"Doordenker" "Er is hier geen één dorpsdronkaard. Wij zijn het om beurten.
"Voedingstip" Bij warm weer moet je meer drinken dan je dorst hebt. Drink bij voorkeur water. Beperk alcoholbevattende en suikerrijke dranken maar een glas koude melk, karnemelk of yoghurt kan een ideaal verfrissend alternatief zijn.
Kruidenthee: Lavasthee.
Laat 3 theelepels vers of 1 theelepel gedroogde bladeren in 1 kop kokend water trekken.Als zeer mild urinedrijvend middel is lavasthee goed voor de nieren en stimmulerend voor de eetlust. Lavasthee is een vochtafdrijvend middel tegen gezwollen benen en/of voeten.Best niet te gebruiken bij nierklachten of zwangerschap.
"Niet erg"
Ze keken elkaar met verrukking van de eerste liefde in de ogen. Mooi ben je niet, Dora, fluisterde hij stilletjes. Dat is waar, antwoorde ze, maar dat is niet erg, jij bent toch de hele dag op je werk.
De beste manier om jezelf op te monteren, is door iemand anders op te monteren.
Waarheen op 22 juni Bierpassieweekend (Antwerpen) Op het zevende bierpassieweekend kan je kennis maken met liefst 156 bieren van 35 binnen- en buitenlandse brouwerijen Meer info: www.antwerpen.be
Nederlanders worden blij bij het zien van koeien in de wei.
Negen van de tien Nederlanders vinden het belangrijk dat de grazers tijd in het weiland doorbrengen. Meest genoemde reden daarvoor is dat koeien nu eenmaal in de wei horen, maar ook omdat men vermoedt dat het buiten zijn fijn is voor een koe en omdat koeien thuishoren in het Hollandse landschap.belga/hln
Dat bleek uit een onderzoek door TNS Nipo, in opdracht van zuivelproducent Friesche Vlag. Meer dan de helft van de ruim duizend ondervraagden geeft aan het liefst zuivel te willen van koeien die in de wei lopen. 71 procent is bereid daar aan bij te dragen, door bijvoorbeeld meer te betalen voor de producten.
Eigenlijk is het kweken van kruiden niet eens zo moeilijk. Kruiden vragen geen extra zorg en vinden hun eigen weg in uw tuin. U moet ze wel onderhouden door eventueel steun te geven en uitgebloeide bloemen weg te knippen.
Let er wel op letten dat de grond niet te nat is en zeker geen vocht ophoudt. Daar houden kruiden echt niet van. Is uw grond te vochtig, voeg dan zand of grind toe om het water beter af te voeren . .Eventueel kunt u de kruiden planten op een verhoogd plantbed. Belangrijk is ook dat de kruiden beschut zijn tegen regen en wind, zoniet gaan ze breken.
Als je deze tien kruiden in huis haalt, is er geen enkel gerecht meer dat je zonder smaak zal serveren. Deze week krijg je telkens twee kruiden geserveerd op je bord. Vandaag serveren we Lavas en laurier.
Lavas
Lavas: Deze winterharde plant kan 2 meter hoog worden. Lavas zou libidoverhogend werken, bij ons heet lavas "manskracht", in Duitsland "Liebestöckel". De bladeren en stelen hebben een sterke, kruidige smaak en kunnen gebruikt worden in soepen en stamppottten. Jonge lavasblaadjes zijn heerlijk in sla. Oudere blaadjes worden gedroogd en gebruikt in kruidenmarinades.
Laurier
Laurier: Van deze altijd groene plant kan je het hele jaar door blaadjes plukken. Er is eetbare en niet-eetbare laurier. Een oleander is ook een laurier, maar de blaadjes ervan zijn uiterst giftig. In een bouquet garni ofte kruidentuiltje moet alltijd laurier zitten. Laurierblaadjes horen in soepen, marinades, stoof en ovenschotels. Aan rijstpudding geeft laurier een zoete smaak.
Een week voor het SkyDate-event blijkt dat er te weinig mannen inschrijven, terwijl de vrouwelijke zitjes vrijwel allemaal bezet zijn.
De luchtvaartmaatschappij brengt als eerste de singles in de wolken.
Tijdens een vlucht van Brussel naar Wenen krijgen voor het eerst 50 vrijgezellen de kans om met elkaar kennis te maken in een vliegtuig. Volgens het klassieke speeddating concept hebben de singles slechts vijf minuten de tijd om het beste van zichzelf te geven. Kort gesprek Op 27 juni, klokslag 9u10, stijgt de Boeing van Sky Europe op van Brussels Airport met bestemming Wenen. Aan boord bevinden zich 25 heren en vrouwen tussen 25 en 35 jaar. Allen hebben ze slechts één doel: de partner van hun dromen vinden. De dames krijgen een vast zetelnummer, terwijl de heren plaatsnemen in de stoel waarvan het eerste nummer aangegeven staat op hun flight-card. Pas dan kan het ontmoeten en versieren beginnen. Na vijf minuten wordt een signaal gegeven en wisselen de heren van plaats. Stadstour Zijn alle gesprekjes afgerond, dan wacht bij aankomst in Wenen een gids om de stad in te trekken. Elke deelnemer ontvangt in het hotel een enveloppe met de resultaten van de SkyDate. Wil iemand een bepaalde single terugzien, staan de verdere contactgegevens netjes opgeschreven. Wie zin heeft, kan met de uitverkorene de hele namiddag rondkuieren in de stad. s Avonds trakteert de luchtvaartmaatschappij de deelnemers nog op een gezellige drink in de trendy loungebar. Info De prijs bedraagt 95 euro per persoon, inclusief de heen- en terugvlucht, de luchthaventaksen, de stadsrondleiding, de overnachting in een 4-sterrenhotel en het vervoer tussen de luchthaven van Wenen en het hotel. Sky Europe is de allereerste luchtvaartmaatschappij die een dergelijk event organiseert aan boord van een vliegtuig. Meer info: op de site van SkyDate
2 avocado's 1 dl slagroom 1 dl melk het sap van 1 sinaasappel het sap van 1 citroen 4 dl kippenbouillon (gemaakt met 1 blokje en water) 1 roze pompelmoes 100 g grijze garnalen zout, peper, bieslook
Bereiding: Mix de avocado's met de room, de melk, het sinaasappel- en citroensap, de koude bouillon, zout en peper. Als je de soep te dik vindt, voeg dan een beetje vloeistof toe: melk, sap of bouillon. Dek af en zet gedurende 2 à 3 uur in de koelkast. Serveer in soepborden of kommen en versier met kwartjes pompelmoes, enkele garnaaltjes in het midden van het bord en enkele sprietjes bieslook. Overvloedig peperen. Je kan deze soep beter niet te lang op voorhand klaarmaken, want ze slaat makkelijk zwart uit. Als je alle ingrediënten in de koelkast bewaart, kan je ze op het laatste nippertje snel bereiden.
Een vibrerende condoom zorgt voor controverse in India.
Vibrerende condoom zet India op stelten
Critici zijn er nog niet uit of het nu om een voorbehoedsmiddel of een seksspeeltje gaat. Als blijkt dat de zogenaamde 'Crezendo' enkel voor het plezier dient, mag het volgens de Indiase wet niet op de markt komen. In de deelstaat Madhya Pradesh lopen de gemoederen intussen nog hoger op omdat een regeringsbedrijf reclame maakt voor het speciale rubbertje.
"Seksspeeltjes zijn verboden in India. Ook al wordt deze 'Crezendo' verkocht onder de noemer 'condoom', ik trap er niet in. Het is onze taak als overheid om het geboortecijfer onder controle te houden, niet om producten te promoten die het tegenovergestelde doel hebben", meent de plaatselijke minister van Verkeer en Energie.
Producent Hindustan Latex heeft een heel andere kijk op de zaak. "Wij willen hiermee aids tegengaan. Het condoomgebruik gaat razendsnel achteruit omdat mensen het niet plezierig vinden met een rubbertje te vrijen. Daar willen wij met onze 'Crezendo' iets aan veranderen", beweert een woordvoerder stellig.
De kruidentuin is weer razend actueel. Met de komst van de bewaarmiddelen en smaakmakers raakte het keukenkruid zijn functie kwijt. Maar vandaag hebben we weer interesse in de heerlijke geuren van verse basilicum, citroenmelisse, dragon en munt of de lekkere smaak van salie, koriander, laurier, lavas, marjolein, en tijm.
"Een eigen kruidentuin"
Eigenlijk is het kweken van kruiden niet eens zo moeilijk. Kruiden vragen geen extra zorg en vinden hun eigen weg in uw tuin. U moet ze wel onderhouden door eventueel steun te geven en uitgebloeide bloemen weg te knippen.
Als je deze tien kruiden in huis haalt, is er geen enkel gerecht meer dat je zonder smaak zal serveren. Deze week krijg je telkens twee kruiden geserveerd op je bord.
Vandaag serveren we Salie en Koriander.
Salie
Salie: staat al eeuwen in de top tien van de kruiden. De naam salie komt van het latijnse 'salvere' wat redden'of'genezen betekent. Salie is antiseptisch en zuiverend. Varkensvlees en salie zijn een onovertroffen duo, maar ook aan salades geeft salie een kruidige opkikker. Gekochte pizza krijgt een boost door er een takje salie op te leggen vooraleer hij in de oven gaat.
Koriander
Koriander: Deze eenjarige plant heeft een blad dat doet denken aan selderblaadjes. Koriander wordt vooral gekweekt voor zijn zaad, dat wordt gebruikt in curry, chutney en cake. De zaden hebben een pikant aroma dat uitstekend past bij wildpasteien, speculaasskoekjes en kaas. Korianderblaadjes worden toeegevoegd aan stoofschotels, kipgerechten, salades en sauzen.
4 tomaten 250 g mascarpone 450 g tonijn natuur (uit blik) enkele kappertjes 1 soeplepel mosterd zout, peper
Men kan ook kleine stronkjes komkommer vullen met deze mousse. Mix de tonijn en meng met de mascarpone. Voeg de mosterd, de kappertjes, zout en peper toe. Pel de tomaten en hol ze uit. Vul ze dan met de tonijnmousse. Zet enkele uren in de koelkast en dien op met bieslook.
Als het van K3 afhangt, wordt 1 juli voortaan Nationale Kusjesdag.
Hun single Kusjesdag heeft daar veel te maken, want vanaf 25 juni ligt hun nieuwste product in de winkel. Om wat extra promotie te maken, roepen ze intussen zoveel mogelijk kinderen op om een foto te sturen waarop ze hun favoriete persoon een dikke zoen geven. De eerste 5.000 gelukkigen kunnen nadien met het drietal op een poster. Meer nog, de eerste 20 fans krijgen op 1 juli hoogstpersoonlijk een échte smakker van de meisjes.
Krachttraining kan slechte lichaamshouding kinderen verhelpen
Kinderen hebben steeds minder kracht in hun spieren.
Aangepaste oefeningen voor onder meer de armen, benen en romp kunnen dat verhelpen. Het maandblad Bodytalk doet het probleem in zijn juli-nummer uit de doeken. Door minder te ravotten en bijvoorbeeld minder met de fiets naar school te rijden, hebben kinderen steeds minder kracht in hun spieren. Dat wordt onvoldoende gecompenseerd door de lessen lichamelijke opvoeding op school.
Houdingsafwijking Uit de laatste Eurofit-barometer (2005) bleek dat zes op de tien kinderen een slechte lichaamshouding hebben. Een op de vijf kinderen heeft houdingsafwijkingen zoals scoliose (zijwaartse ruggegraatsverkromming). Door hun slechte lichaamshouding krijgen veel kinderen de elementaire sporttechnieken zelfs niet meer onder de knie.
Krachttraining Professor Christophe Delecluse, bewegingsexpert van de K.U.Leuven, waarschuwt in Bodytalk voor de achteruitgang van de kracht bij Vlaamse en Waalse jongeren. Een dynamische training van de grote spiergroepen (armen, benen, romp, ...) zou hen meer kracht doen ontwikkelen. De krachttraining vormt wel best een onderdeel van een ander trainingsprogramma.
Volgens Delecluse zijn twee tot drie krachtsessies van ongeveer 20 minuten per week voldoende. Uit onderzoek blijkt dat kinderen daardoor 15 tot 40 procent sterker kunnen worden. belga/hln
Geen hoogtevrees? Breng dan een bezoek aan het vernieuwde Atomium. Ook s nachts staat het te fonkelen. Stap in vijf van de negen bollen binnen. Vanuit de hoogste heb je een panoramisch zicht over de stad. Verbaas je over de constructie en voel je toerist in eigen land. Gratis jonger dan 12 jaar.
De kruidentuin is weer razend actueel. Met de komst van de bewaarmiddelen en smaakmakers raakte het keukenkruid zijn functie kwijt. Maar vandaag hebben we weer interesse in de heerlijke geuren van verse basilicum, citroenmelisse, dragon en munt of de lekkere smaak van salie, koriander, laurier, lavas, marjolein, en tijm.
"Een eigen kruidentuin"
Eigenlijk is het kweken van kruiden niet eens zo moeilijk. Kruiden vragen geen extra zorg en vinden hun eigen weg in uw tuin. U moet ze wel onderhouden door eventueel steun te geven en uitgebloeide bloemen weg te knippen.
Als je deze tien kruiden in huis haalt, is er geen enkel gerecht meer dat je zonder smaak zal serveren. Deze week krijg je telkens twee kruiden geserveerd op je bord.
Vandaag serveren we dragon en munt.
Dragon
Dragon: Draken- of slangenkruid is een doorlevende plant die makkelijk te kweken is. Er is Franse en Russische dragon, de Russische is vorstbestendig, de Franse is het lekkerst, maar erg gevoelig voor vorst. Dragon is vochttafdrijvend en stimuleert de spijsvertering. Je gebruikt het altijd vers. In bearnaisesaus en eiergerechten is het onmisbaar.
Munt
Munt: Alle soorten munt zijn makkelijk te kweken in pot. Munt helpt bij hoofdpijn en stimuleert de concentratie en de spijsvertering. In de keuken gebruik je munt bij lamsgebraad, sauzen en met chocolade. Om je eigen muntthee te maken, doe je zes gescheurde muntblaadjes in een glas, overgieten met kokend water en afgedekt vijf minuten laten trekken.
Verbaas je over de nauwkeurigheid waarmee satellieten elke centimeter op aarde in beeld brengen. Bekijk jouw woonplek (is dat daar jullie schommel?), verken je vakantiebestemming al. Of maak een aparte zoektocht door op afgedrukte kaarten van de omgeving een route aan te duiden en vindplaatsen met een kruisje te merken.
Verkennen, onderzoeken en ontdekken op de site van google
Bacardi Nederland heeft geen bezwaar tegen waarschuwingsteksten op flesjes Breezer.
Verder zou het bedrijf overwegen de promotie van mixdrankjes in de ban te doen.
Algemeen directeur Mark de Witte zegt maandag in het Algemeen Dagblad dat hij bereid is vergaande concessies te doen om overmatig alcoholgebruik onder tieners aan te pakken. Hij wil daarbij samenwerken met het ministerie van Volksgezondheid.
Flesjes Breezer, zogeheten zwak-alcoholische mixdrankjes, zijn sinds kort voorzien van een leeftijdswaarschuwing in Nederland. Bacardi laat volgens de krant onderzoeken welke invloed promotieacties hebben op het drinkgedrag van jongeren onder de 16. Sinds drie jaar wordt al geen reclame meer gemaakt voor breezers in Nederland.
De kruidentuin is weer razend actueel. De hedendaagse keuken maakt immers gretig gebruik van de toegevoegde fijne smaken van verse kruiden uit een terraspot, of kruidentuin. Het waren destijds de Romeinen die de kruiden introduceerden in onze cultuur en eetgewoonten. In de middeleeuwen legden alle kloosters een grote kruidentuin aan, vooral voor medicinaal gebruik. Ook in de kloosterkeuken werden meer en meer kruiden toegevoegd, soms om de geur en smaak van te lang bewaarde groenten en vlees te verdoezelen. Met de komst van de bewaarmiddelen en smaakmakers raakte het keukenkruid zijn functie kwijt. Maar vandaag hebben we weer interesse in de heerlijke geuren van verse basilicum, citroenmelisse, dragon en munt of de lekkere smaak van salie, koriander, laurier, lavas, marjolein, en tijm.
"Een eigen kruidentuin"
Eigenlijk is het kweken van kruiden niet eens zo moeilijk. Kruiden vragen geen extra zorg en vinden hun eigen weg in uw tuin. U moet ze wel onderhouden door eventueel steun te geven en uitgebloeide bloemen weg te knippen.
Let er wel op letten dat de grond niet te nat is en zeker geen vocht ophoudt. Daar houden kruiden echt niet van. Is uw grond te vochtig, voeg dan zand of grind toe om het water beter af te voeren . .Eventueel kunt u de kruiden planten op een verhoogd plantbed. Belangrijk is ook dat de kruiden beschut zijn tegen regen en wind, zoniet gaan ze breken.
Als je deze tien kruiden in huis haalt, is er geen enkel gerecht meer dat je zonder smaak zal serveren. Deze week krijg je telkens twee kruiden geserveerd op je bord. Vandaag serveren we de basilicum en de citroenmelisse.
basilicum
Basilicum: Een eenjarig plantje van mediterrane afkomst dat makkelijk in pot te houden is. Basilicum mocht vroeger enkel door koningen gesneden worden. Het heeft een kalmerende werking en een volle smaak. Basilicum combineert perfect met tomaat, en is onmisbaar in pestosaus. Het geeft aan pizza's, kip- en lamsgerechten een pittig zuiders accentje.
citroenmelisse
Citroenmelisse: Decoratieve, maar woekerende plant die in Sardinië in het wild groeit. De blaadjes ruiken heerlijk. Citroenmelisse wordt gebruikt als kruidennmiddeltje tegen hoofddpijn en stress. in de keuken geeft het aan salades een frisse citroensmaak. Bijzonder veellzijdig kruid dat het prachtig doet bij visgerechten als paling in het groen en pladijs.
Rommel in je eigen la of stap binnen bij de Kringwinkel op zoek naar oud bestek en ijzer. Hiermee knutsel je een leuke oudijzermobiel in elkaar. Neem het deksel van een glazen bokaal en maak er gaatjes in. Hang aan elk ijzeren voorwerp een nylondraad. Die draad trek je door een gaatje in het deksel. Knoop er bovenaan een parel aan vast zodat alles veilig blijft zitten. Nu de mobiel nog op een leuke buitenplek hangen zodat je geniet van het gerinkel.
Benodigdheden: oude ijzeren voorwerpen, draad, deksel en parels.
De beroemde Italiaanse Gianfranco Ferré is zondagavond 17 juni 2007, op 62-jarige leeftijd overleden in het ziekenhuis in Milaan.
Hij lag sinds vrijdag in het ziekenhuis na een hersenbloeding.
Vrijdag voelde Ferré zich niet goed en liet hij zich onderzoeken in het ziekenhuis. Zijn toestand verslechterde vervolgens heel snel. Sindsdien verbleef hij op de afdeling intensieve zorgen. Vanochtend werd zijn toestand al als uitzichtloos beschouwd en om 19.00 uur is hij dan overleden.
De ontwerper had al twee hersenbloedingen gehad, maar hij genas telkens weer. Volgens het Italiaanse persagentschap Ansa sloeg Ferré de adviezen van zijn artsen wel in de wind. Zo was hij diabetespatiënt, maar zou hij nooit hebben kunnen weerstaan aan allerlei zoetigheden.
De ontwerper werd in 1944 geboren in Milaan. Na een studie architectuur aan de universiteit van Milaan stortte hij zich in het begin van de jaren zeventig op het ontwerpen van accessoires. In 1974 richtte hij zijn eigen modehuis op en vier jaar later presenteerde hij zijn eerste vrouwencollectie. Later ging Ferré ook mannenkleding ontwerpen. Tussen 1989 en 1997 was hij artistiek directeur bij Christian Dior.belga/hln
Garnalen op aardappel met waterkersroom en slaatje
Receptje uit lekker van bij ons.
Voor 4 personen
Nodig: 500 g gepelde Noordzeegarnalen, 150 g bintjes (klein), 1 bot radijs, 1 bot pijpajuin, 1 bot kervel, 1 bot waterkers , 4 eidooiers, 250 g boter , 1 glas witte wijn, 3 eetlepels vinaigrette, peper en zout
Bereiding: Kook de aardappelen in de pel en halveer ze. Leg de waterkers even in kokend water, verfris met koud water en maal fijn in de cutter. Roer een eierdooier met olie, breng op smaak met azijn en versgemalen peper. Bereid de lentesla met fijngesneden radijs, kervel en lente-ui of pijpajuin. Meng met de vinaigrette. Klop de room luchtig op en werk er de coulis van de waterkers onder. Lepel de saus in het midden van het bord. Leg hierop de aardappelen met de garnalen. Schik er de sla rond.
Tip: voor een hoofdmaaltijd neem je een grote aardappel per persoon en meer garnalen.