Moederdag is de dag om je moeder te verrassen met een feestmaaltijd
Met dank aan Weight Watchers België en Marie-Claire Quittelier. Alle recepten zijn ook terug te vinden in haar bekroonde kookboek 'Smaak en evenwicht: zo makkelijk'.
Nodig: voor 4 personen Meloen met parmaham en pittige aardbeiensalsa 1 Galia meloen 180 gram parmaham, in dunne plakken 240 gram aardbeien 1 theelepel suiker ½ theelepel met de rasp van een sinaasappelschil Het sap van 1 sinaasappel ½ rode peper, fijngesneden
Bereiding Halveer de meloen en haal de zaadjes eruit. Schil de gehalveerde meloen en snij vervolgens de meloen in parten. Snij de aardbeien in kleine stukjes. Doe ze in een kom en druk met een vork de aardbeien zachtjes een beetje plat. Voeg aan de geprakte aardbeien de suiker, sinaasappelsap, sinaasappel rasp en de fijngesneden peper toe. Meng het vervolgens. Rol de parmaham om de meloenpartjes heen. Serveer tot slot de overheerlijke meloenpakketjes samen met de aardbeiensalsa.
Voor een originele visbereiding moet je hier zijn. De gegrilde tonijn met mangosalsa waren een feest op zijn plaats in een feestmaaltijd dus. De mangosalsa is een zeer fris bijvoegsel, dat voor vuurwerk van smaken in je mond zorgt. Wie niet dol is op koriander, is het best wat zuiniger. Dit smaakt lekker met taboulé of een salade van zoete aardappelen. Een aanrader!
Voor 4 personen Voorbereiding: 15min Kooktijd: 2min Eenvoudig
Bereiding: 1) Meng in een kom de mango, de tomaat, de rode ui en de gember. 2) Voeg de rasp en het limoensap, de koriander, de lente-uitjes en de olijfolie toe. 3) Breng op smaak met peper en zout. 4) Meng en zet in de koelkast.
1) Verwarm grill of pan met antikleeflaag voor. 2) Meng in een bord de chili, de gember, het korianderpoeder en de sesam. 3) Snijd de tonijn in reepjes van 3cm lang. 4) Bestrijk de staafjes met olijfolie en haal ze door de kruidenmengeling. 5) Laat 1 minuut aan elke kant grillen of sauteren tot de tonijn gaar is aan de buitenkant en rozig binnenin. 6) Verdeel de tonijn over de borden. 7) Dien op met de mangosalsa. 8) Garneer met koriander.
Een dessert mag bij een feestmaal natuurlijk niet ontbreken. En daar komt deze pannacotta, een fris en rustig nagerechtje, goed van pas. Pannacotta maak je met yoghurt en smaakt dus licht zurig, wat gecompenseerd wordt met de frambozen en munt die het geheel afwerken.
Voor 4 personen Voorbereiding: 20min Kooktijd: 3min Rusttijd: 4uur Eenvoudig
Bereiding: Leg het vanillestokje op een snijplank en snijd het open met een keukenmesje. Schraap de vanille eruit en zet opzij. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Verwarm in een pot de karnemelk met de poedersuiker en de vanille. Let op: het mag niet koken. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze, al roerend met een houten spatel, op in de warme karnemelk tot ze helemaal gesmolten zijn. Hou apart. Giet de yoghurt in een mengkom. Giet het warme karnemelkmengsel erover en meng goed. Bestrijk de wanden van muffinvorm lichtjes met olie aan de hand van een kwastje. Giet het mengsel erin. Zet in de koelkast en laat minstens 4 uur opstijven. Haal de pannacotta uit de vorm. Verdeel over de borden en garneer met frambozen en muntblaadjes. Tip: Bereid de pannacotta de avond tevoren om tijd uit te sparen. Met dank aan Weight Watchers België en Marie-Claire Quittelier. hln
Seksadvertenties op plattegronden bedevaartsoord Fatima
Op gratis plattegronden van het katholieke bedevaartsoord Fatima in Portugal staan seksadvertenties.
Op de voorkant prijkt een afbeelding van de Maagd Maria, op de achterkant wordt reclame gemaakt voor seksspeeltjes en middeltjes die de geslachtsdrift zouden prikkelen.
De autoriteiten van Fatima zijn woedend en kondigden stappen aan de verspreiding te beëindigen. De plattegronden zijn ontwikkeld door een reclamebedrijf.
Op 13 mei worden tienduizenden pelgrims in Fatima verwacht. Het is dan negentig jaar geleden dat drie herderskinderen claimden dat de Maagd Maria was verschenen. Het bedevaartsoord trekt jaarlijks 3,5 miljoen belangstellenden. anp/hln
Zelf een verhaaltje kiezen, maakt hun eigenwaarde groter.
Om gezond op te groeien, hebben kinderen veel slaap nodig. Naarmate deugnieten groter worden, lukt het naar bed moeten steeds moeilijker. Sommigen weigeren zelfs in te slapen. De reactie van ouders is daarbij zeer belangrijk. Geef jouw kapoenen geen aandacht als het huilt of zeurt, want dat is net wat ze zoeken. Het kind krijgt zijn beloning, en zal de volgende nacht ongetwijfeld even hard zeuren. Tips en rituelen 1. Een gezond slaappatroon begint al op jonge leeftijd. Het aanleren van bedregels kan beter vroeg beginnen. Heeft jouw kleintje geen zin om overdag te slapen, verplicht het dan niet. Maak het wel duidelijk dat er dan s nachts moet geslapen worden.
2. Zorg voor regelmaat en routine, zodat kinderen weten dat het bedtijd wordt. Maak hiervoor duidelijk afspraken. Slapen doen we bijvoorbeeld na het tanden poetsen of na een verhaaltje. Hou regels elke dag aan en wijzig deze leidraad niet.
3.Verwittig hen tijdig. Tien minuten voor bedtijd, maak je speelvogels attent dat ze hun bezigheden stilaan opbergen.
4.Gaan slapen is leuk en daar mag gerust een spelletje bij. Maak het bedritueel positief. Zit hen achterna op weg naar boven of laat hun favoriete knuffel mee onder de dekens.
5. Zijn ze echt niet moe? Maak geen uitzonderingen, bedtijd is bedtijd. Te veel slaap kan nooit kwaad. Bij oudere kinderen lukt het soms echt niet. Laat hen dan nog wat spelen of een boekje lezen IN bed, tot de kapoenen in slaap vallen. Wedden dat ze binnen de 15 minuten in dromenland zijn? Op die manier geef je hen meteen een portie zelfvertrouwen omdat ze zelf beslissen wanneer ze in slaap vallen.
6.Geef hen opties. Kinderen maken graag zelf keuzes, op die manier voelen ze zich onafhankelijk. Kiezen tussen twee soorten tandenborstels of beslissen welk verhaaltje gelezen wordt, maakt het hele slaapproces veel makkelijker.
7. Laat hen geruime tijd voordien stoom afblazen. Net voor het slapen gaan, zorg je voor rust. Zo kan een filmpje kijken of een tekening maken, kleintjes kalmer maken. Rond de tafel crossen of beginnen rollebollen, hou je voor morgen.
8. Er zijn uitzonderingen op de regels, die je moet aanvaarden. Wanneer je kind ziek is of wanneer je een feestje houdt, liggen de zaken anders. Maak er echter geen regelmaat van.
9.Plan jouw agenda en zorg dat je op tijd thuis bent. Maak het ook voor de kinderen gezellig. Neem hen even voordien niet mee naar de supermarkt of rij niet meer van her naar der.
10.Hou vast aan jouw regels en routine. Laat kinderen niet bepalen of ze nog enkele minuutjes langer mogen. Afspraken zijn afspraken. Lees ook: slaaptips voor je pasgeborene
Make-a-Wish realiseert de wensen van levensbedreigend zieke kinderen tussen 3 en 18 jaar. Heel wat artiesten steunen dit initiatief. In Kortrijk beloven onder andere Kris Wauters, Roel Vanderstukken, Caren Meynen en Pim een spetterend concert. Met de opbrengst kunnen de vrijwilligers weer heel wat mooie kinderdromen realiseren. www.makeawish.be
De zomer in Oostende staat dit jaar in het teken van Kuifje. Dat bleek tijdens de voorstelling van de zomerprogrammering van Toerisme Oostende. Deze zomer vinden in Oostende meer dan 300 activiteiten plaats, waarvan 25 georganiseerd door Toerisme Oostende, dat 600.000 euro investeert.
Oostende kiest voor de vaste waarden: 9 vuurwerken op maandag, het kinderevenement Kids at Oostende begin juli en het jongerenevenement Woosha van 11 tot 15 juli. In de badstad is er deze zomer nog een expo over Neanderthalers en mammoeten op de Oosteroever in de Fortstraat.
Musical Kuifje is deze zomer prominent aanwezig, onder meer met een musical in het kursaal, een expo rond Hergé in de Venetiaanse Gaanderijen, de uitgave van een strip van Kuifje in het Oostends dialect en Oostende voor Anker in het teken van Kuifje.
Toerismeschepen Hilde Veulemans is blij dat er veel aandacht van de media is. Radiozender Q-Music zendt de hele maand juli uit vanop het strand. Toerisme Oostende sloot ook een overeenkomst met de VRT voor de uitzending van het praatprogramma 'Zomer 2007' vanuit Oostende.
Eindeloze zomer Directeur Peter Craeymersch verduidelijkte dat Toerisme Oostende voor haar "eindeloze zomer van Oostende" promotie zal voeren via 110.000 brochures, affiches en folders per evenement en via de media.
Veulemans kondigde ook aan dat het project 'Admiraals', waarbij horecapersoneel als ambassadeur optreedt voor Oostende, verlengd wordt. Er zijn momenteel al 70 admiraals in de stad die de toeristen extra toeristische informatie geven in de horeca-zaken. belga/hln
Baasjes Alan en Angela Bateman waren een beetje geschrokken.
Poppy met haar kroost.
Een Sint-Bernardshond is bevallen van dertien pups. Ze hadden maar drie kleintjes verwacht. De hondjes stellen het prima in het Engelse Hankham, meldt de BBC.
Ongewoon veel "Na het zesde konden we nog lachen, maar er bleven er maar komen." De vrouw zoekt nu kopers voor de negen reutjes en vier teven. Volgens Jim Cootes van de Sint-Bernardshondenclub is dertien een ongewoon hoog aantal. "Doorgaans bevallen ze van acht hondjes, maar dertien is wel echt veel. Belangrijk is een goede thuis vinden voor de beestjes. De hondjes zijn echt onweerstaanbaar als ze acht weken oud zijn, maar na anderhalf jaar wegen ze al 64 kilogram." Veearts Becky Hartwell wijst er ook op dat de hondjes voldoende ruimte nodig hebben. "Om te kunnen bewegen en comfortabel te kunnen liggen", besluit Hartwell. hln
Steeds meer honden hebben last van buik- en hoofdpijn.
Sommige baasjes eisen te veel van hun hond.
Ze lijden onder de stress en hebben last van een burn-out. "De baasjes liggen vaak aan de oorzaak van het probleem. Ze eisen steeds meer eisen van hun viervoeter, zegt Linda Hornisberger van de dierenkliniek in Bern.
Gelijkaardige symptomen "Of de dieren leven in te kleine kleine ruimtes in de steden. Ze kunnen onvoldoende bewegen en hebben ook last van andere honden in hun buurt." Soms gaat de burn-out van de baasjes over op de hond. Volgens Hornisberger zijn de symptomen van een burn-out bij mensen en honden gelijkaardig. "Ze likken te vaak hun vacht, waardoor er vlekken verschijnen, eigenlijk net als mensen die hun nagels bijten", besluit Hornisberger, meldt ananova.com. hln
Restjes uit de koelkast kan je er makkelijk in kwijt.
Wrap met zalm.
Wie geen tijd heeft om urenlang achter het fornuis te kokerellen, moet beslist eens gevulde wraps proberen. Bloemtortillas of wraps kan je meestal kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Voor vlijtige dames zijn ze al even makkelijk zelf te maken.
Voor 6 tortillas heb je nodig: 500 g bloem 1 tl zout 3 dl water boter of olie Meng de gezeefde bloem en het zout en vul het aan met water tot er een kleverig deeg ontstaat. Strooi geregeld bloem onder de massa tijdens het kneden tot het niet meer plakt. Verdeel in zes delen en rol dun uit. Druk met een omgekeerd bord de ronde vorm erin. Bak ze kort in een beetje olie of boter. Voor het opwarmen leg je ze een paar minuten in een oven op 200gr of even in de magnetron.
Vullingen Wraps dienen opgevuld te worden. Wat je erin stopt, is eindeloos. Restjes uit de koelkast kan je er makkelijk in kwijt. Tijdens de zomer smaken stukjes kip, hesp of rundvlees met sla, tomaat, ei, gemalen kaas en light-mayonaise heerlijk fris. Bedek de tortilla met de vulling, vouw de uiteinden dubbel en rol de wrap stevig op. Een lekkernij, waar ook de meeste kinderen verzot op zijn.
Wraps met zalm 1 blik zalm 250 g roomkaas (light) 2 el gehakte bieslook 1 el citroensap 2 tl gedroogde italiaanse kruiden 1/2 el uipoeder 4 tortilla's (groot) Romeinse of ijsbergsla 500 g gemengde gesneden groenten zoals komkommer, tomaat, geraspte wortel
Vermeng in een kom de zalm, roomkaas, bieslook, citroensap, kruiden en uipoeder. Smeer het mengsel op de wraps en verdeel de sla erover. Leg daarop de fijngesneden gemengde groenten. Rol ze op en snij ze eventueel horizontaal doormidden. Tonijnwraps met avocado 2 blikjes tonijn naturel 1 avocado 3 el citroensap 1 rode Spaanse peper 2 el zonnebloemolie 1 el gember 1 el sojasaus 4 tortillas ijsbergsla gefrituurde ajuinen
Giet de tonijn af en verdeel deze in kleine stukjes. Halveer de avocado, verwijder de pit, schil de vrucht en snijd het vruchtvlees in miniblokjes. Besprenkel met 1 el citroensap. Halveer de rode peper en hak deze zonder zaadjes fijn. Meng de peper door de rest van het citroensap, de zonnebloemolie, gember en sojasaus. Schep de tonijn en avocadoblokjes door dit sausje. Verdeel het mengsel over de wrap en rol op. Strooi gefrituurde ajuintjes er bovenop.
Een frisdrank dat smaakt naar witte druiven en tegelijk doet denken aan wijn of champagne?
reeds verkrijgbaar in de supermarkt
Zo zou de nieuwe Schweppes Gold Grape moeten smaken, een niet-bitter goudkleurig drankje op basis van een zoete, witte druif. De gigant speelt hiermee in op de trend om steeds nieuwere, subtiele smaken aan zijn assortiment toe te voegen.
Minder calorieën Na de succesrijke introductie van het de Schweppes Agrum op de Belgische markt in 2001, lanceert het bedrijf zijn derde niet-bittere frisdrank met fruitsmaak. De nieuwste telg is gericht op volwassenen vanaf 25 jaar, die op zoek zijn naar een bijzondere smaak. Voor de calorietellers een goede zaak, want het drankje bevat 30 % minder calorieën dan een klassieke frisdrank.
Maak deze lentevlinders en plak ze op je raam. Of maak ze vast op een satéstokje en prik ze in de bloembakken. Ook aan een cadeautje geven ze meteen een vrolijk lentegevoel.
Je hebt er het volgende voor nodig: verschillende kleuren verf, een potje schoon water, penselen, kranten als onderlegger, schaar en papier.
Vouw een tekenvel dubbel en knip er een halve vlindervorm uit. Als je de uitgeknipte, halve vorm weer openvouwt, heb je een vlinder. Verf aan een kant van de vlinder leuke kleuren en vouw het geheel dan dubbel. Door verschillende kleuren over elkaar heen te gebruiken krijg je weer nieuwe kleuren.
Dan hier voor jou een origineel concept : een gedicht ! Je hebt misschien niet veel tijd of inspiratie, maar dat geeft niet: wij helpen je. Het volstaat om op enkele vragen te antwoorden en het gedicht wordt voor jou geschreven. Probeer het, je zal zien hoe makkelijk het is !
ik weet dat je deze namiddag op visite bent bij de dochter en dan altijd wel eens stiekem op mijn blog komt kijken,soms met een berichtje in mijn gastboek waar ik dan heel blij mee ben. Zondag is het moederdag en daarom zal ik een gedichtmail voor moederdag van ons samen opsturen naar het emailadres van Dorine. Knuffel van ons2
PER : Voor het eerst een afwasmiddel dat men niet meer onder de wastafel verstopt! een flesje dat de keukens een trendy touch geeft !
Funny man
Een klein sympathiek blauw ventje met een rode muts ; dat is de look die Henkel uitvond voor de jongste nieuwkomer in de Per familie.
Als vernieuwend bedrijf anticipeert Henkel op de behoeftes van de consument door nieuwe trends te creëren. Design neemt vandaag in het hele huis een belangrijke plaats in. Daarom breidt Henkel zijn Per gamma uit met een nieuw revolutionair designflesje. De nieuwe Per: een afwasmiddel dat gezien mag worden! Zijn leuke design en schitterende kleuren brengen een nieuwe touch in de keukens dat tot heden ontbrak.
De laatste Per heeft een nieuw fris parfum en achter zijn leuke glimlach verbergt zich de geduchte efficiëntie van Per: hij pakt zelfs de moeilijkste vetvlekken aan. Design en ergonomisch: je legt je hand op zijn schouder, wrijft eens over zijn buikje en je kan hem niet meer loslaten
De benedictijnen van Tyniec, een abdij niet ver van Krakau,
Het klooster van de benedictijnen van Tyniec.
willen een winkelketen van zowat honderd winkels opstarten. Daar zullen ze hun eigen kwaliteitsproducten verkopen. Dat meldt pater Zygmunt Galoch, die zich met de handelszaken van de abdij bezig houdt. "Hemelse confituur", op basis van appelen en peren, "Ketterconfituur" met citroen en ook "Gebedsconfituur" worden al verkocht via het internet en in een tiental Poolse winkels.
"We hopen meer dan honderd franchisewinkels te kunnen openen, waarvan al zestig tegen het einde van het jaar", legt de pater uit. Hij tekende vandaag het franchisecontract. "Alle producten worden vervaardigd volgens eeuwenoude tradities van de benedictijnen. Ze worden gemaakt door kleine familiebedrijven of door de benedictijnen zelf, zoals de wijnen van de abdij van Pannonhalma in Hongarije", verzekert de geestelijke. Van fijne vleeswaren tot kaas, champignons, siropen, kruidenthee en alcohol: het wordt allemaal verkocht als geproduceerd door benedictijnen. belga/hln