Lentegroenten bevatten precies de vitaminen en mineralen die we nodig hebben om het voorjaar in te vliegen...
Voorjaarsmoeheid is een heel gewoon verschijnsel. De winter en zeker als die lang geduurd heeft zoals de voorbije, is onze reserve uitgeput en daarom kan ons lichaam de eerste weken wat pep gebruiken. Baat hebben we bij een voeding die extra veel vitaminen B1, B3, B6 en C, foliumzuur, magnesium, selenium, zink en aminozuren bevatten.
Je lust ze rauw...
Het is niet toevallig dat juist in april en mei we kunnen genieten van een grote aanvoer van groente- en fruitsoorten die rijk aan de genoemde vitaminen, mineralen en aminozuren zijn. Om gezond de lente in te stappen, moeten we zeker 300gr lentegroenten per dag eten, met de nodige afwisseling, zo vers mogelijk en nog het beste rauw.Asperges, brocolli en bloemkool;geef ik de voorkeur aan stomen en liefst zo kort mogelijk dat ze nog beetgaar zijn. Wie over een serre beschikt kan reeds van april en mei volop genieten van kropsla en andere slasoorten en tomaten. Het spreekt vanzelf ;"groenten zijn geen medicijnen" maar we hebben er zeker in het voorjaar baat bij om voorjaarsmoeheid te voorkomen of te bestrijden.
|