Zoeken in blog

"Allerlei linken"

Google maps

Google nieuws

Google vertalen

Den Bosrand


Routeplanner

fietsen in Oost-Vlaanderen

Vertalen met AltaVista

Vertalen met Google

Bureaublad achtergrond
Archiefkast

Recepten zoekmachine
 
Zandstorm creatief atelier


Verstuur één kaartje

Infolijn
schoolvakantie's

Millenniumschool

Take my hand

Lucky-Birds

ABC gezondheid

Tuinadvies

Kruiden

"Gastronomisch plezier"

 
Degustation

 Dôme

Het gebaar

 Eric Fernez

Kruidenmolen

 In de Wulf

"Kranten"

Nieuwsblad

Het laatste nieuws

Gazet van Antwerpen

De zondag

De standaard
"Vrouwenblad"

Libelle

Flair

Nina

Plusmagazine

Story

Lili
Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003
    Betoverend veelzijdig

    15-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kot kot kedei een ei hoort erbij!
    Het ei is al eeuwenlang het symbool van Pasen.
    De boeren verstopten vroeger eieren in de akkers rond de periode van Pasen, en dat had ook met het voorjaar te maken, ze hoopten daarmee het extra vruchtbaar te krijgen.
    Als klein meisje vroeger bij mij thuis was het de gewoonte op Paaszondag had de klokke gekomen.
    Maar het waren niet enkel chocolade eitjes maar ook eieren van de kippen, deze waren dan verstopt rond het huis en de tuin. Voor dag en dauw was het zoeken om dan naar traditie de paasmaaltijd klaar te maken. Ze werden op twee manieren klaar gemaakt.

    1/ gewone omelet
    2/ boerenomelet ( onlangs terug in Piet Huyzentruyt gezien )

    Nodig: 2 personen
    6 eieren, 1 sjalotje of ajuin, boter, spekblokjes of reepjes, zout en peper.

    Bereiding:
    Boter in de pan laten bruinen, de sjalotjes of ajuin laten lichtjes bruinen, ondertussen de eitjes en de spekjes in een kom loskloppen kruiden met peper en zout.
    Het beslag in de pan en samen roeren met de sjalot of ajuin.

    Voor u dan, groot en klein;
    straks klokken weerom luiden
    van bim en bam en beieren
    en dan, o reuze-fijn:
    heel erg veel super-eieren!

    >> Reageer (0)
    11-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw leven
    Weinig menselijke ervaringen zijn zo
    overweldigend als het krijgen van een kindje.
    Het verwondert ons steeds weer. 
    Geboorte en leven brengen ons in contact
    met het ongrijpbare van het leven.
    Waar komt het leven vandaan?.
    Nieuw leven fascineert en daagt uit.

    Een nieuw verhaal begint:

    Als uw adem de strelende wind kan zijn
    als uw oogjes de warme zon zou uitstralen
    als uw oortjes horen het lied van het gras
    als uw mondje zingt helder en zoet
    als uw handjes soms minzaam troostend
    als uw hartje zacht en eerlijk is
    dan hoeven we niet ver te gaan
    dan zijn we hier in het kinderparadijs...


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom wonder
    Ik ben "Elise" en mijn mama en papa zijn Nathalie en Tom.
    Op mijn geboortekaartje
     staat;

    Mama droeg mij
    9 maanden lang,
    zij werd er 's nachts
     soms wakker van.
    Maar nu ik ben geboren,
    kan ik ook m'n papa storen.

    Oma Rita die op 14 april jarig is had een stille wens, ze wou dat ik op haar verjaardag zou geboren worden, dat zou voor haar het mooiste
    verjaardagsgeschenk ooit geweest zijn. Spijtig zolang kon ik niet meer wachten.Ik wilde in de wondere wereld van het nieuwe jonge leven.
    Direkt had ik er ook een neefje bij die nu al 9 jaar oud is.
    Samen zullen we veel bij oma Rita vertoeven,want onze moeke's gaan
    beiden uit werken. Mijn neefje Jonas zal het mij allemaal leren, want ik
    heb nog geen broertje of zusje.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonas en Elise
    Hier op de foto mag ik reeds genieten van in de armen
    van mijn neef Jonas te liggen. Samen zullen we het wel vinden.

    De betekenis van mijn naam Elise =; 
    " Ik zweer bij God ".
    Mijn horoscoop = " Ram ".
    In lijn met de Keltische astrologie.. van mijn geboortedatum 01 april
    is de daarbij behorende boom de lijsterbes ( de gevoeligheid )
    Ik zal een opgewekt en niet egoïstisch meisje zijn. maar zal er van houden om aandacht te trekken.
    Ik zal ook van beweging houden, zal een goede smaak hebben.
    En als laatste ook nog een goed gezelschap zijn.

    >> Reageer (0)
    10-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keukentips
    Eieren koken; zodra het water aan de kook is, krijg je
    na 3 minuten een zacht gekookt eitje; na 6 à 7 minuten een halfzacht eitje;
    na 10 minuten; een hard gekookt eitje.
    Deze tijden met 1 minuut verhogen als de eieren uit de koelkast komen.

    Visfilets rolt u binnenste buiten op;
    zo krijgt u stevige mooie rolletjes.

    Gehakt is eerder gaar en makkelijker te braden als u er,
    platte schijven van vormt in plaats van ballen.

    Vlees omkeren tijdens het bakken doet u met 2 lepels of een vleestang;
    als u prikt met een vork in het vlees, ontsnapt er vleesvocht;
    en wordt uw vlees droog.

    Een zoutloos dieet is weinig smakelijk, kook een paar laurierblaadjes of;
    bouillonblokje met de aardappelen mee,
    zo smaken ze toch nog wat pittig.



    >> Reageer (0)
    07-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prettig weekend


    Doe in een shaker enkele ijsblokjes, 2cl citroensap,
    2cl cointreau, 4cl rum en 4cl gin.
    Flink schudden en serveer in een cocktailglas.

    >> Reageer (0)
    05-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Zuiden wil groeien
    Lees meer... en ontdek waarom Broederlijk Delen iets voor u is.
     
    Wat is honger? we lezen het geregeld in de krant of worden geconfronteerd met beelden van
    ondervoede kinderen in Afrika.Wat is nu eigenlijk de betekenis van honger en wanneer spreekt men van een echte hongersnood? na enig zoek en denkwerk ben ik erop uit gekomen wat het wil betekenen Hongersnood.
    Een hongersnood kent meestal een opbouw van enkele jaren waarin de bevolking geleidelijk aan steeds minder voedsel heeft. Dat gebrek aan voedsel heeft altijd meerdere oorzaken, belangrijke factoren zijn klimatologisch van aard zoals droogte of overstromingen, maar ook de mens kan een belangrijk aandeel hebben in het ontstaan van een hongersnood.
    Een (burger)oorlog kan mensen van hun land verdrijven waardoor ze hun akkers niet meer kunnen bewerken en de oogst mislukt. Bij vrede na tijd komen de de teruggekeerde vluchtelingen terecht waar vaak weer vanaf nul alles moet worden opgebouwd. Ook kan door gebrek aan investeringen in de landbouwsector een tekort aan landbouwgrond, of dat de vruchtbare uitgeput geraakt is. Al die factoren kunnen er voor zorgen dat de voedselproductie moeizaam op gang komt of helemaal niet.We kunnen even elk voor zichzelf hierover nadenken,wat armoede betekend!!

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creadag 1ste gr. in de centrumschool vervolg van 14 /03

    Een vleugje extravagantie, een kast is een kast, hoed een hoed,
    vaas een vaas.Als je niet houdt van kant en klaar meubilair en allerlei materialen dan moet je overwegen om een centrumexpert in huis te nemen.Ze haalden hun inspiratie uit de fantasie en brachten harmonieuze kleurenpaletten. De mode in bloei ondeugend , sensueel en speels.Ook schoenen kunnen op de natuur geïnspireerd zijn.


    Fotoo's kan je bekijken in mijn album "linkerkolom" dan klik op hobby.
    Keuze maken uit; foto overzicht of diashow, klik op de gewenste foto en werk met de pijltjes.


    >> Reageer (0)
    04-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is het seizoen om je lichaam te reinigen
    In de lente staat alles in het teken van vernieuwing.
    De natuur begint weer volop te leven en zelf bloei je op.
    Zodra het licht toeneemt, krijg je niet alleen behoefte aan een lichter en opgeruimder huis, maar ook aan een lichter en vitaler lichaam. Het voorjaar is de tijd voor een schoonmaak van buiten en binnen.
    In ons lichaam stapelen zich toxinen ( schadelijke stoffen ) op die uiteindelijk de goede werking ervan storen.
    Vermoeidheid, zwaartegevoel, doffe huid en haren enz. dit zijn allemaal tekenen die erop wijzen dat het lichaam verontreinigd is.
    Wij kunnen onze voeding aanpassen en bepaalde slechte gewoontes afleren, maar deze zijn vaak onvoldoende om alle toxinen te verwijderen.
    Slechts een zuiveringskuur ( reinigingskuur ) met planten zal mede leiden tot de gewenste resultaten! Berk en Waterkers voeren het teveel aan water af en bevorderen op deze wijze de verwijdering van de toxinen die opgeslagen zijn in het lichaam. "Ik verwijs naar archief 23/01 en 30/1 daar staat de nodige uitleg over Berk en Waterkers".
    Artisjok en paardebloem stimuleren de galafscheiding en bevorderen zo een goede spijsvertering en een goede darmtransit, die ervoor zorgen dat de afvalstoffen van de spijsvertering sneller uitgescheiden.
    Klis en Driekleurig viooltje zuiveren ter hoogte van de huid, ze zuiveren en elimineren de toxinen via het zweet.
    Dit zijn slechts een paar voorbeelden uit de schatkamer van moeder natuur. 

    >> Reageer (0)
    03-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag keukentips

    Pers knoflookteentjes ongepeld , ge wint tijd en na gebruik is de
    knoflookpers ook makkelijker schoon te maken.

    Maak je handen vochtig om gehaktballen te draaien
    zo blijft er geen gehakt aan de handen kleven.

    Doe rijstkorrels in het zoutvat zo voorkom je dat het zout vochtig wordt.

    Kauw op een korstje brood tijdens het pellen van uien
    en je ogen zullen niet tranen.

    Zouten van het vlees na het bakken, zout ontrekt vocht aan het vlees
    waardoor het sneller droog en taai wordt.

    Volgende week maandag krijg je terug vijf keukentips!

    >> Reageer (0)
    02-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Vlaanderen

     Voor de 90ste maal de Ronde van Vlaanderen.

    De ronde van Vlaanderen is het hoogtepunt van het wielervoorjaar;
    er kwamen 199 renners aan de start voor een etappe van 258km.Voor de tweede maal op rij wint Tom Boonen de ronde, 33 jaar later na Eric Leman.
    Het volkse karakter van de ronde zorgt ervoor dat ook de niet-sportliefhebber kan meegenieten van de aparte sfeer.Karikaturist en volksfiguur Nesten uit Kuurne kleurt sinds jaar en dag de wielermiddens omdat, zoals hij zelf zegt, daar de schoonste "koppen" te vinden zijn.In Zele waar ze nu een tunnel in houten contructie geplaatst hebben met aan de binnenzijde tekeningen van Nesten, heeft hij ooit 27 etalages op een dag geschilderd.Vandaag heeft hij bij het krieken van de dag vertrokken om reeds om zeven uur in Brugge aan de start te zijn om vandaar uit de koers te volgen.Van vroeg opstaan heeft hij geen last, want iedere morgen wanneer hij met de twee honden is gaan wandelen begroeten we elkaar, ik zal binnenkort zijn goededag moeten missen want hij gaat ook nog naar de Ronde van Italië en de Ronde van Frankrijk.
     
     
    Zie ook archief: 05/12


    >> Reageer (0)
    01-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar komen de aprilvissen vandaan?

    Ik kondig de geboorte aan van
    Fishsteak, zoon van
    Zeemeermin en King Fish
    geboren te Oostende op 01/04/2006


    De oudste vlaams-folkloristische uitleg over het woord "aprilvis" dateert uit het
    Brussels tijdschrift van 1847
    daarin staat te lezen dat het de gewoonte is om
    brave burgers op 1 april beet te nemen.


    >> Reageer (0)
    28-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wapenen tegen voorjaarsmoeheid
    Lentegroenten bevatten precies de vitaminen en mineralen die we nodig hebben om het voorjaar in te vliegen...

    Voorjaarsmoeheid is een heel gewoon verschijnsel. De winter en zeker als die lang geduurd heeft zoals de voorbije, is onze reserve uitgeput en daarom kan ons lichaam de eerste weken wat pep gebruiken.
    Baat hebben we bij een voeding die extra veel vitaminen B1, B3, B6 en C, foliumzuur, magnesium, selenium, zink en aminozuren bevatten.


    Je lust ze rauw...

    Het is niet toevallig dat juist in april en mei we kunnen genieten van een grote aanvoer van groente- en fruitsoorten die rijk aan de genoemde vitaminen, mineralen en aminozuren zijn.
    Om gezond de lente in te stappen, moeten we zeker 300gr lentegroenten per dag eten, met de nodige afwisseling, zo vers mogelijk en nog het beste rauw.Asperges, brocolli en bloemkool;geef ik de voorkeur aan stomen en liefst zo kort mogelijk dat ze nog beetgaar zijn.
    Wie over een serre beschikt kan reeds van april en mei volop genieten van kropsla en andere slasoorten en tomaten. Het spreekt vanzelf ;"groenten zijn geen medicijnen" maar we hebben er zeker in het voorjaar baat bij om voorjaarsmoeheid te voorkomen of te bestrijden.



    >> Reageer (0)
    27-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herman of pleun cake
    Herman de vriendschapscake;
    Zoals iedere maandag luister ik naar allemaal Sam, nu was op maandag 13 maart een luisteraar op zoek naar het startrecept van den Herman de vriendschapscake die je kan doorgeven (net als een kettingsbrief) deze zou ze meenemen naar Oostenrijk waar veel koekebak wordt gedaan. Ik had er op school reeds over gehoord maar wist ook niets over het startrecept daar de leerkracht hem ook gekregen had.
    Ik wachte vol spanning wanneer ik aan de beurt ging komen.
    Op donderdag 16 maart, bij het krieken van de dag kwam mijn collega al fluitend naar me toe, en wat had ze mee? "je kunt het al raden" een deeltje Herman in een tupperwaere potje de zogenaamde starter samen met de instructie's, en zo kon ik beginnen met een goede verzorging van 10 dagen.

    Hoe start je Herman?
    100gr,suiker, 250ml warm water, 1 zakje gist van 7gr, 225gr bloem, een glazen schaal en een houten lepel.
    Los de suiker op in een half kopje van het warme water, strooi de gist erbij en laat dit 10minuten staan.
    Roer de bloem en de rest van het water erbij. Klop dit met de lepel tot een glad beslag en dek het af met een vochtige doek, laat dit alles rusten op kamertemperatuur tot de volgende dag.
    Herman houdt niet van de koelkast, hij houdt wel van een ruime schaal (om te gisten).


    dag 1 vandaag heb je Herman gekregen
    dag 2 roer in Herman 2-3 keer per dag
    dag 3 roer in Herman 2-3 keer per dag
    dag 4 Herman heeft honger geef hem dit:
     250ml melk, 150gr bloem, 200gr suiker
    dag 5 roer in Herman 2-3 keer per dag
    dag 6 roer in Herman 2-3 keer per dag
    dag 7 roer in herman 2-3 keer per dag
    dag 8 roer in Herman 2-3 keer per dag
    dag 9 Herman heeft weer honger, geef hem hetzelfde als de vorige keer
    en verdeel, geef 4 porties weg en behoud de 5de portie voor jezelf
    dag 10 Herman heeft reuzehonger vandaag! geef hem dit:
    3 eieren, 1,5dl olie, 250gr suiker, 350gr bloem, 2 lepels kaneel, 1 lepel bakpoeder, 2 appels, 100gr fijngehakte noten, 100gr chocolade
    meng dit alles en doe in een bakvorm.
    na 1 uur in de oven op 170° is Herman klaar!
    Ik heb de noten vervangen door bananen, en geen kaneel gebruikt.

    >> Reageer (0)
    25-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomertijd 26 maart
     Van wintertijd naar zomertijd

    Komende nacht doet de zomertijd weer zijn intrede.
    Om 2.00uur maken de wijzers van de klok een "sprong vooruit".

    En op zondag 29 oktober een "sprong achteruit".

    >> Reageer (0)
    23-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelle met broccoli en zalm

    De vrijdag is voor de uitwerkende vrouw een hectische dag, poetsen, boodschappen doen, de kinderen naar één of ander sportcentrum brengen. Dan is er nog het avondeten. Er wordt nogal gauw een maaltijd meegepikt die het snelste klaar, niet duur en het liefste ook nog eetbaar is, en zo beland je dan bij de blik-, diepvries- of kant en klaarafdeling.
    Misschien moet je dat hoofdgerecht eens uitproberen; "bereidingstijd: 30 minuten voor 4 personen".

    Ingrediënten:
    2 soeplepels olijfolie, 1 stronk broccoli, 1 ui, ( eventueel lookteentje ) 200gram gerookte zalm, 2dl room, zout en peper.
     
    bereiding:
     1. Zet water op voor de pasta.
     2. Snipper de ui en pers het lookteentje fijn.
     3. Snij de zalm in reepjes.
     4. Snij de broccoli en verdeel in roosjes.
     5. Doe de pasta in het kokend water en koken zoals vermeld op de verpakking .
     6. Verhit de olie en fruit er de uisnippers en de look in.
     7. Doe er ook de broccoli bij en bak al roerend een 5 tal minuutjes op een hoog vuurtje.
     8. Blus met een scheutje cognac of vodka.
     9. Voeg de room en de zalmreepjes eraan toe, en breng op smaak met peper.
    10. Laat nog een paar minuutjes sudderen.
    11. Roer de pasta door het mengels.
    12. Eet het op! smakelijk          
     .
     
     
      
       


    >> Reageer (0)
    20-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creadagen in de Centrumschool
    Dinsdag 14 maart was het zover de Creadag "kunstige mode" voor de 3de graad.

    Er was een grote waaier aan mogelijkheden ; als jonge kunstenaars werkten ze in verschillende lokalen aan de ont-werpen die ze gekozen hadden.
    De hoeden en schattige brillen zullen in het straatbeeld weer goed aanwezig zijn. Ook het ontwerpen van een babykamer kwam eraan te pas. Een gans gamma ontwerpen, glas beschilderen, maken van kaarsen. Stoelen, tafels en deuren een verflaag geven met mooie motieven. Poppen ontwerpen, kandelaars enz.
    Brussel is de modehoofdstad maar binnenkort mag de centrum-
    school daar ook bij gerekend worden, dat zullen we zeker te zien krijgen op;
    Zondag 11 juni dan is er schoolfeest en ook nog vaderkesdag.

    De fotoo's kan je bekijken in mijn album linkerkolom

    >> Reageer (0)
    18-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De legende van het Hoegaards witbier
    Heel lang geleden, ergens in de 14de Eeuw, op een warme zomerdag brouwde een boerenzoon een drankje met het bronwater voor zijn zieke moeder. De zoon met als bijnaam "witte" naar de kleur van zijn haar, was op zoek
    gegaan naar kruiden die door een kwakzalver waren voorgeschreven.
    Deze kruiden waren echter nergens te vinden. De zoon nam dan maar tarwe,
    haver en gerst. Aan het kooksel voegde hij wat zuurdeeg toe.
    Nadat het kookketeltje twee dagen in de zomerzon had gestaan vormde er zich
    luchtbellen en schuim.
    Na drie dagen plaatste hij het koperen keteltje op tafel. Het kruidenbrouwsel
    rook lekker. Moeder proefde ervan en at met een soeplepel het ganse potje leeg.
    Zij begon te lachen, danste rond de tafel en viel tenslotte in slaap. 's Morgens
    nog voor het kraaien van de haan hoorden de boer en zijn zoon een hevig lawaai. Moeder die wakker was geworden met hevige buikpijn, zat te schreeuwen op de wc. De drank had haar blijkbaar genezen. Van einde en ver
    kwamen de mensen de drank proeven en kopen zodat op korte tijd de zoon een
    belangrijk figuur was geworden. De vraag was zelfs zo groot dat hij een ketel van drie duizend liter moest gebruiken om de hoeveelheid drank te kunnen brouwen. De zoon noemde zijn drank, witbier en vertelde aan iedereen dat het heel goed was tegen dorst, tegen hoofdpijn, tegen buikpijn, tegen constipatie en tegen een droge lever.


    Het is zeker een lekker biertje, niet alleen om te consumeren , maar ook om te gebruiken in recepten.
    ikzelf gebruik een hoegaards witbiertje bij de mosselen.


    Mosselen met Hoegaarden witbier
    Nodig: 2 kg mosselen, 1 flesje Hoegaarden witbier, 2 stelen bleekselder ( mag met blad ), 2 uien, enkele takjes peterselie, laurierblaadje, versgemalen peper, boter.
    Bereiding: De bleekselder en de uien in stukjes snijden en aanfruiten in de boter.
    De schoongemaakte mosselen toevoegen samen met het bier, laurierblaadje en de peper, voor mij hoeft geen zout daar de mossel zoutig genoeg is.
    Na 5 minuutjes de mosselen opschudden en verder gaar koken tot alle schelpen zijn geopend. Als de mosselen gaar zijn bestrooien met de fijngehakte peterselie.
    Het vocht gebruik ik dan nog verder om er een mosselsoepje van te maken, voeg
    er dan nog groenten en water bij . Zo eenvoudig is mijn bereiding.

    Smakelijk!

    >> Reageer (0)
    17-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.familie
    Zondag 12 maart zijn de neven en nichten ter gelegenheid van

    het 125 jarig bestaan van de "familie Camiel Spiessens",

    bijeen gekomen in 'T Goed Ter Couteren te Ingelmunster
    .

    Op de foto staat in het midden ons grootvader.

     Zijn zes zonen en drie dochters waarvan nog één in leven.

    Een dochter die in de Canada woont.

    Voor iedereen was het een aangenaam weerzien en zeker voor

    herhaling vatbaar. Zo hebben we afgesproken tot volgend jaar.

    De fotoo's kan je vinden in mijn album die staat op de linkerkolom.




    >> Reageer (0)
    09-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wereldweetjes

    Een hart van goud

    Soms zit er in de jaarring van een boom veel goud. Onderzoekers hebben ontdekt, dat dat betekent dat er in dat jaar waarschijnlijk ergens op aarde een grote vulkaanuitbarsting is geweest. Het is heel handig dat ze dit weten, omdat ze er zo achter kunnen komen wanneer die uitbarstingen precies waren en hoe erg ze waren. Het gaat om vulkaanuitbarstingen in een heel ver verleden, toen er nog niemand iets op papier schreef.

    De onderzoekers denken dat het goud in de boomstam komt door de stofwolk die een vulkaan uitstoot. Die stofwolk zorgt ervoor dat het zonlicht wordt afgeschermd en dat er andere tijdelijke gevolgen voor het klimaat zijn. De bomen proberen in zo'n tijd extra voedingsstoffen uit de grond te zuigen met hun wortels. Daarbij kunnen ze geen verschil maken tussen goud, waar ze niets aan hebben, en koper, dat ze wel kunnen gebruiken. Het goud wordt dus opgeslagen in de stam.

    Soms wordt er ook wel eens veel goud gevonden in een boom, zonder dat er iets bekend is over een vulkaanuitbarsting. Dat kan, want ook een grote bosbrand kan hetzelfde effect hebben op de bomen. Om zeker te weten dat het echt om een vulkaanuitbarsting gaat, moeten onderzoekers dus ook bomen uit andere delen van de wereld bekijken.

    Het gaat trouwens niet om heel veel goud, het zijn maar sporen in de jaarring. De onderzoekers worden er niet rijk van! en wij zeker niet.


    >> Reageer (0)


     Eigen hoekje

    't Blogkrantje

    Place2beyvette

    Yvi magazine

    Yvi pagina

    Intro

    Medium 4 you


    "Uit Kuurne"

    Centrumschool

     

    Go santiago


    Mordekoi

    Marc van Roosje




    "Vrije tijd"

    Motel-Saint-Michel

    Le CLos domange
    (Igé)


    Het boerderijleven
    voor kinderen

    Warandehof

    Pieterkenshoeve

    Reutelhoeve

    't Klein Gerigt

    Wilgenhof

    Populierenhoeve

    Schraevenacker

    Klein Burkelhof

    Hof de Abeeleboom

    De Bouwhoeve

    Predikerhof
     
    Jos theys boerderij

    Hageland

    Wambashoeve


    Het Weidehof

    "Franse streken"

    Vakantiestreken in frankrijk

    1/Savoie mont blanc maurienne

    2/Aube en champagne

    3/Ardeche

    4/Aubergne

    5/ De Jura

    Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs