltjes en leg er een scampi op.

    Garneer met een schijfje  knoflook en een beetje zalmkuit.

                        

     

    *       Oostends vispannetje  : 15pp

     

          Benodigheden:

     

    300gr rode zalm – 300gr kabeljauw – 150gr garnalen – 300gr st-jacobsvruchten – 1 scheutje cognac – 1 blik bisque de homard – 2dl room – 200gr gemalen gruyerekaas – 1ui – 3 wortels – 1 selder – 3 preiwitten – safraan – olijfolie - pezo.

     

    Bereiding :

     

    De zalm en kabeljauw lichtjes blanceren en de garnalen en st-jacobsvruchten lichtjes afbakken

    De groenten in brunoise snijden en aanstoven in olijfolie en vervolgens asaisoneren met pezo en safraan.

    Een blikje bisque mengen met dezelfde hoeveelheid water en tot de helft laten inkoken.

    Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken en parfumeer met een scheutje cognac.

    Doe de groenten in een vuurvaste schotel en leg hierop de stukken vis en schaaldieren.

    Overgiet alles met de saus en bestrooi met de gemalen kaas.

    Gratineer in een voorverwarmde oven op 160°

    .

     

     

     

    *    Caesarsalade met spitskool en blokjes varkensbascote :

     

     

    Benodigheden (15pp)

     

    2 spitskolen – 3l bouillon –

     Dressing : 3 eidooiers – 1,5dl maisolie – 1,5dl olijfolie – 100gr parmezaan – 6el melk – 2 teentjes knoflook – 7el rodewijnazijn – 4 ansjovisjes – zwarte peper

    Marinade : 2el chilisaus – 2kl sojasaus – 4el olijfolie – 2,3kg  bascote.

     

     

    Bereiding :

      

    Snij de spitskool in spaghettislierten en blancheer 1’ in bouillon en laat een uur uitlekken in een vergiet

    Mix alle ingrediënten voor de dressing in een blender en meng er de spitskool onder.

    Snij het vlees in stukjes van ong 150gr of in blokjes van ong 3cm.

    Leg de stukjes vlees in de marinade gedurende 1 uurtje.

    Grilleer of bak het vlees in een pan tot de marinade mooi karameliseert.

    Breng de spitskool in het midden van het bord en leg hierop het vlees

    Dien op met gekookte of gebakken aardappeltjes.

     

                                                                 

     

     

    *      Meloen met sorbet.

     

     

    Benodigdheden (16 pp) :

                                                                                                  

    4 meloenen – 300gr bosvruchten- 8el citroensap – 8el cassis of aardbeiensiroop – 16 bolletjes cassis of aardbeiensorbet.

     

    .

    Bereiding :

     

    Snij de meloenen in twee,verwijder de pitten.

    Neem 64 bolletjes vruchtvlees uit de meloenen.

    Mix de rest van het vruchtvlees en meng deze puree met het citroensap en de cassis- of aardbeiensiroop en plaats dit alles in de koelkast.

    In geval van diepvriesbosvruchten deze laten ontdooien.

    Net voor het opdienen,de mousse in glazen scheppen en er een bol sorbet  tesamen met 4 meloenbolletjes en enkele bosvruchten aan toevoegen .




    Data volgende kooklessen :



    Data volgende kooklessen 2014 :
    21 Februari 




    Archief per maand
  • 09-2014
  • 08-2013
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 06-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 06-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 08-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 06-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 06-2006
  • 04-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs