Gastenboek
  • koken voor mannen
  • leuke site
  • koken
  • toffe site
  • Toffe site

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  • Foto's kookles juni 2007
  • Foto's kookles 06/06/08
  • Foto's kookles 29/05/09
  • Foto's kookles 04/06/10
  • Foto's van Piet
  • Foto's kookles juni 2011
  • Foto's kookles juni 2012
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Koken Voor Mannen
    Kerksken
    27-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    GB Kerksken

                                                                 27/01/2006

     


     

        

     

     

                                                            

    Primavera

                                                                  

    Benodigdheden per glas : 4 cl appeljenever – 4 cl perzikenjenever – 10 cl sinaasappelsap – scheutje cassissiroop

     

    Bereiding :

    Giet de appel- en perzikenjenever en het gekoelde sinaasappelsap in een longdrinkglas.

    Giet er een scheutje cassissiroop bij, op de bolle kant van een koffielepel of op een ijsblokje, zodat je een mooi kleurlaagje krijgt.

    Werk naar wens af met ijsblokjes en schijfjes appel en perzik.

     

     

     

    Ham met Camenbert-hapje

     

    Benodigdheden : 6 plakjes rauwe ham (dun gesneden) – Camenbert – vloeibare honing – cocktailprikkers – papieren cakevormpjes

     

    Bereiding :

    Snijd de Camenbert in kleine blokjes en omwikkel ze met een stukje ham.  Leg ze in de vormpjes.  Schenk over elk partje een beetje honing en steek er een cocktailprikker in.  Zet ongeveer 5 min. onder

    de grill.

     

     

     

     

     

     

    Courgette-roomsoep met kokosmelk    (8 pers.)   

     

    Benodigdheden : ½ kg courgettes – 1 preiwit – 1 ui – 2 l kippenbouillon – 3 dl kokosmelk uit blik – boter – pezo  - 2 dl room – gehakte peterselie --- 1 rode paprika en 30 gr vetstof en 30 gr bloem

     

     Bereiding :

    Reinig en was de groenten en snijd ze fijn.  Verhit de boter en stoof er de groenten in.  Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.  Laat gaar worden op een zacht vuur.

    De paprika in blokjes snijden en blancheren.  Pureer de soep.

    Smelt 30 gr boter en roer de bloem erdoor.  Giet al roerend de soep erbij en laat goed doorkoken.  Breng op smaak met pezo.  Giet er vervolgens de kokosmelk en de room bij. 

    Garneer met de paprikablokjes en gehakte peterselie.

     

     

     

     

    Rog met garnalen en broccoli & gevulde paddestoelhoedjes   (4 pers.)  

     

    Benodigdheden : 4 roggevleugels – 100 gr garnalen – ½ kg brocolliroosjes – 5 etl boter – 4 etl bloem –

    1 etl tomatenpuree – 1 dl room – 1 glas droge witte wijn - ½ citroen – tijm – laurier – pezo  

    Hoedjes : 8 reuzenchampignons – 225 gr aardappelen – 25 gr gesmolten boter – 4 etl volle melk –

    25 gr gemalen Emmental - look – 1,5 dl groentebouillon - gehakte peterselie en bieslook – pezo.

     

    Bereiding :

    Leg de diepgevroren roggevleugels enkele uren in azijnwater.

    Breng in een grote pan ruim water aan de kook met een ½ citroen, 1 glas droge witte wijn, tijm, laurier en pezo.  Leg er de roggenvleugels in en laat tot net onder het kookpunt komen.

    Neem na 2 min. de pan van het vuur en laat de vis in het vocht liggen tot de saus klaar is.

    De broccoli kuisen en gaarkoken.  In een pan met wat boter aanstoven en kruiden met pezo.

    Voor de saus smelt je 4 etl boter in de pan.  Voeg er 4 etl bloem bij en 1 etl tomatenpuree.  Laat even sudderen.  Leng al roerend aan met het kookvocht van de vis tot u een smeuïge saus bekomt.

    Werk af met 1 dl room.  Voeg er de garnalen bij.

    Aardappelen koken en fijn stampen. Verwijder de stelen van de champignons.  Hak ze fijn en voeg bij het aardappelmengsel.  Meng de boter, de melk en het gehakte bieslook/peterselie met de aardappelpuree.  Schep het mengsel op de hoedjes en bestrooi met de kaas. Zet de hoedjes in een ovenschaal en giet er de groentebouillon bij.  Dek af en zet ongeveer 20/25 min. in de oven op 220 °C.

     

     

     

     

    Oliebollen (4  pers.)

     

    Benodigdheden : 1 dl melk – 1 vanillestok (of kaneel) – 20 gr verse gist – 1 dl water – 250 gr bloem –

    4 eieren – 4 etl suiker - poedersuiker

     

    Bereiding :

    Kook de melk met de gehalveerde vanillestok en laat lauw afkoelen.

    Los de gist op in lauw water en meng er de bloem door.

    Scheid de eierdooiers en de eiwitten.

    Meng de eierdooiers en de lauwe melk en voeg dit mengsel beetje bij beetje toe aan het deeg.

    Klop de eiwitten stijf met suiker en meng die voorzichtig onder het deeg en laat nu 15 min. rusten.

    Schep met 2 lepels of een ijsschep het deeg in de frituurpan en laat het gedurende 3 à 4 min frituren op de ong. 200 °C.

    Serveer de oliebollen met veel poedersuiker.

     


    16-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    GB Kerksken

                                                                 16/12/2005 

     

     

     

     

                                                               

    Aperitief ‘Ritz Fizz’     

                                                                  

    Benodigdheden : 15 ml Blue Curaçao – 15 ml Amaretto – citroensap - Champagne

     

    Bereiding :

    Pak een champagneglas en schenk hier de Blue Curacao, de Amaretto en een scheut citroensap in. Vul aan met Champagne, roer voorzichtig door de cocktail en garneer met een citroenkrul !

      

     

     

    Aperitiefhapje ‘versierde toastjes’ 

     

    Benodigdheden :  toastjes – smeerboter - vleessla – americain – vissla – platte kaas – hesp - ansjovis – tomaten – gekookte eieren – gesciseleerde sla – zilveruitjes – augurkjes – fijngehakte peterselie.

     

    Bereiding :

    Toastjes insmeren met boter en afwisselend met de verschillende salades …

    Versieren met een beetje sla, partjes tomaat en ei, half uitje.

    Na de afwerking bestrooien met gehakte peterselie.

     

     

     

     

    Noordzeetongfilets met fijne tomatenroom (4 pers.)

     

    Benodigdheden : 8 noordzeetongfilets – 1 glas droge sherry – beetje visfumet - 1 etl boter –

    1 etl tomatenpuree – 1,5 dl room – 1 etl fijngesnipperde peterselie – laurier – pezo  - halve maantjes van bladerdeeg.

    Prei – asperges (ev. blik)


    Bereiding
    :

    Tongfilets ontdooien.  Indien ze nog niet opgerold zijn, oprollen met met de velkant naar binnen.

    Laat de boter smelten in een brede koekepan en schik er de rolletjes naast elkaar in.  Giet er de sherry en wat visfumet bij en kruid met tijm, laurier en pezo.  Zet het deksel op de pan laat 8 min. zachtjes smoren.

    Haal de tongrolletjes uit de pan en hou ze warm.  Voeg aan het kookvocht 1 etl tomatenpuree en 1,5 dl room toe.  Laat op een hevig vuur inkoken tot een lichtgebonden saus.

    Prei kuisen en het wit in fijne sliertjes snijden.  Voor het opdien, bakken in de friteuze. Asperges in blokjes snijden.

    De fleurons 10 min. opwarmen in een oven.

    De tongrolletjes op een bord schikken, overgieten met de saus en versieren met gehakte peterselie.

    Schik de gefrituurde prei, aspergereepjes en fleurons naast de vis.

     

     

     

    Hartig vleesbroodje met Jagersaus en aardappeltaart  (4 pers.)

     

    Benodigdheden : 500 gr (kalf/varken) – 2 merguez-worstjes – 1 etl groene peperbolletjes – 100 gr champignons – 1 ei – broodkruim - pezono  en cayennepeper – gemengde sla – tomaten.

    Saus : 100 gr gerookt spek – 150 gr champignons – 1 etl tomatenpuree – 4 dl (vlees)bouillon – 1 dl rode wijn – ui - bloem – boter – rozemarijn – thijm – pezo (= ev. 1 etl bruine suiker)

    Aardappeltaart : 4 grote aardappelen – 2 etl gehakte bieslook – 2 etl gehakte peterselie – 1 klp basilicum– 1 ei – 2 dl koffieroom – boter – olijfolie - pezono

     

    Bereiding :

    Vlees :

    Champignons in schijfjes snijden, bakken in de pan en kruiden met pezo.

    Meng het gehakt met het ei, broodkruim, de uitgelekte champignons en 1 etl groene peperbolletjes en kruiden met pezonoca.

    Vorm een langwerpig broodje en steek er de merguez-worstjes in.  50 min bakken op 180 °C.

    Sla kuisen en ciseleren.  Tomaat in partjes snijden.

    Jagersaus :

    Snij het spek in reepjes en fruit aan de boter. Neem het spek uit de pan en fruit hierin de uisnippers en de champignons.  Voeg tomatenpuree, bloem, bouillon en wijn toe. Kruiden en laat doorkoken. Voeg het spek terug bij de saus. Kruiden en aandikken met maïzena-quick.

    Aardappeltaart :

    Schil de aardappelen en rasp ze in fijne julienne. Dep ze droog.  Smelt boter, giet er de olijfolie bij en bak de aardappeljulienne licht aan. Schep de inhoud in een met boter ingesmeerde taartvorm van ca 20 cm.

    Klop het ei los in de koffieroom, kruiden met pezono en roer er de gehakte bieslook, peterselie en basilicum onder.  Giet dit mengsel over de geraspte aardappelen.  30 min. afbakken op 180 °C.

    Stort de aardappeltaart omgekeerd op een bord en versnijd ze in spieën.

     

     

     

    Chantilly-room (4 pers.)

     

    Benodigdheden : 50 gr maïzena – ½ l melk – 1 ei – 150 gr fijne suiker - 140 gr margarine – 250 gr petit-beurres – 2 ananasschijven

     

    Bereiding :

    De margarine tot room roeren.  De suiker, eierdooiers en het tot sneeuw geklopte eiwit bij de boter toevoegen.

    De melk koken en er samen met de maïzena een dikke pudding van maken.  De kom in koud water plaatsen en regelmatig roeren tot de pudding bijna koud is.

    De pudding en de boterroom dooreen mengen.

    De crème eventueel verfijnen met wat ananassap.

    In een vorm, afwisselend een laag koeken en een laag crème doen.

    Versieren met stukjes ananas.


    18-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    GB Kerksken

                                                                 18/11/2005 

     

     

     

     

     

     

                                                               

    Sandeman Splash

                                                                  

    Benodigdheden (per glas) : ½ Sandeman porto fine white – ½ tonic

     

    Bereiding :

    Vul een glasvoor de helft met de porto en voeg er de Tonic aan toe.  Doe er een ijsblokje bij en serveer met een schijfje citroen.

     

     

     

     

     

    Aperitiefhapje ‘Toast met ham en Camenbert’

     

    Benodigdheden : toastjes – boter – gekookte ham – appel – Camenbert – peper – gehakte peterselie.

     

    Bereiding :

    De toastjes met boter insmeren en tot aan de rand beleggen met een plakje ham.  Een appelschijfje op de toast leggen en de dungesneden Camenbert er over verdelen.

    Kruiden met peper.  Afbakken onder de grill tot ze goudbruin zijn.  Bestrooien met peterselie.

     

     

     

     

     

    Oostender mosselpasteitjes (4 pers.)   

     

    Benodigdheden : boter - bloem – ½ dl slagroom – ½ blokje tuinkruidenbouillon –mespunt mosterd –

    3 etl fijngehakte kervel/peterselie – 4 pasteibakjes – witte wijn - ± 200 gr gekookte mosselen + vocht

    (= 1 kg verse mosselen -> ui, wortel, selder, prei, tijm, laurier, witte wijn, pezo)

     

     Bereiding :

    Gesneden mosselgroenten gaarstoven in de boter, de mosselen en een scheut witte wijn toevoegen, kruiden met pezo (en mosselkruiden).  Wanneer ze gaar zijn, de mosselen uit hun schelp halen en het mosselvocht door een zeef gieten.

    Maak een roux met evenveel boter en bloem, mosterd, room, tuinkruidenbouillon en het gezeefde mosselvocht. Voeg op het einde de gekookte mosselen en wat gehakte kervel/peterselie toe.

    Verwarm de pasteibakjes 10 min in een hete oven.  Zet ze op de borden, overgiet met de mosselsaus en werk af met een toefje peterselie.

     

     

     

     

     

    Everzwijnfilet met wilfoof en tomaat in Ciney-sausje  (4 pers.)  

     

    Benodigdheden : 1 everzwijnfilet (600 gr) – 3 dl blond Ciney-bier – 1 ui – 1 selder – 2 wortelen – 1 prei – 8 witloofstronken – 8 dunne reepjes gerookt spek - 2 tomaten – kruidenboter – boter – ½ dl room –

    2 kruidnagels – tijm – laurier – pezo

    Kroketten.

     

    Bereiding :

    Kook het witloof net niet gaar in lichtgezouten water.  Laat uitlekken en rol elke stronk in een sneetje gezouten spek.

    Tomaten in 2 snijden. Leg er een sneedje kruidenboter op en ong. 10 min. afbakken op 180 °C.

    Ui, wortel, selder en prei schoonmaken en in bruinoise snijden.

    Maak de basissaus : bak de brunoise van groenten in een pan met 1 etl boter.  Laat enkele minuten stoven en blus met 2,5 dl Ciney.  Kruiden met kruidnagels, laurier, tijm en pezo.   Dek af en laat 15 min. sudderen.  Zeef de saus en druk het vocht er goed uit.

    In een braadpan de everzwijnfilets kleuren, dus nog niet volledig afbakken.  Kruiden met pezo.

    Leg de witloofrolletjes rond het vlees en blus met 0,5 dl Ciney.  Dek af en laat gaar worden in 5 à 7 min. (het vlees mag nog roze zijn).

    Haal het vlees en witloofrolletjes uit de pan en giet er de gezeefde basissaus in.  Laat even koken.

    Giet er de room bij en laat lichtjes inkoken. Bind indien nodig met instantsausbinder.

    Kroketten afbakken.

     

     

     

     

    Saboyon met kruidenkoek, vanille-ijs en Grand Marnier (4 pers.)

     

    Benodigdheden : 6 eigelen – 6 dopjes suiker (S2) – 6 dopjes witte wijn – 4 sneetjes kruidenkoek – vanille-ijs – 2 sinaasappelen – takje verse munt

     

    Bereiding :

    Snij de sinaasappelen à vif en schik ze in een diep glas.  Laat de in stukken gesneden kruidenkoek marineren in de Grand Marnier. Leg nadien op de appelsienen in het glas.

    Leg hierop een bolletje vanilleijs.

    Doe de eigelen, suiker en witte wijn in een kom en klop luchtig op een zacht vuurtje.  Verdeel de sabayon over de glazen.


    14-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     

    Gezinsbond Kerksken

                                                                 14/10/2005

     

     

     

     

     

     

     

                                                               

    Aperitief

                                                                  

    Benodigdheden : (per glas) : 2 cl Gancia – 4 cl citroenjenever – 6 cl sinaasappelsap – citroen – ijs.

     

    Bereiding :

    Alle ingrediënten goed roeren.  Werk af met een ijsblokje en een schijfje citroen.

     



    Aperitiefhapje ‘Gevulde cocktailworstjes’

     

    Benodigdheden : Zwanworstjes – jonge kaas – gerookt spek – mosterd – boter - cocktailprikkers

     

    Bereiding :

    Snijd de worstjes in de lengte doormidden en besmeer de binnenkant met wat mosterd. Leg tussen de 2 helften een reepje kaas.  Omwikkel het worstje, zowel in de lengte als in de breedte, met een plakje spek.  Snij in porties en steek er een cocktailprikkertje door.

    Bak in de boter tot het spek knapperig wordt en de kaas is gesmolten.

     

     

     

     

     

    Croque Monsieur van gerookte zalm met kaviaar en vegetarische salade (8 pers.)   

     

    Benodigdheden : 8 sneden briochebrood van 0,5 cm dikte – 4 sneden Gruyèrekaas – 4 sneden gerookte zalm – 1 etl fijngesneden bieslook – (1 etl geraspte citroenschil) – 40 gr kaviaar – 1 pakje Chinese paksoïscheuten – 1 courgette – 1 rode paprika – 1 appel – ¼ etl mosterd – 1 etl citroensap – 4 etl olijfolie – pezo - boter

     

     Bereiding :

    Courgette, paprika en appel schillen en in heel fijne brunoise snijden.

    Beleg 4 sneden brood met Gruyèrekaas en 4 sneden gerookte zalm.  Leg de sneden brood op elkaar zoals een sandwich en bestrijk de buitenzijden met boter.

    Bak de sandwiches in de pan met de kaaszijde naar onder (± 2 min), draai ze om en laat nog 1 min. bakken.

    Roer de mosterd, het citroensap en de olijfolie tot een vinaigrette.  Smaak af met pezo en vermeng alle groenten ermee en de bieslook.

    Snij de sandwiches diagonaal door en plaats ze op een bord.

    Garneer met de groentenvinaigrette, de paksoÏscheuten en een lepeltje kaviaar.

     

     

     

     

    Papillot van kabeljauw, champignons en jonge prei  (4 pers.)  

     

    Benodigdheden : 4 kabeljauwfilets (van elke ± 180 gr) – 100 gr champignons – 100 gr prei (wit) – 2 dl room – 10 gr sjalotten – spinazie (1 kg vers of 400 gr geblancheerd) – 400 gr aardappelen – 10 gr boter – viskruiden – visbouillon - pezo – alu-folie

     

    Bereiding :

    Aardappelen schillen, bijna gaar koken en in dunne schijfjes snijden.

    Spinazie goed kuisen, blancheren in de boter en kruiden met pezo.  Van de prei enkel het wit gebruiken en in lucifers snijden van ± 3 cm.

    Sjalotten in blokjes en champignons in schijfjes snijden.  Kruiden met pezo en overgieten de room en visbouillon.

    Een stuk alu-folie inboteren.  Schik er de schijfjes aardappelen op.  Doe daarop de geblanceerde spinazie en vervolgens de fijngesneden prei (kruiden).  Giet het roommengsel erbij en schik de vis erop.  Kruiden met viskruiden.

    De papillot luchtdicht afsluiten en zet 10 min in een oven van 190 °C.

     

     

     

     

     

    Messinaroom (4 pers.)

     

    Benodigdheden : 250 gr magere platte kaas – ½ dl melk – 3 eieren – 75 gr bloemsuiker – 2 pakjes vanillesuiker – 1 klein blikje gemengd fruit (uitgelekt) – 1 klein blikje ananas, uitgelekt, in stukjes - room

     

    Bereiding :

    Platte kaas en melk romig roeren.  Eierdooiers, vanille- en bloemsuiker toevoegen.  Klop het eiwit stijf en voorzichtig onder de massa roeren.  Het uitgelekte fruit onder het kaasmengsel roeren.

    Giet in schaaltjes en dek af met plastiekfolie.  Zet een paar uur in de koelkast alvorens op te dienen.

    Variatie : kan ook met rijpe banaan, aardbeien, of ander fruit werken.

                   Je kan er ook stijfgeklopte room bijvoegen.


    27-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig.  Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.

    Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.

    Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".

    Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen.  In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.

    Nu is uw blog aangemaakt.  Maar wat nu???!

    Lees dit in het volgende bericht hieronder!




    Data volgende kooklessen :



    Data volgende kooklessen 2014 :
    21 Februari 




    Archief per maand
  • 09-2014
  • 08-2013
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 06-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 06-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 08-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 06-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 06-2006
  • 04-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs