Zoeken in blog

"Allerlei linken"

Google maps

Google nieuws

Google vertalen

Den Bosrand


Routeplanner

fietsen in Oost-Vlaanderen

Vertalen met AltaVista

Vertalen met Google

Bureaublad achtergrond
Archiefkast

Recepten zoekmachine
 
Zandstorm creatief atelier


Verstuur één kaartje

Infolijn
schoolvakantie's

Millenniumschool

Take my hand

Lucky-Birds

ABC gezondheid

Tuinadvies

Kruiden

"Gastronomisch plezier"

 
Degustation

 Dôme

Het gebaar

 Eric Fernez

Kruidenmolen

 In de Wulf

"Kranten"

Nieuwsblad

Het laatste nieuws

Gazet van Antwerpen

De zondag

De standaard
"Vrouwenblad"

Libelle

Flair

Nina

Plusmagazine

Story

Lili
Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003
    Betoverend veelzijdig

    01-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinair 2007


    " De mens eet, een ontwikkeld mens geniet van eten".

     (Brillat-Savarin)
                              


    "Het oog wil ook wat"
    Eten doen we niet enkel om de noodzaak.
    Eten is best ook een genoegen dat gepaard gaat met de presentatie en de smaak van de gerechten,

    de keuze van het servies en de tafeldecoratie.het eerste zicht van uw gedekte tafel zal
    uw gasten een indruk geven van uw kwaliteiten als gastvrouw/heer.
    Alles is dus best goed op elkaar afgestemd: tafellinnen, serviesgoed, glazen, bloemstukjes,
    kaarsjes, ... en dit alles zal zo geplaatst worden dat het tafeldienen,
    maar ook de conversatie aan tafel er niet wordt door gehinderd.
    De couverts (het bestek) liggen ongeveer 70 cm van elkaar met het bord in het midden.
    Rechts van het bord komen de messen te liggen met de scherpe rand naar het bord toegekeerd
    en de soeplepel, links is dus de plaats voor de vorken. 

    Bestek voor het nagerecht en de koffie krijgt een plaatsje aan de bovenkant van het bord.
    Glazen worden in een rijtje of in een vierkantje geschikt startend met het kleinste glas
    (voor de witte wijn bijv.) aan het puntje van het grootste mes.
    Als u uw tafel heel gastronomisch wilt dekken,
    dan voorziet u bovenaan de vorken een klein bordje met een mesje voor het brood.
     


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.happy new year

    "Jaarwisseling van 2006 naar 2007"
     er wordt vaak teruggeblikt en massa voornemens gemaakt.
    Tijdens de kerstvakantie  ben ik in gebreke gebleven wegens verlof,
    en heb ik de vele berichtjes in mijn gastboek  niet beantwoordt.
    vanaf 1 januari neem ik mijn draad terug op zoals ik het afgelopen jaar heb gedaan.
    en kan je terug een berichtje verwachten in jullie gastboekje.


    Ik wens je tijd voor jezelf en voor mekaar
    bedankt voor alles het afgelopen jaar
    Yvette uit kuurne

    >> Reageer (0)
    31-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prettige jaarwisseling

    Aan alle vrienden, familie, kennissen,
    bloggers en internetvrienden


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorkom de kater

    * Drink niet teveel en te snel achter elkaar. 
    * Drink niet alles door elkaar. 
    * Wissel alcohol af met frisdrank of water. 
    * Drink voor het slapen gaan een paar glazen water. 
    * Zet een flesje water naast je bed.
    * Blijf de volgende ochtend als het kan zo lang mogelijk in bed.
    * Neem een stevig ontbijt met vers fruit en drink veel water.
      Net als alcohol droogt koffie uit.
      Je wordt er niet nuchter van en de pijn van de kater duurt langer.
      Ten slotte: drink niet als je moet rijden; spreek voor het uitgaan af
      wie er terugrijdt en dus niet drinkt.

    Test jezelf: Wat weet je over alcohol?


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overzicht één om terug te zien

     Weekoverzicht één op terug te zien
    klik op het plaatje



    Vanaf 1 januari 2007
    Wordt compliment op een onverwacht moment
    vervangen door
    "één om terug te zien"

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukshoroscoop Waterman - Vissen

    Wat maakt uw sterrenteken echt happy? + geluksgetallen


    >> Reageer (0)
    30-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een spetterende 2007

    Steek u persoonlijk vuurwerk af, zonder enig gevaar

    Waar u klikt op de foto, knalt het vuurwerk


    "Zondag 31 december weekoverzicht één om terug te zien"

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolade-taart

    Nodig: - 250gr boter- 250gr suiker - 3 repen chocolade -  3 eieren  - 350 gr petit-beurre
              
    Bereiding:   1- boter smelten  2- chocolade erin smelten al roerend
                      3- suiker al roerend toevoegen  4- de eierdooiers toevoegen
                      5- koekjes fijn hakken en toevoegen
                      6- eiwit stijf kloppen en op het allerlaatst toevoegen

    Afwerking: 
    in een schotel gieten en laten opstijven in de frigo
    bloemsuiker op strooien en versieren naar eigen smaak
    hier is het versiert als thema Kerstfeest.
    Smakelijk                     


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukshoroscoop Boogschutter - Steenbok

    Wat maakt uw sterrenteken echt happy? + geluksgetallen


    >> Reageer (0)
    29-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter-warmte aan zee

    "Winterse sfeerbeelden"

    Wil het maar niet vriezen noch sneeuwen, ijspistes garanderen ons toch witte taferelen


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukshoroscoop Weegschaal - Schorpioen

    Wat maakt uw sterrenteken echt happy? + geluksgetallen


    >> Reageer (0)
    28-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukshoroscoop Leeuw - Maagd

    Wat maakt uw sterrenteken echt happy? + geluksgetallen 2007


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hoe begint een kookboek
     
    Vergelijkende kookboeken

        Vlaams kookboek:              we nemen een ei...
        Hollands kookboek:            we lenen een ei...
        Waals kookboek:                we wachten tot onze haan een ei legt...
        Marokkaans kookboek:      we stelen een ei...
        Mafia kookboek:                 we ontvoeren een eierboer...
        Duits kookboek:                  he du, eier !!!...aufmachen...
        Werklozen kookboek:         we wachten tot ER iemand langskomt met een ei...
        Servisch kookboek:             we maken vanop een veilige afstand een ei onschadelijk...
        Roemeens kookboek:          we gaan in de rij staan in de hoop een ei te bemachtigen...
        Congolees kookboek:          een ei ??? '
        Vlaams Belang kookboek:    we nemen een blank ei...
        Vakbond kookboek:            we staken tot de eierprijzen dalen...
        Groen! Kookboek:               we nemen een scharrelei...
        Islamitisch kookboek:           na zonsondergang nemen we een ei...
        Palestijns kookboek:            we brengen twee eieren tot ontploffing...
        Communistisch kookboek:    als het van de staat mag, nemen we een ei...
        Kapitalistisch kookboek:       u  neemt een ei dat iets groter is Dan dat van uw buurman.

        Feministisch kookboek:        Je wilt een ei ? Doe het Dan zelf !


    >> Reageer (0)
    27-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstboodschap op een aparte manier gebracht

    Originele kerststal van Bérénice Bogaert uit Rekkem in de Sint-Michielskerk.

    De kerststal met als thema 'Waar het met kerstmis echt om gaat'
    is van de Rekkemse Bérénice Bogaert. De kerstfiguren zijn gemaakt van wilgentenen of
    'widouwwissen' zoals men die in West-Vlaanderen noemt.

    Bérénice Bogaert: Ik werk al twaalf jaar aan de kerststal en ieder jaar komen er
    een paar figuren bij. Ik maakte voor het eerst kennnis met figuren van wilgentenen op
    een tuinbeurs. Ik werk beroepshalve met mentaal vertraagde jonngeren in het Buso
    De Hoge Kouter in Kortrijk. Ik zag dadelijk een verband tussen deze creatieve techniek
    en de technieken in het lessenpakket van de school. Ik maakte mij de techniek
    van het wilgentenen vlechten eigen in Voorthuizen in Nederland.
    De wilgentenen worden gekweekt in het Oost-Vlaamse Eksaarde.
    De figuren en dieren zijn zo natuurgetrouw mogelijk.
    Aanvankelijk bestond de kerststal uit de
    figuren van Maria, Jozef, het kindje Jezus,
    de herders met hun schapen en de drie koningen. 
    Ik wilde in mijn stal ook wel een kerstboodschap kwijt
    en maakte alternatieve fïguren die verband houden met een actueel thema.
    Zo verwijst de ganzenhoedster naar de nog altijd bestaande kinderarbeid.
    De waterdraagster in de ontwikkelingslanden, de kindsoldaat en de groep vluchtelingen
    ondersteunen eveneens een actuele kerstboodschap. Ik vind het bijzonder boeiend
    en verrijkend om elk jaar met mensen te kunnen samenwerken die de
    esssentie van kerstmis willen doorgeven. 

    Voor de afwerking gebruikt Bérénice alleen natuurproducten :
    paardenhaar van de staarten, kookos, schors, jute, maïs en andere: 

    De kerststalfiguren worden bij vrienden op zolder bewaard.
    Figuren van wilgentenen worden ook gebruikt als tuindecoratie.
    Ze jaarlijks behandelen met terpentijn en lijnzaadolie is voldoende om ze in goede staat te houden.

    De kerststal is te bewonderen in de St.Michielskerk te kuurne
    vanaf donderdag 14 december tot en met dinsdag 2 januari 

    (JPDK)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukshoroscoop tweelingen - kreeft

    Wat maakt uw sterrenteken echt happy? + geluksgetallen 2007


    >> Reageer (0)
    26-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukshoroscoop Ram - stier

    Wat maakt uw sterrenteken echt happy? + geluksgetallen 2007


    >> Reageer (0)
    25-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn kerstverhaal

    Bestaat er eigenlijk wel een beter geschenk

    Enkele jaren geleden strafte een vader zijn driejarig dochtertje omdat
    zij overbodig gebruik had gemaakt van mooi verguld cadeau-papier.
    Geld was er niet in overvloed en hij kon niet verdragen dat zij dit duur papier
    gebruikte om een cadeautje in te pakken en onder de kerstboom te leggen.
    De volgende morgen bracht het kindje het verguld cadeautje naar haar vader
    en zei: "Hier, papa, voor jou !"
    Met stomheid verslagen en aangegrepen door het voorval,
    bekloeg de vader zich zijn sterke reactie van de dag voordien.
    Hij opende de doos  maar ontdekte dat er in de doos helemaal niets inzat.
    Hij schreeuwde naar haar! : "Weet je dan niet dat het heel dom is om iemand een lege doos te geven,
    er moet altijd iets in zitten!". Het meisje kreeg tranen in de ogen en zei:
    "Maar papa, de doos is niet leeg  ik heb haar gevuld met kusjes  enkel  voor jou!".
    De vader was volledig van de kaart omarmde zijn dochter en hoopte dat zij
    hem ooit zijn opwindende reactie zou kunnen vergeven.
    Enige tijd later wordt het meisje door een ziekte getroffen en sterft.
    De vader heeft de doos nog steeds bij zich, dichtbij zijn bed.
    Elke keer dat het verdriet de overhand neemt, pakt hij de doos vast en neemt een verbeelde kus
    uit de doos en herinnert zich de grote liefde die zijn dochter in het cadeau had gestoken.
    Tot slot herinnert ons dit verhaal aan het feit dat iedereen als mens zo
    een vergulde doos zou moeten bezitten vol met onvoorwaardelijke liefde
    en kusjes van onze familie en vrienden.
                                                                                                  Reageren


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 december


    Kerstmis

    Stille nacht heilige nacht

    De hele wereld
    zal het straks weer horen..
    dat daar in een stal
    een Kindje werd geboren.
    Het eeuwenoude
    vertrouwde kerstverhaal.
    We kennen het toch allemaal?



    >> Reageer (0)
    24-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Versier de kerstboom
    Kerstspel versier de kerstboom



    Hang de kerstboom zo vol mogelijk
    binnen de tijd , maar zorg dat hij niet omvalt.

    Ooooooooh dennenboom
    *start*

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrolijk kerstfeest

    Aan familie, kennissen en internetvrienden
                       Een  vrolijk kerstfeest


    "Kerstmis"

    een feest om naar uit te zien

    gezelligheid en warme genegenheid,

    vredelievend hunkerend naar betere tijden

    dankbaar om de kansen die we krijgen.

    Guido en Yvette

    >> Reageer (0)


     Eigen hoekje

    't Blogkrantje

    Place2beyvette

    Yvi magazine

    Yvi pagina

    Intro

    Medium 4 you


    "Uit Kuurne"

    Centrumschool

     

    Go santiago


    Mordekoi

    Marc van Roosje




    "Vrije tijd"

    Motel-Saint-Michel

    Le CLos domange
    (Igé)


    Het boerderijleven
    voor kinderen

    Warandehof

    Pieterkenshoeve

    Reutelhoeve

    't Klein Gerigt

    Wilgenhof

    Populierenhoeve

    Schraevenacker

    Klein Burkelhof

    Hof de Abeeleboom

    De Bouwhoeve

    Predikerhof
     
    Jos theys boerderij

    Hageland

    Wambashoeve


    Het Weidehof

    "Franse streken"

    Vakantiestreken in frankrijk

    1/Savoie mont blanc maurienne

    2/Aube en champagne

    3/Ardeche

    4/Aubergne

    5/ De Jura

    Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs