Gastenboek
  • koken voor mannen
  • leuke site
  • koken
  • toffe site
  • Toffe site

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  • Foto's kookles juni 2007
  • Foto's kookles 06/06/08
  • Foto's kookles 29/05/09
  • Foto's kookles 04/06/10
  • Foto's van Piet
  • Foto's kookles juni 2011
  • Foto's kookles juni 2012
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Koken Voor Mannen
    Kerksken
    14-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Gezinsbond Kerksken

                                                                 14/03/2008

     

       

     

     

    Aperitief

    Benodigdheden : 1 maat Safari – 3 maten witte wijn – 3 maten Tropical fruitsap - ijs

     

    Bereiding :

    De dranken mengen en serveren met ijs.

     

     

     

    Kruidenkaas - hapje

     

    Benodigdheden : Carrébrood – 1 sneetje gekookte ham – 1 potje kruidenkaas/Boursin – alu-folie

     

    Bereiding :

    Carrébrood in de lengte doorsnijden, ontkorsten en plat rollen.

    Beleg met een plakje gekookte ham en smeer er wat kruidenkaas op.

    Rol strak op en wikkel in alu-folie.  Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.   Snij in plakken.

    Versier met en toefje luzernescheuten en/of lompviseitjes.

     

     

                                                   

     

    Salade van scampi met jonagold-appel en lichte currysaus (4 pers.)

     

    Benodigdheden : 16 scampi’s – 2 jonagold – currypoeder – zure room – limoenolie – pezo – sojasaus – potje dille – 4 eidooiers

     

    Bereiding :

    Scampi’s pellen en kruiden met pezo en kort afbakken op een hete pan.

    Appel in blokjes snijden en currypoeder en zure room ondermengen.

    Dressing maken van 1 eidooier, scheutje soja en wat currypoeder en opwerken met limoenolie.

    Voor de bordschikking leggen we 4 hoopjes appelsalade op het bord, we schikken de gebakken scampi erop, strooien er wat dressing over en rond. 

    Er mag nog een takje verse dille op elke scampi gelegd worden.

     

     

     

     

    Vol-au-vent (4 pers.)  

     

    Benodigdheden : 4 bouchees – 400 gr kippenfilets – 2 billen/dijen – 250 gr champignons – 1 prei –

    1 wortel – 1 ui – tijm – laurier – peterseliestengels – scheut citroensap – kippenbouillon - pezo

    Blanke roux : 50 gr boter – 70 gr bloem

    Gehaktballetjes : 250 gr gehakt – 1 ei – paneermeel

    Liaison : 1 eierdooier – 1 dl room

    Aardappelen - peterselie

     

    Bereiding :

    Prei, wortel en ui kuisen en in grove stukken snijden.  Doe ze in een grote kom met water samen met de kippenfilets en –billen, tijm, laurier, peterseliestengels en kippenbouillon.  Kruiden.  Laat een half uurtje gaar koken.  De kippenbouillon door een zeef gieten en het vlees in stukken trekken.

    De champignons in schijfjes snijden en bakken.   Kruiden met pezo en citroensap.

    Meng voor de gehaktballetjes het gehakt met een ei en paneermeel en maak er kleine bolletjes.  Pocheer ze in kippenbouillon tot ze boven drijven.

    Blanke roux maken : boter laten smelten, vervolgens bloem toevoegen en mengen met een houten lepel.  Enkele minuutjes laten bakken (zonder te kleuren).  De bouillon geleidelijk over de roux gieten en al roerend aan de kook brengen.  Klop er met een garde door en laat koken tot je een mooie gladde saus bekomt.  Kruiden met pezono.

    Meng de kip, gehaktballetjes en champignons onder de roux, voeg de liaison toe.

    Serveren : haal het deksel van de bouchees en laat 5 min bakken in de oven op 180 °C.

    Vul de gebakjes met de ragout, dek af met de dekseltjes en bestrooi met gehakte peterselie.

    Opdienen met peterselie-aardappelen.

     

     

      

     

    Exotisch gepocheerde lychees  (10 pers.)

     

    Benodigdheden : 60 lychees – 5 etl accasiahoning – sap van 3 sinaasappels – sap van 1 citroen – 2 stuks steranijs – 1 vanillestok  - zwarte peper

    Afwerking : krentenbrood – 2 eieren – griessuiker – (speculaas)ijs

     

    Bereiding :

    Giet de honing in een pan aangelengd met zelfde hoeveelheid water.

    Voeg er een doorgesneden vanillestok, het verpulverde kaneelstokje en de steranijs aan toe.  Breng aan de kook en laat 15 min koken.  Zet opzij en laat trekken tot volledige afkoeling.

    Doe het sinaasappelsap en citroensap erbij en zeef alles door.

    Pel en ontpit de lychees terwijl de kruidensaus afkoeld en laat ze vervolgens trekken in de saus (macereren).

    Kruid met zwarte peper en zet in de koelkast.

    Afwerking :

    Steek met een ronde vorm een toast uit het krentenbrood, wentel in het opgeklopte ei met griessuiker en bak goudgeel.  Laat afkoelen.

    Serveer bovenop de toast een bol ijs en omring met de lychees, rijkelijk overgoten met de kruidensaus.



    Data volgende kooklessen :



    Data volgende kooklessen 2014 :
    21 Februari 




    Archief per maand
  • 09-2014
  • 08-2013
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 06-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 06-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 08-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 06-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 06-2006
  • 04-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs