Inhoud blog
  • Paddenstoelenrisotto met tonijn
  • Tortilla's met kip
  • Boeuf à la Bourguignonne
  • Clubsandwich
  • broodjes-om-mee-te-nemen
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Vlaamse culinaire tips
  • oma's keukengeheimen
  • eet smakelijk
  • Pasta site
  • Broodbakken
  • koken op de camping
  • recepten uit de natuur
  • zelf ijs maken
  • tijd voor vis
  • Allerhande
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    sparkling_enya
    www.bloggen.be/sparkli
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • De virtuele keuken
  • een site voor smulpapen
  • Gratis recept.nl
  • Hemelse Kruiden
  • Italiaanse groente- en bijgerechten
  • Jouw recept online
  • De beste keukentips van Nederland
  • Indonesische recepten
  • KookCafé
  • Lekker vegetarisch
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Tijd voor Vis
  • visweb
  • De receptenzoekmachine van België
  • 1000 recepten vlees bereidingen, vis menu's, vegetarische gerechten
  • Zelf ijs maken
  • Ans culinaire receptensite
  • Karin culinair
  • Lenny's Afrikaanse keuken
  • De Aziatische keuken
  • Koken met bier
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Edith's digitale kookboek
  • Kooktermen in allerlei talen
  • RSI kooktips....nee, dit is niet lacherig bedoeld
  • Webchef.... receptenzoekmachine
  • Culinaire recepten
  • Maastricht culinair
  • Smaakvol Breda
  • Rotterdam culinair
  • Culinair historisch kookmuseum
  • Eindhoven Culinair
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Chinese keuken (Engelse site)
  • Lekker koken met groenten
  • Culinair boeren
  • Het kookboek
  • Eiergerechten
  • Kookhoekje voor kinderen
  • CuliTips
  • Receptentabel
  • Snelklaar recepten
  • Bonduelle
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • dessert ideetjes
  • Jenthe's recepten
  • Kookschriftje
  • Mam, wat eten we vandaag?
  • Kiprecepten
  • Saus, salsa of dip
  • Varieer met vlees
  • De vlam in de pan
  • Echte friet
  • Soepzooitje
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    stien
    www.bloggen.be/stien
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Eet smakelijk
  • Dr. Oetker
  • Rozijnenrecepten
  • IJsrecepten
  • Coeliaki info
  • Pasta soorten
  • De Kookshop
  • Pasta en Co -- Italiaanse delicatessen
  • Wijnsterren
  • Jessie's keuze
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Keukenweetjes
  • Taste This
  • Around the World in 80 Meals
  • Marie Culie
  • Uit de keuken van Arden
  • Eten.headliner
  • Kookwallpapers
  • Tinies kookrubriek
  • Plantaardig eten
  • Lamsgerechten
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    qkoorts
    www.bloggen.be/qkoorts
    `~ Photobucket
  • Verkade
  • Herbs n Spices
  • Rivièra Maison
  • D&L
  • De Proeftuin
  • Noordhollandse grond
  • De kleinste soepfabriek
  • Proef
  • Wieckse
  • Het leven is een picknick
    ~Photobucket
  • sjalotten, uien, knoflook en Stoneleeks®
  • Knoflookroller
  • Living Fab store
  • Fabulous Kitchen
  • Italiaanse wijnen en delicatessen
  • Prosciutto di Parma
  • La Cucina
  • Koken op hout
  • Jamie Oliver
  • Kookwalhalla
    ~Photobucket
  • Schorten met gedichten (o.a.)
  • Kusmi thee
  • recepten met biologische produkten
  • Kwaliteitsartikelen rond keuken en koken
  • Stuur een appel
  • Daily Design
  • Verstegen
  • Jamie Oliver shop
  • Broodbakken info
  • Willekeurig Bloggen.be Blogs
    muriel1970
    www.bloggen.be/muriel1
    ~Photobucket
  • Meat Cuisine
  • Coffee etc
  • Chiapas
  • Producten uit Sardinië
  • Alles om zelf bonbons te maken
  • Recepten met aardbeien
  • Vlees.nl
  • Le Breton | specialist in delicatessen
  • Stroopfabriek Canisius
  • Nederlandse wijnfeesten
    kook je mee?


    Photobucket - Video and Image Hosting

    29-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rundvlees met courgettes

     

    Ingrediënten:

    • 600 g magere runderlappen, in blokjes, ca. 1 1/2 cm;
    • 1 tablet voor runderbouillon;
    • 5 eetl. olijfolie;
    • 1 eetl. allesbinder;
    • 4 eetl. groene pesto, uit potje;
    • 2 courgettes, in plakjes;
    • zout;
    • versgemalen peper;
    • 2 eetl. fijngehakte peterselie.


     

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Breng 6 deciliter water aan de kook. Voeg het vlees en het bouillontablet toe. Schuim het oppervlak enkele malen zorgvuldig af. Leg het deksel op de pan en laat het vlees in 1 uur zachtjes koken. Voeg hierna 2 eetlepels olie aan het kookvocht van het vlees toe. Laat alles dan nog zo lang, zonder het deksel op de pan, koken tot het vlees volkomen gaar is en ruim de helft van het kookvocht is verdampt. Strooi allesbinder erover en roer de pesto erdoor. Verhit 3 eetlepels olijfolie. Laat de courgetteplakken er 4-5 minuten in bakken. Strooi er tijdens het bakken wat zout en peper over. Schep ze uit de pan en houd ze warm. Verdeel de courgetteplakken als bedjes op voorverwarmde borden. Schep het vlees en de saus er in het midden op. Bestrooi de gerechten met peterselie.
    TIP: geef tomatensalade en warm en knapperig stokbrood erbij.


    » Reageer (0)
    20-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tournedos printanière

     

    Ingrediënten:

    • 4 tournedos, biefstukken van de haas, elk ca. 125 g;
    • zout;
    • versgemalen witte peper;
    • 60 g boter;
    • 2 dl vleesfond, uit potje;
    • 1 dl rode port (ruby);
    • 2 theel. allesbinder
    • 2 eetl. fijngehakte peterselie.


     

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    De tournedos, biefstukken van de runderhaas, worden in boter gebakken en de jus wordt afgemaakt met een scheutje rode port. Het gerecht dankt de naam aan de voorjaarsgroenten waarmee de biefstukken omringd moeten worden.
    Maak het vlees droog met keukenpapier en wrijf het in met wat zout en peper. Verhit de boter en wacht tot het schuim grotendeels is weggetrokken. Bak de tournedos er in circa 5 minuten aan weerszijden bruin in. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Voeg aan de resterende. bakboter, vleesfond en rode port toe. Breng alles aan de kook. Roer de aanzetsels van de bodem van de pan los. Strooi allesbinder erover en roer de jus goed door. Voeg eventueel wat zout en/of peper toe. Roer daarna peterselie erdoor.
    TIPS: leg de tournedos in het midden op voorverwarmde borden. Schik er drie of vier verschillende voorjaarsgroenten rondom. Geef de jus apart erbij. Geef er gebakken aardappeltjes bij.


    » Reageer (0)
    17-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fricandeau met kervelsaus

     

    Ingrediënten:

    • 8 plakken gebraden kalfs- of varkensfricandeau, elk ca. 40 g;
    • 3 di vleesfond, uit potje;
    • 1 1/2 eetl. droge witte vermout (Noilly Prat);
    • zout
    • versgemalen peper,
    • 1 eetl. allesbinder
    • 2 eetl. ragfijn gehakte verse kervel of kervel uit een potje;
    • 4 eetl. crème fraîche.


     

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Kervel heeft een fijne smaak. Je moet het echter nooit te veel en ook niet te vaak in gerechten verwerken want dan kan de smaakje wel eens tegen gaan staan.
    Breng de fond en vermout aan de kook. Voeg wat zout en peper toe. Roer allesbinder erdoor. Roer daarna de crème fraîche en kervel erdoor. Neem het pannetje van de warmtebron. Schep de saus op voorverwarmde borden en wel zo dat de spiegels van de borden ermee zijn bedekt. Leg de fricandeau dubbelgevouwen in het midden erin.

    TIP: geef gekookte worteltjes en gekookte aardappeltjes er bij.


    » Reageer (0)
    14-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NHN Culinair

    Op zondag 28 oktober vindt voor de tweede maal NHN Culinair plaats. De eerste editie van dit culinaire evenement, waaraan elf Noord-Hollandse restaurants deelnemen, trok in 2006 ruim 350 bezoekers uit het hele land. Op initiatief van NHN staan dit jaar streekproducten uit Noord-Holland centraal. NHN Culinair is een uitstekende manier om een interessante nieuwe doelgroep duidelijk te maken dat de regio, van Texel tot de Beemster, ook op het gebied van eten en drinken de hoogste kwaliteit kan bieden. En dat is in onze 'leisure' economie van groot belang.

    Wie dat wil kan voorafgaand of aansluitend logeren in één van de kleinschalige accommodaties van Hotel De Boerenkamer, een ander regionaal initiatief dat aansluit op de groeiende vraag naar luxe toeristische arrangementen.

    Bel of mail voor meer informatie met Eric Rijnders: erijnders@nhn.nl, 06-20419231 of kijk op www.nhnculinair.nl. (Bron: NHN Nieuwsbrief)


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse runderrolletjes

     

    Ingrediënten:

    • 4 runderrolletjes (kant-en-klaar),
    • 40 g boter;
    • 1 eetl. (olijfolie
    • 4 verse salieblaadjes;
    • 8 plakjes mozzarellakaas.


     

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Maak de rolletjes droog met keukenpapier. Verhit boter en olie en wacht tot het schuim van de boter grotendeels is weggetrokken. Laat de runderrolletjes er snel rondom bruin in bakken. Temper daarna de warmtebron en laat ze zachtjes gaar worden in circa 12 minuten. Leg de runderrolletjes in een ovenvaste schaal. Neem de houten prikkers weg. Leg op elk rolletje een salieblaadje en dek alles af met plakjes mozzarellakaas. Plaats de schaal onder een reeds zeer hete (oven)grill tot de kaas begint te smelten. Dien de rolletjes daarna op.

    TIP: geef er gekookte sperzieboontjes en/of gesmoorde tomaten en een kleine Italiaanse pastasoort bij.


    » Reageer (0)
    08-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.salade met zalm (maaltijdsalade)

     

    Ingrediënten:

    • 2 tabletten voor visbouillon;
    • 500 g filets van zalm;
    • 6 grote aardappelen, in blokjes 3/4 cm, gesneden;
    • 6 bleekselderijstengels, in blokjes 3/4 cm gesneden;
    • 6 eetl. mayonaise;
    • 3 eetl. tomatenketchup;
    • 1 eetl. fijngehakte peterselie;
    • 1 eetl. fijngesneden bieslook;
    • 150-200 g gemengde slasoorten;
    • 3 eieren, hardgekookt, in partjes;
    • 3 tomaten, ontveld, in partjes


     

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Breng 1 liter water aan de kook. Laat bouillon- tabletten erin oplossen. Leg de vis in de hete bouillon. Temper de warmtebron. Houd alles 7-9 minuten tegen de kook aan. Schep de vis uit het vocht en laat het in een zeef uitlekken en afkoelen. Breng de bouillon opnieuw aan de kook. Laat de aardappelblokjes er 9-10 minuten zachtjes in koken. Voeg na 5 minuten de bleek- selderij erbij. Schep, zodra de aardappelen gaar zijn, alles uit de pan en laat alles in een zeef uitlekken en afkoelen. Meng in een grote kom mayonaise met tomatenketchup, peterselie en bieslook. Schep aardappelen, bleekselderij en de helft van de in stukjes verdeelde zalm er zo luchtig mogelijk door. Laat alles een half uurtje staan. Verdeel de sla als bedjes over de borden. Schep de salade in het midden erop. Verdeel de resterende zalmstukjes erover. Schik er eieren en tomaten rondom

    TIP: geef sneetjes licht geroosterd witbrood erbij en zet een schaaltje met boterballetjes op tafel.


    » Reageer (0)
    05-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw, op de huid gebakken

     

    Ingrediënten:

    • ca. 650 g filets van kabeljauw, met ontschubde huid;
    • 1 eetl. limoen- of citroensap;
    • zout;
    • versgemalen peper;
    • ca. 3 eetl. bloem;
    • 1/2 theel, gedroogde tijm;
    • 40 g boter;
    • 2 eetl. (zonnebloem)olie,
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst;
    • 3 eetl. fijngehakte peterselie
       

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

    Spoel de filets onder koud water. Maak ze droog met keukenpapier. Snijd de filets schuin in 8 gelijke stukken. Wrijf ze in met wat limoen- of citroensap. Laat de filets 10 minuten liggen. Maak ze daarna opnieuw droog. Schud in een grote plastic zak zout, peper, bloem en tussen de vingers fijngewreven tijm. Leg de filets erbij en blijf dan zo lang schudden tot de filets zijn omgeven met een dun bloemlaagje. Schud overtollige bloem eraf. Verhit boter en olie en wacht tot het schuim van de boter voor een groot deel is weggetrokken. Bak de filets er eerst 3 minuten op de huidzijde in. Keer ze daarna om en laat ze nog 2 minuten op de andere kant bakken. Leg de filets op voorverwarmde borden. Roer eerst knoflook en 1 minuut daarna peterselie door de resterende hete bakboter. Neem onmiddellijk daarna de pan van de warmtebron. Schep op elke filet een lepeltje van de bakboter.
    TIP: geef gemengde salade en warm en knapperig stokbrood erbij.


    » Reageer (0)
    29-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghettini met tomaten en (Parma)ham

     

    Ingrediënten

    • 350-400 g spaghettini
    • zout;
    • 2 dl slagroom;
    • 1 dl gevogeltefond, uit potje;
    • 150 g gedroogde rauwe (Parma)ham,
    • 2 dikke plakken in uiterst smalle reepjes gesneden;
    • 12 zwarte olijven, ontpit, in stukjes gehakt;
    • 6 pruimtomaten, ontveld, vruchtvlees in smalle reepjes;
    • zout;
    • 1 theel. gedroogde oregano;
    • versgemalen witte peper;
    • 100 g fijngeraspte Parmezaanse kaas;
    • nootmuskaat;
    • ca. 25 g boter;
    • fijngesneden verse bieslook.

     

    Bereidingswijze:

    Kook de pasta zoals op de verpakking is aangegeven in water waaraan zout is toegevoegd. Breng de slagroom en de fond aan de kook. Schep hamreepjes, olijven en tomaten erdoor. Laat alles door en door warm worden. Voeg naar smaak wat zout, oregano, peper en 2 eetlepels geraspte kaas toe. Schep alles enkele malen goed om. Laat de pasta in een vergiet uitlekken. Doe de pasta terug in de pan, strooi een beetje nootmuskaat erover en schud een klontje boter erdoor. Verdeel de spaghettiai over voorver­warmde borden. Strooi bieslook erover en schep de saus met toebehoren er in het midden op. Geef de rest van de parmezaanse kaas apart erbij.


    » Reageer (0)
    26-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minibroodjes 'exclusief'

     

     

    Ingrediënten  voor 16 stuks:

    • 100 g boter,
    • 1 1/2 eetl. fijngehakte peterselie;
    • 1 1/2 eetl. fijngeraspte oude of overjarige Goudse kaas;
    • versgemalen witte peper;
    • evt. worcestersaus;
    • ca. 100 g gekookte ham, 4-5 grote dunne plakken;
    • 16 witte of bruine mini­bolletjes;
    • 3 grote Hollandse trostomaten, ontveld, in plakken gesneden.

     

    Bereidingswijze:

    Meng in een kom boter met peterselie en kaas. Voeg naar smaak wat peper toe en wellicht enkele druppels worcestersaus. Snijd uit de ham 16 ronde plakjes met dezelfde doorsnede als die van de bolletjes.

    Snijd de bolletjes open. Bestrijk de snijhelften met het botermengsel. Beleg elke onderste helft met een plakje ham en een passend plakje tomaat. Klap de bolletjes daarna dicht.
    TIP: dergelijke kleine bolletjes kunt u ook als hapjes bij de borrel opdienen.
               

      


    » Reageer (0)
    23-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsoesters met perziken

     

     

    Ingrediënten

    • 4 kalfsoesters, elk ca. 100 g;
    • zout;
    • versgemalen witte peper; 
    • 60 g boter;
    • 4 perzikhelften, uit blik  of pot;
    • 2 1/2 dl gevogeltefond,  uit potje;
    • 1 theel, donkerbruine  basterdsuiker;
    • 2 eetl. ketjap manis; 
    • 1 theel. limoen- of citroensap;
    • 1 1/2 theel. allesbinder

     

    Bereidingswijze:

    Wrijf de oesters in met wat zout en peper. Verhit de boter. Bak de oesters in enkele minuten aan weerszijden lichtbruin. Temper de warmtebron en laat de oesters zachtjes gaar bakken (circa 8 minuten). Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Laat de perzikhelften even (circa 1 minuut) in de resterende boter bakken. Houd ze daarna warm. Blus de pan met 1 deciliter water. Roer de aanzetsels van de bodem van de pan los. Laat alles even flink koken. Voeg gevogeltefond, suiker, ketjap, limoen- of citroensap en allesbinder toe. Roer alles krachtig door. Laat de saus nog 1 minuut koken. Voeg naar smaak zout en/of peper toe. Leg de oesters op een voorverwarmde schaal. Schik de perzikhelften op het vlees. Schenk de saus door een zeefje erover.


    » Reageer (0)
    20-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelkoekjes met ham

     

     

    Ingrediënten

    • 750 g aardappelen; 
    • zout;
    • 2 eetl. slagroom; 
    • 2 eierdooiers;
    • 4 eetl. fijngehakte peterselie;
    • 1 eetl. fijngehakte kervel,  evt, uit potje;
    • 250 g gekookte ham,  tot kruimels gehakt;
    • 2 bosuitjes, ragfijn  gesnipperd;
    • versgemalen peper; 
    • ca. 60 g broodkruim of  paneermeel;
    • 1 1/2 dl (zonnebloem)olie.

     

    Bereidingswijze:

    Kook de aardappelen gaar in water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat de aardappelen even  droogstomen. Wrijf ze daarna door een fijne zeef. Klop slagroom en eierdooiers los en roer het samen met de tuinkruiden, ham en bosuitjes door de nog warme puree. Voeg naar smaak zout en/of peper toe. Laat alles afkoelen. Vorm van het mengsel 12 ballen. Druk ze plat en wentel ze door broodkruim of paneermeel. Bak de koekjes bij gedeelten, in 3-4 minuten, aan weerszijden goudbruin in hete olie.
    Dien de koekjes zo warm mogelijk op.


    » Reageer (0)
    17-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geroosterde kipfilets met amandelen

     

     

    Ingrediënten

    • 4 kipfilets, elk ca. 125 g;
    • 3 eetl. (zonnebloem)olie,
    • versgemalen witte peper
    • 1 theel, milde kerriepoeder
    • 1 theel. Milde paprikapoeder;
    • 150 g blanke amandelen, grofgehakt;
    • 80 g (gezouten) boter;
    • zout;
    • 1 eetl. limoen- of citroensap.

     

    Bereidingswijze:

    Snijd de filets in de lengte elk in vier repen. Wrijf de repen in met het mengsel van 2 eetlepels olie waaraan wat peper, kerrie- en paprikapoeder is toegevoegd. Laat de filets ten minste 10 minuten liggen (langer mag ook). Bestrijk de bodem van een grillpan of -plaat met een kwastje met olie. Rooster de filets in circa 10 minuten aan alle kanten bruin en gaar. Strooi een beetje zout erover. Leg de filets op voorverwarmde borden. Verhit de boter en bak de amandelen er onder voortdurend omscheppen goudbruin in. Voeg limoen- of citroensap toe en schep de amandelen en hete boter al sissend over de filets.

     

    TIP: dien er een gemengde salade, zoals veldsla met stukjes sinaasappel, gekookte maïs en bosuitjes, bij op en geef lekker warm en knapperig (evt. zelf afgebakken) stokbrood erbij.


    » Reageer (0)
    14-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktrol uit de oven

     

     

    Ingrediënten

    • 400 g rundergehakt of half-om-half,
    • 1 klein ei, losgeroerd;
    • 5 eetl. droog kruim van witbrood;
    • 2 eetl. melk;
    • zout;
    • versgemalen zwarte peper;
    • nootmuskaat,
    • 1 eetl. Zaanse mosterd;
    • 1 1/2 eetl. fijngehakte bladselderij;
    • ca. 3 eetl. olie.

     

    Bereidingswijze:

    Maak het gehakt aan met ei, broodkruim, melk, zout, peper, nootmuskaat, mosterd en bladselderij. Laat alles een half uurtje staan. Vorm een rol met een middellijn van circa 6-7 centimeter. Bestrijk een dubbelgevouwen vel aluminiumfolie met wat olie. Leg de rol erop en vouw de folie eromheen. Leg de rol met de sluitzijde naar boven gekeerd gedurende 1 uur en 45 minuten in de tot 135 °C voorverwarmde oven Laat hem vervolgens 10 minuten rusten. Verwijder de folie en snijd de rol in plakken.

    TIP: geef er gemengde sla en patates frites bij.


    » Reageer (0)
    08-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met paddenstoelen

     

    ingrediënten:

    • 350 g macaroni;
    • zout;
    • 400 g gemengde paddenstoelen;
    • ca. 40 g boter
    • 2 eetl. (zonnebloem)olie;
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst;
    • 4 bosuitjes, in smalle ringetjes;
    • 2 dl slagroom;
    • 2 eetl. grofgehakte peterselie;
    • 6 eetl. geraspte (jong)belegen Goudse kaas;
    • versgemalen peper;
    • nootmuskaat;
    • 2 eetl. droog kruim van witbrood of paneermeel.


    bereidingswijze:

    Kook de pasta zoals op de verpakking is aangegeven in ruim water met wat zout. Laat de pasta in een vergiet uitlekken. Snijd de schoongemaakte paddenstoelen in kleine stukjes. Verhit 30 g boter en de olie en laat de paddenstoelen er 4 minuten in bakken. Voeg tijdens het bakken knoflook en bosuitjes toe. Laat alles in een zeef uitlekken. Breng de slagroom aan de kook. Voeg de paddenstoelen toe. Roer de peterselie en 3 eetlepels geraspte kaas erdoor. Voeg naar smaak zout, peper en een snufje nootmuskaat toe. Schep er vervolgens de pasta door. Doe alles over in een beboterde ovenvaste schaal. Strooi er het mengsel van de resterende kaas en het broodkruim over. Leg er hier en daar een flintertje boter op. Laat het gerecht gedurende 18 minuten in de tot 200 °C  voorverwarmde oven bakken zodat er een fraai goudbruin korstje op komt.

    TIP: geef een frisse gemengde salade erbij.


    » Reageer (0)
    05-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenrollade met sinaasappels

     

    ingrediënten:

    1 kalkoenrollade, ca. 800 g
    zout;
    versgemalen peper,
    100 g boter;
    2 eetl. (zonnebloem)olie
    3 dl gevogeltefond, uit potje,
    1 dl sinaasappelsap, vers geperst, gezeefd
    2 theel. geraspte sinaasappelschil
    3 eetl. Cointreau of andere likeur met sinaasappelsmaak,
    2 theel allesbinder.

    bereidingswijze:
    Maak de rollade droog met keukenpapier en wrijf hem in met wat zout en peper. Verhit 25 gram boter en de olie in een braadpan. Schroei de rollade rondom dicht en wacht tot ze wat kleur heeft gekregen. Voeg 25 gram boter toe. Temper de warmtebron en laat de rollade, onder af en toe keren, in 35-40 minuten zachtjes gaar braden. Neem de rollade uit de pan en verpak haar in aluminiumfolie.
    Verwijder de bakboter uit de pan. Blus de pan met 1 deciliter water. Roer de aanzetsels van de bodem van de pan los. Laat alles even flink koken. Schenk het vocht door een zeefje in een pannetje. Voeg gevogeltefond, sinaasappelsap en -rasp toe. Breng alles aan de kook. Roer de likeur erdoor en strooi allesbinder erover. Roer de saus krachtig door.
    Verdeel 75 gram ijskoude boter in vier stukjes. Klop de stukjes een voor een door de hete saus. Neem tijdens het kloppen van het laatste stukje het pannetje van de warmtebron. Voeg naar smaak zout en peper toe.
    Snijd de rollade in niet al te dunne plakken. Leg ze zoveel mogelijk in het oorspronkelijke model op een voorverwarmde schaal. Schenk een deel van de saus erover en dien de rest in een voorverwarmde sauskom op.


    » Reageer (0)
    02-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw in folie

     

    ingrediënten:

    • 600 g filets van kabeljauw, verdeeld in vier gelijke stukken;
    • 1 1/2 eetl. limoen- of citroensap;
    • 1 1/2 theet. rasp van limoen- of citroenschil;
    • zout;
    • versgemalen peper,
    •  2 eetl. olijfolie;
    • 8 basilicumblaadjes, in uiterst smalle reepjes gesneden.

    bereidingswijze:


    Spoel de vis onder stromend koud water.
    Maak de filets droog met keukenpapier. Meng in een ondiepe schaal of groot diep bord limoen- of citroensap met limoen- of citroenrasp, zout en peper. Blijf zo lang roeren tot het zout is opgelost. Klop daarna de olie erdoor. Wentel de filets door het mengsel en laat ze er 20 minuten in liggen. Keerde filets na 10 minuten om.
    Bestrijk vier velletjes aluminiumfolie met wat olie. Leg op elk velletje een stukje vis. Sprenkel er nog wat van de achtergebleven marinade over. Strooi er daarna basilicum over. Vouw de folie dicht. Leg de pakjes in het midden van de tot 220 °C voorverwarmde oven. Reken op een oventijd van circa 12 minuten. Dien de vis in de verpakking op.

    TIP: geef er een groene salade en warm en knapperig stokbrood of ciabattabrood bij.


    » Reageer (0)
    29-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamslapjes met gembersaus

     

    ingrediënten:

    4 lamslapjes, bij voorkeur gesneden van de achterbout, samen ca. 400 g;
    zout,
    versgemalen witte peper,
    30 g boter;
    2 eetl. (zonnebloem)olie;
    1 ui, gesnipperd;
    1 teentje knoflook, ragfijn gehakt;
    2 eetl. fijngehakte verse gemberwortel,
    1 kleine rode Spaanse peper, vruchtvlees in uiterst smalle reepjes (draadjes);
    helft van tablet voor kippenbouillon;
    2 eetl Chinese (lichte) sojasaus;
    2 eetl. Chinese rijstwijn of droge sherry (fino),
    2 theel. limoen- of citroensap;

    bereidingswijze:
    Maak het vlees droog met keukenpapier. Wrijf de lapjes in met wat zout en peper. Verhit boter en olie en bak de lapjes snel aan weerszijden lichtbruin. Neem het vlees even uit de pan en houd het warm. Fruit in de resterende boter en olie de ui zo lang tot hij zacht is en glazig ziet. Voeg knoflook, gemberwortel en Spaanse peper toe. Laat alles, onder voortdurend omscheppen, 2 minuten zachtjes bakken. Voeg 3 deciliter water en het bouillontablet toe. Breng alles, onder voortdurend roeren, tot aan het kookpunt. Voeg sojasaus, rijstwijn of sherry, limoen- of citroensap en honing toe. Wacht tot alles opnieuw aan de kook is gekomen. Leg het vlees in de saus. Temper de warmtebron. Leg het deksel op de pan en laat alles 30 minuten stoven. Keer de lapjes na circa 15 minuten om. Neem na het stoven de lapjes uit de pan. Leg ze op voorverwarmde borden. Roer allesbinder door de kokende saus. Voeg naar smaak zout toe. Schep de saus over de lapjes en strooi bosuitjes erover.


    TIP: geef (basmati)rijst apart erbij.


    » Reageer (0)
    25-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshaasjes met roomsaus

     

    ingrediënten:

    4 kleine varkenshaasjes of 2 grotere, samen ca. 700 g;
    60 g boter,
    zout,
    versgemalen witte peper,
    1 middelgrote ui, gesnipperd,
    2 zachtzure appels, bijv. Granny Smith, vruchtvlees in blokjes gesneden;
    3 dl vlees- of gevogeltefond, uit potje,
    1 eetl. allesbinder,
    1 1/4 dl crème fraîche of slagroom.

    bereidingswijze:
    Maak het vlees droog met keukenpapier. Verhit de boter en bak de haasjes snel rondom lichtbruin. Temper de warmtebron en laat het vlees zachtjes, in 16-20 minuten, gaar braden. Bestrooi de haasjes tijdens het braden met wat zout en peper. Neem de haasjes na het braden uit de pan. Verpak ze in aluminiumfolie en laat ze ten minste 10 minuten rusten. Verwijder de helft van de bakboter. Voeg ui en appel aan de resterende braadboter toe. Laat alles onder voortdurend roeren en omscheppen 3 minuten zachtjes bakken. Voeg vleesfond toe. Laat alles 5 minuten koken. Roer allesbinder erdoor. Stort de gehele inhoud van de pan op een zeer fijne zeef die boven een andere pan is geplaatst. Wrijf zoveel mogelijk vaste bestanddelen door de zeef. Breng de nu verkregen saus opnieuw aan de kook. Voeg naar smaak zout en peper toe en roer daarna de room erdoor. Laat de saus dan nog enkele minuten zachtjes sudderen. Snijd het vlees schuin in plakken. Leg ze zoveel mogelijk in het oorspronkelijke model op een voorverwarmde schaal. Schenk een deel van de saus erover en geef de rest er apart in een voorverwarmde sauskom bij.


    TIP: geef er sperzieboontjes, snijboontjes of haricots verts en Opperdoezer Ronde aardappelen bij.


    » Reageer (0)
    24-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollandse biefstuk

     

    ingrediënten:

    4 Hollandse biefstukken, elk ca. 100 g;
    zout;
    versgemalen peper,
    1/2 theel. gedroogde tijm;
    60 g boter,
    1 dl vleesfond, uit potje;
    3/4 dl slagroom;
    2 eetl. Zaanse mosterd;
    evt. 1 eetl. fijngehakte peterselie.

    bereidingswijze:
    Bij een Hollandse biefstuk past een romige saus waarin mosterd is verwerkt heel goed.
    Eigenlijk is het een zondags gerecht voor een gewone doordeweekse dag.
    Maak het vlees droog met keukenpapier. Wrijf het vlees in met het mengsel van zout, peper en tussen de vingers fijngewreven tijm. Verhit de boter en wacht tot het schuim is weggetrokken. Bak de biefstukken er, boven een hoog afgestelde warmtebron, in 4-5 minuten aan weerszijden bruin. Neem de biefstukken uit de pan en houd ze warm. Verwijder de bakboter uit de pan.
    Blus de pan met een scheutje water en roer de aanzetsels van de bodem van de pan goed los. Roer vleesfond erdoor. Schenk alles door een zeefje in een pannetje waarin de slagroom al aan de kook is gebracht. Laat alles enkele minuten zachtjes koken tot een licht gebonden saus is verkregen. Klop vlak voor het opdienen de mosterd en eventueel peterselie erdoor. Leg de biefstukken op voorverwarmde borden. Schenk de saus naast de biefstukken.


    TIP: geef gekookte snijboontjes en gekookte kleine aardappeltjes erbij.


    » Reageer (0)
    23-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipfilets met Maleise saus

     

    ingrediënten:

    4 kipfilets, elk ca. 125 g;
    1 eetl. maïzena
    2 theel. milde kerriepoeder (djawa);
    zout;
    versgemalen witte peper,
    4 eetl. (zonnebloemfolie;
    1 eetl. ragfijn gehakte knoflook;
    2 eetl. fijngeraspte verse gemberwortel,
    1 eetl. sambal oelek,
    3 dl kippenbouillon, evt. van tablet;
    3 eetl. ketjap manis
    1 eetl. allesbinder,
    1 eetl. fijngehakte verse koriander.

    Bereidingswijze:


    Maak de kipfilets droog. Schep maizena, kerriepoeder, zout en peper luchtig door elkaar. Wentel de kipfilets door het mengsel.
    Verhit de olie en bak de filets er in 10-12 minuten aan alle kanten goudbruin en gaar in. Neem de filets uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie. Laat ze 10 minuten rusten.
    Verwijder de helft van de olie. Roer knoflook, gemberwortel en sambal oelek door de resterende olie. Laat alles 5 minuten, onder voortdurend roeren en omscheppen, zachtjes bakken. Schenk bouillon en ketjap erbij en roer alles krachtig door. Laat alles 2-3 minuten koken. Strooi er allesbinder over. Roer alles opnieuw krachtig door. Schenk de saus door een zeefje in een ander pannetje. Breng de saus opnieuw aan de kook. Houd de saus daarna warm.
    Snijd de kipfilets schuin in plakken. Leg de filets, zoveel mogelijk in het oorspronkelijke model op voorverwarmde borden. Schep er enkele eetlepels saus over. Strooi er daarna koriander over. Dien de rest van de saus apart in een voorverwarmde sauskom op.

    TIP: geef (basmati)rijst en eventueel het in stukjes gesneden vruchtvlees van een rijpe mango erbij.


    » Reageer (0)


    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Chocolade hart met tekst
  • Een goede middag toegewenst
  • cialis 5 mg preiswert kaufen
  • buy generic 10mg cialis online
  • generic viagra no rx

    Door op onderstaande knop te drukken kun je een bericht achterlaten in mijn gastenboek. Let op: het is een gastenboek met HTML code, geen UBB codes!!


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Heb je zin in iets lekkers? Lees dan lekker verder.... heb je tips.... laat het me weten!!!
    Een interessant adres?

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Gratis eten en drinken
  • Conimex - dichtbij het vuur
  • Culinair Kookboek
  • Culinaire uitstapjes
  • De kook-o-theek
  • culinaire.pagina.nl
  • De Kooktips
  • De lekkerste restaurants
  • De mannelijke keuken
  • De Multiculturele Keuken

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • de Community-site voor wijnliefhebbers en levensgenieters!
  • Life & Cooking
  • PastaSite.nl
  • Proef de Provence
  • Recepten uit de Natuur
  • recepten zoeken was nog nooit zo eenvoudig....
  • Receptjes.be
  • rijstgerechten
  • rijstrecepten
  • Tapas recepten

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    thismyswli
    www.bloggen.be/thismys
    Archief per maand
  • 06-2016
  • 06-2014
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 09-2005

    Laatste commentaren
  • HOI (karimacuisine)
        op gemarineerde champignons
  • vraagje (Maaike)
        op Courgettes uit de oven
  • aardappel (Mary)
        op aardappels
  • ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Campina kookidee
  • Honig
  • Knorr
  • Verstegen Specerijen
  • Voedingscentrum
  • Blue Band recepten
  • De Finse keuken
  • Het internetkookboek
  • De keukenkikker... voor verse babyvoeding
  • Streekrecepten

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Ui
  • Dieetwijzer
  • TEST: welk type eter ben jij?
  • De Hongaarse keuken
  • Koken en eten in literatuur en in film
  • Over koken en alles wat lekker is
  • Meesterkok Ad Janssen
  • Buitenlandse maten en inhoud
  • Recepten uit Nederlandstalige kookboeken van 1500 tot 1700
  • Japans koken

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    nieuwsmedia
    www.bloggen.be/nieuwsm
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Taartenwinkel online
  • Genieten van vers
  • Culinaire uitstapjes
  • Internetrecepten
  • Keukenverhaaltjes en weetjes
  • Anders eten
  • culiblog dames Reiziger
  • over (eigen)aardigheden in de horeca
  • Kookjuffertje
  • Appeltaartrecepten

    ~Photobucket
  • Multirecepten
  • 100 ideeën
  • Slowfood
  • Boerengoudseoplegkaas
  • Bijzondere kookboeken
  • Elegant theedrinken
  • Franse thee
  • Culiparadijs
  • Vinoglobe
  • De Librije

    LEKKERE BOEKEN:

    • Herrie in de keuken
      Herman den Blijker
      ISBN 9059561643
    • Een jaar in mijn keuken
      Skye Gyngell
      ISBN 9059561856
    • Passie voor kaas
      Betty Koster
      ISBN 109058562093
    • Groente, opnieuw ontdekt
      Peter Gordon
      ISBN 9789066115156
    • Nora's kokkies (kids)
      Nora Sands
      ISBN 9879043909785
    • Vlees en wijn
      Willem Asaert
      ISBN 9789020967333
    • World Food Café 2
      Chris&Carolyn Caldicott
      ISBN 9879058975652
    • Fantastische taarten
      Annie Bell
      ISBN 9059561910
    • Snack&Lunchgerechten
      Isabel Branco-Lepage
      ISBN 9789058977144
    • Gewoon lekker
      Michele Cranston
      ISBN 9789085743583

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    wedstrijdvissen
    www.bloggen.be/wedstri
    ~Photobucket
  • Stelton...prachtige kado's
  • De Poelier
  • Bos- exclusieve fornuizen
  • Aubergines
  • Truffels a la Italia
  • Wijnaccessoires
  • Dorset Cereals, o.a. te koop bij AH
  • Bijzondere woonaccessoires en unieke design cadeaus
  • Wijnen uit de Alsace
  • Passie for food

  • Online winkel voor liefhebbers van koken
  • Broeder Everard met Kloosterrecepten


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs