Een tussen feestdagen arrangement. Verblijf in Hotel Piccard
Vlissingen "Welkom in Zeeland"
De maritieme stad aan de monding van de westerschelde en de toegang tot de noordzee. Bij Vlissingen behoren ook de dorpen Oost-Souburg en Ritthem. De stad dankt haar bekoring haar karakter en aantrekkingskracht aan de ligging van de zee. De sfeer wordt mede bepaald door de scheepsbeweging. Maar ook door het Arsenaal met zijn attracties, het overdekte winkelcentrum en het constante spel van de wind, water en wolken... Dit alles drukt een levendig stempel op Vlissingen. Het loont de moeite te flaneren op de boulevard. De wind in je haren, zilte spetters op je gezicht, spectaculair uitzicht op de Westerschelde en de Noordzee met haar boeiende scheepvaart. Moe geworden van het urenlang flaneren langs zee, strand en boulevard strijkt u neer in het alombekende "Hotel Piccard" Alles voor u als gast! laat u verleiden door de verwennerijen en gezellige atmosfeer.
Als aanvulling komen nog een aantal bijzondere plekjes waar u tijdens het verblijf in Vlissingen een kijkje kan gaan nemen. Middelburg, Walcheren (miniatuur), Het Arsenaal, Sail De Ruyter, de sluizen, de windorgel en het Nollebos. Wie van fietsen houdt kan er zeker zijn licht aansteken op de kanaalroute en de Valkenisseroute. Uitleg van de aanvulling komt eraan met sfeerbeelden. Vlissingen (2)
Het strijdgewoel was gemeen wie kocht het mooiste cadeau, wie toonde zich het het rijkste restjes champagne in de gootsteen enkel opruimen geeft gerommel, de een wil slapen de ander gapen, wensen op papier rechtop geklasseerd ze liggen reeds bij de rommel. Dit is mijn kans tot spreken mijn wensen zullen klinken de oren binnendringen, toeteren valse voornemens doen verbleken. Mijn wens is: doe het goed dit jaar Vergeet wat vroeger ergernis gaf, leg al die kleine splinters in de haard. Gooi warmte om je heen, laat ieder mee genieten wens niet enkel voor jezelf, verdeel! "stamp niet tegen ieders been" leef je leven optimistisch laat anderen zien wat goed is. Trek 2007 in met goede moed.
Waarom wordt er met oud en nieuw vuurwerk afgestoken?
Omdat het mooi is om te zien! Nee, dat is het niet, maar dat kon je zelf ook wel bedenken. Eigenlijk ging het bij het afsteken van vuurwerk vroeger helemaal niet om de lichtshow, maar om de knallen. Aan het begin van het nieuwe jaar moest zoveel mogelijk herrie gemaakt worden om de boze geesten te verjagen. Om diezelfde reden werden ook altijd de kerkklokken geluid.
" De mens eet, een ontwikkeld mens geniet van eten".
(Brillat-Savarin)
"Het oog wil ook wat" Eten doen we niet enkel om de noodzaak. Eten is best ook een genoegen dat gepaard gaat met de presentatie en de smaak van de gerechten,
de keuze van het servies en de tafeldecoratie.het eerste zicht van uw gedekte tafel zal uw gasten een indruk geven van uw kwaliteiten als gastvrouw/heer. Alles is dus best goed op elkaar afgestemd: tafellinnen, serviesgoed, glazen, bloemstukjes, kaarsjes, ... en dit alles zal zo geplaatst worden dat het tafeldienen, maar ook de conversatie aan tafel er niet wordt door gehinderd. De couverts (het bestek) liggen ongeveer 70 cm van elkaar met het bord in het midden. Rechts van het bord komen de messen te liggen met de scherpe rand naar het bord toegekeerd en de soeplepel, links is dus de plaats voor de vorken.
Bestek voor het nagerecht en de koffie krijgt een plaatsje aan de bovenkant van het bord. Glazen worden in een rijtje of in een vierkantje geschikt startend met het kleinste glas (voor de witte wijn bijv.) aan het puntje van het grootste mes. Als u uw tafel heel gastronomisch wilt dekken, dan voorziet u bovenaan de vorken een klein bordje met een mesje voor het brood.
"Jaarwisseling van 2006 naar 2007" er wordt vaak teruggeblikt en massa voornemens gemaakt. Tijdens de kerstvakantie ben ik in gebreke gebleven wegens verlof, en heb ik de vele berichtjes in mijn gastboek niet beantwoordt. vanaf 1 januari neem ik mijn draad terug op zoals ik het afgelopen jaar heb gedaan. en kan je terug een berichtje verwachten in jullie gastboekje.
Ik wens je tijd voor jezelf en voor mekaar bedankt voor alles het afgelopen jaar Yvette uit kuurne
* Drink niet teveel en te snel achter elkaar. * Drink niet alles door elkaar. * Wissel alcohol af met frisdrank of water. * Drink voor het slapen gaan een paar glazen water. * Zet een flesje water naast je bed. * Blijf de volgende ochtend als het kan zo lang mogelijk in bed. * Neem een stevig ontbijt met vers fruit en drink veel water. Net als alcohol droogt koffie uit. Je wordt er niet nuchter van en de pijn van de kater duurt langer. Ten slotte: drink niet als je moet rijden; spreek voor het uitgaan af wie er terugrijdt en dus niet drinkt.
Bereiding: 1- boter smelten 2- chocolade erin smelten al roerend 3- suiker al roerend toevoegen 4- de eierdooiers toevoegen 5- koekjes fijn hakken en toevoegen 6- eiwit stijf kloppen en op het allerlaatst toevoegen
Afwerking: in een schotel gieten en laten opstijven in de frigo bloemsuiker op strooien en versieren naar eigen smaak hier is het versiert als thema Kerstfeest. Smakelijk
Vlaams kookboek: we nemen een ei... Hollands kookboek: we lenen een ei... Waals kookboek: we wachten tot onze haan een ei legt... Marokkaans kookboek: we stelen een ei... Mafia kookboek: we ontvoeren een eierboer... Duits kookboek: he du, eier !!!...aufmachen... Werklozen kookboek: we wachten tot ER iemand langskomt met een ei... Servisch kookboek: we maken vanop een veilige afstand een ei onschadelijk... Roemeens kookboek: we gaan in de rij staan in de hoop een ei te bemachtigen... Congolees kookboek: een ei ??? ' Vlaams Belang kookboek: we nemen een blank ei... Vakbond kookboek: we staken tot de eierprijzen dalen... Groen! Kookboek: we nemen een scharrelei... Islamitisch kookboek: na zonsondergang nemen we een ei... Palestijns kookboek: we brengen twee eieren tot ontploffing... Communistisch kookboek: als het van de staat mag, nemen we een ei... Kapitalistisch kookboek: u neemt een ei dat iets groter is Dan dat van uw buurman.
Feministisch kookboek: Je wilt een ei ? Doe het Dan zelf !
Originele kerststal van Bérénice Bogaert uit Rekkem in de Sint-Michielskerk.
De kerststal met als thema 'Waar het met kerstmis echt om gaat' is van de Rekkemse Bérénice Bogaert. De kerstfiguren zijn gemaakt van wilgentenen of 'widouwwissen' zoals men die in West-Vlaanderen noemt.
Bérénice Bogaert: Ik werk al twaalf jaar aan de kerststal en ieder jaar komen er een paar figuren bij. Ik maakte voor het eerst kennnis met figuren van wilgentenen op een tuinbeurs. Ik werk beroepshalve met mentaal vertraagde jonngeren in het Buso De Hoge Kouter in Kortrijk. Ik zag dadelijk een verband tussen deze creatieve techniek en de technieken in het lessenpakket van de school. Ik maakte mij de techniek
van het wilgentenen vlechten eigen in Voorthuizen in Nederland. De wilgentenen worden gekweekt in het Oost-Vlaamse Eksaarde. De figuren en dieren zijn zo natuurgetrouw mogelijk. Aanvankelijk bestond de kerststal uit de figuren van Maria, Jozef, het kindje Jezus, de herders met hun schapen en de drie koningen. Ik wilde in mijn stal ook wel een kerstboodschap kwijt en maakte alternatieve fïguren die verband houden met een actueel thema. Zo verwijst de ganzenhoedster naar de nog altijd bestaande kinderarbeid. De waterdraagster in de ontwikkelingslanden, de kindsoldaat en de groep vluchtelingen ondersteunen eveneens een actuele kerstboodschap. Ik vind het bijzonder boeiend en verrijkend om elk jaar met mensen te kunnen samenwerken die de esssentie van kerstmis willen doorgeven.
Voor de afwerking gebruikt Bérénice alleen natuurproducten : paardenhaar van de staarten, kookos, schors, jute, maïs en andere:
De kerststalfiguren worden bij vrienden op zolder bewaard. Figuren van wilgentenen worden ook gebruikt als tuindecoratie. Ze jaarlijks behandelen met terpentijn en lijnzaadolie is voldoende om ze in goede staat te houden.
De kerststal is te bewonderen in de St.Michielskerk te kuurne vanaf donderdag 14 december tot en met dinsdag 2 januari