De vrijdag is voor de uitwerkende vrouw een hectische dag, poetsen, boodschappen doen, de kinderen naar één of ander sportcentrum brengen. Dan is er nog het avondeten. Er wordt nogal gauw een maaltijd meegepikt die het snelste klaar, niet duur en het liefste ook nog eetbaar is, en zo beland je dan bij de blik-, diepvries- of kant en klaarafdeling. Misschien moet je dat hoofdgerecht eens uitproberen; "bereidingstijd: 30 minuten voor 4 personen".
Ingrediënten: 2 soeplepels olijfolie, 1 stronk broccoli, 1 ui, ( eventueel lookteentje ) 200gram gerookte zalm, 2dl room, zout en peper. bereiding: 1. Zet water op voor de pasta. 2. Snipper de ui en pers het lookteentje fijn. 3. Snij de zalm in reepjes. 4. Snij de broccoli en verdeel in roosjes. 5. Doe de pasta in het kokend water en koken zoals vermeld op de verpakking . 6. Verhit de olie en fruit er de uisnippers en de look in. 7. Doe er ook de broccoli bij en bak al roerend een 5 tal minuutjes op een hoog vuurtje. 8. Blus met een scheutje cognac of vodka. 9. Voeg de room en de zalmreepjes eraan toe, en breng op smaak met peper. 10. Laat nog een paar minuutjes sudderen. 11. Roer de pasta door het mengels. 12. Eet het op! smakelijk .
|