De kruidentuin is weer razend actueel. Met de komst van de bewaarmiddelen en smaakmakers raakte het keukenkruid zijn functie kwijt. Maar vandaag hebben we weer interesse in de heerlijke geuren van verse basilicum, citroenmelisse, dragon en munt of de lekkere smaak van salie, koriander, laurier, lavas, marjolein, en tijm.
"Een eigen kruidentuin"
Eigenlijk is het kweken van kruiden niet eens zo moeilijk. Kruiden vragen geen extra zorg en vinden hun eigen weg in uw tuin. U moet ze wel onderhouden door eventueel steun te geven en uitgebloeide bloemen weg te knippen.
Als je deze tien kruiden in huis haalt, is er geen enkel gerecht meer dat je zonder smaak zal serveren. Deze week krijg je telkens twee kruiden geserveerd op je bord.
Vandaag serveren we Salie en Koriander.
Salie | Salie: staat al eeuwen in de top tien van de kruiden. De naam salie komt van het latijnse 'salvere' wat redden'of'genezen betekent. Salie is antiseptisch en zuiverend. Varkensvlees en salie zijn een onovertroffen duo, maar ook aan salades geeft salie een kruidige opkikker. Gekochte pizza krijgt een boost door er een takje salie op te leggen vooraleer hij in de oven gaat.
Koriander | Koriander: Deze eenjarige plant heeft een blad dat doet denken aan selderblaadjes. Koriander wordt vooral gekweekt voor zijn zaad, dat wordt gebruikt in curry, chutney en cake. De zaden hebben een pikant aroma dat uitstekend past bij wildpasteien, speculaasskoekjes en kaas. Korianderblaadjes worden toeegevoegd aan stoofschotels, kipgerechten, salades en sauzen.
Smaken, geuren en kleuren. Basilicum & Citroenmelisse , Dragon & Munt
|