Gegrilde staafjes geelvintonijn met mangosalsa
Voor een originele visbereiding moet je hier zijn. De gegrilde tonijn met mangosalsa waren een feest op zijn plaats in een feestmaaltijd dus. De mangosalsa is een zeer fris bijvoegsel, dat voor vuurwerk van smaken in je mond zorgt. Wie niet dol is op koriander, is het best wat zuiniger. Dit smaakt lekker met taboulé of een salade van zoete aardappelen. Een aanrader!
Voor 4 personen Voorbereiding: 15min Kooktijd: 2min Eenvoudig
Mangosalsa: 1 mango, ontpit en geschild, in blokjes gesneden 1 tomaat, in blokjes gesneden 1 rode ui, fijngesnipperd 1 eetlepel gember, geraspt rasp van 1 limoen 1 eetlepel limoensap 1 eetlepel gehakte koriander 4 lente-uitjes, fijngesnipperd 1 eetlepel olijfolie
Bereiding: 1) Meng in een kom de mango, de tomaat, de rode ui en de gember. 2) Voeg de rasp en het limoensap, de koriander, de lente-uitjes en de olijfolie toe. 3) Breng op smaak met peper en zout. 4) Meng en zet in de koelkast.
Geelvintonijn: 1 mespuntje chili in poedervorm 1 koffielepel gember, geraspt 1 koffielepel korianderpoeder 1 eetlepel sesam 1 eetlepel olijfolie 500g tonijnfilet (bij voorkeur 2cm dik) zout Garnering: 3 eetlepels gehakte koriander
Bereiding:
1) Verwarm grill of pan met antikleeflaag voor. 2) Meng in een bord de chili, de gember, het korianderpoeder en de sesam. 3) Snijd de tonijn in reepjes van 3cm lang. 4) Bestrijk de staafjes met olijfolie en haal ze door de kruidenmengeling. 5) Laat 1 minuut aan elke kant grillen of sauteren tot de tonijn gaar is aan de buitenkant en rozig binnenin. 6) Verdeel de tonijn over de borden. 7) Dien op met de mangosalsa. 8) Garneer met koriander.
|