Gastenboek
  • koken voor mannen
  • leuke site
  • koken
  • toffe site
  • Toffe site

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  • Foto's kookles juni 2007
  • Foto's kookles 06/06/08
  • Foto's kookles 29/05/09
  • Foto's kookles 04/06/10
  • Foto's van Piet
  • Foto's kookles juni 2011
  • Foto's kookles juni 2012
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Koken Voor Mannen
    Kerksken
    14-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
     
    Get Your Own!

    06-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
     
    Cool Slideshows

    20-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Gezinsbond Kerksken

                                                                 20/04/2007 

     

     

     

    Sebutal

                                                                     

    Benodigdheden : 30 ml Campari – 25 ml droge vermouth – (scheutje vodka) – Schweppes Bitter – ijs - citroen

     

    Bereiding :

    Doe in een whisyglas de Campari en Vermouth en vul op met Schweppes Bitter.

    Voeg enkele ijsblokjes toe en een rietje.  Versier met een schijfje citroen.

     

     

      

     

    Toastje met een rolletje gerookte zalm en hesp met kruiden boursin (8 pers.)

     

    Benodigdheden : 1 snede gerookte zalm – 1 snede gekookte hesp – potje kruiden Boursin – toastjes – verse dille of koriander

     

    Bereiding :

    De sneden gerookte zalm en hesp bestrijken met de Boursin en voorzichtig oprollen (in folie).

    In de koelkast plaatsen om wat vast te worden.

    In mooie ringen snijden en op een toastje leggen.           

     

     

     

                                                   

     

    Paprika-bloemkoolsoep met mascarpone (4 pers.)

     

    Benodigdheden : 1 kleine bloemkool – 2 koppen paprikareepjes – 2 aardappelen – 2 etl mascarpone –    1 ui – boter – 1,5 l kippenbouillon – peterselie - pezo

     

    Bereiding :

    Boter smelten in een grote pot, gehakte ui toevoegen en eventjes aanstoven.

    Paprikareepjes toevoegen en even laten meestoven.

    Overgieten met de bouillon, bloemkool en gesneden aardappelblokjes toevoegen, aan de kook brengen en 25 minuten laten koken.

    De soep mixen en kleine gesneden bloemkoolroosjes bijdoen, alles nog 5 minuten laten koken.

    De mascarpone onder de soep mengen met een klopper.

     

     

     

     

    Huisgerookte forel met slaatje van appel en knolselder

     

    Benodigdheden : 4 forellen – ½ knolselder – 1 Granny Smith – een paar lepels mayonaise – geraspte mierikswortel – 1 potje foreleitjes – 2 tomaten - 1 etl gehakte peterselie – (beetje gehakte verse dragon) - sap van 1 citroen –  room/natuuryoghurt – pezo – gemengde sla en witloof.

    Aardappelen in de schil – olijfolie - aluminiumfolie.

     

    Bereiding :

    Forellen kruiden en roken volgens de aanwijzingen van de specialisten.

    Snij de appel en knolselder in julienne (gebruik een mandoline).  Besprenkel met wat citroensap. 

    Maak een gladde saus met wat mayonaise en room/magere yoghurt  (half om half) en geraspte mierikswortel.  (maak 2 sausjes, één met en één zonder knolselder). Voeg er ook wat foreleitjes aan toe.

     Bestrooi met gehalte peterselie.

    Sla wassen en fijn snijden. Harde deel uit het witloof halen en eveneens fijn versnijden.

    Tomaten ontpitten en in brunoise snijden.

    Aardappelen wassen en halfgaar laten koken.  Iedere aardappel in alu-folie rollen met een beetje olijflolie en verder laten garen in de oven.

     

     

      

     

     

    Mandarijntjessoep met roomijs  (4 pers.)

     

    Benodigdheden : 6 zoete mandarijntjes – 2 dl suikersiroop (gemaakt van gelijke delen suiker en water = 200 gr suiker en 2 dl water) – 2 dl witte wijn – scheutje Tripel Sec – 1 vanillestok – 1 dl sinaasappelsap – 1 etl vanillepoeder - vanilleroomijs

     

    Bereiding :

    Pel de mandarijntjes en verwijder de witte vliesjes.  Snij de mandarijntjes in plakjes en verdeel ze over de borden.

    Doe de witte wijn, de suikersiroop en op het einde de Tripel Sec in een pannetje.  Voeg de doorgesneden en uitgeschraapte vanillestok en het sinaasappelsap toe.   Kook eventjes en verwijder de vanillestok. Klop het mengsel goed op.

    Leng het vanillepoeder aan met wat koud sinaasappelsap en bind het soepje lichtjes met dit mengsel.

    Laat afkoelen en verdeel over de mandarijnpartjes in de borden.

    Serveer met een bolletje vanilleijs.

     


    16-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Gezinsbond Kerksken

                                                                 16/03/2007

     

     

     

     

     

     

    Champagne Mandarine

                                                                  

    Benodigdheden : ½ fijngemaakt ijs – 1/5 Mandarine Napoleon – 1/3 champagne – 2 scheutjes angostura – 1 scheutje citroensap – 1 stukje citroenschil

     

    Bereiding :

    Doe het ijs in een glas.  Voeg de angostura, Mandarine Napoleon en champagne toe.

    Voorzichtig omroeren.

    Doe het citroensap en citroenschil erbij.

     

     

      

     

    Tapa van kerstomaatjes en grote garnalen

     

    Benodigdheden : 250 gr kerstomaten – 2 teentjes knoflook – 200 gr gekookte, gepelde garnalen  - 5 etl olijfolie – 1 etl citroensap – fijngehakte peterselie - pezo

     

    Bereiding :

    Snij de gewassen tomaatjes in twee en haal er het vruchtvlees uit.

    Roer olijfolie, citroensap en fijngesneden knoflook door elkaar voor de marinade.  Snij de garnalen in kleine stukjes en laat ze ongeveer een uurtje marineren.

    Vul de tomaatjes en versier met gehakte peterselie.

     

     


                                                   

     

    Warm geitenkaasje op gebakken appelschijfjes (4 pers.)

     

    Benodigdheden : 2 appelen (Cox Orange) – 4 geitenkaasjes à 100 gr – gemengde sla – 2 etl vloeibare honing – gehakte walnoten – pijnboompitten – beetje kweeperengelei – peper

    Honingvinaigrette : 1 etl mosterd – 1 teentje knoflook – 1 uitje – 1 etl honing – 3 etl zonnebloemolie –

    1 etl wijnazijn


    Bereiding
    :

    Schil de appelen en verwijder het klokhuis, snij ze in wieltjes.

    Bak ze op een zacht vuurtje in het boter. Draai tijdig om en eenmaal gaar overgiet ze met een scheutje honing.  Hou ze warm in een ovenschotel.

    Schik de geitenkaasjes op de appelen en zet een 5-tal minuten in de oven op 200 °C tot de kaasjes smeltzacht zijn.

    Vinaigrette : ui en knoflook heel fijn snipperen.  Meng met de mosterd en de honing.  Flink omroeren en al kloppend de zonnebloemolie en wijnazijn toevoegen.

    Leg op de bordjes de gemengde sla.  Daar bovenop de warme appelen met geitenkaasje.

    Versier met gehakte walnoten, geroosterde pijnboomzaadjes en kweeperengelei en lepel er de honingvinaigrette rond.

     

     

      

     

    Gentse waterzooi (4 pers.)  

     

    Benodigdheden : braadkip van ong.1 kg – 1 dikke ui – 3 preien – 3 wortelen – ½ witte selder – 250 gr champignons - 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterseliestengels) – 30 gr boter – 40 gr bloem – 2 ½ dl room – gehakte peterselie – citroensap – pezono -- aardappelen

     

    Bereiding :

    Was de kip, leg ze in een kookpot en zet ze onder water.  Voeg de gesnipperde ui, het preigroen, de selderblaadjes en pezo toe.  Breng aan de kook en leg er het kruidentuiltje in.

    Laat de kip ongeveer 30 minuten zachtjes gaar sudderen.

    Haal de kip uit de kookpot, zeef het vocht door een zeef en laat dit nogmaals goed inkoken tot je ongeveer 1 ½ l overhoudt.

    Doe het vlees van de kip en trek in kleine stukjes.

    Reinig de wortelen, prei, seldertakjes en champignons en snijd ze in julienne, champignons in schijfjes.

    Stoof de wortel- en selderreepjes in de  kippenbouillen, voeg er na enkele minuten de prei en champignons bij. Kruiden met pezo.

    Maak de roux en giet er de ingekookte kippenbouillon bij.  Room plus een beetje citroensap bijgieten en afkruiden.

    Voeg als afwerking de kip en groenten bij de veloutésaus.

    Laat nog even opkoken en serveer warm met gekookte aardappelen.

    Strooi er net voor het opdienen versgehakte peterselie over.

     

      

     

     

    Zondagscrème  (4 pers.)

     

    Benodigdheden : 1 l melk – 2 zakjes vanillesuiker – 3 eieren – 150 gr suiker – 100 gr bloem – gemengd fruit – bus spuitroom.

     

    Bereiding :

    Kook de melk met de vanillesuiker.

    Spits de eieren en meng de eigelen, bloem en suiker.  Voeg er een beetje koude melk bij zodat je beter kan roeren. 

    Voeg dit bij de kokende melk zodat ze kan indikken.  Laat afkoelen.

    Eiwiten stijf kloppen en zachtjes onder de koude crème mengen.

    In een potje de bodem bedekken met gemengd fruit en giet er de crème over.  

    Versieren met een toefje room.


    25-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Hagelands goud

                                                                     

    Benodigdheden : 2 delen wit druivensap – 1 deel appeljenever – 1 deel droge witte wijn

     

    Bereiding :

    Zorg dat alle dranken goed gekoeld zijn.

    Meng ze met elkaar en schenk in de glazen.

     

      

    Javanais met kruidenkaas  (4 pers..)

     

    Benodigdheden : 4 sneetjes roggebrood -2 etl kruidenkaas – 1 kiwi/zespri – enkele takjes bieslook

     

    Bereiding :

    Het brood ontkorsten en de sneetjes lichtjes aandrukken met een rol.

    Kiwi schillen en in dunne reepjes snijden.

    Besmeer elk sneetje brood met de kruidenkaas en leg er de kiwi’s op.  Leg een 4 à 5 laagjes op elkaar.

    Verdeel de javanais in kleine rechthoekjes met een broodmes.  Werk af met bieslooktakjes.

                                                  

     

    Carpaccio van tonijn met mangochutney en foie gras (4 pers.)   

     

    Benodigdheden :  rauwe tonijn (Sashimi)/zalm - 1 mango – ½ komkommer – foie gras - pezo

    Pesto : 100 gr pijnboompitten – 1 potje basilicum –  ¼ citroen – olijfolie - pezo

     

    Bereiding :

    Pesto : verse basilicumblaadjes enkele seconden blancheren in kokend water en dan direct afkoelen met ijskoud water (om kleur te behouden).

    De pijnboompitten lichtjes kleuren in de pan.

    Voeg de basilicum, pijnboompitten, citroensap, olijfolie en pezo tesamen en mix kort.

    Mangochutney : mango schillen en in heel fijne brunoise snijden.  Meng ze met de pesto.

    Snij de komkommer ook in fijne brunoise en de tonijn/zalm in heel dunne schijfjes.

    Afwerking : leg 4 schijfjes tonijn op het bord.  ¾ afboorden met de mangochutney en ¼ met de komkommer en tomatenreepjes.

    Kruid de tonijn met grof zeezout/fleur de sel en peper en leg er een beetje foie gras op.

     

     

    Eendenborst met aardappelrösti, venkel en sinaasappel-portsaus (4 pers.)  

     

    Benodigdheden : 4 eendenborstfilets – 1 tl anijszaad – 1 venkel – 2 etl Ricard – 2 etl rode port – 4  dl gevogeltefond – 3 sinaasappels – 1 etl vloeibare honing – 4 aardappels – 1 sjalot – 1 handvol bladpeterselie – 2 etl geraspte parmezaan – 2 eieren – boter - pezono

     

    Bereiding :

    Snij de eendenborsten in ruitvorm in langs de velkant.  Bestrooi met pezo.

    Bak beide kanten kort in de grillpan en laat nog ong. 15 min verder garen in de oven op 180 °C.

    Het vlees moet nog rozig zijn.

    Giet het overtollige vet weg en deglaceer met rode port.  Voeg versgepers fruitsap toe, samen met de vloeibare honing en de gevogeltefond.

    Laat inkoken en klop op met enkele klontjes ijskoude boter.

    Rasp de geschilde aardappels en meng met gehakte sjalot, peterselie, parmezaan en eieren.  Kruid met pezono en bak er pannenkoekjes van.

    Snij de venkel in kleine stukjes en wok met anijszaadjes.  Flambeer met Ricard.

    1 appelsien in 2 snijden en dan in fijne schijfjes.

    Leg telkens op een groot bord en röstikoekje met daarbovenop de venkel en enkele sneetjes eend.

    Lepel er wat saus rond en enkele schijfjes sinaasappel.

     

     

    Postre Maria-Louisa  (4 pers.)

     

    Benodigdheden : 200 gr witte chocolade – 125 gr room – scheutje rhum en kirsch – boudoirkoekjes –

    Marsepein – citroensap – potje natuuryoghurt – perziken – ananas.

     

    Bereiding :

    Breek 200 gr witte chocolade in stukjes en leg ze in een kom.

    Verwarm 125 gr room juist tot het kookpunt en voeg het bij de witte chocolade.  Doe er een scheutje rhum en roer tot alles gesmolten is.

    Leg in een schaaltje een laagje verkruimelde koekjes (boudoirtjes) en daarop versnipperde stukjes marsepein.

    Verdeel het beslag over de glazen.  Zet koel in de ijskast.

    Voor het opdienen :

    Meng een beetje citroensap door natuuryoghurt en schep een lepel op het beslag.

    Reepjes perzik, ananas, … laten weken in kirsch en in een torentje boven op de yoghurt schikken.


    15-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    14-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    13-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    12-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    11-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    09-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    08-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    07-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    06-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    05-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    04-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    03-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    02-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    01-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    31-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Data volgende kooklessen :



    Data volgende kooklessen 2014 :
    21 Februari 




    Archief per maand
  • 09-2014
  • 08-2013
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 06-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 06-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 08-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 06-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 06-2006
  • 04-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs