De kruidentuin is weer razend actueel. Met de komst van de bewaarmiddelen en smaakmakers raakte het keukenkruid zijn functie kwijt. Maar vandaag hebben we weer interesse in de heerlijke geuren van verse basilicum, citroenmelisse, dragon en munt of de lekkere smaak van salie, koriander, laurier, lavas, marjolein, en tijm.
"Een eigen kruidentuin"
Eigenlijk is het kweken van kruiden niet eens zo moeilijk. Kruiden vragen geen extra zorg en vinden hun eigen weg in uw tuin. U moet ze wel onderhouden door eventueel steun te geven en uitgebloeide bloemen weg te knippen.
Als je deze tien kruiden in huis haalt, is er geen enkel gerecht meer dat je zonder smaak zal serveren. Deze week krijg je telkens twee kruiden geserveerd op je bord.
Vandaag serveren we dragon en munt.
Dragon | Dragon: Draken- of slangenkruid is een doorlevende plant die makkelijk te kweken is. Er is Franse en Russische dragon, de Russische is vorstbestendig, de Franse is het lekkerst, maar erg gevoelig voor vorst. Dragon is vochttafdrijvend en stimuleert de spijsvertering. Je gebruikt het altijd vers. In bearnaisesaus en eiergerechten is het onmisbaar.
Munt | Munt: Alle soorten munt zijn makkelijk te kweken in pot. Munt helpt bij hoofdpijn en stimuleert de concentratie en de spijsvertering. In de keuken gebruik je munt bij lamsgebraad, sauzen en met chocolade. Om je eigen muntthee te maken, doe je zes gescheurde muntblaadjes in een glas, overgieten met kokend water en afgedekt vijf minuten laten trekken.
|