Gastenboek
  • koken voor mannen
  • leuke site
  • koken
  • toffe site
  • Toffe site

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  • Foto's kookles juni 2007
  • Foto's kookles 06/06/08
  • Foto's kookles 29/05/09
  • Foto's kookles 04/06/10
  • Foto's van Piet
  • Foto's kookles juni 2011
  • Foto's kookles juni 2012
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Koken Voor Mannen
    Kerksken
    21-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Gezinsbond Kerksken

                                                                 21/12/2007

        

     

     

     

     

    Pineau ‘Polabe’  (1 pers.)

                                                                    
    Benodigdheden : 6 cl appelsap – 2cl benedictine – 4 cl Pineau des Charentes blanc.

     

    Bereiding :

    Meng in een shaker de 3 bovenstaande ingrediënten.

    Giet de cocktail in een met ijs gevuld longdrinkglas.

    Voeg eventueel een scheutje aardbeienstroop toe.

     

     

     

     

    Gepaneerde pens met sausje  (10 pers)

     

    Benodigdheden : 2 witte en 2 zwarte pensen – paneermeel – 2 eiwitten – ketchup – Ricard.

     

    Bereiding :

    Pensen ontdoen van hun vel en in stukken van ± 1,5 cm snijden.   Paneer ze in losgeklopt eiwit en paneermeel.

    Dipsaus : Ketchup wat afsmaken met Ricard.

    Frituur de gepaneerde pensen goudgeel (2 min.) en serveer de dipsaus apart.      

     

     

                                                  

     

    Saumon en croûte (zalm in deeg) (4 pers.)

     

    Benodigdheden : 8 velletjes bladerdeeg – 4 stukjes zalm (± 75 gr/pers.) – 80 gr verse roomkaas –

    1 citroen – 1 ei – pezo – ½ kopje fijngesneden peterselie – bloem –- gemengde sla - tomaat

     

    Bereiding :

    Laat het deeg ontdooien.  Rasp de schil van een citroen en pers de citroen uit.

    Rol voor een portie een velletjes bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad.

    Kruid de zalm met pezo en vrijf in met het citroensap/rasp en laat even marineren.

    Dep de zalm droog en schep er een flinke lepel roomkaas op.  Verdeel de gehakte peterselie over de kaas. 

    Leg de zalm op de bladerdeeg en plooi dicht. Maak een opening aan de bovenkant, zodat het vocht kan ontsnappen.   Klop het ei los, en bestrijk het deeg ermee.

    Leg de pakketjes op een ingevette bakplaat en bak ze ± 12 minuten bruin op 190 °C.

    Serveer op een bedje van fijngesneden sla en een fijn schijfje tomaat.

     

     

      

    Parelhoen op Jagerswijze (4 pers.)  

     

    Benodigdheden : 4 parelhoenfilets – 2 uien – 1 gele paparika – 3 knoflookteentjes – 225 gr bosmengeling (champignons) – 50 gr gerookt spek (blokjes) – 2 dl rode wijn – 2 dl wildbouillon – 450 gr gepelde tomaten (blik) -  boter – olijfolie – peterselie – basilicum – dragon – tijm/laurier - sausbinder – pezo

    Krielaardappelen.

     

    Bereiding :

    Ui en knoflook fijnsnijden.  De paprika pellen en in juliennereepjes snijden. De champignons in schijfjes.

    Op een pan de parelhoen bruin bakken in boter/olijfolie.  In dezelfde pan het spek, ui, knoflook en paprikaslierten glazig stoven, niet bruin bakken.  De tomaten, bosmengeling, wijn en wildfond toevoegen.  Afsmaken met pezo.  De gehakte kruiden (peterselie, basilicum, dragon, laurier, tijm) toevoegen en enkele minuten laten koken.

    De saus bij de parelhoen voegen (in een grote kom) en ± 30 min sudderen.  Af en toe roeren.  Op het einde de saus indikken.

    Opdienen met gebakken krielaardappelen.

     

     

     

     

     

    Opgerolde Kerststronk  (   )

     

    Benodigdheden : 150 gr bloem – 120 gr kristalsuiker – 5 hele eieren --  suikersiroop (1/2 water, ½ suiker en likeu)r – confituur – room/2 etl suiker

    Bereiding :

    Helft water, helft suiker en likeur laten inkoken tot siroop.

    Klop de eieren met de suiker zeer goed tot schuim (10 min.) en spatel de gezeefde bloem eronder.

    Neem een bakplaat en leg er het bakpapier op.  Verdeel het deeg egaal over het papier.  

    Bak 10 min. op  200°C.

    Neem uit de oven en leg het deeg omgekeerd op een vochtige handdoek met het bakpapier naar boven. Trek het bakpapier voorzicht los van het deeg.

    Dep het biscuit in met de siroop en smeer er een laagje confituur op.

    Rol het deeg voorzichtig op (terwijl het warm en vochtig is). 

    Werk naar believen af met opgeklopte room.

     


    19-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Gezinsbond Kerksken

                                                                 16/11/2007

     

     

     

    Bubbles cocktail

                                                                    
    Benodigdheden : 1 fles Spumante – 2,5 dl citroenjenever – 3,5 dl Amaretto – mareschino kersjes

     

    Bereiding :

    Doe de citroenjenever en Amaretto in het glas en vul aan met de Spumante.

    Versier met een mareschino kersje.

     

     

     

     

    Bruchetta met Parmaham, gorgonzola en gedroogde tomaat  (….)

     

    Benodigdheden : toastjes – knoflook – olijfolie – pot gedroogde tomaten in olijfolie – Gorgonzolakaas - Parmaham

     

    Bereiding :

    Een kant van de toastjes invrijven met look en olijfolie. Leg op de toastjes een beetje kaas, dan de fijngesneden gedroogde tomaat en Parmaham.

     

     

                                                    

     

    Pompoenvelouté met Sint-Jacobsschelp (4 pers.)   

     

    Benodigdheden : ¾ pompoen – 1 l melk – 1 l water -300 gr Sint-Jacobsvruchten – 1 dl room – 2 etl witte wijn – 2 visbouillonblokjes – 1 ajuin – teentje knoflook – peterselie – 1 doosje tomatenpuree – tijm – pezono - stokbrood

      

    Bereiding :

    Schil de pompoen, haal de pitten eruit en snijd in stukken.  Stoof de ajuin, doe er de pompoen bij, de knoflook, water, bouillonblokjes, witte wijn, tijm en kruiden met pezono.

    Stoof de Sint-Jacobsvruchten in de room.

    Mix de soep en doe er de tomatenpuree bij.  Laat doorkoken en voeg er dan de warme melk bij.

    Dien de soep op een diep bord en leg er enkele Sintjacobsvruchten in.  Versier met gehakte peterselie.

     

     

     

      

    Ardens gebraad met mango en aardappelnestjes met cranberrycompte (4 pers.)  

     

    Benodigdheden : 800 gr Ardens gebraad – 40 gr boter – pezono – 1 mango – 600 gr aardappelen – 1 ei –

    ¾ dl melk – bieslooksprietjes – witloof

    Saus : 250 gr cranberry’s – 1 dl appelsap – 1 appel – 2 etl honing – 100 gr suiker – 1 mango

     

    Bereiding :

    Bak het vlees op de pan en laat verder garen in de oven op 180 °C (45 min).  Kook de geschilde aardappelen gaar en pureer ze. Roer er een eierdooier door en breng op smaak met pezono.  Snipper er de bieslook over.

    Spuit het mengsel op een bakplaat in ringvormen, maak en kuiltje in het midden en laat ze kleuren in de oven.

    Spoel in een vergiet de cranberry’s en laat ze goed uitlekken.

    Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.  Kook de cranberry’s, de appel en het appelsap ongeveer 5 min.  Roer er honing en suiker door.

    Schil de mango.  Steek met een bollejteslepel bolletjes uit de mango.  Pureer de rest.  Roer de mangopuree door de cranberrycompte en schep de mangobolletjes erdoor.  Serveer de saus in de aardappelnestjes.

    Presenteer de schijfjes vlees afwisselend met de mangoschijfjes en de blaadjes witloof op de borden. Leg er een aardappelnestje met saus naast.

     

      

     

    Profitroles  (4-6 pers.)

     

    Benodigdheden : 2 dl water – 80 gr vetstof – 140 gr bloem – 4 eieren – 1 l vanilleijs – 200 gr pure chocolade – 8 etl room – 2 etl suiker

     

    Bereiding :

    Laat water en vetstof koken.  Neem van het vuur en roer er de bloem onder.

    Zet de kom terug op het vuur en blijf roeren tot het deeg een bol vormt die niet meer aan de bodem kleeft.

    Neem van het vuur en roer er één na één de hele eieren door.  Blijf roeren tot je mooie deeg bekomt.

    Spuit kleine hoopjes op bakpapier.  Laat bakken en afkoelen. (Oven niet openen tijdens het bakken !!!)

    Laat de chocolade smelten samen met de room en de suiker.

    Vul de soesjes met het vanilleijs en giet er wat warme chocoladesaus over.

    Dien onmiddellijk op.




    Data volgende kooklessen :



    Data volgende kooklessen 2014 :
    21 Februari 




    Archief per maand
  • 09-2014
  • 08-2013
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 06-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 06-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 08-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 06-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 06-2006
  • 04-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs