Zoeken in blog

"Allerlei linken"

Google maps

Google nieuws

Google vertalen

Den Bosrand


Routeplanner

fietsen in Oost-Vlaanderen

Vertalen met AltaVista

Vertalen met Google

Bureaublad achtergrond
Archiefkast

Recepten zoekmachine
 
Zandstorm creatief atelier


Verstuur één kaartje

Infolijn
schoolvakantie's

Millenniumschool

Take my hand

Lucky-Birds

ABC gezondheid

Tuinadvies

Kruiden

"Gastronomisch plezier"

 
Degustation

 Dôme

Het gebaar

 Eric Fernez

Kruidenmolen

 In de Wulf

"Kranten"

Nieuwsblad

Het laatste nieuws

Gazet van Antwerpen

De zondag

De standaard
"Vrouwenblad"

Libelle

Flair

Nina

Plusmagazine

Story

Lili
Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003
    Betoverend veelzijdig

    01-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewokte oesterzwam met prei

    Receptje: lekker van bij ons (voor 4 personen)


    Ingrediënten
    1 bakje oesterzwammen,1 stengel prei, 2 middelgrote tomaten, verse krab, 1 eetlepel olijfolie,
    1 sjalotje, 1 teentje look, bieslook, versgemalen zwarte peper, bruine suiker

    Bereiding
    Borstel de oesterzwammen en scheur ze in hapklare stukken.
    Snij het preiwit en een deel van het groen in dunne schijven.

    Warm een eetlepel olie op in de wok en bak er de oesterzwammen in gaar, samen met een fijngehakt sjalotje en een teentje look.

    Doe de preiringen erbij en roerbak alles gaar.

    Voeg nog wat verse krab en verse tomaten toe aan de wok. Breng op smaak met wat bieslook, veel zwarte peper en een beetje bruine suiker.

    Tip: Door ze te scheuren, wordt de vlezige structuur en smaak van de oesterzwammen extra benadrukt.
     Op die manier zijn ze een goede vervanger voor gevogelte of vlees.

    >> Reageer (0)
    29-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste dag van februari

    Als afsluiter voor februari een mooie tekst
     en hierbij wil ik alle jarigen van vandaag feliciteren
    en tevens iedereen een aangenaam weekend wensen.


    Lees ook: "schrikkeljarigen eindelijk jarig"

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bouw je rijk op batibouw

    Dit jaar opent ’s lands grootste bouwbeurs voor de 49ste keer de deuren,
    van vrijdag 29 februari tot en met zondag 9 maart in de 13 paleizen van Brussels Expo.

    Duurzame prioriteiten durven stellen, maakt bouwen een stuk goedkoper.
    Bouwen wordt ontegensprekelijk duurder door de almaar stijgende vastgoedprijzen. Door die evolutie blijft er vaak minder van het beschikbare budget over voor de verbouwings- of bouwwerken. Wie echter duurzame prioriteiten wil en durft stellen, kan het "wonen" een aardig stukje goedkoper maken.

     
    Compact hoeft niet klein te zijn
    Het besparen start al bij de planopmaak. De ingrepen die je hier doet om energiebewuster te wonen, kosten niets. Je wint er later alleen maar mee. De beste maatregel die je kan nemen is compact bouwen.  Voor alle duidelijkheid: compact bouwen betekent niet klein bouwen, maar wel zo veel mogelijk volume in zo weinig mogelijk buitenwand verpakken. 

    Verzorg je huid
    Heb aandacht voor de bouwschil, zeg maar de huid van de woning. Zorg ervoor dat vloeren, wanden en daken goed geisoleerd zijn, ventileer en bouw luchtdicht. Deze maatregelen vragen wél om een investering, maar ze wegen zeker niet zwaar door op het bouwbudget. Belangrijkste aandachtspunt blijft de isolatie. Wie goed isoleert, moet ook ventileren om een gezonde luchtkwaliteit te hebben. 

    Verwarm zuinig
    Na de bouw of renovatie van de woning kan je nog besparen in de technische installaties en apparaten: werk waar mogelijk met spaarlampen, kies energievriendelijke apparaten. De grootste invloed zal echter de keuze van de verwarmingsinstallatie hebben.
     

    laat je woning doorlichten
    Ook in een bestaande woning kan je nog gevoelig energie en dus geld besparen. De meest voor de hand liggende maatregel is de investering in dak- of spouwisolatie. In een doorsnee huis verdwijnt 20 % van de energie langs het dak. Je kan nochtans vrij eenvoudig het hellend dak in een bestaande woning isoleren.
     
    Ook op andere vlakken kan je energie besparen. Welke dit zijn, kom naar batibouw.

     


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keuken belangrijke ruimte in huis
    De keuken is voor driekwart van de Belgen een belangrijke of de belangrijkste plaats in het huis. Vrouwen (81 procent) verkiezen de keuken vaker dan mannen (62 procent). Logisch als je weet dat voor 73 procent van de vrouwen de keuken dé plaats is waar ze het meeste tijd doorbrengen. Dat blijkt uit een enquête die keukenproducent Ixina liet uitvoeren.

    Aangenaam
    Opvallend is dat 83 procent van de vrouwen en 71 procent van de mannen de keuken "een aangename plaats" vindt, waar ze graag vertoeven. In 2005 vond slechts een kwart van de respondenten de keuken 'aangenaam'.

    Keuken zonder koken
    De keuken wordt trouwens niet enkel gebruikt om te koken en te eten, maar ook om te telefoneren (40 procent), te lezen (36 procent), vrienden te ontvangen (28 procent) of televisie te kijken (25 procent).

    Koken
    Gemiddeld brengt de vrouw bijna dubbel zoveel tijd door in de keuken als de man (2,48 uur/dag tegenover 1,31 uur/dag). Bij koppels beweert een man op de drie regelmatig te koken. Bij de volledige bevolking - vrijgezellen dus inbegrepen - zijn dat twee op de drie mannen.

    Belgen kiezen thuis over het algemeen voor eenvoudige, typische gerechten: pasta wordt door 14 procent van de ondervraagden genoemd als het favoriete warme gerecht, steak door 10 procent. Een derde van de Belgen verkiest typische Belgische gerechten zoals balletjes in tomatensaus of stoverij.

    De praktische Belg

    Voor één op drie Belgen is functionaliteit de belangrijkste eigenschap van een keuken. Daarna volgen "volledig uitgerust" (19 procent), "hygiënisch en proper" (17 procent) en "warm en gezellig" (7 procent). Bij het overwegen van een aankoop blijft de hoofdbekommernis de "beste praktisch-prijsverhouding".belga/edp

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelvakantie in de Hunsrück
    De Hunsrück in Duitsland is niet alleen dichtbij, het is ook een regio met een veelzijdig aanbod. Hij strekt zich uit vanaf de grens van het Saarland bij Kell am See tot aan de Rijnvallei tussen Koblenz en Bingen en ligt ''gekneld''tussen Moezel en Nahe.

    Blikvangers
    Tal van blikvangers wenken in dit mooie stukje Rijnland-Pfalts met de ''Hunsrück Hohenstrasse'', de Duitse Edelsteenroute, de Burchtenroute nabij Herrstein, pittoreske stadjes als Bernkastel-Kues, Trarbach, Zell aan de Moezel e.a. De Hunsrück zelf is immers opgesplitst in een elftal regio's, elk met een typisch karakter.

    Lange afstandswandelingen
    Deze natuurrijke regio geldt vooral als een heerlijk wandel- en fietsparadijs. Populair is de Saar-Hunsrück route, een lange afstandswandelroute die tal van mogelijkheden voor een verkenning biedt. Hiernaast is zeker de ''Hunsrückhöhenweg' aan te bevelen, die je langs tal van onbekende pareltjes en authentieke plekjes leidt.

    Natuurparken
    Bovendien ontdek je in de streek ook nog enkele opmerkelijke en ongerepte natuurparken, zoals het Natuurpark Saar-Hunsrück, met zijn uitgestrekte wouden, veengebied en typische rotsformaties, en ook nog het Natuurpark Soonwald-Nahe.

    Lijvige brochure
    Het ruime en gevarieerde aanbod aan vakantiemogelijkheden in deze regio werd beschreven in een lijvige brochure ''Hunsrück, Urlaub 2008'', met tal van tips voor een verblijf en een ruim overzicht van de overnachtingsmogelijkheden in de streek.

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De onbekende zijde van de zwartberg

    De Zwarteberg is bij de meeste mensen alombekend om de gezellige winkeldrukte die er heerst op zondag. Maar wist je dat er iets verderop, net over de Franse grens, een prachtig park ligt waar je heerlijk kan wandelen?

    Het Parc Départemental Marguerite Yourcenar is ook het vertrekpunt van een 8 kilometer lange wandeling door het natuurschoon op zowel de Franse als de Vlaamse flank van de "berg".

    Centraal in het domein staat de villa Mont Noir. Die is nu een residentie voor Europese schrijvers, die hier drie maanden kunnen verblijven om er in alle rust de nodige inspiratie op te doen.

    Vroeger stond op dit domein ook een kasteel in renaissancestijl, waar schrijfster Marguerite Cleenwerk de Crayencour, geboren in 1903 als dochter van een Rijsels industrieel, tijdens haar kinderjaren 's zomers verbleef. In 1913 verkochten haar ouders het kasteel en na allerlei omzwervingen belandde Marguerite uiteindelijk in de VS, waar ze het grootste deel van haar leven doorbracht.

    Maar haar jeugdjaren lieten haar niet meer los, en aan de andere kant van de Atlantische Oceaan schreef ze met warmte en gratie over Vlaanderen, Op prachtige wijze schreef ze ook over de Mont Noir, die haar zo bleef bezighouden dat ze begin de jaren 70 de wens uitdrukte om op de Zwarte Berg een natuurreservaat op te richten op het domein van het kasteel, dat op het einde van W.O. I werd verwoest.

    Toen ze in 1980 in de streek werd ontvangen naar aanleiding van haar verkiezing tot eerste vrouw in de Académie Francaise, herhaalde ze deze wens en op 10 april aanvaardde ze in Belle (Bailleul) het meterschap over de stichting die haar naam draagt. Alhoewel ze zichzelf een volbloed Francaise noemde, voelde de schrijfster zich toch bijzonder verwant met Vlaanderen. Ze noemde het de verwondering in mijn leven, mijn emotionele fundament.

    Ongekende natuurpracht
    De provincie West-Vlaanderen verleende dan ook graag haar steun aan de creatie van het Marguerite Yourcenar wandelpad, dat tot stand kwam in het kader van de viering van de honderdste verjaardag van de geboorte van Marguerite Yourcenar, Het pad bewandelt niet alleen de prachtige en eerder ongekende zuidelijke flanken van de Zwarteberg, met zicht op Sint-Jans-Cappel, maar ook de al even ongekende natuurgebieden de Douvevallei en Broekelzen aan Vlaamse kant.

    Echt een must voor wie de platgetreden paden van de massarecreatie in deze buurt wil verlaten. Van het wandelpad is een aantrekkelijke tweetalige brochure verschenen, die naast heel wat wetenswaardigheden op het traject van de tocht ook een keuze aan literaire teksten bevat. Ze is te verkrijgen bij Toerisme Westhoek. Ook het wandelnetwerk Heuvelland doorkruist dit departementale park.


     


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles wat je nog niet wist over... zweet!
    Ons zweet kan ons behoorlijk parten spelen. Op ongepaste momenten moeten we vrezen voor okselvijvers, geurtjes of zweethanden. Toch is zweet best handig.

    Opwindend zweet
    Ten eerste zorgt het voor verkoeling, omdat vocht bij het verdampen warmte aan de omgeving onttrekt. Op de tweede plaats kan zweet zelfs een aantrekkingsfactor zijn door de aanwezige feromonen. Deze geurende hormonen kunnen seksuele opwinding maken op kraken. Onbewust kunnen ze er dus voor zorgen dat je verliefd wordt¿of net niet.

    Emotioneel zweet
    Bij zweet denkt men in de eerste plaats aan zware fysieke inspanningen en zomerse temperaturen. Maar het meeste zweet wordt gegenereerd door emotionele spanningen. De productie van emotioneel zweet (zoals bij schrik of zenuwen) is vijf keer zo groot als de fysieke zweetproductie. En dat is niet het enige verschil: emotioneel zweten gebeurt 'plotseling', fysiek zweten gebeurt eerder geleidelijk.

    Vochtverlies
    Elke zes minuten produceren de zweetklieren een beetje vocht. Dagelijks verlies je gemakkelijk een liter aan vocht, in extreme gevallen kan dat oplopen tot tien liter. Daarom is het belangrijk om je vochtniveau op peil te houden door regelmatig water te drinken. Zweet je erg in een warm of tropisch klimaat, is het ook best regelmatig iets zout te eten om vocht vast te houden en niet te snel te dehydrateren.

    Twee soorten klieren
    Het zweet wordt veroorzaakt door miljoenen zweetklieren. Er zijn twee soorten: eccriene en apocriene kleiren. Eccriene zweetklieren heb je sinds je geboorte en zitten over het hele lichaam, maar vooral bij de oksels, handpalmen, voetzolen en het gezicht. Ze scheiden een waterachtige oplossing af die in principe naar niks ruikt.

    Stinkend zweet
    Een ander verhaal zijn de aprocriene klieren. Hun vloeistof is vettiger, bevat vele zouten en eiwitten en ruikt in principe niet. Toch zorgt deze vloeistof voor de zweetlucht omdat ze reageert met de melkzuurbacteriën die van nature op de huid zitten.

    Deze breken het apocriene zweet af en laten daarbij afvalstoffen achter die de typische transpiratiegeur hebben. Wie zich niet onthaart, heeft meer kans op geurtjes omdat het vocht in de haartjes blijft plakken.

    Deodorant of antitransparant?
    Om de geurtjes tegen te gaan, kan je een deodorant gebruiken. Deze bestrijdt de melkzuurbacteriën, waardoor het zweetvocht geen onaangename lucht meer kan krijgen. Heb je blijvend last van veel zweet, dan kan je ook een antitransparant gebruiken. Deze remt de zweetproductie af door het gebruik van stoffen als aluminiumzouten. De samentrekkende werking daarvan zorgt ervoor dat de zweetkliertjes zich vernauwen, waardoor er (tijdelijk) minder transpiratievocht naar buiten komt.

    Het zal de zweetproductie echter niet beïnvloeden en het overtollige vocht komt er dan op een andere plaats uit. Voor wie hinderlijk veel transpireert: met Botox-injecties kunnen zweetkliertjes tijdelijk worden uitgeschakeld. edp

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruinbrood is niet noodzakelijk beter

    Een gouden regel: als je twijfelt, vraag om uitleg aan je bakker!

    Gezond is ook in de bakkerswereld  het nieuwe codewoord. Bruine broodsoorlen zitten in de lift : mueslibrood, Waldcorn, Procorn, zes-, acht- of elfgranenbrood, brood met zonnebloem- of pompoenpitten ..de keuze is groot 
     
    Tarwe is het basis ingrediënt van de  meeste broodsoorten. Wanneer de volledige tarwekorrel wordt vermalen, krijg je volkorenmeel.

    ger gehalte aan voedingsstoffen dan witte bloem, Daardoor bevat volkorenbrood meer vitaminen en mineralen dan witbrood. Het brood krijgt een lichtbruine kleur omdat de kiemen en zemelen, de buitenste lagen van de graan-korrel, er nog in zitten.

    Wil je geen vol koren- maar een gewoon bruinbrood, dan worden de kiemen en zemelen gedeeltelijk uitgezeefd en spreekt men van tarwemeel. Dat is iets minder voedzaam, maar nog steeds gezonder dan witbrood.

    Worden alle kiemen en zemelen uit het meel verwijderd, dan krijgen we witte  bloem.  
    Veel van de speciale broodsoorten zijn meergranenbroden : broden waarin meel van meer dan één soort graan is verwerkt. Naast tarwe kan er bijvoorbeeld gerst, haver, maïs, boekweit of spelt worden toegevoegd.

    Doordat elke graansoort een verschillende samenstelling heeft, krijg je zo een gevarieerd pakket voedingsstoffen binnen. Daardoor kan de voedingswaarde van verschillende meergranenbroden sterk  verschillen. De meeste speciale broodsoorten zijn bruingekleurd  maar daarom niet per definitie gezonder.

    Sommige  zijn bruin gekleurd door de toevoeging van gebrand moutmeel of gebrande suiker. Terwijl eigenlijk witte bloem als basis gebruikt werd. Dergelijk brood levert geen extra voordeel op voor de gezndheid. Bij twijfel vraag je uitleg aàn je bakker.
     
    Bij brood uit de supermarkt moet de ingrediëentenlijst op de verpakking staan.


    >> Reageer (0)
    28-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het aards paradijs ligt in je achtertuin

    Wie zijn/haar groene vingers voelt kriebelen, moet zeker naar Tuin Expo.

     
    Van 29 februari tot en met 3 maart wordt in Kortrijk Xpo kwistig gestrooid met ideeën voor een groene oase bij je thuis.
     
    Tuin Expo is de enige beurs in België die expliciet focust op het gegeven tuin. Al heeft die de laatste tijd een veel bredere betekenis gekregen. De tuin is gebombardeerd tot een heuse place to be en zelfs place to live. Hij wordt ingericht als volwaardige woonomgeving, inclusief buitenkeuken, hemelbed en luxueus salon.

    En met warmere zomers én winters in het vooruitzicht, zal deze trend zich zeker doorzetten. Op Tuin Expo komen alle facetten van dit hedendaagse buitenwonen aan bod.
    De interesse voor de nieuwe geniettuin is op haar hoogtepunt. Iedereen streeft naar een allesomvattende leeftuin, sfeervolle tuinfeesten, frisse waterspetters, een poolhouse, cosy buiten meubilair, olijven en mandarijntjes van eigen kweek. Het paradijs ligt in je achtertuin.

    Op Tuin Expo 2008 vindt de bezoeker alles om dit privédroomresort te realiseren.
    Tuin Expo is eveneens een doebeurs: bloemschikken, composteren, raad vragen, luisteren, ideeen opdoen: het kan tijdens diverse aantrekkelijke workshops en demonstraties door bekende specialisten, o.m. over bloemschikken en tuinaanleg.

    Daarvoor kun je terecht op de gezamenlijke stand van Tuin Expo en het tijdschrift 'Tuinen'. 

    Tuin Expo Antwerpen van vrijdag 29 februari tot en met maandag 3 maart in Kortrijk Xpo. De beurs is telkens open van 10 tot,8 uur.

     Er is ruime parkeergelegenheid vlak bij de tentoonstellingshal, ook vlot bereikbaar  met de trein en De Lijn. Toegang: 8 euro. Tot 4 jaar gratis.
    Info:
    Gil Claes Produkties, 01426484' , site: tuinexpo


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Water special

    De 20ste editie van Tuin Expo wordt er een met extra spetters.

    Dit jaar gaat immers speciale aandacht naar de watertuin. Je ontdekt er het nieuwste gamma van zwembaden, zwemvijvers, spa's, jacuzzi's, buitendouches ... Alle laatste snufjes op het gebied van duik-, plons- en bubbelplezier worden gepresenteerd, voor elk budget, voor elk type tuin.

    Water is niet meer weg te denken uit onze steeds mediterraner ogende tuinen. De verfrissende aanwezigheid van water brengt een hele nieuwe tuincultuur op gang: poolhouses, ligweides ingericht met het hipste lig- en zitmeubilair, buitenkeukens, sfeervolle verlichting ... Alle ingrediënten voor een trendy buitenleven rond het zwembad zijn aanwezig op Tuin Expo.

    De standhouders brengen hun allernieuwste items mee. Zo pakt Total Relax uit met een ware vip-behandeling: ergonomische waterstralen en bubbels, sfeerlicht, ingebouwde radio, aansluiting voor Ipods en multimedia ... Nog meer waterpret vind je bij FN 2001. Ivonà presenteert houtgestookte hot tubs, Delaere laat je kennis maken met hottubs en'spa's type Southampton Canada. Polybad stelt zijn hoogst eigen visie op de spa voor.

    Handig
    Hoe efficiënter het onderhoud, hoe meer tijd er vrij komt om te genieten van je tuin. Tuin Expo heeft daarom extra aandacht voor handig tuingereedschap. Hoe krijg je die buxussen anders zo mooi bol? De groendecoratie op de beurs wordt professioneel onder handen genomen door de Provinciale Tuinbouwschool Kortrijk, in samenwerking met het stadsbestuur.

    De prachtige levensgrote bronzen beelden van de Belgische kunstenaar Irénée Duriez krijgen een vooraanstaande plaats in de groene zones.
    Dit in samenwerking met Kunstgalerij Jos Depypere uit Kuurne.

    Planten
    Tuin Expo is en blijft een gespecialiseerde planten beurs. Plantenkwekers bieden er kwalitatief hoogstaand plantgroen aan, van zeldzame exemplaren tot alledaagse klassiekers, bloembollen en kruiden. En wil je olijven en manda(ijntjes van eigen kweek? Helemaal volgens de nieuwste tuintendens vind jeop Tuin Expo olijf-, citrus-, amandel bomen, oleanders en ander fraais 'uit het Middellandse Zeegebied:



    De grote charme van Tuin Expo is ook ,het grote áanbod modeltuinen, vorm gegeven en aangelegd door toonaangevende landschaps- en tuinarchitecten en tuinaannemers. Ze geven de bezoeker een beeld van de hedendaagse trends op het vlak van tuininrichting.
     
    Een gelegenheid bij uitstek om vrijblijvend kennis te maken met zowel jong als gevestigd ontwerptalent. Tuin Expo is dé jaarlijkse ontmoetingsplaats van tuinspecialisten. Heb je tuinvragen ? Grijp je kans en vraag raad aan echte professionals uit de groensector.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Marcolini, De Ridder, trappist en dark de Belgische trots
    het imago van België heeft de laatste tijd flink wat opdoffers gekregen. Tijd om het aanzien van ons land op te krikken.
    26 x Belgische trots op een rij waar we apetrots op kunnen zijn.

    11. Chocoladekunst

    Ook chocolade kent een haute couture en dat onder de naam van Pierre Marcolini. Dit Belgische chocolade-bedrijf verheft het smelten en vormgeven van chocolade tot een ware kunst en Pierre zelf werd zodoende wereldkampioen patisserie in 1995 en Europees kampioen in 2000.

    Als chocolate designer brengt hij jaarlijks een collectie pralines uit en flagshipstores zijn er in de metropolen Brussel, Antwerpen, Tokio, Parijs, Londen, New Vork en Koeweit. Dat zegt toch genoeg, niet?



    12. Handen in het haar
    De kapsels van William De Ridder zijn creatief zonder extravagant te zijn, vrouwelijk en draagbaar. Hij is één van de designers van de Unie van Belgische Kappers, directeur van Intercoiffure Belgium en zetelt in het Centraal-Europese comité van diezelfde organisatie.

    Een twintig jaar geleden startte hij met broer Marc De Ridder de academie Oe Ridd'r International. In 2006 richtte William met de Amerikaanse sterkapster Ann Bray zijn pijlen op de modewereld. Hij geeft nog steeds les aan de academie en verzorgt modeshows van Kaat Tilley en Nicky Van Kets. 
     
    13. Monnikenwerk
    trappist
    is een abdijbier, maar niet elk abdijbier is een trappist. Een bier kan namelijk alleen het collectiefmerk 'Authentic Trappist Product' dragen als het door monniken werd gebrouwen.

    Nu zijn er maar zeven trappistenbieren overgebleven, waarvan zes van Belgische bodem:
    Achel, Chimay, Orval, Rochefort, Westrnalle en Westvleteren .
     
    La Trappe is het Nederlandse buitenbeentje. Een klein volume wordt door gespecialiseerde bierhandelaars wereldwijd geëxporteerd waardoor de trappist in het buitenland als een exclusieve luxe wordt aanzien.



    14. Licht in de duisternis
    Ironisch genoeg maakt Dark architecturale- en designverlichting. Dark zag in 2000 het licht en sleepte sindsdien zomaar even een twintigtal designawards in de wacht, waaronder de prestigieuze Henry van de Velde Award in 2004. Het bedrijf is actief in 43 landen en werkt graag samen met externe designers.


    Vorige trots van België

    (zie morgen vervolg de trots van België)

     


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blijk van een bijzondere kijk op brievenbussen
    Het laatste van de serie unieke brievenbus "knap staaltje"


    Als laatste unieke brievenbus nog dit fraaie knutselwerkje aan de boterweg in Meulebeke.

    een creatie van het daar gevestigde Ferrokonstrukt werkhuis van
    metaalbedrijf BC Projectteam.

    Brievenbus 1,  Brievenbus 2, brievenbus 3, Brievenbus 4, Brievenbus 5
    Brievenbus 6
     , Brievenbus 7


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat weten we over flessenwater?
    Over flessen- en leidingwater doen heel wat verhaaltjes de ronde, de meeste totaal onwaar. Wij zetten de zes belangrijkste voor u op een rijtje.

    1) Flessenwater is gezonder dan leidingwater
    Niet noodzakelijk. Flessenwater komt niet altijd voor de volle 100 procent van de bronnen die ze beweren aan te boren. Bovendien claimt het verrijkt te zijn met alle nodige mineralen, maar in het leidingwater komen de belangrijkste (waaronder calcium en magnesium) ook in voldoende mate voor.

    2) Zuiver water is veel lekkerder
    Zuiver (of puur) water smaakt naar niets: het zijn de zouten en mineralen die het water een smaakje geven. Dat leidingwater een minder aangenaam (na)smaakje heeft, komt door de chlorine. Zet je een fles of kan leidingwater een nachtje in de koelkast, dan is de chlorine verdwenen.

    3) Je moet dagelijks 1,5 liter water drinken
    Het kan geen kwaad (integendeel), maar 'moeten' is het verkeerde woord. Een mens heeft dagelijks zo'n 2,5 liter vocht nodig. 80 procent daarvan haal je uit wat je drinkt (2 liter dus), 20 procent uit je voeding. Echter, water gebaseerde dranken tellen ook als 'vocht'. Ook je koffie en light-drankje mag je dus meetellen om aan de 2 liter te geraken.

    4) Mineraalwater is beter na het sporten
    Tenzij je langer dan een uur intensief sport, volstaat leidingwater. Doe je wel langdurig en intensief aan sport drink je beter een sportdrankje om de verloren stoffen terug op peil te brengen.

    5) Water is niet duur
    Leidingwater is inderdaad niet duur. Flessenwater daarentegen betaal je behoorlijk, om over de kosten van productie van flessen en hun recyclage maar te zwijgen.

    6) Leidingwater is te hard
    Voor je elektrische apparaten kan het 'harde' leidingwater een slechte invloed zijn, voor jouw gezondheid gaat dat echter niet op. Integendeel: het leidingwater 'verzachten' door het calcium en magnesium er uit te halen, zou de kans op hart- en vaatziekten net vergroten. Een tekort aan magnesium verstoort immers het elektrisch geleidingssysteem in het hart waardoor het risico op hartritmestoornissen vergroot.edp

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We eten minder light en meer natuurlijk
    We eten tegenwoordig minder lightproducten, maar des te meer natuurlijke producten. "De consument heeft zijn idee over gezond eten veranderd en kiest veeleer een natuurlijke voeding boven light en minder vette producten", luidt de conclusie van een analyse van 37 voedingscategorieën door informatiebedrijf The Nielsen Company.

    Light softdrinks
    In 2002 bereikte de light trend zijn piek. Toen groeiden de light producten jaarlijks met 15 procent. In 2007 is die groei teruggevallen tot slechts 4 procent. Toch blijven een aantal light producten in België sterk verankerd, zoals de softdrinks.

    "Light softdrinks breiden zich verder uit in België: light coladranken zijn in 2007 met 10 procent toegenomen, de light versies van energydrinks en van softdrinks op basis van citroen zijn eveneens sterk gegroeid", zegt Martine Rooselaers, algemeen directeur Nielsen België.

    Beter geïnformeerd
    Uit het onderzoek blijkt voorts dat light zuivelproducten de schappen van de supermarkten blijven domineren, ondanks een lichte daling. "De light verse kaas is met 8 procent gedaald, hoewel hij nog steeds 59 van de totale verse kaas-markt vertegenwoordigt", luidt het.

    In de studie van Nielsen geeft 55 procent van de Belgen aan dat ze een natuurlijk product als gezonder beschouwen dan producten met een lager vetgehalte of met kunstmatige zoetstoffen. "De light producten werden vroeger meer met gezond eten geassocieerd en waren zeer populair bij mensen die een dieet volgden", luidt het. "De consument van vandaag is beter geïnformeerd en weet dat light producten soms kunstmatige additieven en zoetstoffen kunnen bevatten."belga/odbs

    >> Reageer (0)
    27-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daniël Ost, Vervloet en Natan de Belgische trots
    het imago van België heeft de laatste tijd flink wat opdoffers gekregen. Tijd om het aanzien van ons land op te krikken.
    26 x Belgische trots op een rij waar we apetrots op kunnen zijn.

    8. Zeg het met bloemen

    Daniël Ost is een kunstenaar die het leven weergeeft met indrukwekkende bloemstukken en sculpturen.

    In Japan is hij bekender dan waar ook en sinds 1985 werkt hij regelmatig in opdracht van de Belgische koninklijke familie.




    9. een stevige greep
    Het deurklinken bedrijf Vervloet SA
    bestaat sinds 1905, maar verhuisde in 1992 naar Brussel waar de openingsplechtigheid werd bijgewoond door prominenten uit Japan, Amerika, de Arabische Emiraten en alle delen van Europa.
    Aanvankelijk was de productie bestemd voor België en Belgisch Congo, maar die plannen wijzigden toen Vervloet in 1977 deelnam aan prestigieuze internationale beurzen. Vandaag is deze hofleverancier de onbetwiste marktleider in ambachtelijk ijzerwerk. De verschillende stijlen van de 45.000 (!) modellen gaan van traditioneel over gotisch tot rustiek en zijn stuk voor stuk kleine kunstwerkjes. Als zelfs sjeiks ze in hun paleizen hebben ... 
     
    10. Modemerk met koninklijk randje

    Bezieler van het modemerk Natan is Edouard Vermeulen. Zijn bekendheid bereikt een prinselijk hoogtepunt in 1999 tijdens het huwelijk van Filip en Mathilde.

    Zij schitterde in een kokerjurk van Natan. Later trouwden ook prinses Claire en Justine Henin in een jurk van Natan.

    Buiten de grenzen van de Benelux is de sobere, maar flatterende stijl geliefd bij wereldsterren zoals Tina Turner, actrice Fanny Ardent en model Inès Gastre. Stuk voor stuk vrouwen van formaat. Edouard Vermeulen weet wat een vrouw wil.

    Vorige trots van België

    (zie morgen vervolg de trots van België)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wees streng genoeg voor je kind
    Elke ouder wil dat zijn kind gelukkig is. Lief zijn, samen leuke dingen doen. Maar ook streng zijn is noodzakelijk.

    Mama’s en papa’s moeten af en toe beslissingen nemen die de kinderen niet altijd in dank afnemen. Sommige ouders vrezen dat ze zo hun kind te veel beperken, het niet laten zijn wie het is of zelfs ongelukkig maken. Onterecht, volgens de Franse psychoanalytica Claude Halmos in het Psychologies Magzine.

    Zal mijn kind nog wel van me houden? 

    Ouders hebben soms het foute idee dat een kind zonder regels gelukkiger is. Integendeel. Kinderen die geen regels opgelegd krijgen verdwalen in de jungle van wat ze zelf willen en wat de maatschappij van hen eist. Ze hebben nooit geleerd om regels te respecteren, dus doen ze dat later ook niet in relaties, op het werk, enz… Een kind voelt zich bovendien veiliger bij een ouder die sterk is en regels kan afdwingen. Het voelt dat het er terecht kan bij problemen.

    “Ik ben hier de baas!” 

    Kinderen laten gehoorzamen puur omdat jij de ouder bent, is misbruik maken van je macht. Veel beter is respect te hebben voor je kind, naar hem te luisteren en uit te leggen waarom het moet gehoorzamen. Maak je kind duidelijk dat de spelregels niet jouw uitvinding zijn maar wel verwachtingen van alle mensen, die zich op hun beurt ook aan dezelfde regels moeten houden. Vertel dat je geen regels oplegt om je kind te pesten, maar wel om te kunnen samenleven op een rustige en leuke manier.

    “Ik praat liever alles uit dan mijn kind te straffen”

    Het is niet fout om je kind te straffen, zolang de straf niet beledigend is en in verhouding is met de fout die het heeft gemaakt. Je kind moet leren dat sommige dingen echt niet kunnen. Als je je kind niet straft, groeit het op met het idee dat het met alles onbestraft weg zal geraken. Bovendien toon je je kind dat je er niet mee solt. Een ouder die enkel praat en dreigt, maar nooit tot straffen overgaat, verliest snel zijn geloofwaardigheid. “Ik krijg toch nooit straf”, denkt het kind, en blijft de grenzen overschrijden.

    Opvoeding van de ouders

    Ouders worstelen vaak met gezag. Ze weten niet hoe ver ze mogen gaan en twijfelen. Vaak is dat terug te voeren tot hun eigen opvoeding of de afwezigheid ervan. Ouders die zelf een lakse opvoeding kregen, missen het goede voorbeeld om zelf richting te geven. Anderen die bv. een tirannieke vader hadden, zijn bang hun kinderen hetzelfde aan te doen en stellen zich eerder laks op.

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knutselen vanaf 4 jaar
    Knutelen op woensdag met de kinderen !

     Dan vind je zeker en vast leuke inspiratie in het nieuwe knutselboek Kleuterknutsels! Kinderen vanaf 4 kunnen de werkjes alleen maken of soms met een klein beetje hulp van mama of papa. Zo maak je onder andere Emiel de Krokodil, die je lekker met je vingers mag schilderen. Of een Handig Engeltje waarvoor je je handjes op het papier drukt.

    Voor de iets grotere zijn de stap voor stap uitgelegde tekeningen heel leuk: zo leren ze een leeuw, een poes en een piraat tekenen of schilderen.

    Alle knutselwerkjes kunnen gemaakt worden met materiaal dat u waarschijnlijk in huis hebt: papier, krantenpapier, zilverpapier, potloden, waskrijtjes, verf, schaar, ... Vanaf nu verzamelen geblazen van allerlei materialen.

    Het boek zelf is ook leuk. Het is met een spiraal gebonden waardoor de uitleg van je knutselwerk altijd goed blijft liggen en gedrukt op stevig papier. Kortom: een aanrader!

    Ideaal ook voor op school om in groepjes te werken.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blijk van een bijzondere kijk op brievenbussen
    Brievenbus zeven " Stop maar in de stier"
    Langs de Torhoutsesteenweg in de Brugse deelgemeente Sint-Michiels siert een heus kunstwerk de brievenbus.

    Het vier meter hoge beeld staat er voor de deur van kunstenaar Johan Nyssen. "De gleuf "van de brievenbus zit in de sokkel van dit beeld dat ik gemaakt heb in het jaar 1992.

    Het beeldt een stier uit, die Europa op de rug draagt. Toen was er absoluut nog geen sprake van een ééngemaakt Europa.

    Ik heb er maar liefst zes maanden aan gewerkt. Het was tijdens de winter want ik herinner mij nog dat ik er een flinke bronchitis aan overgehouden heb. Het beeld is gemaakt van gewapend beton dus je zal mijn beeld en brievenbus niet onmiddellijk verplaatsen.


    De postbus voldoet alvast aan de afmetingen die sinds begin dit jaar opgelegd worden door De Post. Van de postbode heb ik alleszins nog nooit klachten gekregen, lacht Johan Nyssen.

    Brievenbus 1,  Brievenbus 2, brievenbus 3, Brievenbus 4, Brievenbus 5
    Brievenbus 6



    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.God en Jezus ruimen plaats voor shit, damn en fuck
    Vlamingen en Nederlanders gebruiken de woorden 'God' en 'Jezus' veel minder wanneer ze vloeken dan tien jaar geleden. Het enige vloekwoord dat nog heel courant gebruikt wordt en verwijst naar religie is 'godverdomme'. We vloeken ook steeds meer in het Engels.

    Duizend ondervraagden
    Dat blijkt uit een recente ondervraging van 1.000 Vlamingen en Nederlanders naar hun vloekgedrag door de Nederlandse hoogleraar Piet van Sterkenburg. De Leidse taaldeskundige kwam de opvallendste bevindingen van zijn onderzoek voorstellen tijdens een college in het kader van de leerstoel 'De Nederlanden in de wereld', dat vandaag van start ging aan aan de Vrije Universiteit van Brussel (VUB).

    Religie minder belangrijk
    "Dat we niet meer zo veel naar God of Jezus verwijzen, heeft er alles mee te maken dat godsdienst en kerkelijke figuren een steeds minder belangrijke rol spelen in onze leven. Vloeken doe je nu eenmaal om te choqueren en vandaag choqueer je nog maar weinig mensen door af te geven op de godsdienst", zegt van Sterkenburg.

    TV en internet
    "Door de steeds groter wordende invloed van televisieseries en internet nemen Engelstalige vloekwoorden als 'shit', 'damn' en 'fuck' de laatste tien jaar de overhand. En niet alleen de jongere generatie vloekt in het Engels, maar ook de 25- tot 50-jarigen gebruiken ze courant. Zelfs 70-ers zijn er vandaag niet om verlegen om shit geregeld te gebruiken", aldus de lexicograaf.

    Genitaliën en fecaliën
    Opvallend is dat Vlamingen anders vloeken dan Nederlands. "Vlamingen vloeken meer met genitaliën en fecaliën, terwijl Nederlanders meer verwijzen naar ziektes. Een Vlaming gaat dus eerder 'kust mijn kloten' en 'krijg het schijt' gebruiken, een Nederlanders gaat zeggen 'krijg de tering' of 'krijg de tyfus'", klinkt het.

    Godvermiljaardenondedju
    Toch hebben Vlamingen en Nederlanders wat het vloekgedrag betreft ook een aantal dingen gemeen. "De ontkerkelijking hebben we gemeen, maar ook het zogeheten 'stapelvloeken', iets wat andere volkeren nauwelijks doen. Denk maar aan 'godvermiljaardenondedju' in Vlaanderen en het Nederlandse 'pestpokketeringkankertyfus'", aldus van Sterkenburg.

    Prof. dr. Piet van Sterkenburg (Universiteit Leiden) verzorgt van vandaag af vier lezingen in de leerstoel 'De Nederlanden in de Wereld' aan de VUB. "Vloeken is niet meer wat het geweest is" is de eerste. In 1998 publiceerde van Sterkenburg al het standaardwerk "Vloeken" bij Sdu Uitgevers.belga/eb

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geroosterde Balsamico-aardappelen

    Receptje: lekker van bij ons (vor 4 personen)


    Ingrediënten
    3 grote vastkokende aardappelen geschild, 2 grote uien in acht delen gesneden,2 eetlepels olijfolie
    3 eetlepels balsamico-azijn, grof zout

    Bereiding
    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Snijd de aardappelen in stukjes. Leg de aardappelen en de uien in de overschaal en giet hierover twee eetlepels olijfolie.

    Bak tot ze goudkleurig zijn (ongeveer 15 minuten).
    Schud de schaal even op en bestrooi de aardappelen met wat grof zout.

    Bak nog een half uur (de aardappelen moeten zeker een korstje hebben).
    Besprenkel met balsamico-azijn en serveer.

    Tip:
    Een eigentijds alternatief voor frieten bij stoofvlees.

    >> Reageer (0)


     Eigen hoekje

    't Blogkrantje

    Place2beyvette

    Yvi magazine

    Yvi pagina

    Intro

    Medium 4 you


    "Uit Kuurne"

    Centrumschool

     

    Go santiago


    Mordekoi

    Marc van Roosje




    "Vrije tijd"

    Motel-Saint-Michel

    Le CLos domange
    (Igé)


    Het boerderijleven
    voor kinderen

    Warandehof

    Pieterkenshoeve

    Reutelhoeve

    't Klein Gerigt

    Wilgenhof

    Populierenhoeve

    Schraevenacker

    Klein Burkelhof

    Hof de Abeeleboom

    De Bouwhoeve

    Predikerhof
     
    Jos theys boerderij

    Hageland

    Wambashoeve


    Het Weidehof

    "Franse streken"

    Vakantiestreken in frankrijk

    1/Savoie mont blanc maurienne

    2/Aube en champagne

    3/Ardeche

    4/Aubergne

    5/ De Jura

    Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs