Restjes uit de koelkast kan je er makkelijk in kwijt.
Wrap met zalm.
Wie geen tijd heeft om urenlang achter het fornuis te kokerellen, moet beslist eens gevulde wraps proberen. Bloemtortillas of wraps kan je meestal kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Voor vlijtige dames zijn ze al even makkelijk zelf te maken.
Voor 6 tortillas heb je nodig: 500 g bloem 1 tl zout 3 dl water boter of olie Meng de gezeefde bloem en het zout en vul het aan met water tot er een kleverig deeg ontstaat. Strooi geregeld bloem onder de massa tijdens het kneden tot het niet meer plakt. Verdeel in zes delen en rol dun uit. Druk met een omgekeerd bord de ronde vorm erin. Bak ze kort in een beetje olie of boter. Voor het opwarmen leg je ze een paar minuten in een oven op 200gr of even in de magnetron.
Vullingen Wraps dienen opgevuld te worden. Wat je erin stopt, is eindeloos. Restjes uit de koelkast kan je er makkelijk in kwijt. Tijdens de zomer smaken stukjes kip, hesp of rundvlees met sla, tomaat, ei, gemalen kaas en light-mayonaise heerlijk fris. Bedek de tortilla met de vulling, vouw de uiteinden dubbel en rol de wrap stevig op. Een lekkernij, waar ook de meeste kinderen verzot op zijn.
Wraps met zalm 1 blik zalm 250 g roomkaas (light) 2 el gehakte bieslook 1 el citroensap 2 tl gedroogde italiaanse kruiden 1/2 el uipoeder 4 tortilla's (groot) Romeinse of ijsbergsla 500 g gemengde gesneden groenten zoals komkommer, tomaat, geraspte wortel
Vermeng in een kom de zalm, roomkaas, bieslook, citroensap, kruiden en uipoeder. Smeer het mengsel op de wraps en verdeel de sla erover. Leg daarop de fijngesneden gemengde groenten. Rol ze op en snij ze eventueel horizontaal doormidden.
Tonijnwraps met avocado 2 blikjes tonijn naturel 1 avocado 3 el citroensap 1 rode Spaanse peper 2 el zonnebloemolie 1 el gember 1 el sojasaus 4 tortillas ijsbergsla gefrituurde ajuinen
Giet de tonijn af en verdeel deze in kleine stukjes. Halveer de avocado, verwijder de pit, schil de vrucht en snijd het vruchtvlees in miniblokjes. Besprenkel met 1 el citroensap. Halveer de rode peper en hak deze zonder zaadjes fijn. Meng de peper door de rest van het citroensap, de zonnebloemolie, gember en sojasaus. Schep de tonijn en avocadoblokjes door dit sausje. Verdeel het mengsel over de wrap en rol op. Strooi gefrituurde ajuintjes er bovenop.
|