Zoeken in blog

"Allerlei linken"

Google maps

Google nieuws

Google vertalen

Den Bosrand


Routeplanner

fietsen in Oost-Vlaanderen

Vertalen met AltaVista

Vertalen met Google

Bureaublad achtergrond
Archiefkast

Recepten zoekmachine
 
Zandstorm creatief atelier


Verstuur één kaartje

Infolijn
schoolvakantie's

Millenniumschool

Take my hand

Lucky-Birds

ABC gezondheid

Tuinadvies

Kruiden

"Gastronomisch plezier"

 
Degustation

 Dôme

Het gebaar

 Eric Fernez

Kruidenmolen

 In de Wulf

"Kranten"

Nieuwsblad

Het laatste nieuws

Gazet van Antwerpen

De zondag

De standaard
"Vrouwenblad"

Libelle

Flair

Nina

Plusmagazine

Story

Lili
Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003
    Betoverend veelzijdig

    02-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Compliment op een onverwacht moment

    Complimenten als kind worden we ermee overstelpt,
    voor elke grote of kleine stap in de ontwikkeling.
    Maar eens volwassen, verliezen we de kunst elkaar
    complimenten te geven, en evenzeer ze te ontvangen.

    "Geef eens een compliment op een onverwacht moment"
    In het kader van een beurtrol geef ik mijn compliment aan...



    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat 2008 zal brengen (de geheime brief)
    Niemand weet wat 2008 zal brengen, van volgende zeven evenementen zijn we zeker.



    Vandaag als tweede: ( de geheime brief)
    Op 17 maart 2008 zal het Nederlandse Koningshuis even moeten slikken.
    De Amerikaanse geheime dienst CIA gaat dan een brief publiceren die de overleden prins Bernard in 1942 aan Hitler zou hebben geschreven.

    In die brief zou hij Hitler een voorstel hebben gedaan waarbij de prins als stadshouder van Hitler in Nederland zou hebben willen optreden indien de Duitsers de directe bezetting van Nederland zouden opgeven.
    Lees ook: vandaag eerste: schrikkeljaar

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alcoholslot op bedrijfsvoertuigen

    Bussen, taxi's, vrachtwagens en duizenden andere bedrijfswagens krijgen binnenkort een alcoholslot aan boord.

      Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Met het apparaatje krijgt de bestuurder zijn voertuig pas aan de praat na een korte ademtest. Nu is zo'n alcoholslot voor bedrijfsvoertuigen wettelijk verboden, maar CD&V wil dat verbod snel opheffen.

    Buitenland
    Het alcoholslot wordt nu al gebruikt in Zweden, de Verenigde Staten of Canada. Daar installeren autocarbedrijven, transportfirma's of taximaatschappijen al jaren een alcoholslot om te voorkomen dat hun personeel onder invloed van alcohol achter het stuur kruipt.

    Wettelijk verboden
    Hier komen de apparaatjes nauwelijks voor door de Belgische wetgeving, zegt CD&V'er Carl Devlies. "Het staat een particulier vrij om zelf zo'n toestel in zijn wagen te plaatsen, maar bedrijven mogen dat voorlopig wettelijk niet doen in voertuigen waarmee hun personeel rijdt."belga/tdb

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke dag een ruime portie groenten
    Een evenwichtige voeding vereist elke dag een ruime portie groenten.

    Voor volwassenen is de aanbeveling 300gr groenten per dag, bij voorkeur 200gr gekookte groenten en 100gr rauwkost. Omdat niet elke groente dezelfde vitaminen, mineralen en bioactieve verbindingen bevat, is variatie belangrijk.

    Kiezen voor seizoengroenten is een handige manier om variatie te brengen in de groenten op het menu.

    Er is het hele jaar door een ruim aanbod aan verschillende soorten verse groenten. Als consument heb je soms de indruk dat quasi alle groenten continu beschikbaar zijn. Dankzij nieuwe teeltmethoden zijn heel wat producten langer op de markt, maar de meeste groentesoorten kennen nog wel degelijk een seizoen.

    Buiten dit seizoen is er een duidelijk lagere tot geen aanvoer van inlandse teelten en zijn de producten op de markt vaak ingevoerd uit warmere streken. Prijsbewuste consumenten kunnen aan de hand van de dagprijs min of meer afleiden welke de seizoengroenten van de dag zijn.

    Geoefende fijnproevers kunnen ze misschien ook aan de hand van de smaak onderscheiden. Vindt hier ieder maand een lijstje de aanbevolen groenten en fruit en wordt er telkenmale een groente van de maand in de kijker gezet en vervolgens uiteraard ook een recept.

    Aardappelen.
    De aardappel is niet meer weg te denken van de tafel. Hij is de perfecte metgezel van de meest geraffineerde gerechten. Elke soort heeft z'n eigen smaak.

    1 kg geeft ongeveer 750gr geschilde aardappelen.
    1 kg geschilde aardappelen geeft ongeveer 40 kroketten (8pers) en ongeveer 400gr frieten (2 à 3 pers)

    Voorzie 200gr gekookte aardappelen of puree bij een hoofdgerecht en 75gr als garnituur bij een voorgerecht.

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder kinderen naar bijzonder onderwijs door taaltest

     Door kleuters te testen op hun taalkundig vermogen, vermindert het aantal kinderen dat naar het bijzonder onderwijs gestuurd wordt

    Meer bepaald werd 2,7 procent van de geteste kinderen naar het BO gestuurd, in de controlegroep was dit 3,7 procent. Dat wil zeggen dat één op honderd kinderen met wat begeleiding perfect mee kan in het algemeen onderwijs. Dat ontdekte de Nederlandse onderzoekster Heleen van Agt, verbonden aan de universiteit van Rotterdam.

    Logisch
    Hoe sneller taalkundige vaardigheden getest en gecorrigeerd worden, hoe minder kinderen speciaal onderwijs nodig hebben en hoe beter hun spel- en verbale vaardigheden. Dat klinkt logisch? Toch is dit het eerste onderzoek dat het verband onderzoekt.

    Twee groepen
    9.419 kinderen werden onderzocht. De kinderen werden op basis van toeval toegewezen aan één van de twee groepen. De eerste groep werd twee keer specifiek op taalvaardigheden getest, een keer toen ze tussen 15 en 18 maand waren en een tweede keer toen ze 2 jaar geworden waren. De tweede groep werd op de normale manier gevolgd, met routinebezoekjes aan de huisarts.

    Taaltesten
    De peuters werden getest op begrip van eenvoudige woorden en zinnen, op hoe goed ze konden duidelijk maken wat ze wilden en hoeveel woorden ze kennen voor dieren, voedsel en speelgoed. Wie ondermaats scoorde werd naar een specialist gestuurd voor spraak- en hoortesten en kreeg indien nodig taaltherapie.

    Spelling en spreken
    Toen de kinderen de leeftijd van acht jaar bereikten, werd uit de eerste groep 2,7 procent van de kinderen naar het bijzonder onderwijs gestuurd. In de tweede groep was dat 3,7 procent van de kinderen. De kinderen die gescreend waren, hadden ook nog eens minder last met spelling en spreken dan hun leeftijdsgenoten.

    Waarschuwing
    "Gezien het bewijs, is taalscreening een belangrijk bijkomend element in de ontwikkeling van jonge kinderen. De winst is enorm." Toch waarschuwt Van Agt voor de tests.

    "Deze vroege testen zijn niet noodzakelijk een goede zaak. Ten eerste raakt de taalachterstand van de meeste kinderen spontaan opgelost en ten tweede kan zo'n test een achterstand tonen die er eigenlijk niet is." Va Agt wijst er ook op dat bijkomend onderzoek in andere landen noodzakelijk is.edp

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Horoscoop voor 2008 Ram

    Ram


    De ram begint in zijn typische diesel-stijl rustig aan 2008,
    maar met het stijgen van het kwik in mei-juni gooit hij alle remmen los.
    Alsof het geen geld kost, boekt hij reizen naar verre landen,
    en daar is het dan ook nog dolle pret.
    De thuiskomst is in mineur.
    Let op je bagage, portefeuille en kwetsbare organen, beste ram,
     want je uitbundige manieren brengen vreemde geesten op ideeën.

    >> Reageer (0)
    01-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe start

     "Aan alle bloggers en internet vrienden"



    "Bedankt voor de vriendschap het afgelopen jaar"

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaarsdag 2008
    Een nieuwjaar, een nieuw begin.

    Eigenlijk is 1 januari zomaar een dag, maar om dat ooit is afgesproken (bepaald) dat op deze dag het nieuwe jaar begint doen we dat dus maar met zijn allen. (Bijvoorbeeld 400 jaar geleden begon het nieuwe jaar op 1 maart Bij (religieuze) culturen met een maan kalender is het anders. Daar begint het nieuwe jaar bij een bepaalde maanstand (bijvoorbeeld de eerste nieuwe maan na het wintersolstitium ( als de aarde het verst van de zon staat).
    In ieder geval feest voor het plezier, knallen tegen de slechte geesten en goede voornemens voor de vorm!

    Weerspreuk
    Valt op 1 januari sneeuw,
    die in negen dagen niet verdwijnt,
    dan ligt hij negen weken naar het schijnt.

    Nieuwjaar in Uruguay
    In Uruguay valt Nieuwjaarsdag in de zomer, zodat een nieuwsjaarsduik niets bijzonders is en veel mensen de eerste dag van het jaar aan het strand doorbrengen met gemiddelde temperaturen van zo’n 30 graden. Ook heel typisch is de Uruguayaanse barbecue, waarbij grote hoeveelheden vlees (meestal rundvlees) op de barbecue gaan met vuur van hout in plaats van carbon/kolen. Net als in Europa wordt er om 00.00 uur geproost met champagne (vaak een goedkopere variant) en vuurwerk. Het is waarschijnlijk iets meer een familiefeest, ook al omdat velen het buiten de stad in een eigen of gehuurd vakantiehuis aan de kust vieren.

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zeven zekerheden van 2008
    Niemand weet wat 2008 zal brengen, van volgende zeven evenementen zijn we zeker.

    Zeven dagen lang geef ik er eentje prijs.

    Vandaag als éérste Schrikkeljaar

    Om de vier jaar is het zo ver. Jawel, ook 2008 is weer een schrikkeljaar. We weten nu al zeker dat we op 29 februari 2008 een snipperdag nemen.

    Dat wordt dus een schrikkel­snipperdag. Het systeem van de schrikkeljaren werd inge­voerd om een correctie door te voeren. De aarde doet er na­melijk 365 dagen en zes uur over om rond de zon te cirke­len. Deden we geen correctie, dan zouden we om de vier jaar een etmaal verliezen. 

    De regel dat het  om de vier jaar een schrikkeljaar is, klopt niet helemaal. Slechts eeuwjaren die deelbaar zijn door vierhonderd, zijn schrikkeljaren.
    2000 was één schrikkeljaar, 1900 niet.

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf perfect haalbare voornemens

     

     
     
    Koken kost tijd
    Seks hoeft niet altijd in bed te zijn.
    Je kleerkast opruimen helpt!
    Laat hem naar zijn vrienden toe gaan.
    Bij een nieuw jaar, horen traditioneel champagne, kussen én goede voornemens. Alleen is daar één probleem mee: bij de meesten blijft het ook een goed voornemen. Omdat het te hoog gegrepen is, omdat je een excuus vindt om het niet (volledig) te moeten volbrengen, omdat het je niet lukt... daarom presenteren wij je vijf doenbare voornemens die elk vijf pijnpunten aanpakken op een praktische manier! Pijnloos, plezant en (bijna) zonder moeite

    1) Gezondheid: Kook vaker

    Gezondheid staat bovenaan bij de goede voornemens. Vermageren, meer sporten en minder snoepen zijn lovenswaardige maar vage doelen. Je zorgt het best voor je gezondheid door zo vaak mogelijk te koken met verse ingrediënten en afhaal- of diepvriesmaaltijden tot een minimum te beperken.

    Natuurlijk: koken kost tijd, en daar knelt het schoentje. Zoek uit wat zoveel van je tijd opneemt en vraag je af of je het niet kan reorganiseren. Indien niet: probeer alvast soep of spapghettisaus te maken in grote hoeveelheden, dan heb je altijd iets. Diepvriesgroenten zijn trouwens een goede vervanging voor verse groenten. Dat scheelt al aan winkel- en bereidingstijd.

    2) Zelfbeeld: pak je kleerkast aan

    Je kan ook in therapie gaan of kletsen met je beste vriendin, maar je kleerkast aanpakken helpt je ook al een stuk vooruit. Zeker als ze te vol zit. Zonder jezelf emotionele stress te bezorgen, zou je er in moeten slagen kleren die je nooit draagt uit de kast te verwijderen.

    Heb je er goede herinneringen aan en mag het niet in de kledijbak, bewaar ze dan in een aparte doos die je elders bewaart. Nu kan je gemakkelijker aan je kleren én wordt je niet steeds geconfronteerd met je verleden. Bijkomend voordeel: nu heb je extra plaats voor nieuwe kleren.

    3) Stress: Ik doe niets-vakantie

    We gaan met zijn allen steeds vaker op vakantie, en tegelijk zijn we nog nooit zo gestresseerd geweest. Probeer je vakantie ook echt vakantie te houden door niet noodzakelijk iets wild (om de buren te overtreffen), superactief (want jij bent niet zo'n zwembadtype) of druk te moeten doen. Vakantie draait om uitrusten, relaxen en doen wat jij graag doet. Dat je er geen opwindende verhalen aan overhoudt, is niet belangrijk.

    4) Seks: ontdek de wereld buiten het bed

    Okee, we geven het toe: het bed is gemakkelijker want dat ligt comfortabel en je hebt plaats en je krijgt het niet koud. Maar! Dat wil niet zeggen dat andere plaatsen per definitie uitgesloten moeten blijven. Begin er eens aan op de (zwierende) wasmachine, op een bureaustoel, achter het tuinhuis... Seks is zoals eten: verandering van locatie, doet de opwinding toenemen!

    5) Relatie: Steun zijn vrienden

    ... En belangrijker: laat hem ook eens alleen gaan. Dat bewijst niet alleen dat je hem vertrouwt, maar ook dat je er niet moeilijk over doet - at je geheid eeuwig respect van die vrienden oplevert. Trouwens: dan heb je eens het huis voor je alleen - of kan je naar hartelust met jouw vriendinnen afspreken. Een win-win-situatie.edp

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Horoscoop voor 2008 Waterman

    Waterman



    Vooral de vrouwelijke waterman heeft een pri­ma jaar voor de boeg.
    Lonkt daar een romance tussen palmboom of ro­dodendron?
    Klinkt daar het vrolijke gera­tel van' jackpot of roulette? Spoed je er­heen,
    want Vrouwe Fortuna wacht op jou.
    De mannelijke waterman heeft vooral in de tweede helft van het jaar de wind mee.
    Alleen op het werk beweegt er niet veel, maar daar gaat de waterman in 2008 toch vooral om uit te rusten.

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinair 2008
    De beste culinaire wensen voor een jaar vol van Bourgondische geneugten.



    Laat in 2008 maar jouw smaakpapillen over de gehele wereld zwerven en verruim op deze manier jouw eetcultuur.

    Maar vergeet vooral niet dit gedeelte van je ziel en zaligheid aan tafel te delen. Want alleen dit verrijkt het leven.

    Vandaag serveer ik een licht gerechtje voor  na de feestdagen.
    Tosti met zalm



     Nodig voor 4 personen
     
    1 potje Boursin Knoflook & Fijne kruiden, 75 ml melk, 8 sneetjes witbrood en 100 gram gerookte zalm. 
     
    Bereiding:
    Verwarm de ovengrill voor.
    Roer in een kom de Boursin Cuisine los met de melk en bestrijk de sneetjes brood met driekwart van het Boursinmengsel. Leg 4 sneetjes brood met de besmeerde kant naar boven op een ingevette bakplaat en verdeel de plakjes zalm erover. Leg de andere sneetjes erop. Schuif de tosti's ca. 15 cm onder de hete grill en rooster ze in 2-3 minuten goudbruin. Keer ze en rooster de andere kant in 2-3 minuten bruin. Strijk de rest van de Boursin erover uit en laat de tosti's in nog 1-2 minuten licht kleuren.


    >> Reageer (0)
    31-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit was het dan voor het jaar 2007

    Het einde van het jaar is nu wel heel dichtbij
    en straks is 2007 voor altijd geschiedenis.

    Met deze wensen kan je 't er op wagen
    voor de volgende 366 dagen

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekoverzicht alle artikels van 24 tot en met 31 december

    Weekoverzicht van 24 t.em 31 december 
    overzichtelijk alle artikels geschreven door:
    Yvette uit Kuurne en nog veel meer.
    Maak zelf de keuze welke schakelaar je aanklikt.

      

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wil je nu al weten wat er voor 2008 in de sterren staat?

    Jaarhoroscoop voor 2008 "de steenbok"


    Ai ai ai, steenbok, je verjaardag in januari is het
    enige lichtpuntje in een voor de rest rampzalig jaar.
    Geniet er van en probeer de overige 364 dagen de schade te
    beperken door binnen te blijven.
    Je mag vooral ook geen enkele vraag om
    promotie, vakantie-idee, huwelijksaanzoek
    of onzedig voorstel uitspreken,
    want alleen afwijzing en hoongelach
    zullen je deel zijn.

    De komende dagen krijg je de andere sterrenbeelden geserveerd.

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recordverkoop oesters voor oudejaar en het opensteken

    Het opensteken van oesters in vier stappen.

    Met oud en nieuw eten we dit jaar massaal oesters. De verkoop boomt traditioneel in december, maar dit jaar is er sprake van een echte recordverkoop. De Zeelandse handelaars kunnen de vraag vanuit België nauwelijks bijhouden.

    Het opensteken van oesters is in het begin een lastige klus. Maar oefening baart kunst. Als men éénmaal de slag te pakken heeft, is het opensteken een koud kunstje.

    Stap 1 : Houd de oesters met één hand tussen een dubbelgevouwen theedoek (dikke ovenwant, tuin- of werkhandschoen kan ook) zo vast dat de platte schelp boven zit.

    Stap 2: Steek met een oestermes of een stevig puntig mes in het scharnier tussen de twee schelphelften. Wrik het mes voorzichtig naar binnen en maak met een korte draaibeweging de schelp open.

    Stap 3: Snijd de boven- en onderschelp langs de kier losjes van elkaar. Houd de oester goed recht om te voorkomen dat het vocht eruit loopt, maar zet niet te veel kracht op de oester.

    Stap 4: Verwijder de platte schelp en snijd de oesters in de bolle oesterschelpen los. Haal eventueel gruis weg.

    Heb je de oesters nodig om te verwerken in een warme bereiding of om te gratineren, leg de gesloten oesters in een stoommandje en laat ze ongeveer 4 minuten stomen. Ook kunnen ze een in een vergiet boven een laagje water in een afgesloten pan worden gehangen. De oesters staan dan een beetje open en zijn makkelijk open te maken.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op de valreep
    .

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Las Uvas de la Suerte

    "Druiven voor geluk"


    druiven voor geluk

    In Spanje kennen ze een traditie die uit het begin van de 20e eeuw stamt. Deze traditie heet 'Las Uvas de la

    Suerte' (druiven voor geluk).

    Iedereen krijgt een schaaltje met twaalf druiven. Op het moment dat de klok op de Puerta del Sol in Madrid op middernacht begint te slaan, wordt er "druifgehapt" . Eén druif per klokslag. Dit moet geluk en voorspoed geven voor het Nieuwe Jaar.

    Het idee ontstond toen er aan het begin van de 20e eeuw een keer een erg omvangrijke druivenoogst was. Vanaf dat moment is het uitgegroeid tot de traditie.

    De klok op de Puerta del Sol is op de televisie te zien. Nadat de druiven naar behoren zijn verwerkt, wordt er getoost op het nieuwe jaar met heerlijke, (ava (Spaanse schuimwijn).

    En dan wordt er, zoals overal, uitbundig gefeest tot de vroege ochtend.

    ifeliz Ano Nuevo 2008 !
    De beste wensen voor 2008 !


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champagne de feestelijke wijn bij uitstek

    Champagne wordt vooral geschonken als er iets te vieren valt.

    Het is een heerlijk aperitief en hij kan ook aan tafel worden geschonken bij vis en wit vlees.

    De naam "Champagne" wordt nogal eens misbruikt.

    omdat veel mensen alle mousserende wijnen zo noemen. "Champagne" kan echter uitsluitend afkomstig zijn uit het gelijknamige wijngebied in noordelijk Frankrijk. nabij Reims. Het etiket van de fles vermeldt ook duidelijk deze herkomstbenaming. Dus als er geen "Champagne" op staat. hebt u een andere mousserende wijn te pakken! "Champagne" wordt bereid volgens een speciaal procédé. de "méthode champenoise". In het Champagnegebied zijn 3 druivenrassen toegestaan: pinot noir. pinot meun ier en chardonnay. De wijngemeenten zijn verdeeld in de klassen:

    Grands Crus. Premiers Crus en 'overige'. Op veruit de meeste champagnes treft men géén jaartal aan. Dit komt doordat deze worden gemaakt van een mengsel van wijnen van verschillende jaargangen. Buiten deze "gewone" champagnes onderscheidt men nog enige andere types zoals de "Millésimé" of "Vintage" die wel een jaartal heeft en gemaakt wordt van wijn van één uitzonderlijk oogstjaar. De "Champagne rosé" wordt gemaakt door vermenging van rode en witte wijn. waarna net als bij andere champagnes de tweede gisting op fles volgt. Champagnes zijn er in verschillende smaken. De belangrijkste zijn: brut (droog). extra dry (tamelijk droog). sec (half zoet) en demi-sec (zoet).


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsgebraad met cannelloni van gedroogde ham en krab

    Receptje: lekker van bij ons

    Aantal personen: 4

    Ingrediënten
    600 g gebakken kalfsgebraad, 200 g Noordzeekrab, 8 flinterdunne plakjes gedroogde ham
    ½ krop ijsbergsla, 2 wortelen, ¼ knolselder, 1 dl maïsolie,het sap van een halve citroen
    1 el suiker, 4 el gesnipperde bieslook
    een assortiment scheutjes (bv. luzerne en prei),peper en zout
    voor de dressing:
    3 el mayonaise, 2 el yoghurt, peper en zout

    Bereiding
    Snijd de geschilde wortelen en selder met behulp van een keukenmandoline in dunne plakjes. Snijd ze vervolgens in heel dunne lange reepjes.
    Doe de groenten in een kom en marineer ze met de olie, het citroensap, de suiker, peper, zout en de gesnipperde bieslook. Door het citroensap gaan de wortelen en de selder wat garen.
    Leg telkens 2 plakken ham dakpansgewijs over elkaar op een werkvlak. Bedek met groenten en krab en rol strak op. Zet de rolletjes in de koelkast tot je gaat serveren.
    Meng de ingrediënten voor de dressing.
    Snijd de ijsbergsla in reepjes en het kalfsgebraad in dunne plakjes.
    Leg wat sla in het bord en bedek met het vlees. Snijd de cannelloni schuin in twee stukken. Leg ze bovenop het gebraad. Werk af met scheutjes en de yoghurtdressing.

    >> Reageer (0)


     Eigen hoekje

    't Blogkrantje

    Place2beyvette

    Yvi magazine

    Yvi pagina

    Intro

    Medium 4 you


    "Uit Kuurne"

    Centrumschool

     

    Go santiago


    Mordekoi

    Marc van Roosje




    "Vrije tijd"

    Motel-Saint-Michel

    Le CLos domange
    (Igé)


    Het boerderijleven
    voor kinderen

    Warandehof

    Pieterkenshoeve

    Reutelhoeve

    't Klein Gerigt

    Wilgenhof

    Populierenhoeve

    Schraevenacker

    Klein Burkelhof

    Hof de Abeeleboom

    De Bouwhoeve

    Predikerhof
     
    Jos theys boerderij

    Hageland

    Wambashoeve


    Het Weidehof

    "Franse streken"

    Vakantiestreken in frankrijk

    1/Savoie mont blanc maurienne

    2/Aube en champagne

    3/Ardeche

    4/Aubergne

    5/ De Jura

    Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs