Bubbles cocktail
Benodigdheden : 1 fles Spumante 2,5 dl citroenjenever 3,5 dl Amaretto mareschino kersjes
Bruchetta met Parmaham, gorgonzola en gedroogde tomaat (
.)
Benodigdheden : toastjes knoflook olijfolie pot gedroogde tomaten in olijfolie Gorgonzolakaas - Parmaham
Bereiding :
Een kant van de toastjes invrijven met look en olijfolie. Leg op de toastjes een beetje kaas, dan de fijngesneden gedroogde tomaat en Parmaham.
Pompoenvelouté met Sint-Jacobsschelp (4 pers.)
Benodigdheden : ¾ pompoen 1 l melk 1 l water -300 gr Sint-Jacobsvruchten 1 dl room 2 etl witte wijn 2 visbouillonblokjes 1 ajuin teentje knoflook peterselie 1 doosje tomatenpuree tijm pezono - stokbrood
Bereiding :
Schil de pompoen, haal de pitten eruit en snijd in stukken. Stoof de ajuin, doe er de pompoen bij, de knoflook, water, bouillonblokjes, witte wijn, tijm en kruiden met pezono.
Stoof de Sint-Jacobsvruchten in de room.
Mix de soep en doe er de tomatenpuree bij. Laat doorkoken en voeg er dan de warme melk bij.
Dien de soep op een diep bord en leg er enkele Sintjacobsvruchten in. Versier met gehakte peterselie.
Ardens gebraad met mango en aardappelnestjes met cranberrycompte (4 pers.)
Benodigdheden : 800 gr Ardens gebraad 40 gr boter pezono 1 mango 600 gr aardappelen 1 ei
¾ dl melk bieslooksprietjes witloof
Saus : 250 gr cranberrys 1 dl appelsap 1 appel 2 etl honing 100 gr suiker 1 mango
Bereiding :
Bak het vlees op de pan en laat verder garen in de oven op 180 °C (45 min). Kook de geschilde aardappelen gaar en pureer ze. Roer er een eierdooier door en breng op smaak met pezono. Snipper er de bieslook over.
Spuit het mengsel op een bakplaat in ringvormen, maak en kuiltje in het midden en laat ze kleuren in de oven.
Spoel in een vergiet de cranberrys en laat ze goed uitlekken.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Kook de cranberrys, de appel en het appelsap ongeveer 5 min. Roer er honing en suiker door.
Schil de mango. Steek met een bollejteslepel bolletjes uit de mango. Pureer de rest. Roer de mangopuree door de cranberrycompte en schep de mangobolletjes erdoor. Serveer de saus in de aardappelnestjes.
Presenteer de schijfjes vlees afwisselend met de mangoschijfjes en de blaadjes witloof op de borden. Leg er een aardappelnestje met saus naast.
Profitroles (4-6 pers.)
Benodigdheden : 2 dl water 80 gr vetstof 140 gr bloem 4 eieren 1 l vanilleijs 200 gr pure chocolade 8 etl room 2 etl suiker
Bereiding :
Laat water en vetstof koken. Neem van het vuur en roer er de bloem onder.
Zet de kom terug op het vuur en blijf roeren tot het deeg een bol vormt die niet meer aan de bodem kleeft.
Neem van het vuur en roer er één na één de hele eieren door. Blijf roeren tot je mooie deeg bekomt.
Spuit kleine hoopjes op bakpapier. Laat bakken en afkoelen. (Oven niet openen tijdens het bakken !!!)
Laat de chocolade smelten samen met de room en de suiker.
Vul de soesjes met het vanilleijs en giet er wat warme chocoladesaus over.
Dien onmiddellijk op.
|