|
.
Keukentip: aardappelwater verwarmen en daar uw zilveren bestek inleggen, daarna even oppoetsen en het ziet er weer uit als nieuw.
Zeetong filets met witloof (4 personen) Nodig:
12 tongfilets (= 4 tongen) 4 stronkjes witloof 1,5 L visfumet 2 dl room 50 gram boter gehakte peterselie, 1 citroen muskaatnoot peper en zout
Bereiding:
Maak het witloof schoon en snij het fijn. Smelt de boter en bak het witloof glazig. Spijs met peper, zout en nootmuskaat. Leg de zeetongfilet met de graatkant op de werktafel en kruid met peper en zout. Plooi de visfilets in drieën tot pakjes of rolletjes. Beboter lichtjes een ovenschotel en schik de zeetongfilets erop. Begiet met de visfumet tot de zeetongfilets onderstaan. Bedek de ovenschotel en pocheer de filets in de oven. Meng 5 dl visfumet met de room, kruiden met peper en zout en voeg de witloof toe. Haal de filets uit de oven en schik er 3 per persoon op een bord. Overgiet met de saus en garnier met citroen en gehakte peterselie.
|