Zoeken in blog

"Allerlei linken"

Google maps

Google nieuws

Google vertalen

Den Bosrand


Routeplanner

fietsen in Oost-Vlaanderen

Vertalen met AltaVista

Vertalen met Google

Bureaublad achtergrond
Archiefkast

Recepten zoekmachine
 
Zandstorm creatief atelier


Verstuur één kaartje

Infolijn
schoolvakantie's

Millenniumschool

Take my hand

Lucky-Birds

ABC gezondheid

Tuinadvies

Kruiden

"Gastronomisch plezier"

 
Degustation

 Dôme

Het gebaar

 Eric Fernez

Kruidenmolen

 In de Wulf

"Kranten"

Nieuwsblad

Het laatste nieuws

Gazet van Antwerpen

De zondag

De standaard
"Vrouwenblad"

Libelle

Flair

Nina

Plusmagazine

Story

Lili
Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003
    Betoverend veelzijdig

    11-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verschillende kazen
    Is jonge kaas vetter dan oude?


    Nee, omdat jonge kaas zachter is, lijkt die alleen vetter.
    Dat komt omdat jonge kaas meer vocht bevat.
    Naarmate de kaas ouder wordt,
    verdampt het vocht uit de kaas,
    wordt hierdoor lichter van gewicht.
    Maar er blijft dezelfde hoeveelheid vet inzitten.

    >> Reageer (0)
    10-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.één week rookverbod
    Al een rookdetector in de toiletten schreef K.P  h.l.n
    Het rookverbod is nog maar één week oud en ik heb in de toiletten
    van mijn restaurant al rookdetectoren moeten plaatsen.
    Niet-rokers kwamen klagen dat het op het toilet wel heel erg rokerig was
    en naar sigaretten stonk. Welk alternatief heeft men dan nog als restauranthouder?
    Dat het maar snel weer zomer wordt,
    dan kunnen de rokers buiten een trekje nemen
    en zijn de niet-rokers minder humeurig.
    Een rookkamer zegt u? Wel, de kosten voor de installatie wegen niet op tegen de boeten.
    Geloof me, ik heb dat allemaal al uitgeteld.

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macaroni met spek
    Na de fijne en prettige dagen zeggen we nu einde aan alle hapjes door elkaar te eten
    en is het tijd om lichtere maaltijden te verorberen. .


    Macaroni met spek

    Voor 4 personen

    nodig:

    300gr spekblokjes 4 gehakte sjalotten
    1/2 glas droge witte wijn
    500gr macaroni
    3 losgeklopte eieren
    100gr geraspte Parmezaanse kaas
    zwarte peperen zout

    Bereiding:

    Bak het spek mooi knapperig zonder vetstof.
    Schep uit de pan en fruit de gehakte sjalotten aan in het spekvet,
    maar laat ze niet kleuren. Overgiet met de wijn en laat voor de helft inkoken.
    Kook intussen de deegwaren beetgaar in gezouten water met een scheutje olie,
    laat ze uitlekken en doe ze terug in de pan.
    Meng met de spekblokjes, sjalotten, losgeklopte eieren en parmezaanse kaas.
    Spijs met peper en zout en serveer in warme diepe borden.
    Kan geserveerd worden met een groen slaatje erbij.


    >> Reageer (0)
    09-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tuintips voor januari
    Met de hoge temperaturen die ze voorspellen lijkt het misschien het beste om wat te tuinieren.
    Voor veel mensen is snoeien, maar een moeilijke materie.

    Wanneer doe je het goed en wanneer fout?
    De diversiteit in de plantenwereld is zo groot
    dat je niet met 10 regels alle vragen hebt beantwoord.
    Maar als je deze ‘geboden’ respecteert, heb je een goede basis.
    de tien geboden

    >> Reageer (0)
    08-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geur voor het interieur
    .
    Geuren brengen sfeer in huis:

    Hoe ‘thuis’ ruikt en hoe je wilt dat het ruikt, zijn twee verschillende dingen.
    Misschien heb je al eens geëxperimenteerd met het toevoegen
    van geur aan je interieur. Dan heb je zeker gemerkt hoe 
    iets ontastbaars als geur een groot verschil kan maken.
    Geur verandert helemaal niets aan hoe je huis eruit ziet, en toch verandert er iets:
    de sfeer. Net zoals muziek, kan geur de sfeer in je huis veranderen.
    Voor jezelf en voor je gasten. Dat is waar geur en decoratie samenkomen:
    je voegt een vleugje frisheid, warmte of zon toe aan je interieur.
    Ik ben heel benieuwd wat jij zou toevoegen aan je huis.
    Laat het vooral even weten! "reageren"

    >> Reageer (0)
    07-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volksrecptie Kuurne
    .

    Volksreceptie op het marktplein te kuurne


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaarwafeltjes
    Een ge-luk-kig nieuwjaar!

    In West-Vlaanderen geen nieuwjaar zonder lukken.
    Deze dunne en knapperige wafeltjes smaken naar "echte boter".
    Ze worden sinds de 17de eeuw thuis gebakken op een Leuvense stoof
    in een speciaal "lukkenijzer" waarvan het ruitmotief al eens kan verschillen.
    Wie zelf geen lukken wil of kan bakkken of het goede bakijzer niet vindt, 
    kan ook lukken kopen in de handel. In de streek van Veurne en omgeving,
    vind je ze zeker bij bakkers en er is ook een koekjesbedrijf dat bekend is
    voor de traditionele koekjes uit West-Vlaanderen en dat is Jules Destrooper.

    Jules Destrooper inspireerde zich op een aloud lukken recept om in 1890 zijn
     "natuurboterwafels" te bakken.

     


    >> Reageer (0)
    06-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op 6 januari vieren we driekoningen
    Driekoningen is een typische benaming van het volk. 
    Het wijkt af van hetgeen er in het Evangelie
    volgens Matheus staat:
    hierin is geen sprake van koningen maar van wijzen,
    en bovendien wordt er geen aantal genoemd. 
    In de negende eeuw kregen de drie 'koningen'
    ook een naam: Gaspar, Melchior en Balthazar. 
    Zij werden als vertegenwoordigers van de drie mensenrassen
    en van de drie toen bekende werelddelen aangezien. 

    Rond het feest van Driekoningen bestaan er van vele volkse gebruiken. 
    Een aardig gebruik is dat de kinderen op of rond Driekoningen, verkleed van huis tot huis
    driekoningenliederen gaan zingen en hiervoor  wat zakgeld of snoep krijgen.

    Een gebruik in nog veel gezinnen is, dat men een boon stopt in het deeg van koek of oliebollen:
     wie de boon vindt in zijn koek of oliebol mag die dag koning zijn en het menu samenstellen. 
    Met dit feest wordt ook de kersttijd besloten. Men zegt:

    Na driekoningen nog kerstversiering in huis hebben....
    zou ongeluk brengen.
    driekoningen gebak

    >> Reageer (0)
    04-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlissingen (2)
    Vlissingen vervolg van: Vlissingen (1)
    Als aanvulling komen nog een aantal bijzondere plekjes waar u tijdens
    het verblijf in
    Vlissingen een kijkje kan gaan nemen.
    Middelburg, Walcheren (miniatuur), Het Arsenaal,
     Sail De Ruyter, de sluizen, de windorgel en het Nollebos.
    Wie van fietsen houdt kan er zeker zijn licht aansteken
    op de kanaalroute en de Valkenisseroute.
    Uitleg van de aanvulling komt eraan  met sfeerbeelden.
    Eerst  enkele sfeerbeelden te zien  

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinair 2007
    .

                                             
    Keukentip:
    aardappelwater verwarmen en daar uw zilveren bestek inleggen,
    daarna even oppoetsen en het ziet er weer uit als nieuw.

    Zeetong filets met witloof  (4 personen)
    Nodig:

    12 tongfilets (= 4 tongen) 4 stronkjes witloof
    1,5 L visfumet
    2 dl room
    50 gram boter
    gehakte peterselie, 1 citroen
    muskaatnoot peper en zout

    Bereiding:

    Maak het witloof schoon en snij het fijn. Smelt de boter en
    bak het witloof glazig. Spijs met peper, zout en nootmuskaat.
    Leg de zeetongfilet met de graatkant op de werktafel en kruid met peper en zout.
    Plooi de visfilets in drieën tot pakjes of rolletjes.
    Beboter lichtjes een ovenschotel en schik de zeetongfilets erop.
    Begiet met de visfumet tot de zeetongfilets onderstaan.
    Bedek de ovenschotel en pocheer de filets in de oven.
    Meng 5 dl visfumet met de room, kruiden met peper en zout en voeg de witloof toe.
    Haal de filets uit de oven en schik er 3 per persoon op een bord.
    Overgiet met de saus en garnier met citroen en gehakte peterselie.


    >> Reageer (0)
    03-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlissingen (1)
    Een tussen feestdagen arrangement. Verblijf in Hotel Piccard


    Vlissingen "Welkom in Zeeland"


    De maritieme stad aan de monding van de westerschelde
    en de toegang tot de noordzee.
    Bij Vlissingen behoren ook de dorpen
    Oost-Souburg en Ritthem.
    De stad dankt haar bekoring haar karakter en
    aantrekkingskracht aan de ligging van de zee.
    De sfeer wordt mede bepaald door de scheepsbeweging.
    Maar ook door het Arsenaal met zijn attracties,
    het overdekte winkelcentrum en het constante spel
    van de wind, water en wolken...
    Dit alles drukt een levendig stempel op Vlissingen.
    Het loont de moeite te flaneren op de boulevard.
    De wind in je haren, zilte spetters op je gezicht,
    spectaculair uitzicht op de Westerschelde en de
    Noordzee met haar boeiende scheepvaart.
    Moe geworden van het urenlang flaneren langs zee,
    strand en boulevard strijkt u neer in het alombekende
     "Hotel Piccard"
    Alles voor u als gast!
    laat u verleiden door de  verwennerijen en gezellige atmosfeer. 

    Wat heeft het hotel te bieden?

    Als aanvulling komen nog een aantal bijzondere plekjes waar u tijdens
    het verblijf in Vlissingen een kijkje kan gaan nemen.
    Middelburg, Walcheren (miniatuur), Het Arsenaal, Sail De Ruyter, de sluizen, de windorgel en het Nollebos.
    Wie van fietsen houdt kan er zeker zijn licht aansteken op de kanaalroute en de Valkenisseroute.
    Uitleg van de aanvulling komt eraan  met sfeerbeelden. Vlissingen (2)

    >> Reageer (0)
    02-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het nieuwe jaar 2007
    ..

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na nieuwjaarswensen
    Nu iedereen weer nuchter kan denken:
    geschreven door E.V h.l.n

    Het strijdgewoel was gemeen wie kocht het mooiste cadeau,
    wie toonde zich het het rijkste restjes champagne in de gootsteen
    enkel opruimen geeft gerommel, de een wil slapen de ander gapen,
    wensen op papier rechtop geklasseerd ze liggen reeds bij de rommel.
    Dit is mijn kans tot spreken mijn wensen zullen klinken
    de oren binnendringen, toeteren valse voornemens doen verbleken.
    Mijn wens is: doe het goed dit jaar
    Vergeet wat vroeger ergernis gaf, leg al die kleine splinters in de haard.
    Gooi warmte om je heen, laat ieder mee genieten
    wens niet enkel voor jezelf, verdeel! "stamp niet tegen ieders been"
    leef je leven optimistisch laat anderen zien wat goed is.
    Trek 2007 in met goede moed.

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer weten!
    Waarom wordt er met oud en nieuw vuurwerk afgestoken?


    Omdat het mooi is om te zien!
    Nee, dat is het niet, maar dat kon je zelf ook wel bedenken.
    Eigenlijk ging het bij het afsteken van vuurwerk vroeger helemaal niet om de lichtshow,
    maar om de knallen. Aan het begin van het nieuwe jaar moest zoveel mogelijk
    herrie gemaakt worden om de boze geesten te verjagen.
    Om diezelfde reden werden ook altijd de kerkklokken geluid.

    >> Reageer (0)
    01-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milan zijn eerste nieuwjaarsbriefje
    Lieve mama, papa, bomma's en bompa's
                                                                                    
    Ringeloren

    rangeloren

    mag ik jullie even storen,

    want ik heb een wensje klaar

    voor een gelukkig nieuwe jaar

    Milan 2007

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elise haar eerste nieuwjaarsbriefje
     
    Lieve mama, papa, bomma's en bompa's   
           

    Sol, fa, mi, re, do

    ik heb een klein cadeau:

    en brief vol mooie kleuren.

    Ik hoop dat er dit jaar

    voor jullie

    het beste mag gebeuren

    Elise 2007




    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinair 2007


    " De mens eet, een ontwikkeld mens geniet van eten".

     (Brillat-Savarin)
                              


    "Het oog wil ook wat"
    Eten doen we niet enkel om de noodzaak.
    Eten is best ook een genoegen dat gepaard gaat met de presentatie en de smaak van de gerechten,

    de keuze van het servies en de tafeldecoratie.het eerste zicht van uw gedekte tafel zal
    uw gasten een indruk geven van uw kwaliteiten als gastvrouw/heer.
    Alles is dus best goed op elkaar afgestemd: tafellinnen, serviesgoed, glazen, bloemstukjes,
    kaarsjes, ... en dit alles zal zo geplaatst worden dat het tafeldienen,
    maar ook de conversatie aan tafel er niet wordt door gehinderd.
    De couverts (het bestek) liggen ongeveer 70 cm van elkaar met het bord in het midden.
    Rechts van het bord komen de messen te liggen met de scherpe rand naar het bord toegekeerd
    en de soeplepel, links is dus de plaats voor de vorken. 

    Bestek voor het nagerecht en de koffie krijgt een plaatsje aan de bovenkant van het bord.
    Glazen worden in een rijtje of in een vierkantje geschikt startend met het kleinste glas
    (voor de witte wijn bijv.) aan het puntje van het grootste mes.
    Als u uw tafel heel gastronomisch wilt dekken,
    dan voorziet u bovenaan de vorken een klein bordje met een mesje voor het brood.
     


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.happy new year

    "Jaarwisseling van 2006 naar 2007"
     er wordt vaak teruggeblikt en massa voornemens gemaakt.
    Tijdens de kerstvakantie  ben ik in gebreke gebleven wegens verlof,
    en heb ik de vele berichtjes in mijn gastboek  niet beantwoordt.
    vanaf 1 januari neem ik mijn draad terug op zoals ik het afgelopen jaar heb gedaan.
    en kan je terug een berichtje verwachten in jullie gastboekje.


    Ik wens je tijd voor jezelf en voor mekaar
    bedankt voor alles het afgelopen jaar
    Yvette uit kuurne

    >> Reageer (0)
    31-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prettige jaarwisseling

    Aan alle vrienden, familie, kennissen,
    bloggers en internetvrienden


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorkom de kater

    * Drink niet teveel en te snel achter elkaar. 
    * Drink niet alles door elkaar. 
    * Wissel alcohol af met frisdrank of water. 
    * Drink voor het slapen gaan een paar glazen water. 
    * Zet een flesje water naast je bed.
    * Blijf de volgende ochtend als het kan zo lang mogelijk in bed.
    * Neem een stevig ontbijt met vers fruit en drink veel water.
      Net als alcohol droogt koffie uit.
      Je wordt er niet nuchter van en de pijn van de kater duurt langer.
      Ten slotte: drink niet als je moet rijden; spreek voor het uitgaan af
      wie er terugrijdt en dus niet drinkt.

    Test jezelf: Wat weet je over alcohol?


    >> Reageer (0)


     Eigen hoekje

    't Blogkrantje

    Place2beyvette

    Yvi magazine

    Yvi pagina

    Intro

    Medium 4 you


    "Uit Kuurne"

    Centrumschool

     

    Go santiago


    Mordekoi

    Marc van Roosje




    "Vrije tijd"

    Motel-Saint-Michel

    Le CLos domange
    (Igé)


    Het boerderijleven
    voor kinderen

    Warandehof

    Pieterkenshoeve

    Reutelhoeve

    't Klein Gerigt

    Wilgenhof

    Populierenhoeve

    Schraevenacker

    Klein Burkelhof

    Hof de Abeeleboom

    De Bouwhoeve

    Predikerhof
     
    Jos theys boerderij

    Hageland

    Wambashoeve


    Het Weidehof

    "Franse streken"

    Vakantiestreken in frankrijk

    1/Savoie mont blanc maurienne

    2/Aube en champagne

    3/Ardeche

    4/Aubergne

    5/ De Jura

    Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs