Gastenboek
  • koken voor mannen
  • leuke site
  • koken
  • toffe site
  • Toffe site

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  • Foto's kookles juni 2007
  • Foto's kookles 06/06/08
  • Foto's kookles 29/05/09
  • Foto's kookles 04/06/10
  • Foto's van Piet
  • Foto's kookles juni 2011
  • Foto's kookles juni 2012
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Koken Voor Mannen
    Kerksken
    28-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Gezinsbond Kerksken

                                                                20/02/2009

     

     

      

     

    Cocktail Valencia Smile   

                                                               

    Benodigdheden  : 1 cl citroensap – 2 cl Apricot Brandy – 2 cl vers sinaasappelsap – 8 cl Crément – enkele muntblaadjes

     

    Bereiding :

    Giet in ieder glas, in deze volgorde : 2 cl Apricot Brandy, 2 cl sinaasappelsap, 1 cl citroensap en 8 cl schuimwijn.

    Versier met een muntblaadjes

     

     

     

     

    Minikaastoast met fantasie  (….)

     

    Benodigdheden  : toastjes (Marc Payot) – abdijkaas (Postel) – olijven – zongedroogde tomaten – gedroogde okkernoten

     

    Bereiding :

    Beleg een minitoastje met een ½ blokje abdijkaas. Garneer de kaas afwisselend met een schijfje olijf naar keuze, een reepje zongedroogde tomaat of ½ okkernoot.

    Plaats de toastjes op een ovenplaat en schuif ze gedurende 5 minuten in een oven van 200 °C.

     

     

     

     

     

    Champignonsoep met zure room en witloof (4 pers.)

     

    Benodigdheden  : 500 gr champignons – 2 sjalotten – 1 stronk witloof – 1 tomaat – 1 blokje tuinkruidenbouillon – 1 etl boter – 1 etl olijfolie - 100 gr zure room – 1 etl bloemsuiker – 2 klp citroensap –

    Kruiden : takjes tijm – paprikapoeder – cayennepeper - pezo

     

    Voorbereiding :

    Tomaat concasseren en het vocht opvangen. Meng ze met de zure room, tijm, paprikapoeder en pezo.

    Snij het witloof in fijne reepjes en besprenkel met citroensap.

    Champignons in schijfjes snijden.

    Sjalotten fijn snipperen.


    Bereiding
    :

    Verhit de olijfolie in een kookpot.  Stoof de sjalot 1 min al roerend.

    Voeg de champignons toe en laat 5 min stoven.  Doe er 5 dl water, het bouillonblokje, de gedroogde tijm en de cayennepeper bij en laat 10 min afgedekt koken.

    Smelt ondertussen de boter in een pan en bak het witloof gedurende 3 min.  Voeg de bloemsuiker toe en bak nog 2 à 3 min toe het witloof verkleurt en glanst.

    Mix de soep. (eventueel nog wat water toevoegen om de gewenste dikte te bekomen) en afkruiden.

     

    Schep de soep in diepe borden. Leg in het midden een toefje zure room met witloof errond. Versier met een takje tijm en bestrooi de rand met paprikapoeder.

    (Enkele blokjes foi-gras maken deze soep nog feestelijker).

                                                  

     



    Ovenschotel van viscurry met wortel en brocolli
      (4 pers.)

     

    Benodigdheden : 1 teentje knoflook – gemberwortel (3 cm) – 2 etl olie – 1,5 etl kerriepoeder – 150 ml kruidenbouillon – 250 ml kokosmelk – 250 gr wortel – 300 gr brocolli – 1 appel – 4 stukken witvisfilet (koolvis, pangasius- kabeljauwfilet)  --  aardappelen – laurier – look – citroensap - olijfolie - gehakte peterselie.

     

     

    Bereiding :

    Knoflook fijn snipperen en gemberwortel schillen en raspen.

    Wortel schillen en in fijne schuine schijfjes snijden.  Brocolli wassen en in roosjes verdelen. 

    Appel schillen en in fijne brunoise versnijden.

    Bak de knoflook en gember op een laag vuur in de olie in een kom goudbruin.

    Voeg het kerriepoeder toe en bak ongeveer 1 minuut zachtjes mee.

    Voeg de bouillon, kokosmelk en groenten toe en kook ze zachtjes in een gesloten pan ongeveer 5 minuten gaar.   Vis kruiden met pezo.

    Giet alles in een ovenschotel en leg er de stukken vis in.  Laat nog een 10-tal minuutjes verder garen. Afsmaken.

    Aardappelen schillen en gaarkoken in 2 laurierbladen en 6 knoflookteentjes.  Meng er de gehakte peterselie onder + wat olijfolie en citroensap (warm houden in de oven).

     

      

     

    Zuppa Inglese (8 pers)

     

    Benodigdheden : 200 gr pannetoni (Italiaanse cake) – 4 eierdooiers – 2 etl fijne suiker – 1 etl maïzena – 25 cl melk – 1 vanillestok – 25 cl room – 1 dl marsala – 2 peren (blik) – 1 dl suikersiroop – poedersuiker –  chocoladeschilfers

     

    Bereiding :

    Maak eerst de Engelse room : meng de eierdooiers met de maïzena en de suiker.

    Kook de melk met een opengesneden vanillestokje. Giet de melk bij de mengeling.

    Roer het geheel met een houten spatel, breng het aan de kook en meng het met de room.

    Laat afkoelen.

    Suikersiroop en marsala mengen en marineer hierin de stukjes peer.  Laat uitlekken.

    Doe de stukjes cake in dessertcoupes en druppel er wat van het uitgelekte vocht over.

    Giet er de Engelse room over en werk af met de gemarineerde peren.

    Laat opstijven in de koelkast en versier met poedersuiker en chocoladeschilfers.




    Data volgende kooklessen :



    Data volgende kooklessen 2014 :
    21 Februari 




    Archief per maand
  • 09-2014
  • 08-2013
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 06-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 06-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 08-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 06-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 06-2006
  • 04-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs