de culturele centrale - aangesloten bij linx+ - van acod Kortrijk Achturencultuur is de culturele centrale van ACOD Kortrijk - aangesloten bij Linx+.
18-09-2006
bijna gratis naar 0110 concerten - Wiens Belang 04.10
Beste,
Je hebt er ongetwijfeld al iets over gehoord: de 0110 concerten voor verdraagzaamheid, tegen racisme, extremisme en zinloos geweld. LINX+ & Vorming en Actie leggen vanuit West-Vlaanderen bussen in naar Gent en Antwerpen. Voor slechts 5 kan je mee heen en terug. Voor het volledige (zeer uitgebreide) programma kan je terecht op www.0110.be
Vertrek op zondag 1 oktober:
vanuit Kortrijk naar Antwerpen: 12 uur, Conservatoriumplein
vanuit Roeselare naar naar Gent: 12.45 uur, Cultuurcentrum De Spil, H.-Spilleboutdreef 1 vanuit Kortrijk naar Gent: 13.15 uur, Conservatoriumplein
Voor alle verdere info & inschrijvingen: 056 24 05 51 of 056 24 05 37
Ook de leerlingenraad van het KTA Ieper legt samen met de Jeugddienst (JOC) en Dienst Vrede en Ontwikkeling van Stad Ieper bussen in vanuit Ieper richting Antwerpen. Dankzij verschillende sponsors (Bond Moyson, Het vervolg, Casa Nova, JOC en de Jeugdraad van Ieper) kost een plaats op de bus maar 4 voor studenten, scholieren, kinderen en werklozen. Volwassenen betalen maar 8. De voorverkoop gebeurt via de leerlingen van de leerlingenraad, in de balie van het stadhuis van Ieper, de burelen en het keldertje van het JOC , Stadscafé Het Vervolg, The Roxy, De Casa Nova, en Oxfam Wereldwinkel.
De bussen vertrekken zondag 1 oktober om 11u aan het station en zijn ten laatste terug om 21u00. U kan er enkel op met een kaart die u in de voorverkoopadressen kan verkrijgen tot ten laatste 24 september. Haasten is de boodschap!
Wiens Belang?
Het Vlaams Belang over inkomen, werk en pensioenen.
Wat elke syndicalist en werknemer moet weten over het Vlaams Belang !
Op woensdag 4 oktober komt Norbert Van Overloop, advocaat en auteur van "Wiens Belang?", zijn boek voorstellen in Het Textielhuis te Kortrijk. Het boek ontmaskert de ultra-liberale kant van het VB. In hun economisch programma kiest het VB immers onvoorwaardelijk de kant van het patronaat. Afspraak dus om 20 uur. De toegang is gratis.
Hierboven kan je enkele reclamefolders van de vorige (2000) gemeenteraadsverkiezingen vinden Dit is natuurlijk het voordeel voor de lezer en soms het nadeel van de kandidaat je kan zien hoe ze verouderen of eenzaam achterblijven Sommigen van hen verlieten ook hun ondertussen opgedoekte familie maar bleven toch trouw aan een campagne met verkeersborden. Zou Kortrijk toch Morgen beter zijn en misschien hebben we terug een hoogmoedige vrouwelijke burgemeerster of blijft het één eenzame groene stadsparlementair???
zoals je weet - vanaf de eerste dag van de nieuwe maand (om 00.00 u) kan je hier een nieuw menu vinden....
vanaf januari 2007 starten we met een volgende service... iedere lezer voelt het gewoon in zijn loonzakje... degenen die werk hebben moeten gewoon meer en meer werken, wie moet leven van een uitkering... en gezien het leven duurder en duurder komt... rond de derde week van de maand zullen we een een menu leveren om rond te komen op het einde van de maand...
1 kg schapenborst, in grove stukken 50 gr boter 4 plakken spek, in stukjes gesneden 4 plakken rauwe gekookte ham, in stukjes gesneden 4 wortelen, in plakjes 2 uiten, in ringen 1 teetje look, gehakt een halve liter bier (bv super 64 uit Silly) 1 takje tijm 1 laurierblaadje peper en zout
HET KLAARMAKEN
Bak het vlees rondom bruin in de boter en dan uit de kom halen.
Bak de stukjes ham en spek in het overgebleven vet en houd de spek en ham zoveel mogelijk gescheiden.
Schep de stukjes ham op het spek en leg daarop het schapenvlees. Voeg look, wortelen, uien, tijm en laurierblad toe. Nu komt het moeilijkste... open 2 flesjes bier en met een beweging uit de losse pols, het vlees overgieten. Peper en zout toevoegen. Zet het deksel op de pan, alles aan de kook brengen en dan het vuur laag en laat het vlees gedurende een half uur zachtjes laten stoven.
Dien op en geef er gekookte aardappeltjes bij, bestrooid met gehakte peterselie. Schenk er hetzelfde bier bij dat in het gerecht gebruikt werd.
Super 64 (5,2 %) lijkt sterk op een Engelse pale-ale.
Datum: Zaterdag 23 september 2006 Uur: 12u00 Plaats: Menen, OC De Steiger
De vierde Dag van de Internationale Solidariteit is een feit. SCHRIJF JE NU IN.
Na Oostkamp, Dranouter en Diksmuide zetten we op 23 september onze tenten op in het OC De Steiger in Menen.
Op het programma staan opnieuw tal van ontspannende, sportieve en leerrijke activiteiten op het programma, die jong en oud zullen boeien. Je moet je wel vooraf inschrijven (zie gegevens hieronder).
PROGRAMMA
Vanaf 12u00 - Middagmaal (wereldbroodjes, 3)
Doorlopend vanaf 12u00 tot 18u00 - Tentoonstellingen: "Colombia" en "AIDS in Zuid-Afrika" - Standenmarktje - Start bepijlde wandeltocht (12km) - Start bepijlde fietstocht langs de Kommiezenroute (45km)
Activiteiten, start 14u00 - Kinderanimatie - Historische stadwandeling (duur: 2uur) - Busuitstap: Roubaix en de grensarbeid - Boottocht naar Wervik en Tabaksmuseum
Workshops, start 14u00 - Vakbondswerk in Colombia, levensgevaarlijk - Initiatie Tango - Websites maken voor beginners - 3-D wenskaarten - Etsen
Activiteiten vooravond: 18u00 - Toneel - De Vieze Gasten stellen voor: De millenniumdoelstellingen 18u30 - Dans - Optreden van de jonge gasten van Hypnosis
Avondmaal: Doorlopend tussen 18u00 en 20u00 - Barbecue ( 8 volwassenen/ 6 kinderen)
Salsa-party met DJ Tony vanaf 20u00
VOORAF INSCHRIJVEN VERPLICHT Gebruik hiertoe de flyers in de kantoren of het on-line formulier op deze website (binnenkort online). Je kan ook gewoon Christine contacteren (zie gegevens hieronder)
Meer info: Bij Christine Logier (056 24 05 330) Er worden bussen ingelegd van uit Oostende, Brugge, Roeselare en Harelbeke. Tijdig inschrijven is de boodschap!
Op 28 september richt het Gewest een speciale verwendag in voor gepensioneerden.
Plaats van afspraak is Kortrijk, met op het programma: boottocht op de Leie en bezoek aan het Groeninghemuseum. Samenkomst in het station te Kortrijk omstreeks 8u30 en einde rond 18u.
Prijs: 20 euro per persoon voor plaatselijk busvervoer, aperitief, warm middagmaal, koffie en consumptie.
4 kipfilets zout en zwarte peper uit de molen 6 kleine appelen (Elstar), gevierendeeld, geschild en klokhuis verwijderd, overgoten met 1 theelepel citroensap en bestrooid met 2 theelepels suiker 2 eetlepels boter 2 eetlepels plantaardige olie 8 eetlepels calvados 8 eetlepels slagroom
HET KLAARMAKEN
Kruid de kipfilets met zout en peper. Verhit de olie en laat daarin de boter smelten. Daarin de kipfilets mooi bruin laten bakken, ongeveer een 7 minuten per kant. Neem de kipfilets uit de pan, leg ze op een warme schaal, bedek ze losjes met aluminiumfolie en houd ze warm in een matig warme oven met de deur op een kier.
Schenk alle vet op één eetlepel na uit de pan. Voeg de appelkwarten toe en laat ze een 3 minuten bakken tot ze aan beide zijden bruin zijn. Schenk de calvados in de man, sorry, in de pan, draai het vuur op een matige vlam en laat de appelen 7 à 10 minuten zachtjes sudderen. Schep de appelen met een schuimspaan uit de pan, schik ze rond de kip en warm houden in de oven.
Laat de rest van het vocht in de pan inkoken op hoog vuur tot er nog 1 eetlepel over is. Voeg slagroom toe en al roerend laten indikken tot ze aan de achterkant van een lepel blijft hangen. Peper en zout toevoegen. Schep de hete saus over de kip en direct opdienen.
Kleine gekookte aardappelen en een simpele groene salade passen er goed bij.
Vorige maand lieten we je de Chinese keuken proeven. Deze maand gaan we op reis naar Griekenland.
WAT NODIG?
1 kg witte visfilets het sap van 1 citroen 2 theelepels zout 1/4 theelepel peper 250 gr fijngehakte ui olijfolie 4 vleestomaten, gevild en klein gesneden 1 glas droge witte wijn 2 tomaten, in plakjes gesneden 3 eetlepels gehakte bladpeterselie 2 teentjes look, gesnipperd
HET KLAARMAKEN
Leg de visfilets in een ovenschotel, overgiet ze met het citroensap en strooi er zout en peper over.
Fruit de uien in ruim olijfolie tot ze zacht zijn, maar niet laten kleuren. Voeg de fijn gesneden tomaten, de look en de droge witte wijn toe. Laat dit zo'n 45 minuten pruttelen. Verdeel dit mengsel over de vis en bedek het met de plakjes tomaat. Strooi er de bladpeterselie over en giet er nog royaal olijfolie over.
Zet de onafgedekte ovenschotel gedurende 45 minuten in een op 190° voorverwarmde oven.