Het gaat snel soms, heel snel, heel soms. Werd begin november bekend dat stad Aalst een 'masterplan' voor Erembodegem tegen 2018 zou willen hebben, het zou nu al voor de komende zomer klaar zijn. Waw, chapeau. Bedankt. Of??
Ga even terug in de tijd, zoek op mijn blog mijn gedacht neergepend op 4 november op, toen er voor de eerste keer openbaar sprake was van dat 'Masterplan voor Erembodegem'. Ik had toen mijn bedenkingen - vier studiebureaus die zouden aangesteld worden, (ingrijpende) wegenwerken die al op de planning stonden - en ik heb die twijfels nog altijd. Nu zou tegen deze zomer 'HET PLAN' al klaar zijn. Mooi. Ik ben benieuwd. Is er u iets gevraagd? Heeft u uw opmerkingen, bedenkingen, wensen, frustraties kunnen kenbaar maken, laten weten aan meneer x, mevrouw y of studiebureau z? Ik ben niet bevraagd, en als ik in mijn vriendenkring rond hoor..... ook noppes, nada, niente, niks, rien.
Akkoord, we zijn nog maar eind januari, carnaval moet nog passeren - er is dus nog tijd (sic). Ik kijk dus reikhalzend uit naar een (schriftelijke?) enquete, waarbij ik mijn mening, mijn gedacht over hoe we Erembodegem beter, leefbaarder kunnen maken, kwijt kan. Goed wetend dat mijn ideeën niet altijd overeenkomen met die van iemand anders, maar dan heb ik het toch kunnen laten weten. En in een democratie moet je je nu eenmaal kunnen neerleggen bij de meerderheid. Maar nu vrees ik dat weer alles boven de hoofden van de gewone inwoners beslist, beslecht wordt. Of misschien zijn er een paar uitverkorene Erembodegemnaars die wel iets in de pap te brokken hebben? Die beschouwd worden als een 'representatief staal van de bevolking'? Dan kan het gemor, het geklaag aan de haard, aan de toog, aan de schoolpoort voortduren. Dan is er van de 'stem van het volk' geen sprake.
Dus toch nog een poging richting stadsbestuur: laat vooral (!!) de inwoners van Erembodegem, maar ook de mensen die er werken, die er moeten passeren, die er gaan winkelen, hun gedacht zeggen. Luister naar hun frustraties, hun ideeën. Om van onze deelgemeente een leefbaar geheel te maken, voor jong en oud. Nu en in de toekomst. Bedankt alvast.
|